Valla ben sana yemek getirip haram olsun dediğini hissedemedim yorumlarken kusura bakma. Madem arada böylesine karşılıklı nefret var o insanların inşa ettiği evde oturmamakla başla işe. Madem bu kadar yetebileceksin çocuğunu da yanında götür markete giderken. Madem arada bu kadar uçurum var çocuğunu bile bırakmayacaksın bir duruşun olacak öyle bi ileri iki geri yapmayacaksın. Sen konu açarken kvden nefret ediyorum zamanında bana bunu bunu yaptı diye yazsaydın yorumum daha farklı olurdu. Takdir edersen müneccim değiliz senin yazdığın kadar yorumlayabiliyoruz.Her insanın bünyesi farklı evet ağırlaşmış olabilirim bu kimseyi ilgilendirmez ben herseyimi düşündüm siz merak etmeyin.
Sağol ya ben doğumdan sonrasını hiç düşünmüyodum da sen hatırlattın zaten.Ayrıca onlardan yardım bekleyeceğimi nerden biliyosun. İlk doğumumda bi tabak yemek getirip haram olsun diyen insandan yardım bekleyeceksem ölsem daha iyi.
O işler öyle değil işte kendi ailemede oldu koşa koşa gidemedim eşim aramadı bile. Benimde ailemin iyi kötü gununde kimse yanında olmadı benim neden içimden gelsin?Ben insanların hep böyle günlerde kendini belli ettigini düşünürüm.bu sözünü ettiginiz olay misafirlik değil orası cenaze evi ve gitmelisiniz bu kadar abartmayın herşeyi yok hamileyim yok çocuk durmuyor bunlar hep bahane kendi aaileniz ayni durumda olsa koşa koşa giderdiniz yaptiginiz saygisizlik başka bişey degil
Madem bu kadar yetebileceksin çocuğunu da yanında götür markete giderken.
Diğer konularımda oldugu için uzatmak istemedim bakmak zorunda da değilsiniz tabi ki. Ama kısaca sırf eşim maaşını kv ye vermiyor diye bana senin o muskacı annen büyü yaptı oğlumu sen doldurdun o annen bu kapıdan girmeyecek kovarım ocağımı yıktınız gibi daha hakaretler neler neler dedi yazarsam çok uzar.Valla ben sana yemek getirip haram olsun dediğini hissedemedim yorumlarken kusura bakma. Madem arada böylesine karşılıklı nefret var o insanların inşa ettiği evde oturmamakla başla işe. Madem bu kadar yetebileceksin çocuğunu da yanında götür markete giderken. Madem arada bu kadar uçurum var çocuğunu bile bırakmayacaksın bir duruşun olacak öyle bi ileri iki geri yapmayacaksın. Sen konu açarken kvden nefret ediyorum zamanında bana bunu bunu yaptı diye yazsaydın yorumum daha farklı olurdu. Takdir edersen müneccim değiliz senin yazdığın kadar yorumlayabiliyoruz.
O zaman durumu eşine aynen bu şekilde izah et ben de senin gibi davraniyorum artık de .yada giderek utandır tabi utanır mı bilememO işler öyle değil işte kendi ailemede oldu koşa koşa gidemedim eşim aramadı bile. Benimde ailemin iyi kötü gununde kimse yanında olmadı benim neden içimden gelsin?
Bayramda aileme gidiyoruz eşim uykum var diye gidip yatıyor. Kaldı ki 4-5 ayda bir zor gidiyoruz.!
Ben dan dan yorumlamıyorum empati kuruyorum. İlkinde kvsiyle sorunlarını bilmediğim için öyle yazdım. Bak yine empati kuruyorum kvdeden nefret ediyorsam onunla aynı apartmanda yaşamam. Böylece evine gitmek zorunda kalmam ya da gitmem konusunda beklentiye girmezler. Çocuğum küçük ve durmuyor onun yeri annesinin yanı der göndermem bu durumda. Ama hem kin besleyip hem onlara ait evde oturmak bana göre değil. Ayrıca tek kızılacak kişi kv değil, eşi kendi ailesini önemsemiyormuş gitmiyormuş gittiklerinde uykum var diyip uyuyormuş burda gerçekçi yorumları azarlayacağına önce eşini azarlasın.Bu sefer de torunumu bana göstermiyorlar showuna davetiye cikartir. Dengeli davranmak zorunda. Ama ayaklari o eve girmek istemez, zaten arada kalmis yazmis buraya. Cok kati yargiliyor arkadaslar, gercekten üzülüyorum bu duruma
yani sözünüz dinlenmiyor...Ben eşime 100 kere çocuğu götürelim dedim beyfendi soğuk diye götürmedi yapabilcek bişeyim var mı.
atarlanmayın bence yaptıklarınız gerçekten çok saçmaHer insanın bünyesi farklı evet ağırlaşmış olabilirim bu kimseyi ilgilendirmez ben herseyimi düşündüm siz merak etmeyin.
Sağol ya ben doğumdan sonrasını hiç düşünmüyodum da sen hatırlattın zaten.Ayrıca onlardan yardım bekleyeceğimi nerden biliyosun. İlk doğumumda bi tabak yemek getirip haram olsun diyen insandan yardım bekleyeceksem ölsem daha iyi.
Sana tek tavsiyem o evden taşın.Diğer konularımda oldugu için uzatmak istemedim bakmak zorunda da değilsiniz tabi ki. Ama kısaca sırf eşim maaşını kv ye vermiyor diye bana senin o muskacı annen büyü yaptı oğlumu sen doldurdun o annen bu kapıdan girmeyecek kovarım ocağımı yıktınız gibi daha hakaretler neler neler dedi yazarsam çok uzar.
Mecbur muhattap olunuyor iste . Bana kalsa asla onlara tenezzül etmem ama eşim işte ..
Ya aynen böyle işteArkadaslar tek yönlü ve sig bakiyorsunuz.
Kaynanasiyla arasi iyi olsa zaten bu kadar zorlanmazdi o eve girmek icin.
Istemiyor sebebi de vardir.
Benzer seyleri yasadigim icin kendimle empati yapabiliyorum.
O eve girmek istemiyorsam sebebi vardir.
Ki kaynana kisisi kendi cabalariyla ogullarinin eslerine ikinci insan muamelesi yapip hayattan bezdiriyor, sonunda da cenaze dahi olsa o eve girip o ortamda kendini bir daha öyle hissetmemek icin cabaliyor insan.
Bu sadece gelinlik yapma olayi degildir. Etkiye tepki de olabilir.
Ben kendim diyorum bak cenazeleri olsa gitmek istemem, zorunluluktan giderim.
Öyle sogudum, öyle yiprandim.
Ben dan dan yorumlamıyorum empati kuruyorum. İlkinde kvsiyle sorunlarını bilmediğim için öyle yazdım. Bak yine empati kuruyorum kvdeden nefret ediyorsam onunla aynı apartmanda yaşamam. Böylece evine gitmek zorunda kalmam ya da gitmem konusunda beklentiye girmezler. Çocuğum küçük ve durmuyor onun yeri annesinin yanı der göndermem bu durumda. Ama hem kin besleyip hem onlara ait evde oturmak bana göre değil. Ayrıca tek kızılacak kişi kv değil, eşi kendi ailesini önemsemiyormuş gitmiyormuş gittiklerinde uykum var diyip uyuyormuş burda gerçekçi yorumları azarlayacağına önce eşini azarlasın.
Önüme yemek koyup demedi zaten en ufak tartışma da dedi. ne sıkışıcam neye atarlanıcam pardonda okadar inanmadıysanız eski konularımda hepsi var açıp okursunuz hey Allahım ya yorum yazıyolar cevap verince atarlanıyor oluyoruz buda yeni moda heralde.
yani sözünüz dinlenmiyor...
Kızlar önceki konularımı bilen bilir kv ile pek aram yok altlı üstlüyüz. Hiç gitmiyorum evine. kv geliyor ama.
Eşimin dedesi( babasının babası) vefat etti.
Neyse hepsi toplandı gitti zaten evi yakındı beni ne cenaze ne bi şeye götürmediler zaten 4 aylık hamileyim 1 buçuk yasında kızm var hiç durmuyo yerinde.
Neyse simdi başsağlıgına gelenler başladı dun akşam. Bizde markete gitcektik eşimle kaç gündür gitcez erteliyoruz evde doğru duzgun bişey yok. Çıkmadım ben görümcem felan yardıma gelmiş kv me zaten. Cıksamda bişey yapamam ki kızımla karnımı doyuramıyorum daha ben. Sonra 8 gibi çıktık markete kızımda mecbur kv gile bıraktık(eşim dedi) eşim yolda başladı işte cabuk gelelim misafirler gelmiş, sende cıkarsın şimdi yukarı zaten. Bi anda sinir geldi biz gelene kadar saat 9u geçer yemek yememişim aç susuz ben gidip yemeğimi yiyip yatıcam kimse kusura bakmasın dedim. Bozuldu.
Sonrada aradılar cabuk gelin cocuk durmuyo burda diye. Neyse gelince kızımı getirdi eve annesi demiş illa gel buraya diye gitti onlara
Bugünde tutturmuş gelen olursa arada bi çıkda misafirlere ayip olur diyo. Ya istemiyorum ben babasının yanına gittim başsağlıgıda diledim cocugum durmuyo çıkıp onun akrabalarına hizmet etmek zorunda mıyım kızlar? Gelen giden bitmiyo ki zaten maşallah ne konuştuklarını bile anlamıyorum kafam beynim şişiyo cocuk bi yandan. Kalk cay koy onu getir bulaşık yıka. İlk hamileliğim sırf böyle geçti ozamanlar yeme içme birdi hep çıkıyodum.
Olsun görünüp gel sen diyo.
Hiç içimden gelmiyo ayıp mı olur gitmemek?
Evet kesinlikle öyle. Ama eşimle okadar konuşuyorum tartışmaya giriyorum kavga da ediyorum fayda etmiyor. Zamanı varmış,ev varken kiraya gidilmezmiş anca ev alırsak mış... bahane bahane kendisine bi laf söylense ortalığı ayağa kaldırıyor benim için kılını kıpırdatmaz. Gerçekten yalan yok annesinden de ayrı nefret ediyorum benim ailemle görüşmeme bile gıcık oluyorSana tek tavsiyem o evden taşın.
Eşinde de kabahat var cevaplarından anladığım kadarıyla gerektiğinde lafı çat çat söyleyen birisin. İşte bu yeteneğini eşinde kullan. Hemde baya bi kullan ki kendine gelsin. Sen bu kadar dertliysen bunun ilk sebebi eşin.
zorla isteksiz bişey gelmiyor insan içinden ama bi gözük cıkarsın çaktırmadan evine.eşinin gönlü olur. kız durmadı bende yoruldum peşinden kosturmaktan dersin sakınce.gittin mi gittin olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?