Değerli veliler;
Doğru tanıdıkları takdirde sesleri tanımalarında sıkıntı yok.
Ancak el yazısı harflerin yazılış yönünü doğru öğrenmek bir mesele olduğu için yazı işini okula bırakmakta fayda var.
İsterseniz tüm işi, okula, öğretmene bırakın hiç sorun değil.
Ama başarılı bir çocuk istiyorsanız eğer..
Öğretmenin verdiğini evde itina ile tekrar etmelisiniz.
Ve bunu tam zamanında günü gününe yaparsanız eğer çocuğunuzun okula sesleri bilerek gelmesi, gelmemesi
hiç fark yaratmaz. Bilgi yüklü gelen çocuğun önüne geçmeniz bile mümkün..
Evet okulda bir yapılanı evde 3 olarak tekrar etmelisiniz üzgünüm.
Ve siz ne kadar ilgili olursanız çocuğunuz o kadar başarılı olur emin olun.
İşim var, misafirim vardı gibi gerekçelerle boş geçtiğiniz bir gün bile çocukta apaçık kendini gösteriyor.
Kalabalık sınıflarda özellikle veli ilgisinin sıfır olduğu çocuklar öğretmenin tüm enerjisini emiyor ve tabi vaktin çoğunu
bu çocuklar alıyor..
Bu nedenle sizin bire bir verdiğiniz çocukların okulda aldığından çok daha verimli olacaktır elbette.
Sadece sesler bitene kadar fazla yorulacaksınız.
Sonrasında okumayı hızlandırma ve anlamlandırma çalışmaları daha kolay olacak.
O günlerin geleceğini hayal ederek yorgunluğunuzu unutabilirsiniz.
İşiniz kolay demiyoruz ama siz bir çocukla bu kadar zorlanırken öğretmenin 25, hatta 50 öğrenci ile ne kadar zorlanacağını hesaba katarak konuşun lütfen. 100 kere Efe lütfen deyip bir satır yazdıramadığımı biliyorum böyle çocuklar var.
Ödev yapmaktan sıkılan, istemeyen çocuklar için dersi eziyet olmaktan çıkarmalısınız.
Oyunlaştırmalısınız. Bu sizin yaratıcılığınıza hayal gücünüze bağlı olarak kolaylaşır.
Hadi bir sayfa b yaz ay çok çirkin oldu bu ne derseniz elbette çocuk yapmak istemez.
Bak bebeğin b si bebek taşıyor, bebeği çok sıkmayalım boğulmasın ama yere de düşürmeyelim böyle tutalım gibi oyunlaştırarak yazdırmalısınız. ( Göstermeden çok anlaşılır olmadı tabi :) )
Bak şimdi ben Sinan yazacağım çok çalışkanım ben deyin.
Sian yazın. Doğru oldu değil mi deyin.
Yanlış yazdığınızı farkedip gülecek aaa nasıl yanlış doğru işte nerede hata yaptım deyip onun düzeltmesini
isteyin.
Hadi bana öğret ben unutmuşum deyin.
Okurken yanlış okuyun sen benden güzel okudun bak gördün mü hadi bana da öğret deyin yine.
Size öğretmenlik yapmak sizin yanlışlarınızı bulup düzeltmek çok hoşlarına gidiyor.
Kalem yazın. Silgim acıktı. M yı yedi deyip silin. Ne kaldı? Kale. Ayyy doymamış e yi yedi.
Ne kaldı? Kal. gibi etkinlikler yapın.
Silgiyi doyurmaya bayılıyorlar..
1. sınıf bir mucizeye şahit olmaktır.
Hepsi sular seller gibi okuyacak bir gün inşallah..
Çok ilgilenirseniz daha erken, kendi çabasına bırakırsanız daha geç..
Bunu belirleyen sizlersiniz.
Hepinize kolaylıklar dilerim..