İlköğretim Yorum ve Soruları İlkokul öğretmenlerine ve öğrenci annelerine sorularım var.

Yani defterinde hiç bir yıldız, ödev, yazı, çizik, sticker vb yok mu?
hayır hıcbısey yok
sanırım odevde derste bıtırenlere ımza atıyormus ogretmen sadece
egedede kuzenındede hıc bısey yok
bugun ama kontrol etmıs sanırım annem duymus yanı odevlerı masaya cıkarılım cocuklar demıs ogretmen

İlginç, veli toplantısı falan yapmadı mı?
Hani iyi olana yıldız atarsa kötü olana da örnek olarak göstermesi, yazması lazım en azından...

Yani defterinde hiç bir yıldız, ödev, yazı, çizik, sticker vb yok mu?
buarada yazı derken yazı var sayfanın başına tukenmez kalemle 2-3 tane ornek yapmıs oluyor sonrada ege devam etmıs ama tabı okulda cok az hep evde yazdırdım ben
ama hanı 6 ders boyunca bu kadarcık olsa egenın yapması ıcın tesvık ederdı sanıyorum daha cok oyun agırlıklı gecıyor dememın sebebı bu canım

İlginç, veli toplantısı falan yapmadı mı?
Hani iyi olana yıldız atarsa kötü olana da örnek olarak göstermesi, yazması lazım en azından...
gecen cumartesı yapıldı ama henuz dersler odevler baslamamıstı bu konuları hıc konusmamıstık yanı

gecen cumartesı yapıldı ama henuz dersler odevler baslamamıstı bu konuları hıc konusmamıstık yanı
Anladım canım, yavaş ilerliyordur o zaman. Hayat bilgisi de işliyor olmaları lazım 6 ders bunları yapmıyorlardır. Daha başlangıç, iyi olacaktır eminim:)

Anladım canım, yavaş ilerliyordur o zaman. Hayat bilgisi de işliyor olmaları lazım 6 ders bunları yapmıyorlardır. Daha başlangıç, iyi olacaktır eminim:)
kıtaba baslamamıslar daha , kıabı eksık olanlar oldugu ıcın 10 kısı kadar canım sana egenın odevlerı atıcam :d butun gun gordugum yeter demezsın dımı

Ata yayıncılık diye bir yayıncılık

Kizim bugün okulda bunları yapmış, öğretmeni süper demis ama motivasyon icin galiba...ben daha ozeniyorum, benimle yaptıkları daha guzel oluyor...

Eklentiler

• IMG_20151007_164750.jpg
    107,1 KB · Görüntüleme: 75
  • IMG_20151007_164741.jpg
    104,3 KB · Görüntüleme: 68
  • IMG_20151007_164757.jpg
    97,1 KB · Görüntüleme: 62
Açıkçası bunları görünce bu nasıl çalışma dedim, öğretmenin de vardır bir bildiği, bir de sınıf 32 kişilik, kime yetişsin....

O kadar yorgunum ki hem yardımcı olmak istedim hem uzun uzun yazacak gücü bulamadım.

Daha önce 1. sınıf velilerine yardımcı olma amaçlı yazdıklarımı alıntıladım.

Okursanız ve uygularsanız faydalı olur diye düşünüyorum.

Yine de kısaca bir şeyler ekleyeyim.

1. sınıf evde bol tekrar, bol yazma demektir üzgünüm.
Çocuk için de yorucu veliler için de biliyoruz ama inanın öğretmen için de çok zor bir sınıf.

Ama her şeye rağmen çok keyiflidir.
Bir kaç ay sonra bunun farkına varacaksınız.

Küçük yaş grubu için daha da zor bir sınıf.
Oyun çocuğu ile yazma işini de oyunla yapmak zorundayız.
Şimdilik yazmak onlar için eziyet, bunu sevdirmek zorundayız.

CuteMom erkek çocukları kalemi direksiyon olarak kullansın satırlar ise yolumuz.
Hadi bakalım nasıl araba kullanıyorsun diye diye yazdırın.
Araba yoldan çıkarsa ne olur? Kaza olur o halde sakın çizgilerin dışına çıkmayalım.

Satırları köpek, ev oyunu ile nasıl kullanacaksınız yukarıda anlatmıştım.

Çok abartı çirkin olmadıkça silmeyin ama bambaşka bir şekil olacak şekilde yazıp geçmesine de izin vermeyin.

Diğer çocuklar yapıyor o yapmıyorsa sınıfta bu bir sorun.
Oyalanıyor demek ki. Güzel güzel konuşun oğlunuzla ve okulda yazması gerektiğini belirtin.

Başka sorularınız olursa bana yazabilirsiniz.

Başarılar diliyorum..

Açıkçası bunları görünce bu nasıl çalışma dedim, öğretmenin de vardır bir bildiği, bir de sınıf 32 kişilik, kime yetişsin....

Bunlar ilk çalışmalar olduğu için öğretmen öğrenciyi yüreklendirmek adına çok güzel, süpersin
diye gaza getirir.

Bizim için karalamadan, bu nasıldan ibaret çizgiler onların bin bir emekle önümüze getirdikleri
bunu unutmayalım :)

Ve bir deneyin bakalım üst üste olmamış bu da olmamış daha güzelini istiyorum diye.
O çocuk o kalemi bir daha eline alır mı kaç saatte alır görün :)

Şaka şaka hiç denemeyin bence..

İnci gibi yazacaklar ilerleyen zamanlarda canınızı hiç sıkmayın

Seneye ben de 1. sınıfım, bu el yazısını kaldırsalar ne iyi olur

Küçük yas dediginiz kaç aylık mesela benim kızım Eylulde 70 aylikti okula göndermemek için rapor almak gerekti uc sene krese gitmisti....birçok kişiye sorduk sonunda başlattık... Ama hep acabalar kafamda....
Allah yardimciniz olsun kizim okula başladı başlayalı sizi dusunuyrum.....

Bende geçen yıl 2009lu öğrenci vardı üstelik aralık doğumlu.
Onu 2010 sayın yani. Sınıfın en gerisinde kaldılar okuma yazmayı tam çözmüş değiliz.
Ailesini ne dediysem ikna edemedim ana sınıfına bile hiç gitmemişlerdi.
Ellerine kalemi bile ilk ben verdim.
Neymiş masraf olsun istemiyorlarmış kantin parasını esirgediler resmen.
Şimdi hep beraber çilesini çekiyoruz.

Sizin kızınız 3 sene kreşe gitmiş ay olarak da küçük sayılmaz.
Zaten çizgi çalışmasından da hazır olmayan çocuklar kendilerini belli ediyorlar.
Problem görünmüyor, başaracaktır. Rahat olun

Teşekkür ederiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun bu arada.

İlkokul öğretmeni değilim ya da velisi. Ortaokulda branş ogretmeniyim. Sadece size yanlış kötü vs olunca silmeyin diyebilirim. Öğretmeni ile uyum içinde olun. Onun bu konu hakkındaki fikrini sorun. Sildikce başarısız olacağını düşünür. Okuldan uzaklaşır.

1. Sınıf hem öğretmen hem öğrenci hem de zorlu bir yıl... Ama inşallah güzel bir yıl gecirirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…