2. Dil olarak öğrenilmesinde sıkıntı görmüyorum, neticede çocuğunun Arapça Öğrenmesini isteyen bir Sürü Veli var.
Yalnız bu iş seçme ders olarak aldırılmalı.
Öğrenme yaşı da 2. Sınıf değil daha büyük Olmalı.
Kafa karışıklığı yanı sıra öğrenciyi çok zorlar.
O değil de Arapça'yı iyi öğrenip Dubai'de paraya para demek vardı
Ya çok pissin
ohh elit çok rahatladımSeçmeli dersmiş Kadiş rahat ol
Hayır İngilizceyle Arapçayı niçin bir tutuyorsunuz? İngilizce öyle ya da böyle bilim dilidir, beğenin ya da beğenmeyin ama üniversitede akademik araştırma yapan bir öğrenci İngilizce bilmek zo-run-da-dır. buna ek olarak Çince, İspanyolca ve dönem dönem Rusça ya da Japonca da öne çıkan dillerdendir.ben de çocuklarımın ingilizce ye mecbur tutulmasını istemiyorum ama senelerdir dayatılan bu. bununla ilgili itiraz duydunuz mu şimdiye kadar? ben duymadım.
o halde lütfen samimi olalım.
arapçanın inancım için gerekli olduğunu düşünüyorum. Kuranı doğru ve güzel okumak, anlamak yaşamak için.İngilizce'nin lüzumsuzluğu tam olarak nasıl oluyor Arapça gerekliyken? Dünyanın Arap ülkeleri dışında herhangi bir ülkesindeki biriyle konuşurken, iş yaparken nece kullanmanız gerekiyor?
Sizin mantıkla bakarsak her ülke sadece anadilinde iş yapmak ister.
Dünyanın hangi ülkesinde sadece Türkçe ile iş yapabilirsiniz? Fransa'da veya Rusya'da, ne bileyim Suudi Arabistan'da eğer o ülkenin dilini bilmiyorsanız İngilizce konuşursunuz, bu bu kadar net aslında. Her ülkenin dilini de bilemeyeceğinize göre, ortak dil neyse onu öğrenirsiniz. Bugün bu dil İngilizce, belki yirmi sene sonra Japonca olacak, İngilizce de atıl konuma gelecek.
Ha ben çalışmak istemiyorum, ev kadını olacağım, kızım/oğlum herhangi bir şirkette çalışmaz esnaflık yapar diyorsanız tabii ki İngilizce gereksiz. Yabancı diziler de altyazılı nasılsa, hiçbir eksiklik hissetmezsiniz.
Aksi takdirde bir firmanın ikcısına "ya İngilizce gereksiz, ben Arapça vereyim size" derseniz üç hayırla uğurlarlar Araplarla çalışan bir firma değilse.
Secmelisine bile gerek yok bi tane ingilizce konusamayan arap gostersenize bana ya adamlar kadinlar takir takir bizde sanki butun dilleri ogrendikte arapca kaldi...ohh elit çok rahatladım
zorunda mıyım kardeşim zorunda mıyım istemiyorum arapçayı
cidden gereksiz buluyorum.seçmeli ders olsun isteyen seçer okutur.
bunu yanlış kişiye yazdın o daha kendi yazdığı cümleleri açıklayamıyor
ingilizce gibi değil mi? :)son yıllarda patlayan bu arap özentiliği ülkemize ne kazandıracak merak ediyorum, sanırım hiç bişey
bu kişi bana kendi yazdığı mchdpkk kelimesini açıklayamadı sen de çok şey bekliyorsun.Öbürü de diğerinin laf soktuğunu zannediyor.
Bu daha feci.
Hayyal Arapçaymış. Hayali den geliyomuş.
Eee ben Arapça'ya tü kaka demedim ki.
İngilizce ya da başka yabancı dil zaten dayatılmasın istiyorum, buna kesinlikle Katılıyorum.
ben de karşıyım fakat çocuğunun Arapça Öğrenmesini isteyen de elbette 2. Dil olarak bunu yapabilecek imkana sahip olsun.
ben her dilin mecburi olmasına karşıyım yazdım, okumadın mı?
arapçanın seçmeli derslere eklenmesini beğendim okumadın mı?
ingilizcenin senelerdir mecburi olmasına karşıyım, bir ilerleme kaydedemediğimiz halde itiraz eden çıkmadı dedim, okumadın mı?
:)
osmanlıca arapça-türkçe-farsça kelimelerde oluşan, arapça yazılıp türkçe okunan dildir.Adam osmanlica deyip arapcayi kakaladi yalniz. O zaman farscada okutulmasi lazim degilmi
ben oğlun incil okusun demedim fatihayı ezberleyip arapça bildiğini sanmak incili ezberleyip yds ye girmekle aynı mantık dedim. sinle aynı fikirde olmayanlara cahil çok akıllılar gibi laf etmebana laf söyleyen arkadaşlara cevaptı o yazdığım.Oğlumun incili okumasını istediler kendileri .
çok akıllı oldukları için kendi çaplarında bir laf ettiler.Konu hiçte şuan yazıştığımızla ilgili değil.
de canım farketmez :)İngilizcenin mecburi Dayatılmasına karşıysan rumuzunla buna başla diyorum grill.
Yarından tezi yok sana ızgara dicem.
Kimse kimsenin inancini yargilayamaz ama nacizane fikrim once kurani kerimin turkcesini bi okuyun bi anlayin. Onemli olanda bu, dini ogrenmek inancini ogrenmek adina. Heee ben bunu yaptigimda 15 yasinda cocuktum. Bencede asil sorgulanmasi gereken bu. Biz dinimizi ne kadar biliyoruz? Arapca ogrenince ne kadarini bilecegiz?arapçanın inancım için gerekli olduğunu düşünüyorum. Kuranı doğru ve güzel okumak, anlamak yaşamak için.
ancak diğer sektörlerde gerekli olan dilleri ihtiyaç duyanlar öğrenmeli diyorum.
şu anda tek dil ingilizce değil, sektöre göre arapça, almanca, farsça, rusça, çince vb diller gerekiyor.
neden diğer ülkeler türkçeye ihtiyaç duymuyor, bence sorgulanması gereken bu.
tabi yıllardır zorunlu olan ingilizce konusunda neden hala yerimizde sayıyoruz, bunu da sorgulamalı.
bence ingilizce bu ülkede yaygın değildir senelerdir okutulsa da.Hayır İngilizceyle Arapçayı niçin bir tutuyorsunuz? İngilizce öyle ya da böyle bilim dilidir, beğenin ya da beğenmeyin ama üniversitede akademik araştırma yapan bir öğrenci İngilizce bilmek zo-run-da-dır. buna ek olarak Çince, İspanyolca ve dönem dönem Rusça ya da Japonca da öne çıkan dillerdendir.
ne zaman ki aynı şey Arapça için de geçerli olur, Arapça ve İngilizceyi o zaman kıyaslarız.
O ooo yine aynı kaya
Bi araştır istersen günümüzde ingilizceye çevrilen incille,ilk incil aynı mıdır?
İncilin orjinali kayıp...
Bende tam olarak bunu kasdetmistimosmanlıca arapça-türkçe-farsça kelimelerde oluşan, arapça yazılıp türkçe okunan dildir.
tıpkı bizim dilimizin latin harflerle yazılıp bilhassa fransızca ve ingilizce kelimelerle harmanlanıp kullanılması gibi :)
e ben de aynı şeyi diyorum.Öbürü de diğerinin laf soktuğunu zannediyor.
Bu daha feci.
Hayyal Arapçaymış. Hayali den geliyomuş.
Eee ben Arapça'ya tü kaka demedim ki.
İngilizce ya da başka yabancı dil zaten dayatılmasın istiyorum, buna kesinlikle Katılıyorum.
ben de karşıyım fakat çocuğunun Arapça Öğrenmesini isteyen de elbette 2. Dil olarak bunu yapabilecek imkana sahip olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?