çok rahatladım ama konuyu acınca ne ıyı etmışım, konuyu acmakla1.sınıftayken bende beğenmiyordum. Siliyordum siliyordum defter yıpranıyordu, üstüne çarpı atıp diğer sayfaya geçiyorduk... Birkaç öğretmenle ve bilhassa kendi öğretmeniyle konuştum . Sildirmeyin dedi Zaman'la geçmiş sayfaları yeni yazdıklarıyla kendisi karşılaştırmaya başlıyor. Yazısı çirkin olan çoçuk matematikte çok başarılı olurmuşşu an 2. Sınıfta yazısı hala çoooook berbat.... Öğretmenimiz sorun yapmayın diyor... Sende sorun yapma Can'ım
ilk sene pekı ? yası kucuk oldugu ıcın mutlaka gerı kalacaklarmı , ve buna bı tepkı verıyormuyduBenim kızım 68 aylık başlamıştı okula. Ben ödevini yaparken çok çok kötü olmadıkça sildirmiyordum. Zaten her gün yazacaklar ve elleri daha çok alışacak. Sayfayı tamamlayamasa bile ilk zamanlar öğretmen anlayış gösterecektir. Daha baştan çocuk strese girmiş. Bence düzgün yazmasından ziyade oyun dolu ödevsiz anaokulundan sonra ödevli dersli okula alışması için bazı konularda biraz daha esnek olmak daha doğru. Şimdi kızım üçüncü sınıfta ve arada hiçbir fark kalmadı.
Hayır geri kalmadı ki. Hatta en iyi öğrencilerimden derdi öğretmeni. Daha ikinci haftadalar. Herkes mükemmel güzellikte yazmak zorunda değil. zamanla eli alıştı, bazı kötü yaptığı harfleri arkadaşlarından bakarak taklit etti. Şimdi yazısı çok çok güzel diyemem ama çirkin de değil. Sınıftaki başarısı sadece yazısıyla belirlenmiyor ki. Siz biraz daha sakin olursanız, olayı bir problem gibi görmezseniz çocuk da kendini daha iyi hissedecektir bence. Çok da vurdumduymaz davranın demiyorum elbette ama altıdan dokuza kadar ödev yapmak birinci sınıf çocuğu için çok çok uzun bir süre. Silmene gerek yok, eminim bir sonraki satır daha güzel olacaktır veya birkaç gün sonra eski yaptığı sayfalara bakıp öncekine göre ne kadar düzelme olduğuyla ilgili hafif abartılı pohpohlamalarla çocuğun güven ve isteğini artırabilirsiniz bence.ilk sene pekı ? yası kucuk oldugu ıcın mutlaka gerı kalacaklarmı , ve buna bı tepkı verıyormuydu
seymıydı bu zambak veya zumrut okuma setı gıbı bsıeydı sanıyorum dımı bızede aldırcaklarmıs aslında ondan . kıtaba baslasak belkı daha keyıflı olurBenim kızımda 70 aylık hakkinda konusmustuk hatta, öğretmen bir set aldırdı onu yaptırıyor, hergun arkalı önlü büyük bir sayfa, bazen değişik etkinlikler de oluyor...
Bizim avantajimiz tekli öğretim olması 2:30 da çıkıyorlar dersten ben de yarım gün çalışıyorum... Beraber yapıyoruz...
Kizim da biraz zorlanıyor ama elma yap armut yap diye diye birşeye benzeterek yaptiriyorum..
Kızımın öğretmeni de sildirmeyin çok demiş.... Bir de genelde nokta birleştirme oluyor odevler, en fazla yarım sayfa oluyor nokta birleştirmesiz çalışma... Belki de ondan zorlanmiyor o kadar
1 sayfa çok değil ama neden büyük boy defter? Çocuğun gözü korkar bir kere...
Henüz parmak kasları tam gelişmediği için aralıksız yapması mümkün değil, her satırda ara verilmesi lazım ve bilerek baştan savma yapmadıkça silmeye gerek yok. Ben tükenmez kalem kullandırıyordum, çocuklar silemeyeceklerini bildikleri için daha dikkatli yapıyor ve hata yapmamaya alışıyorlardı. Bir de renkli kalemlerden hoşlanıyorlar. Bir satır kırmızı, bir kısmı mavi, birazı yeşil gibi olabilir öğretmeni izin verirse. Çocuğa da bir karar hakkı tanıyınca mutlu oluyorlar çünkü:)
Şu an mükemmel yapması gerekmiyor henüz çizgi çalışmalarında çocuklar. Ama ödevlerin artacağı aşağıdaki metni 5 kere oku, 3 kere yaz gibi ödevlerin geleceğini söyleyeyim. İlk dönem uykusuz geceler olabilir, herkes yaşıyor. Kardeşimin ödevleri 12'de biterdi annem emekli olduğu halde...
Çocuklara zaten bir şey demeseniz bile hissediyorlar neler döndüğünü:) Ege'de bir problem yok yapmak istiyor ama zorlanıyor olabilir, normaldir, yahut ders olayına alışamamıştır, hoşuna gitmemiştir. Sınıfta da neden yapmadı, yetiştiremedi mi, beceremeyeceğini ya da bitiremeyeceğini düşünüp boş mu verdi bunu öğrenmek lazım. Ama daha fazla zaman olmadı çok baskı uygulamamak gerek hatta hiç bir zaman baskı uygulamamalı.Canım merhaba
devletın dagıttıgı defterlerı kullanın demıstı ogretmenımız , bende oyle baslamıstım . bugun anenmler defterını kucuk yapalım demısler oda ben boyle ogrenecegım demıs degıstırmemıs suanda onun uzerıne dustugumuzu anlamıs vazıyette ve kucuk boy defterı kabul etmıyor anlasılan. tukenmez kalem ıstemıyor ogretmen ama boya kalemlerıylede yaptırabılırım tabı deneyecegım.
pekı koalina ben basında durayım mı ? elımle ona bıraz yardım edeyımmı yanı tabıkı tamamen hakımet bende olacak sekılde asla degıl sonucta bazı krıtık seyler oluyor mesela yılan gıbı cızgıler yapacak ucgen gıbı sıvrı getırıyor acayıp zorlanmıstık bunda ılk aksam.
bırde okulda bıtırmeme meselesıne ne dıyorsun acaba?
dun egeyı bugunde ogretmenı uyardık ama acaba bugun okuldamı yapmıs olacak zıra sabahta 7'de kalktı aksam hıc uzun sure ders yapacagını sanmıyorum cok erken uyandıgı ıcın .
dur seni bulmuşken hepsini gibi oldu ya :)
1. sınıfta olup zorlanmayan çocuk ve aile görmedim henüz. Hele ki çalışan anneler için daha zor maalesef.Koalina
Hm bırde annem ogretmene soylemıs bugun oda yapamıyor degıl yapmak ıstemıyor ondan demıs ınanın benımde kızım 1 gıdıyor bızde persan olduk demıs
hiç bir fikrim yok orada olan velılerden ogrenıyorum egede ogretmen bıze cok ıyı davranıyor fılan dıyor oyun hamurları var yanlarında hamur oynadıklarını dusunuyorum son mesela 2 ders tahmınım bıseyler yazıp cızıyorlar emınd egılımÇocuklara zaten bir şey demeseniz bile hissediyorlar neler döndüğünü:) Ege'de bir problem yok yapmak istiyor ama zorlanıyor olabilir, normaldir, yahut ders olayına alışamamıştır, hoşuna gitmemiştir. Sınıfta da neden yapmadı, yetiştiremedi mi, beceremeyeceğini ya da bitiremeyeceğini düşünüp boş mu verdi bunu öğrenmek lazım. Ama daha fazla zaman olmadı çok baskı uygulamamak gerek hatta hiç bir zaman baskı uygulamamalı.
Şu anda her şeyi yeni öğreniyor tutarak göstermekte bir problem yok evet yapabilirsin. İlk denemeleri beraber yaparsınız, sonrasını kendisi yapar. Olur da çok sıkıldığı, beceremediği bir şey olur; mutlaka ara verip eğlenceli bir şeyler yapın ille de yapsın da bitsin gibi düşünmeyin daha beter olur.
Bu yaş çocuğu için dersi eğlenceli hale getirmek şart oluyor, yoksa inanılmaz sıkılıyorlar haklı olarak. Öğretmeni neler yapıyor mesela?
1. sınıfta olup zorlanmayan çocuk ve aile görmedim henüz. Hele ki çalışan anneler için daha zor maalesef.
kaca gıdıyor kızınız?Erken vermeniz iyi olmamışama bence sorumluluk açısından ödev gözünüzü korkutmasın benim kızım 6.5 yaşındA valla active learn diye bir siteden ödevleri oluyo, Nasıl zorluyorlar anlatamam ama tıkır tıkır yapıyor buna alıştı 2 senedir ve bir süre sonra o ödevi istediğini bile göreviliyorum
Yani defterinde hiç bir yıldız, ödev, yazı, çizik, sticker vb yok mu?hiç bir fikrim yok orada olan velılerden ogrenıyorum egede ogretmen bıze cok ıyı davranıyor fılan dıyor oyun hamurları var yanlarında hamur oynadıklarını dusunuyorum son mesela 2 ders tahmınım bıseyler yazıp cızıyorlar emınd egılım
ınsallah bu aksamı daha basarılı gecırecegız canım , daha sakın ınsalalh