hayır hıcbısey yokYani defterinde hiç bir yıldız, ödev, yazı, çizik, sticker vb yok mu?
İlginç, veli toplantısı falan yapmadı mı?hayır hıcbısey yok
sanırım odevde derste bıtırenlere ımza atıyormus ogretmen sadece
egedede kuzenındede hıc bısey yok
bugun ama kontrol etmıs sanırım annem duymus yanı odevlerı masaya cıkarılım cocuklar demıs ogretmen
buarada yazı derken yazı var sayfanın başına tukenmez kalemle 2-3 tane ornek yapmıs oluyor sonrada ege devam etmıs ama tabı okulda cok az hep evde yazdırdım benYani defterinde hiç bir yıldız, ödev, yazı, çizik, sticker vb yok mu?
gecen cumartesı yapıldı ama henuz dersler odevler baslamamıstı bu konuları hıc konusmamıstık yanıİlginç, veli toplantısı falan yapmadı mı?
Hani iyi olana yıldız atarsa kötü olana da örnek olarak göstermesi, yazması lazım en azından...
buarada yazı derken yazı var sayfanın başına tukenmez kalemle 2-3 tane ornek yapmıs oluyor sonrada ege devam etmıs ama tabı okulda cok az hep evde yazdırdım ben
ama hanı 6 ders boyunca bu kadarcık olsa egenın yapması ıcın tesvık ederdı sanıyorum daha cok oyun agırlıklı gecıyor dememın sebebı bu canım
Anladım canım, yavaş ilerliyordur o zaman. Hayat bilgisi de işliyor olmaları lazım 6 ders bunları yapmıyorlardır. Daha başlangıç, iyi olacaktır eminim:)gecen cumartesı yapıldı ama henuz dersler odevler baslamamıstı bu konuları hıc konusmamıstık yanı
kıtaba baslamamıslar daha , kıabı eksık olanlar oldugu ıcın 10 kısı kadar canım sana egenın odevlerı atıcam :d butun gun gordugum yeter demezsın dımıAnladım canım, yavaş ilerliyordur o zaman. Hayat bilgisi de işliyor olmaları lazım 6 ders bunları yapmıyorlardır. Daha başlangıç, iyi olacaktır eminim:)
Ata yayıncılık diye bir yayıncılıkseymıydı bu zambak veya zumrut okuma setı gıbı bsıeydı sanıyorum dımı bızede aldırcaklarmıs aslında ondan . kıtaba baslasak belkı daha keyıflı olur
acaba ne yapıyor yavrum beslenme saatınde olsa gerek
1 e gidiyor, bilfendekaca gıdıyor kızınız?
özel sonucta alısmıs oldugu bır sıstem var benımkıde daha once ozel bı spor klubunde anaokuluna gıtmıstı bu farklar onu yoruyor1 e gidiyor, bilfende
anladım canım allah zıhın acıklıgı versın sızedeAta yayıncılık diye bir yayıncılık
Merhaba;
Sorununuz ilgimi çekti.
1. sınıf öğretmeniyim.
Yardımcı olmak istedim.
Öncelikle şunu söylemeliyim.
Her çocuk (özel bir sorunu yoksa, kas gelişimi yeterliyse ve dediğiniz gibi hassas, ilgili bir anneye sahipse) mutlaka okur yazar olur.
En geç haziranda okur.. Mutlaka okur ama.
Çocuğunuz 2009 doğumlu mu?
Bu dönem çocuğu oyun çocuğudur.
El yazısı gidip, üstünden geri dönme gibi zor kıvrımlara sahip ve yorucu haliyle sıkıcı oluyor.
Çocuğunuz harfleri yazabiliyor mu? Hangi harfleri yazmakta güçlük çekiyor.
Size harf yazımlarıyla ilgili oyunlu öğretim konusunda yardımcı olmak isterim. Muhtemelen a yazamıyordur?
Hatta mümkünse bana defterinden yazı fotosunu çekip atarsanız çok daha yardımcı olurum..
Üzülmeyin ve ümidinizi kaybetmeyin..
İyi bir veli olduğunuz anlayışınızdan ve ifade tarzınından belli.
Evet öğretmenin de yapabilecekleri sınırlı kalabalık bir sınıfta malesef.
İşlenmesi gereken müfredat, uyulması gereken plan var.
Ama siz bire bir ilgi ile çocuğunuzun gelişmesine faydalı olabilirsiniz.
Olamıyorsanız da yıpranmamak adına bir yıl ertelemeniz faydalı olur..
Çocuğun yaşı uygun evet.
Ama kasları uygun değilse yazamıyor olabilir. Ama e yapıyor demişsiniz bu bile bir umut aslında.
Öncelikle satır için şu bilgiyi vereyim.
Eki Görüntüle 1308681
Üç satırımız var..
Seslere geçtiğimizde küçük harfler için ikinci sıra yani orta sıra ( ev bölümü), büyük harfler için ilk iki sırayı kullanacağız yani çatıya çıkacağız..
Üçüncü sıraya sadece y,g gibi kuyruklu harflerde yazacağız.
En altta köpek var oraya inersek ısırır diyebilirsiniz başlangıçta..
Daha sonra y harfine gelince kuyruğu için inerken, köpeğimiz susamış, ona su verip geri çıkacağız diyeceğiz
Her şeyi oyun olarak gören bir çocuğa ancak oyunla öğretebilirsiniz.
Bu şekilde görmeden nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama yardımcı olmaya çalışacağım.
Eki Görüntüle 1308674 a harfi için anlatıyorum mesela.
Resimde gördüğünüz ok şeklinde yazılacak. Ama biz bunu çocuğa oyunla veriyoruz.
Komşumuz yukarda :) Komşuya gidiyorum, vazgeçtim geri dönüyorum. Havaya zıplayıp iniyorum. Diye diye yazacaksınız..
Komşuya gidiyorum, çantamı unuttum geri dönüyorum havaya zıplayıp iniyorum..
Bu şekilde denediniz mi?
Öğretmeniniz tanışma toplantısında sizi bu şekilde bilgilendirmedi mi?
Sizin bilmemeniz doğal elbette. Öğretmen veliyi bilgilendirir.
Okuma yazma başarısı sadece öğretmene ait değildir.
Ben hep söylüyorum velilerime.
Bu yıl okumayı yazmayı unutup hep beraber yeniden öğreneceğiz diye.
Bu yöntemler işinize yarar diye tek tek anlattım onlara.
1. sınıf çocuğu çabuk sıkılır.
Veli de yaratıcı olacak öğretmen de..
Geç kalmış sayılmazsınız..
Sınıf hangi seste şuan?
Satırda köpek ev uygulaması ile yazının iyiye gideceğini umuyorum.
Evde sesleri Pıtırcık ile verebilirsiniz. Buyrun.. Youtube da diğer sesleri bulmanız mümkün..
Benim çocuklarım bayılıyor onunla ses öğrenmeye..
Bunun dışında siz öğrenci olun çocuğunuz öğretmen.
Ben yazmayı unuttum hadi sen bana yazdır deyin.
O sizin elinizden tutsun.
Yanlış yazın doğru yazdım bak deyin.
Hayır diye nasıl kıkırdıyor yanlışınızı düzeltiyor görün..
Bu çok emek isteyen zor ama aslında keyifli bir süreç..
Sınırlarınızı zorlayın.
Yeri gelsin. Sulu boya ile fırça ile birlikte yazın harfleri.
Amacımız öğretmekse nasıl öğrenirse öğrensinler değil mi?
Bana her ses için oyun yöntemi sorabilirsiniz.
Sıkı bir çalışma ile bir ayda toparlanabilirsiniz..
İstediğiniz her zaman özelden ulaşabilirsiniz bana..
Kolaylıklar dilerim..
Teşekkür ederim :)
Oyunla öğretim diye bir yerde kitap halinde falan bulamazsınız tabi.
Bu öğretim şekilleri öğretmenlerin ürettikleri taktikler tamamen.
Yani bizim yaratıcılığımız sonucunda oluşuyor :)
Doğaçlama, bazen bir anda..
Biz çocukların ilgisini çekmek için sınıfta ne hallere giriyoruz bilseniz ahh ahhh :)
Yıllar bize yeni fikirler katıyor, meslektaşlarımızla fikir alışverişi yaparak
çocuklarımıza okuma yazma öğrenmeyi çekici ve keyifli hale getirmeye çalışıyoruz.
Pıtırcık size sesleri tanıtır. Şarkılı klibi ile sesi hissettirir.
Sesi yazmayı oyunlaştırma konusu sizin ve öğretmeninizin yaratıcılığına kalıyor.
Bana zorlandığınız ses için nasıl yazdırabiliriz, ya da şu sesi çıkaramıyor, karıştırıyor devamlı dediğiniz bir
ses varsa hemen yardımcı olayım?
Değerli veliler;
Doğru tanıdıkları takdirde sesleri tanımalarında sıkıntı yok.
Ancak el yazısı harflerin yazılış yönünü doğru öğrenmek bir mesele olduğu için yazı işini okula bırakmakta fayda var.
İsterseniz tüm işi, okula, öğretmene bırakın hiç sorun değil.
Ama başarılı bir çocuk istiyorsanız eğer..
Öğretmenin verdiğini evde itina ile tekrar etmelisiniz.
Ve bunu tam zamanında günü gününe yaparsanız eğer çocuğunuzun okula sesleri bilerek gelmesi, gelmemesi
hiç fark yaratmaz. Bilgi yüklü gelen çocuğun önüne geçmeniz bile mümkün..
Evet okulda bir yapılanı evde 3 olarak tekrar etmelisiniz üzgünüm.
Ve siz ne kadar ilgili olursanız çocuğunuz o kadar başarılı olur emin olun.
İşim var, misafirim vardı gibi gerekçelerle boş geçtiğiniz bir gün bile çocukta apaçık kendini gösteriyor.
Kalabalık sınıflarda özellikle veli ilgisinin sıfır olduğu çocuklar öğretmenin tüm enerjisini emiyor ve tabi vaktin çoğunu
bu çocuklar alıyor..
Bu nedenle sizin bire bir verdiğiniz çocukların okulda aldığından çok daha verimli olacaktır elbette.
Sadece sesler bitene kadar fazla yorulacaksınız.
Sonrasında okumayı hızlandırma ve anlamlandırma çalışmaları daha kolay olacak.
O günlerin geleceğini hayal ederek yorgunluğunuzu unutabilirsiniz.
İşiniz kolay demiyoruz ama siz bir çocukla bu kadar zorlanırken öğretmenin 25, hatta 50 öğrenci ile ne kadar zorlanacağını hesaba katarak konuşun lütfen. 100 kere Efe lütfen deyip bir satır yazdıramadığımı biliyorum böyle çocuklar var.
Ödev yapmaktan sıkılan, istemeyen çocuklar için dersi eziyet olmaktan çıkarmalısınız.
Oyunlaştırmalısınız. Bu sizin yaratıcılığınıza hayal gücünüze bağlı olarak kolaylaşır.
Hadi bir sayfa b yaz ay çok çirkin oldu bu ne derseniz elbette çocuk yapmak istemez.
Bak bebeğin b si bebek taşıyor, bebeği çok sıkmayalım boğulmasın ama yere de düşürmeyelim böyle tutalım gibi oyunlaştırarak yazdırmalısınız. ( Göstermeden çok anlaşılır olmadı tabi :) )
Bak şimdi ben Sinan yazacağım çok çalışkanım ben deyin.
Sian yazın. Doğru oldu değil mi deyin.
Yanlış yazdığınızı farkedip gülecek aaa nasıl yanlış doğru işte nerede hata yaptım deyip onun düzeltmesini
isteyin.
Hadi bana öğret ben unutmuşum deyin.
Okurken yanlış okuyun sen benden güzel okudun bak gördün mü hadi bana da öğret deyin yine.
Size öğretmenlik yapmak sizin yanlışlarınızı bulup düzeltmek çok hoşlarına gidiyor.
Kalem yazın. Silgim acıktı. M yı yedi deyip silin. Ne kaldı? Kale. Ayyy doymamış e yi yedi.
Ne kaldı? Kal. gibi etkinlikler yapın.
Silgiyi doyurmaya bayılıyorlar..
1. sınıf bir mucizeye şahit olmaktır.
Hepsi sular seller gibi okuyacak bir gün inşallah..
Çok ilgilenirseniz daha erken, kendi çabasına bırakırsanız daha geç..
Bunu belirleyen sizlersiniz.
Hepinize kolaylıklar dilerim..
Merhaba;
İkişer sayma ikinci sınıf konusudur.
Gerekli saymaları biliyormuş..
Toplamanın bir artış olduğunu, çıkarmanın azalış olduğunu öğretmeliyiz öncelikle.
Toplarken ileri doğru sayacağız, çıkarırken geri doğru..
Bu sebeple 20 den geriye birer birer saymayı öğrenmesi gerekiyor.
Sevdirmek için tabi ki çocuğun deli olduğu şeyi, oyunu ele almalıyız :)
Balık krakerler ve patlamış mısırlarla çalışabilirsiniz.
Toplama yaparken balık krakeri açın mesela.
Benim 5 tane balık krakerim var, babanın 8 tane balık krakeri..
İkimizin toplam kaç balık krakeri var?
8 üstüne 5 balık sayıyoruz.
Sonrasında nesnelere ihtiyaç duymadan yapabilmesi gerekiyor.Bunun için de..
Büyük sayı aklımda (8) Küçük sayı elimde 5.
8 üstüne 5 parmak sayarız diyoruz.
8 aklımda.
9,10,11,12,13
Cevap 13
Büyük sayı üzerine saymak daha kısa ve basit..
Toplama üzerine saymadır..
Çıkarma yaparken 12 balık krakeri verin ona, 3 tanesini yedim geriye kaç kaldı diye sorun.
Kalanları sayın. Çıkarmanın azalma olduğunu farketsin.
Sonra yine nesnesiz çalışmalısınız.
Büyük sayı aklımda 12, küçük sayı elimde 3.
Azaldığı için geri sayıyoruz..12 aklımda
11,10,9... Cevap 9 Şeklinde..
Açıkçası bunları görünce bu nasıl çalışma dedim, öğretmenin de vardır bir bildiği, bir de sınıf 32 kişilik, kime yetişsin....
Seneye ben de 1. sınıfım, bu el yazısını kaldırsalar ne iyi olurBunlar ilk çalışmalar olduğu için öğretmen öğrenciyi yüreklendirmek adına çok güzel, süpersin
diye gaza getirir.
Bizim için karalamadan, bu nasıldan ibaret çizgiler onların bin bir emekle önümüze getirdikleri
bunu unutmayalım :)
Ve bir deneyin bakalım üst üste olmamış bu da olmamış daha güzelini istiyorum diye.
O çocuk o kalemi bir daha eline alır mı kaç saatte alır görün :)
Şaka şaka hiç denemeyin bence..
İnci gibi yazacaklar ilerleyen zamanlarda canınızı hiç sıkmayın
Seneye ben de 1. sınıfım, bu el yazısını kaldırsalar ne iyi olur
Küçük yas dediginiz kaç aylık mesela benim kızım Eylulde 70 aylikti okula göndermemek için rapor almak gerekti uc sene krese gitmisti....birçok kişiye sorduk sonunda başlattık... Ama hep acabalar kafamda....Heheh bunu çok kişi istiyor ama pek sanmıyorum ben kaldıracaklarını.
Benim el yazısından daha büyük problemlerim olduğu için ona pek takılmıyorum.
Küçük yaşı toptan kaldırsalar aslında keşke..
Küçük yas dediginiz kaç aylık mesela benim kızım Eylulde 70 aylikti okula göndermemek için rapor almak gerekti uc sene krese gitmisti....birçok kişiye sorduk sonunda başlattık... Ama hep acabalar kafamda....
Allah yardimciniz olsun kizim okula başladı başlayalı sizi dusunuyrum.....
Merhaba kızlar
Malum 28 eylulde okullar açıldı, benimde 67 aylık oglum aldıgımız tüm karara ve kayda ragmen ilkokula başladı. gayet istekli ve uyumlu davrandı hiç sorun cıkarmadı.
bu hafta malum 2 .hafta henüz kitaplara gecmedik bazılarının kitap eksiği var
öğretmen toplantıda devlet tarafından verilen defterleri kullanın dedi büyük boy güzel yazı defteri .
Oğlum pazarteside okulda yapması gereken bir sayfayı evde yaptı ve çizgi çalışması yaptı zorlandık ama neyse dedik.
dünde yine 1 sayfa çizgi çalışması ve defterde birleşik U gibi bişey vardı sadece tek satır yapmış, diğer sayfada üçgen ve daire vardı ondanda 2 sıra vardı . haliyle oldumu size 3 sayfa ödev.
Akşam 6'da evde oluyoruz . yemek yemeden evvel yarım saat üçgenleri yaptırdım , yapamadıklarını sildik bir daha bir daha denedik haliyle oda , bende bi tuhaf olduk.
Daha sonra bunları yaparken bizim sınıf whatsapp grubundan dönen konuşmalardan anladıgım kadarıyla cocukların cogu yanı benım oglum ve bır kısı harıc dıgerlerı defterdekı calısmaları okulda yapmış,
saat 9 kadar zor ödev yaptık en sonunda cocuk masada uyuya kaldı.
Yapmak istemiyor değil fakat bir yerden sonra koy veriyor herhalde yapabileceğinide yapmıyor kaçmaya filan çalışmıyor ama off çok var off yetişmicek filan diyor.
Benimde bazı arkadaslarımında cocukları 1. sınıfa gıdıyor onlar mesela hıc sıldırmıyormus bır sonrakını daha duzgun yapması ıcın yardımcı oluyorlarmıs bende oluyorum fakat olmayanı sılıyoruz bız . buda bızı sınır olarak yıpratıyor.
Sanırım ben doğru olanı yapmıyorum bu işin doğrusu nedir acaba , düzgün yapana kadar sildirmek mi? Ayrıca güzel yazı defterimiz bizim büyük boy 17 satır , başka cocuklarınınki küçük boy 12 satırmış yani biz onlara bakış 2.5 sayfamız 1 sayfa oluyorda olabilir.
Dün akşam oğluma okuldaki dersini okulda bitirmeye çalışmasını söyledim , annecim akşam sanada vakit kalsın oyun oynamak için dedim telkin ettim onu . bilmiyorum bugün ne yapar ama akşam sofrayı oldugu yerde bıraktım cocuk dersen oyun oynamaya vakti kalmadı , oda bende bu tempoya nasıl ayak uydururuz bilmiyorum gözüm çok korktu.
Bu sabah annemle konuşurkende bir anda uyandı ben başarısızmıyım anne dedi? Hayır bebeğim başarılısın tabiki çok güzel yapıyorsun dahada güzelini yapacağına inanıyorum dedim ama oda benim ardımdan uyanmış ve ödevlerini yapmaya başlamışlar . yeni konuştum bitirmiş tüm ödevlerini.
Ben hata yapıyorum galiba kızlar , acemilik çekiyorum , zorlanıyoruz. Nasıl yapsak bu ödev işlerini yarı zamanlı babayladamı paylaşsak , nasıl davransak , neleri yapsak neleri yapmasak ben fikir almak istiyorum acık yüreklikle.