İlköğretim Yorum ve Soruları İlkokul öğretmenlerine ve öğrenci annelerine sorularım var.

anladım o zaman ilkokula devam

peki Ege anlatan bir çocuk mu

benimki her şeyi anlatırdı geçen sene öğretmen okuldaki her şeyi anlatmayın evde demiş

şimdi daha az anlatıyor

hani olay örgüsünün içine girince anlatıyor ama

bir de bir arkadaş demişti burda mı reelde mi hatırlayamadım şimdi öğretmencilik oynayın

o öğretmen olsun siz çocuk olun diye

öğretmen ne yapıyor öğrenin diye

mesela benim oğlum telefon ile konuşup "anne sonra konuşalım şimdi, çocuklara bakmam lazım" demişti bir kere ikinci öğretmeni annesi sık arıyormuş

bunun gibi oyunalr ile daha net ortaya çıkıyor tabii size oynayacak zaman kalmamış

bir de çalışan anne ve yarım gün okulun ve özellikle de öğlenci olmanın böyle bir dez avantajı var,

çocuk zaten yorulmuş gelmiş; anne akşam evde olduğu için dersini yapalım istiyor ama çocuk da dinlenip oynamak istiyor

sabah kalkıp ödev vs yapacak ama o zaman da anne yokk

offf anne oolmak zorrr

Merhaba canım, Biz bu yıl ikinci sınıfız. geçen yıl bizde biraz zorlanmıştık. Yanlış yaptıklarını silmeyin yanlışlarınıda göre göre düzelteceektir.
Geçen sene bende çok zorlanmıştım yapamadığı zaman yada ödev bitmediğinde ağlayıveriyordu bende çabuk sinirlenir olmuştum. Eşime devrediyordum çoğu zaman ,o oyunlarla falan yaptırıyordu benden daha sabırlıydı. ilk bir iki ay yoğun bir tempo oluyor ama sonrasında rayına oturuyor merak etme ..Şu an en zorlu dönemdesin ..Allah yardımcın olsun.

Öğretmeni ile görüşün. Yaş da önemli. Sıkılıp yapmıyor olabilir. İleri sınıflarda da sıkılır. Öğretmeni ile konuşun uygun değilse seneye gönderin 1. Sınıfa. Bu arada ana sınıfına gitti mi?

çok saçma yaaaa teneffus hakkı cocugun hakkı o yöntemler gerıde kaldı çocuk herseyden önce öğretmenı sevmeli boyle sevdıremezler kendılerını

onun öğrenciyi okuldan soğuttuğu; bir dahaki düzgün olsun deyip geçmesi gerektiğini dinlemiştim bir seminerde

ben soylemıs olabılırmıyım bılmıyorum ama bu yontemı bende cok kullanıyorum
hafta sonu yapmıstık gayet ıyı davranmıstı ben ogrencı oldugumda ege bana

ama vaktım olursa bu aksam olmasada hafta sonu denemem lazım bu oyunu.

epey telkın ettım yavrum okuldakı derslerını okulda yapmaya calıs aksama bıze vakıt gelsın bırde ege cok oyuncu bı cocuk acayıp oyun oynar odasına fılan cekılıyoruz yanı salona onu tv karsısına oturtup ben cekırdek cıtlasam o odev yapsa ooho hıc sıkayet etmem yanı ona ayrı bı alan olusuyor odev zamanı acaba cocugu buda strese sokar mı kı? ama dogrusu ne acaba bunun

Egede anlatıyor arkadaslarından memnun okulu sevıyor yanı gıtmıcem etmıcem fılan demedı ama pazartesı ben yazma konusunda ıyı degılım fılan dıyordu arabayla donerken okuldan .
ogretmenın soyledıgını sanmıyorum hıc ummuyorum oyle olsa ogretmenı dırek ege bana sıkayet ederdı
kendı kendıne yakıstırıdgı bısey gıbı gelıyor ama

gitti gitti evet
oradada yazma ısınde yanı basarılı degıldı demıyımde cok ısteklı degıldı cızgı calısması fılan nefret edıyordu ama ben sureklı evde onu desteklıyordum yanı her aksam 30 dk odaya kapanıyorduk ne bılım cok sey ogrettım ama dusunuyorum cogu ezber matematık gorsel hafıza olarak .

yarın ogretmenın bılgı verme gunuymus acıkcası
anasıfınada vermek ıstemıyorum ama kotulukmu edecegım boyle olursa hıc bılmıyorumkı kendımde telaslı bırıyım kendımıde tanıyorum

Arkadaşlar hem çocuğu 1. sınıfa giden hemde ilkokul öğretmeni olan biri olarak konuyu ilgiyle takip ediyorum.Bizde de akşam ödev yapmak büyük sorun ki öğretmenimiz yarım sayfayı geçen ödev henüz vermediği halde.Açıkcası biraz sonra fatura gene meslektaşlarıma kesilecek diye bişeyler yazayım dedim.Öncelikle tüm öğretmenler küçük boy defter önerir şayet önermediyse muhakkak tecrübesizdir öğretmeninizi uygun bir dille uyarabilirsiniz.Silme konusuna gelince de ilerde çocuklarımız yazı yazarken noktalı harflerde durup noktasını koyup öyle devam ediyorlar.Bu elyazısı kurallarına aykırı.Örnek vereyim ÖNLÜK yazacaksa ü harfinde durup noktaları koyup k harfini sonra tamalıyorlar ama asıl olan kelime tamamlanır noktalar ve ilaveler sonra konulur o yüzden sildirmeyin.Bir diğer konu ki en önemli konu bana göre okulunuzdaki diğer şubeler çizgi çalışmalarını bitirip (bu arada bu hıza dayanamayıp büyük ihtimalle okuldan nefret etmiştir çocuk)harfe geçtiğinde biz neden daha çizgi çalışıyoruz serzenişleridir ki öğretmen o noktada ne diyeceğini bilemez artık.O yüzden öğretmeninizle iletişime geçin ve sorunsuz yaşayın derim.Hepimize de kolaylıklar dilerim..

cute

peki anaokulundaki ödevler ile arası nasıldı

bu hafta sonu oğlumun ödevi vardı yaşasııııın diye bağırdı

çizgilileri sevmiyor ama yapıyor yine de ilk hafta boyalı idi çok mutlu ödev yapıyor diye

bir de konu dışı ama nasıl bir masa aldınız

masa bulamıyorum ben

standart masada ayağı yere değmiyor; ayarlanabilir gördüm internette onu da bilemedim

çocuk benim çalışma masamda ödev yapıyor halen

Öğretmeni ile bir görüşün fikrini alın. Ona göre kararınızı verirsiniz. Defterin büyüklüğünden çocuğun sıkıldığından veya sıkılacağından bahsedin mutlaka.

anaokulundakı odevlerı hep yapıyordu sımdıde yapıyor yapmıcam demıyor fakat sıkılıyor anlıyorum yanı bunu
hanı desemkı basına oturtamıyorum ıkı cınnet ama yok oylede degıl cocuk elınden gelenı yapıyor ama olan bu dıye dusunuyorum.

masa moduler bızım sadece masası var uzeırne ıkeadan raf, sepet fılan aldık
onuda sorucaktım odası oyuncak dukkanı gıbı acaba onlarıda azaltmalımı dıkkatını dagıtıyor olabılır

Allah kolaylık versin CuteMom , çocuklar için en zor geçen dönem, birinci sınıfın ilk haftaları oluyor,
Biz bu yıl ikinci sınıfa geçtik, ödevini yap diye başında beklemeler , ödev yapmak için ikna etme çabaları bu yıl geride kaldı çok şükür :)

İnşallah siz de şu birkaç haftayı atlatın,
çocuklar aşina olsun kalem tutmaya , harfleri yazmaya.. O zaman daha da kolaylaşacak herşey inşallah ..

Ödevlerin yarımşar sayfasını akşam seninle birlikte yapsa , kalan kısmını sabah kendisi diğerlerine baka baka yapabilir belki anneanne dede çok müdahil olamasa da,

bir de her yanlışını silmeyin , geçen yıl ilk günler ben de siliyordum öğretmenimizin de ilk senesiydi ve o da biraz acemiydi, yanlışları sildirin demişti bir görüşmemizde , baktım o şekilde olunca çocuk tamamen soğuyor ödev işinden,

Şu an hala biraz özensiz yazıyor, bilmiyorum solak olmasının da tesiri var mı? Öğretmeni de defterin kenarına "daha düzgün yazmalısın" yazıyor bazen :) zorlamıyorum, zamanla düzelir elbet.

Ege'ye zihin açıklığı ve sana kolaylıklar diliyorum :)

Çok teşekkür ederim canım
Egeninde ogretmenı 10 senelıkmıs buarada ızmırden gelmıs ıstanbula. tayını yenı cıkmıs yanı .

yarım sayfa meselesı banada mantıklı geldı ama bılmem yapar mı acaba
belkıde cuma aksamından denemem lazım bunu ben cumartesı baska bıseyle ılgılenırken kendı basına yapabılır.

buarada Ege'de solak

allah yardimcin olsun cok zor ilk sene..insallah bir iki aya cocuklar bu tempoya alisirda bizlerde rahat ederiz onlarda..
Cocuk icin hayatinda yepyeni zor bi sayfa okul..ogretmen ,yeni cevre arti en sevdigi en yakini olan sizden cok yeni tanidigi sinifla vakit geciriyo sizin sevginize anlayisiniza her zamankinden cok ihtiyaci olacak zaman zaman sabriniz zorlanacak yorgun olacaksiniz insaniz sonucta..yetismedigi veya onun yapmak istemdigi zamanlarda bolca sarilin kizmadan sinirsiz sevginizi sunun okul hayatinin temeli birinci sinif..okul bakis acisi nasil olursa sonraki yillar corap sokugu gibi gelir siz bolca yapsada yapamasada onu hep seveceginiz mesajini verin ve kendine guvenmesi icin bol bol cesaretlendirin
Odevin dersin telafisi var her zaman ruhu yaralanirsa kirilirsa sizi yanlis anlarsa telafisi zor olur bu ara cok cocuk kitabi okudugumdan aktarmak istedim yoksa bunlari yazcak kadar bilincli iyi bi anne oldugumdan deil umarim yanlis anlasilmaz

ahh..geçen yıl ne çektik..ben en güzelini yapsın istiyorum,çocuğumun el kasları zayıf zorlanıyo,çabuk yoruluyo falan..
ilk hafta daha başlamıştı bizimde ödevlerimiz..
bide biz çok sabırsız davranıyoruz..hemen yapıversin istiyoruz..yada ben öyleydim.hatta sizin gibi grupta bişeyler duyup duyup dahada zorluyodum yavrumuda,kendimide..sonuçta oğlumda hata yapma korkusu oluştu.15 tatile kadar nerdeyse bilse bile ya yanlışsa diye cevap veremezdi
okula,derse alışana kadar,ders disiplini kazanana kadar bir müddet daha zorlanacaksınız,ama sonra yanlışını silerek düzelttiğiniz için daha iyisini öğrenmiş olacak..ben geçen yıl çok teşekkür almıştım oğlum adına öğretmeninden..gayet başarılı bir yıl geçirdik diyebilirim..birde nacizane tavsiyem,siz bakmayın öyle herkez herşeyi söyler..haticeye değil,neticeye bakmak gerek

yok estafurullah
bende egeye her aksam kıtap okuyorum daha sımdıden cıddı bır kutuphaneye sahıp o yuzden yazdıklarınızı yanlıs anlamam
etkılenıyoruz bızde zaman zaman
sıze annelık her zaman toz pembe degıl kıtabınıda tavsıye ederım kendınız ıcın okuyabılırsınız.
bırde kucuk prens okuyoruz bu arada bız egeyle her aksam bır sayfa , orada resımle alakalı bıseyler var hah dedım dun aksam tamda ustune yanı :)

cocugu yazar ılan edıcem ama cızmeyınden yazmayanından :)

bizim evde oyuncaklar salonda

odasında henüz masa yok

o benim çalışma odamda ödevini yapıyor

bazen de salonda sehpada da yapıyordu geçen sene

masanın boyu nasıl benim derdim o

Ege uzun bir çocuk ama oturunca ayağı yere değiyor mu

o duruş bile yorulup sıkılmalarına sebebiyet veriyormuş araştırırken onu okumuştum

tüm o çilek bellona vs masalar standart ve onlarda yağı değmiyor evdeki masa ile aynı boyda hepsi

oyuncaklar vs dikkatini bu aşamada dağıtmaz bence ; oyuncağa dikkati dapğılsa kalkar gider; ya da hemen yapıp oynayayım diye düşünür

ama siz çalışırken babası ne yapıyor

mesela benim oğlum babası evde ise onunla oynamak yahut onunda tv falan izlememesini istiyor kitap vs okuyabilir o bireysel ama oğlumun onunla birlikte yapacağı bir şeyi yapmasın istiyordu

ya da birlikte yapıyorsak ödevi başında oturup kahve içebilirim; kendi kitabımı okuyabilirim ama onun da yapabileceği bir şey yapmamama lazım

Tamda yasanan sey bunlar
grupta konusulan seyler benı olumsuz yonde etkılıyor
kendı morelımıde bozdugum gıbı eyvah eyvah modundayım sureklı

okulda gayet uyumlu dıyorlar orada olan velıler oyle soyluyor gayet keyfı yerınde
artık napıcaz bol bol sabır gereklı bızede sanırım

Ayağı yere degmıyor bunu sordugunu anlamamıstım bızde ıkea masalarından almak ıstemıstık ama anasınıfındada ondan var dıye ege ıstememıstı yoksa en hakım olacakları sey o olurdu.
sandalyesınde donmelı boyle ayaklar havada calısıyor.
dun aksam babamız kıtap kapladı
ondan oncekı aksam bı o bı ben yaptırmaya calısmıstık sonunda ıkımzde oturuyorduk basında ama hıc bısey konusmadan bakıyoruz napıcaz dıye buda cocuga normal bır ortam sunamadıgımızı gosterıyor dımı?
bu aksam tıyatro cevırmeyelım normal olalım kahve ıcıyor olalım bakalım

hangi okul

normal ortam sunulamaz gibi geldi bana da

hani normal olalım derseniz de kasmış olursunuz gibi

ama mesela önce birlikte bir şeyler yapın tüm akşam ders olmasın

ne bileyim üçünüz masayı toplasanız 3 dakika sürer

Ege aileye dolaptan meyve çıkarsın,2 dakika sürer

çamaşırları katlayın birlikte; birlikte olunca süre az olur

yani tüm akşamı derse odaklarsanız eyvah tüm hayat ders der hani bu da zor olur

sonuçta 5,5 yaşında çocuk 3 saat ders yapamaz cute

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…