diğer kadınlardan duyduguma gore dıgerlerı sınıfta bıtırmısler o sayfaları
kuzenıde bıtırmıs onların sadece cızgı calısması varmıs 1 sayfa ama bızım eksıklerımız cok eksıktı yanı yarım sayfa olsa anlıcam ama ıkı satır ve tek satır. anasınıfına gerı dondurmeyı dusunmuyorum suanda herkez ılkokulda kalsın madem boyle bı hata oldu cok zekı cocuk fılan dedıler, hatta gecen senekı okul mudurude egeyı gordu gecen hafta cok ıyı yapmışssınız fılan dedı ve ama sakın anasıfına vermeyın orayada ayak uyduramaz ve cocuga cok buyuk kotuluk edersınız demıstı. mıde malum psıkolga fılan gıtmıstım onada sormustum bu konuyu kendısı cok ısteklı deseydınız bana ben normalde bu kadar kucuk karsıyım ama gonderın dıye onaylardım sızı fılan dedı.
ogretmen kontrol etmıyormu onu bende bılmıyorum ege o sırada ne yapıyor hıc anlamadım mesela dıger yapamayan cocuk uyuya kalmıs dun sınıfta hadı o uyudu benımkı ne yaptı?
Öğretmeni ile görüşün. Yaş da önemli. Sıkılıp yapmıyor olabilir. İleri sınıflarda da sıkılır. Öğretmeni ile konuşun uygun değilse seneye gönderin 1. Sınıfa. Bu arada ana sınıfına gitti mi?cızgıyı degılde defterde kendılerıne yapmaları gereken seyler var
ucgen ve daıre ve bırlesık bır suru U bunları baslamıs ve bırakmıs okulda
cızgı calısması ıse odevmıs
acaba ogretmen evde yaptırsınlar fılanmı dıyorda cocukta bırakıyor anlamadım
çok saçma yaaaa teneffus hakkı cocugun hakkı o yöntemler gerıde kaldı çocuk herseyden önce öğretmenı sevmeli boyle sevdıremezler kendılerınıyeğenim özel okula gidiyor, o okulun sistemi tamamen öğrencileri zorlamak üzerine kurulu sanırım.
çünkü öğretmen ödevini yapmayanlara (daha 5 yaşında düşünün) ceza veriyormuş. yok tenefüse çıkarmaz, yok başka bir şey.
Resmen bende travma oldu yani, ailesi de mecbur, arkadaşlarından geri kalınca çocuk kendisi üzülüyor diyorlar, ödeve teşvik ediyorlar.
Evde anne silmese bile bazı öğretmenler okulda siliyormuş beğenmedikleri yerleri.
Düşünsene çocuk bir gece uğraşıyor ödevini tamamlıyor ertesi gün öğretmen bütün emeği tek kalemde siliyor.
Çocuk daha 1 haftadır okulda ama öğretmeninden nefret ediyor. ( Arkadaşımın oğlu için söylüyorum)
anladım o zaman ilkokula devam
peki Ege anlatan bir çocuk mu
benimki her şeyi anlatırdı geçen sene öğretmen okuldaki her şeyi anlatmayın evde demiş
şimdi daha az anlatıyor
hani olay örgüsünün içine girince anlatıyor ama
bir de bir arkadaş demişti burda mı reelde mi hatırlayamadım şimdi öğretmencilik oynayın
o öğretmen olsun siz çocuk olun diye
öğretmen ne yapıyor öğrenin diye
mesela benim oğlum telefon ile konuşup "anne sonra konuşalım şimdi, çocuklara bakmam lazım" demişti bir kere ikinci öğretmeni annesi sık arıyormuş
bunun gibi oyunalr ile daha net ortaya çıkıyor tabii size oynayacak zaman kalmamış
bir de çalışan anne ve yarım gün okulun ve özellikle de öğlenci olmanın böyle bir dez avantajı var,
çocuk zaten yorulmuş gelmiş; anne akşam evde olduğu için dersini yapalım istiyor ama çocuk da dinlenip oynamak istiyor
sabah kalkıp ödev vs yapacak ama o zaman da anne yokk
offf anne oolmak zorrr
gitti gitti evetÖğretmeni ile görüşün. Yaş da önemli. Sıkılıp yapmıyor olabilir. İleri sınıflarda da sıkılır. Öğretmeni ile konuşun uygun değilse seneye gönderin 1. Sınıfa. Bu arada ana sınıfına gitti mi?
Öğretmeni ile bir görüşün fikrini alın. Ona göre kararınızı verirsiniz. Defterin büyüklüğünden çocuğun sıkıldığından veya sıkılacağından bahsedin mutlaka.gitti gitti evet
oradada yazma ısınde yanı basarılı degıldı demıyımde cok ısteklı degıldı cızgı calısması fılan nefret edıyordu ama ben sureklı evde onu desteklıyordum yanı her aksam 30 dk odaya kapanıyorduk ne bılım cok sey ogrettım ama dusunuyorum cogu ezber matematık gorsel hafıza olarak .
yarın ogretmenın bılgı verme gunuymus acıkcası
anasıfınada vermek ıstemıyorum ama kotulukmu edecegım boyle olursa hıc bılmıyorumkı kendımde telaslı bırıyım kendımıde tanıyorum
anaokulundakı odevlerı hep yapıyordu sımdıde yapıyor yapmıcam demıyor fakat sıkılıyor anlıyorum yanı bunucute
peki anaokulundaki ödevler ile arası nasıldı
bu hafta sonu oğlumun ödevi vardı yaşasııııın diye bağırdı
çizgilileri sevmiyor ama yapıyor yine de ilk hafta boyalı idi çok mutlu ödev yapıyor diye
bir de konu dışı ama nasıl bir masa aldınız
masa bulamıyorum ben
standart masada ayağı yere değmiyor; ayarlanabilir gördüm internette onu da bilemedim
çocuk benim çalışma masamda ödev yapıyor halen
Çok teşekkür ederim canımAllah kolaylık versinCuteMom , çocuklar için en zor geçen dönem, birinci sınıfın ilk haftaları oluyor,
Biz bu yıl ikinci sınıfa geçtik, ödevini yap diye başında beklemeler , ödev yapmak için ikna etme çabaları bu yıl geride kaldı çok şükür :)
İnşallah siz de şu birkaç haftayı atlatın,
çocuklar aşina olsun kalem tutmaya , harfleri yazmaya.. O zaman daha da kolaylaşacak herşey inşallah ..
Ödevlerin yarımşar sayfasını akşam seninle birlikte yapsa , kalan kısmını sabah kendisi diğerlerine baka baka yapabilir belki anneanne dede çok müdahil olamasa da,
bir de her yanlışını silmeyin , geçen yıl ilk günler ben de siliyordum öğretmenimizin de ilk senesiydi ve o da bire acemiydi, yanlışları sildirin demişti bir görüşmemizde , baktım o şekilde olunca çocuk tamamen soğuyor ödev işinden,
Şu an hala biraz özensiz yazıyor, bilmiyorum solak olmasının da tesiri var mı? Öğretmeni de defterin kenarına "daha düzgün yazmalısın" yazıyor bazen :) zorlamıyorum, zamanla düzelir elbet.
Ege'ye zihin açıklığı ve sana kolaylıklar diliyorum :)
allah yardimcin olsun cok zor ilk sene..insallah bir iki aya cocuklar bu tempoya alisirda bizlerde rahat ederiz onlarda..yanı varda annem babam 55 yasında yaslı baslı ınsanlar ne anlasınalr el kaldırmadan bırlesık u yapmayı
bu sabah onlarada 10 dk fılan gosterdımde bugun oyle yaptılar ama her daım ılgılenmezler
odevler artacak demeyınbelkı cocukta alısınca daha kolay olur
daha ıyı gunlerımız mı yoksam
yok estafurullahallah yardimcin olsun cok zor ilk sene..insallah bir iki aya cocuklar bu tempoya alisirda bizlerde rahat ederiz onlarda..
Cocuk icin hayatinda yepyeni zor bi sayfa okul..ogretmen ,yeni cevre arti en sevdigi en yakini olan sizden cok yeni tanidigi sinifla vakit geciriyo sizin sevginize anlayisiniza her zamankinden cok ihtiyaci olacak zaman zaman sabriniz zorlanacak yorgun olacaksiniz insaniz sonucta..yetismedigi veya onun yapmak istemdigi zamanlarda bolca sarilin kizmadan sinirsiz sevginizi sunun okul hayatinin temeli birinci sinif..okul bakis acisi nasil olursa sonraki yillar corap sokugu gibi gelir siz bolca yapsada yapamasada onu hep seveceginiz mesajini verin ve kendine guvenmesi icin bol bol cesaretlendirin
Odevin dersin telafisi var her zaman ruhu yaralanirsa kirilirsa sizi yanlis anlarsa telafisi zor olur bu ara cok cocuk kitabi okudugumdan aktarmak istedim yoksa bunlari yazcak kadar bilincli iyi bi anne oldugumdan deil umarim yanlis anlasilmaz
anaokulundakı odevlerı hep yapıyordu sımdıde yapıyor yapmıcam demıyor fakat sıkılıyor anlıyorum yanı bunu
hanı desemkı basına oturtamıyorum ıkı cınnet ama yok oylede degıl cocuk elınden gelenı yapıyor ama olan bu dıye dusunuyorum.
masa moduler bızım sadece masası var uzeırne ıkeadan raf, sepet fılan aldık
onuda sorucaktım odası oyuncak dukkanı gıbı acaba onlarıda azaltmalımı dıkkatını dagıtıyor olabılır
Tamda yasanan sey bunlarahh..geçen yıl ne çektik..ben en güzelini yapsın istiyorum,çocuğumun el kasları zayıf zorlanıyo,çabuk yoruluyo falan..
ilk hafta daha başlamıştı bizimde ödevlerimiz..
bide biz çok sabırsız davranıyoruz..hemen yapıversin istiyoruz..yada ben öyleydim.hatta sizin gibi grupta bişeyler duyup duyup dahada zorluyodum yavrumuda,kendimide..sonuçta oğlumda hata yapma korkusu oluştu.15 tatile kadar nerdeyse bilse bile ya yanlışsa diye cevap veremezdi
okula,derse alışana kadar,ders disiplini kazanana kadar bir müddet daha zorlanacaksınız,ama sonra yanlışını silerek düzelttiğiniz için daha iyisini öğrenmiş olacak..ben geçen yıl çok teşekkür almıştım oğlum adına öğretmeninden..gayet başarılı bir yıl geçirdik diyebilirim..birde nacizane tavsiyem,siz bakmayın öyle herkez herşeyi söyler..haticeye değil,neticeye bakmak gerek
Ayağı yere degmıyor bunu sordugunu anlamamıstım bızde ıkea masalarından almak ıstemıstık ama anasınıfındada ondan var dıye ege ıstememıstı yoksa en hakım olacakları sey o olurdu.bizim evde oyuncaklar salonda
odasında henüz masa yok
o benim çalışma odamda ödevini yapıyor
bazen de salonda sehpada da yapıyordu geçen sene
masanın boyu nasıl benim derdim o
Ege uzun bir çocuk ama oturunca ayağı yere değiyor mu
o duruş bile yorulup sıkılmalarına sebebiyet veriyormuş araştırırken onu okumuştum
tüm o çilek bellona vs masalar standart ve onlarda yağı değmiyor evdeki masa ile aynı boyda hepsi
oyuncaklar vs dikkatini bu aşamada dağıtmaz bence ; oyuncağa dikkati dapğılsa kalkar gider; ya da hemen yapıp oynayayım diye düşünür
ama siz çalışırken babası ne yapıyor
mesela benim oğlum babası evde ise onunla oynamak yahut onunda tv falan izlememesini istiyor kitap vs okuyabilir o bireysel ama oğlumun onunla birlikte yapacağı bir şeyi yapmasın istiyordu
ya da birlikte yapıyorsak ödevi başında oturup kahve içebilirim; kendi kitabımı okuyabilirim ama onun da yapabileceği bir şey yapmamama lazım
hangi okulyeğenim özel okula gidiyor, o okulun sistemi tamamen öğrencileri zorlamak üzerine kurulu sanırım.
çünkü öğretmen ödevini yapmayanlara (daha 5 yaşında düşünün) ceza veriyormuş. yok tenefüse çıkarmaz, yok başka bir şey.
Resmen bende travma oldu yani, ailesi de mecbur, arkadaşlarından geri kalınca çocuk kendisi üzülüyor diyorlar, ödeve teşvik ediyorlar.