İlköğretim Yorum ve Soruları İlkokul öğretmenlerine ve öğrenci annelerine sorularım var.

Sildirmeyin 1. satırda güzel olmaz 2. satırda güzel olur olmadı 3. satırda. Çizgi çalışmaları elleri alışsın ve yazıları güzel olsun diye veriliyor sıkılmasın diye o çizgi çalışmaları yaparken hikaye olusturabilirsiniz sineğin başı dönüyormus kafasını bir tavana bir yere vura vura uçuyormus tavanaaaaa yereeeee diye diye epey bir satır yapılır her farkli çizgiye yeni birsey bulun söyleye söyleye yapsın. Dikkatini de toplamış olur. Kolay gelsin.

Benim oglanda bugün pek derse katılmamış. Neden diye sordugumda yapmak istemeyenlerle oturmak istemiş öyle dedi yaptigi okulda ki derste fotoda. yarim birakmiş. ögretmenide yaptigina çarpı koymuş begenmemiş. tekrar evde yeniden yaptik. ama o yaptigida bu resimdekinden farksiz..sanirim benim oglanin yazisi çirkin olacak pöfff

Daha önce kalem tutmadıysa zorlanması normal. Noktaları düzgün birleştirebiliyor mu genelde?

Daha önce kalem tutmadıysa zorlanması normal. Noktaları düzgün birleştirebiliyor mu genelde?

Ah hocam ahhh

3 yaşında krese gitti.3 yıl...gecen yıl ilkokula başlattık gel gör ki sinifta diger erkek cocukları ile okulu kreş gibi algìladı. ders yapmak sıfırdı. gecen yıl okul onun için farklı bir kreşten öteye gitnedi. 2 ay gitti rapor aldim okuldan aldim. Bu yıl sifirdan tekrar ilkokula yeniden başladı. kalem sevmiyo benim oglan boyama bile yapmak istemiyor. Hep birileriyle kudursun koşsun oyun oynasın. valla evde deliriyorum. 8 yaşına girDi. kocaman sinifta.

Bizde oyun oynayarak ders yapmak sökmüyor. Bu sefer cıvıtıyor hemen. bagııra bagira ders yaptiriyorum aksamları.

cok üstüne gidince üzülüyorum da kızlar sınifta cok cok iyi mesela elleri cok becerikli. oglumla napicam boyle bilmem

Ben de sizin gibi siliyordum sildiriyordum ogretmeni silmeyin dedi hem sikilacak hem de yapamadigini hissedecek .birakun elinden ne geliyorsa onlar daha minicik .benim kizim bu yil ucuncu sinif gecen yil ogretmeni sinifta yazisi inci gibi diye ornek gostermisti .zamana birakin rahatlayin odev sorumlulugunu bilmesi bence onemli olan, eli alusacaktir zamnla.

Benim oglumda geçen sene 1.sınıfa gitti gece 2 kadar ders yaptık bu senede istiklal marşıyla start verdik ben sadece 2 kıtasını ezberletir sanıyordum öyle olmadı 10 kıtada ezberlenecekmis 6. Kıtasındalar 4. Kıtaya kadar kusursuz okuyor ama çok zorlanıyor.öğretmenle bugün konuştum bi istiklal marşını ezberliyemedi dedi 1 haftada 3 yaşında çocuklar ezberliyor dedi çok üzüldüm,,sanki ilgilenmiyorsunuz demeye getirdi çok geride çok geride dedi matematikte de geride dedi çok moralim bozuldu halbuki gece yarılarına kadar uğraşıyorum ders çalıştırıyorum..Bende ne yapacağımı şaşırdım ve çok üzüldüm..biz istiklal marşını 10 kıtasını ortaokulda ezberledik diyecektim ama demedim.

Dün akşam 2.5 sayfa ( yarım sayfayı okulda tenefüse cıkmadan yapmış) birde defterde 1 sayfası vardı m gibi bişeydi birleşik yine onun yarısını yapmış ve silmiş izleri vardı neyse. Babası 1 sayfa çizgi calısmasını yaptırdı 15 dakikada ve sonra oyuna bıraktık onu yaklaşık saat 8 kadar diyebilirim, Dün akşam Koalina bana sağolsun bir link gönderdi onu okudum bu sürede çok güzel bir paylaşımdı bende egeye secenek sundum 8'de yapmak istediğini söyledi.

öncelikle dedim defterden mi başlayalım çizgi çalışmasından mı? defterden dedi . neden sildin canım yaptığını dedim çünkü yapamıyorum olmuyor dedi . halbuki çok kötü değildi , bende silmeseydin eve gelince tamamlardık beraber dedim. yapamıyor dedi omuz silkti.daha sonra ödevi yapmaya başladık bir yandan ben agzına benzin(öyle diyor) üzüm sokuşturuyorum ve çok karışmadım. ama babası geldi dedi dur yavrum şurada eskiden bişey kalmış ve sildi 3 tane orta sayfada bırakmış güzeldide demek ki onu begendiği için silmemiş. ay bu bi başladı ağlamaya sildi o kadar ugrastım sildi yapamıcam bir daha aynısını filan babayı kovaladık aldım kucagıma balkona fılan cıktık yapma yavrum neden aglıyosun vs dedım sonra dedı cızgılerden yapıcam aynısını ve yaptı orada ortada kabak gıbı sonra 2 sıra cok bozuk yaptı sonra duzelttı ıstedıgı zaman yapabılıyor bunu net anladım.

sayfanın yarısında 10 dk mola verdık (buyuk boy hala) sonra tekrar devam etti son 3 satırda artık sabrı tükendi bana sen bakma sıra sonunda süpriz olsun dedi bende sana süprizim var oyleyse dedim. oyun kartı aldım elime yeni almıştım görmemişti üzerinde sorular filan var önlü arkalı böyle acayıp renkli bişey.

Neyse onuda bitirdi tam 1 saat sürdü ama ağlamayı molayı filan cıkarsak bu sefer 40 dk defteri yazmıştı.
sonra 30 dk kadar çizgi film izle birazcık dinlen dedim . sonrada sabahmı yapacaksın çizgi calısmasını simdimi deidm simdi dedi 1.5 sayfayıda bitirdi ve 10.20 gibi uyudu hemencik.

dün akşam daha güzel di iyi yönettim sanıyorum bu durumu.

buarada öğretmen dün ödevleri kontrol etmiş aama bize hiç imza atmamış. başka bir kadın daha yazmış gruptan , bugun bende anneme soyledım cocugun şevki kırılmasın imza atmasını rica edermisin ya da neden atmamış çünkü bir yerde @ şöyle bi işaret var uyarı demek mi bu bilemedim

Bana verilen tavsiyelere uydum baurada
her satırın başına yapacagı seyin 1 tanesini ben yaptım n yaptım o yanına bırlestırerek devam etti. her satırı renkli yapmaya çalıştık boya kalemleriyle
dünkü ödev işkence olmadı bizim için.

Ama okulda yapması için yönlendirmek lazım ama öğretmeninde biraz ilgilenmesi lazım sınıf kalabalık anlıyorum ama ne bilim yani ben olsam yaparım herkesler yapıyorken diye düşünüyorum kendimi onun yerine koyacak olursam.

Açıkçası bunları görünce bu nasıl çalışma dedim, öğretmenin de vardır bir bildiği, bir de sınıf 32 kişilik, kime yetişsin....

bizimkinin elinde bebekliğinden beri kalem vardı daha yürüyemiyorken bile ama demekki çirkin yazacakmış diyorum ne diyim :) buarad makas kullanamıyor ege cok güzel solak oldugu içinde ben ona hıc ogretemedım makası duzgun vermeyı onun yaptıgından ben , benım yaptıgımdan o anlamıyor

Cute Ege uyuyunca bize de yaz
:) yukarıda dunku maceraları yazdım

öğretmene sorduracagım bugun bu konuyu ya da mesaj atmayı düşünüyorum.

harika bi fikir :)

epey gitmiş kreşe ama kreşte yaptırmamışlarmıydı? Egeninde yazısı güzel olmayacak galiba ama hangi prof. yazısı güzel ki mesela

maşallah onaa darısı başımıza

2. sınıfta dırek istiklal marşını ezberleteceklerse ben başlıyım şimdiden valla

Dün akşam bende koalina'ya mesaj attım egenin bir önceki günkü yaptıklarını o begendi başta beni teselli ediyor sandım ama hayır diyor çizgilerin farkında yapmış yani diyor ben daha güzel örnekleri grupta gördüğüm için morelimde bozulmuştu ama kız cocukları daha güzel yazıyor galiba buna katılıyorum .

yukarıda arkadaş 1.sınıf annelerine tavsiyeler paylaşmış çok hoşuma gitti
ege alfabenin hepsini biliyor dediğim gibi ezberi çok kuvvetli benim ona okudum 1 sene önceki hikaye kitabındaki karekterleri isimleri hatırlıyor ki neredeyse haftada 5 tane kitap okuyoruz ben bile okurken kitaba yabancıyım o ha ha hatırladım diyor. yazma konusunda da kendimizi geliştirirsek harika olacak.

Yorumları okumadım canım, mutlaka yazılmıştır daha önce.. Şu silgi olayına bende karşıyım.. Benim kızım 4. sınıfa gidiyor ama sile yapa çok vakit kaybediyor. Biz söylüyoruz silme diye.. Siz de silgiyi az kullanmaya çalışın ki sonraki yaptıklarıyla ilk yaptıklarını karşılaştırabilirsiniz.. Bak bunlar çok güzel olmuş artık daha iyi yapabiliyorsun diye.. Bi de sürekli şunu yap bence, sen çok iyi yapıyorsun, aferin sana, süper olmuş, sen istersen herşeyi yapabilirsin gibi... Onure etmeye çalış sürekli ve takdir et.. Yavaşlığı zamanla gider. Daha çok yeni çünkü, yavaş yavaş alışacak.. Okuldada muhtemelen adaptasyon yaşıyordur.. Yani dikkati dağılıyordur yazarken dolayısıyla yavaş yazıyordur.. Birde bizim öğretmenimiz küçük boy deftere karşı, hayallerini küçültmeyin çocuğun diyor. Büyük boy olsun istediği gibi karalasın, yazsın, çizsin diyor.. Bilmiyorum ne kadar doğru.. 1. sınıf çok zor biliyorum.. Zorluyor yani.. Allah yardımcın olsun..

Bu cizgi çalışmaları çok zor ya,dün iyice zorlandik, hayır o şekilleri bulmak için çok mu uğraşmışlar, ben bu halimle zorlaniyorum ya çocuk ne yapsın...

Eklentiler

• IMG-20151007-WA0003.jpeg
    59 KB · Görüntüleme: 68
Bu cizgi çalışmaları çok zor ya,dün iyice zorlandik, hayır o şekilleri bulmak için çok mu uğraşmışlar, ben bu halimle zorlaniyorum ya çocuk ne yapsın...
zor ama cızgı oldugu ıcın altlarında yapar yanı dıye dusunuyorum
buarada nerede calısıyorsunuz ders
masadamı yerdemı?

zor ama cızgı oldugu ıcın altlarında yapar yanı dıye dusunuyorum
buarada nerede calısıyorsunuz ders
masadamı yerdemı?
Hepsinin altında çizgi yok, bir sıra örnek olarak ustunden gitme, sonraki satırların başında bir örnek, gerisi kendi hayal gücümüze kalmış, denizde dalga, altı rakamı, dilini uzatmış kedi, vs vs... Hayal gücüm gelişti bunlar sayesinde...
Aslında biraz rahatladım, demek ki herkes aynı yollardan geçiyor....

cızgı yoksa altında cok normalya bana sekıller zor yanı sekıl yoksa
bız bugun kıtaba baslıyacagız ınsallah

Canım seninkinin derdi belli oldu, silince ağladığına göre güzel yapamadığını düşünüyor ve şevki kırılıyor.
Dün çok güzel geçmiş bence , hem zaman yönetimi açısından hem de Ege'nin ödev yapmak istememe gibi bir durum olmadığını görmek açısından. Zamanla düzene uyum sağlayacaktır

Kıyamam evet guzel yapamadıgını dusunuyor
dun sayende cok guzel gectı gonderdıgın lınkler benı sakınlestırdı cok hemen oncesınde okudugum ıcın harıkaydı hatta arkadaslarlada paylasmak ıstıyorum ben mutlaka bırılerının ısıne yarar.

Neysekı yapmıcam etmıcem gıbı bı ıtırazı yok canımın

Evet ben hatırlamıştım nickinizi geçen seneden. Erkek çocuklarının çoğu dinamik olurlar, hareket etme eğilimindedirler. Öyle 40 dakika oturtup yazı yazdırmak zordur, kızlar zaten çoğu şeyi kendi kendilerine hallederler kızlara bakmayın o yüzden.
Ders yaparken nasıl oyunlar oynuyorsunuz mesela? Belki oyun seçimleriniz yanlıştır? Okulun rehberlik servisinden faydalandınız mı hiç?

Evet evet geçen sene farklı bir topikte konuştum sizinle.

Hocam çizgi çekmek cok sıkıcıymış onun için öyle diyor bana... harf ögrenmek istiyormuş...kabul edersiniz ki sınıftan önce ögretmem dogru olmaz diye düşünüyorum. bu sefer o önde olacak yine sıkılacak sınıfta...istiyorum ki ögretmenle aynı anda ilerleyelim...onun haricinde ögretmeni ogluma basit görevler veriyormuş..ögretmenler odasinda fotokopi çektirip sınıfa getirmek , ögretmenin ders kagıtlarını tüm arkadaşlarına dagıttırmak gibi...bu cok hoşuma gidiyor...biraz büyük oldugundan ögretmeni oglum için benim sag kolum o diyor...oglumda bundan gurur duyuyor...ve ögretmenini cok seviyor...bende ayni şekilde...

Bakalım harflere geçmeyi dòrt gözle bekliyorum durum degişecekmi...oglum yazılara dikkatle bakıp inceliyor...merası var gibi gibi...

Belki bunları geçen sene de gördüğü için sıkıcı geliyor olabilir evet. Ama bunun görevi olduğunu hatırlatmak lazım ve mutlaka oyun-ders zamanlarını oturtmalısınız şimdiden yoksa ilerde daha çok problem olabilir. Öğretmeni ile iletişiminin iyi olması çok güzel, sevdiği için onu üzmek istemeyecektir. Evde çok bunaldığınızda ille de yapması için zorlamayın, bağırmayın, bırakın bazen de ödev yapmamasının sonucunu görsün, öğretmeni ile halletsin.

Unuttum demeyi bu sabah ders yaptırdìm ekstradan çizgi çalışması...orda önceki sayfalarda bir arkadaş bahsetmiş sanırım kendisi ögretmendi. kalem direksiyonumuz, çizgiler yollarımız köşeler virajlarımız gibi..bu işe yaradı valla..hepsini
yaptı...yamukta var olsun yaptı.

Ben diyorum evladım oglum bu çizgiler güzel olmazsa yazın güzel olmaz dikkatli yap...önemli tabiki düzgünlügü...şimdilik yapabildigi kadar benim icin makbul...sonrası Allah Kerim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…