İlkokul 2’ye Arapça

ingilizce kolay bir dil değil bana göre. arapça kolay geliyor sanırım eski Türkçeden yani Osmanlıcadan dolayı.
ingilizcenin yaygın olması önce sömürge düzeninin yaygınlığıyla alakalıydı. sonra özellikle bilgisayar teknolojisi alanında yaygınlaştı diye düşünüyorum. ancak japonların, almanların gelişmesinde ingilizcenin katkısı olduğuna inanmıyorum. milli ve güçlü politikalar etken diye düşünüyorum.
çince ise çin'in ucuz işgücü ve ekonomik fırsatlar sunmasıyla ilgili, ticari bir durum ancak orada da ingilizce bu kadar övülmüyordur, çince öğrenmek ticari manada zorunlu duruma dönüştüyse, demek ki ingilizce olmasa da oluyor. ispanyolcanın meziyeti nedir, bilmiyorum.
rusya nın dünyanın ikinci gücü olmasında da ingilizcenin katkısı olduğunu düşünmüyorum.
dubai mesela çok gözde bir yer, inşaat sektörünün merkezi konumunda yapılarıyla. ancak resmi dili Arapça. ingilizce de kullanılan diller arasında urducayla beraber. haliyle ingilizcenin gelişimde katkı sağladığını düşünmüyorum.
bizim için ingilizce doküman çok fazla, çünkü her zamanki hazırcılığımız devrede. biz uğraşmıyoruz, hala sömürge mantığından çıkamadık. neden ingilizce bilenler dokümanları Türkçeleştirmiyor mesela, ya da neden biz ihtiyaç duyduğumuz konularda Türkçe kaynaklar 0luşturmuyoruz. ingilizce veya arapça öğrenmemiz bize bu anlamda katkı sağlamayacak ki.
ben arapçanın Kuran okunması ve doğru anlaşılması, uygulanması konusunda katkı sağlamasını bekliyorum ve o yüzden destekliyorum, seçmeli olarak.

No no nooo
İncil ve tevratı okumam..zira hiçbiri özünde değil...
Arapça biliyorum...ne denli zor olduğunu da biliyorum....ama ingilizce de bir o kadar zor geliyor...
Şimdi benim kızım lisede zorunlu ingilizce almanca ve osmanlıca görüyor...anadolu lisesinde...ee napim şimdi ben bu almancayı?
Kim sokmuş bunu müfredata?
Rte di mi :)
Bir lisan bir insan şeker kıs:)
Benim için sakıncası yok...

apranxx dediği gibi 3 ay yazın kuran kursuna gidip tam gelişiyordum ki okullar açılıyordu yarım kalıyordum devam etmek çok isterdim. 2.cisi sınıfta ingilizce olduğunu duyunca ben çok şaşırmıştım açıkçası daha çok küçükler diye ama ingilizce varsa arapça olmasında bence bi sakıncası yok ki çocuklarım görse memnun olurum.

0
Tabi canım tek noksanımız arapça cocuklar süper, eğitim sistemi super e hadi yaninda arapça da öğrensin. Yakında resmi dil olmasın
olmaz merak etme.
eskiden olduğu gibi bir anda Osmanlıcadan latin alfabesine geçer gibi, latin alfabesinden arapça ya geçmeyiz :)

Vaaayyyy
Sert kayaya tosladın dostum
Yaz kuran kurslarında bu dediğim şeyleri okumayı öğretiyorlar...
Mealine girmeye vakit yetmiyor...
Lütfen bilgimiz olan konularda konuşalım

hımm .. cok pardon. bılmedıgım bır konuda konuşmuşum..

Ben Kur'an kursunda sureleri , peygamber efendımızın hayatının falan öğretildiğini düşünüyordum. Affet beni apranxx.
Bu sene arapca kursuna yollayım.

Bırde Kuranı tefsirsiz , direk okuyarak anlayabiliyorsa , cocuklarınızın gözlerinden öperim..

Durduk yere banlanmak istemiyorum , düşüncelerim budur..
Madem seçleli ders , "seçme hakkım" olursa , bu dersi almayacak çocuğum. Bişekilde zaten dini eğitimini alıyor. Kimsenin zorlamasıyla baskısıyla birşeyler yapmasını istemiyorum..

ayrıca , 2.sınıfta verilen ingilizce ne kadar yeterli ki , birde arapça geldi. hangi ders çıkartılıp , yerine arapca seçecek cocuk ?

Tam bilim adamı yetiştirme metodu..

ben de çocuklarımın ingilizce ye mecbur tutulmasını istemiyorum ama senelerdir dayatılan bu. bununla ilgili itiraz duydunuz mu şimdiye kadar? ben duymadım.
o halde lütfen samimi olalım.

anlamak istemiyorsun sanırım.
gerek ilkokul gerek lisede gerekse kurslarda yalnızca okuma ve yazma öğretiliyor. ingilizce için de geçerli bu. gramerden öte gitmiyor öğretilenler. eğer aksi olsaydı şu anda hepimiz 6-8 sene aldığımız ingilizce eğitimle ingilizce yazıyor konuşuyor anlıyor olurduk. ama yok öyle bir şey.
arapça içinde bu olacak. tefsir öğrenmek için ilahiyata devam edilecek.
bunca senedir ingilizce okutulduğu için (zorla) elimi çarptıklarım hep bilim adamı :)

Allah Allah :) ben size zorla seçtirin dedim mi :)))))
Banane ben işime bakarım....
Ama lisedeki veliler höpürdeniyor...
Bide bu arapça da zorunlu olurmuş...seni düşünüp bol bol gülerim

ben okudum, fikrim değişmedi. şimdi ne oldu?

Benden önce düşüncemi yazdığında seni hiç sevmiyorum shot.
Diğer zamanlarda seviyorsun yani o zaman?

Arapça benim için, benim yaşam alanım için gereksiz evet. Ne Araplarla iş yapıyorum, ne Arap kültürüne yakınım. Bugünkü dünya düzeninde İngilizce olmazsa olmaz, bunu yadsıyamayız. İş dünyası açısından da Rusça, Japonca, Çince gibi ağırlığı olan ülkelere ait dillerden birini öğrenmesini isterim çocuğumun. O olmazsa İspanyolca, Fransızca vs.

Arapçayı isteyen çocuk/aile öğrenir/öğretir; çünkü Arapça daha niş bir dil. Özel olarak Araplarla iş yapmayan birinin hiçbir işine yaramaz Arapça. O yüzden böyle bir dili hele ki ilkokulda ve zorunlu olarak öğretilmesini istemem.

lkokula da din kulturu norm'u acma keyfi

ben de arapçanın gerekliliğine, ingilizcenin lüzumsuzluğuna inanıyorum ancak ingilizcenin senelerce zorla okutulması sorun değil de arapça ya gelince sorun oluyorsa (ki seçmeli ders) ben buna inanmam.
mesela japonlarla, almanlarla ya da çinle iş yapacağın zaman onlar neden ingilizce görüşme/yazışma istesinler ki kendi ana dilleri dururken?

ben okudum, fikrim değişmedi. şimdi ne oldu?
Kelimenin bittiği yer....
İncil tevrat zebur un orjinalleri zaten Kuranı Kerimin bölümleri zaten...bunu bilemeyecek kadar zavallılar işte...
Aaa ingilizce anadilimiz olsun,incili okuyalım,bi de coni takalım kolumuza ohhh misss...len sen k.çını da yırtsan türksün türk...arap peygamberi olan müslümansın...ingiliz sana sümüğünü atmaz neyin ezikliği bu :)
Safiye soyman gıt gıt diye anlaşıyo elin ingiliyle,ben türkçe arapça mı anlaşamıycam...onlar öğrensin benim bildiğim dilleri çokta tın

Şurada Arapça'yı kıran kırana savunan, ingilizceyi ve diğer batı dillerini yerin dibine üyelerin 'ingilizce kullanıcı adı' kullanmaları nasıl bir ironidir?
tdk ya göre;

hayal -li
isim (haya:li) Arapça ¬ay¥l

ironik mi dersin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…