ingilizce kolay bir dil değil bana göre. arapça kolay geliyor sanırım eski Türkçeden yani Osmanlıcadan dolayı.dünyada en çok konuşulan dil çince, sonra ispanyolca, üçüncü ingilizce, artık tüm dökümanlarda, internetteki bilgilerde ingilizce kullanıldığına göre, arapça koyup belli bi kesime iş sağlamaya çalışmaktansa ingilizceyi adam gibi öğretmekte fayda var
No no noooapranxx ahh okulda öğreneceğiniz arapçayı ne sanıyorsanız artık.Hatta arapça dil dersi koyduğu için tam müslüman olduğunu sanıyorsunuz siyasileri.Kafa ancak bu kadar çalıştığı için bak adam arapça koydu Kuran öğretiyor deyip oy isteyecekler.Sen her yaz Kuran kursuna gönderip arapça öğretiyorsun ya çocuğuna Madem o kadar niyetlisin tüm sene gönder , ingilizce kursaları gibi arapça kursları var.
İncili de oku canım,tevratı da oku yeterki oku.Okumak cahilliği alır.
olmaz merak etme.Tabi canım tek noksanımız arapça cocuklar süper, eğitim sistemi super e hadi yaninda arapça da öğrensin. Yakında resmi dil olmasın
Vaaayyyy
Sert kayaya tosladın dostum
Yaz kuran kurslarında bu dediğim şeyleri okumayı öğretiyorlar...
Mealine girmeye vakit yetmiyor...
Lütfen bilgimiz olan konularda konuşalım
ben de çocuklarımın ingilizce ye mecbur tutulmasını istemiyorum ama senelerdir dayatılan bu. bununla ilgili itiraz duydunuz mu şimdiye kadar? ben duymadım.apranxx ahh okulda öğreneceğiniz arapçayı ne sanıyorsanız artık.Hatta arapça dil dersi koyduğu için tam müslüman olduğunu sanıyorsunuz siyasileri.Kafa ancak bu kadar çalıştığı için bak adam arapça koydu Kuran öğretiyor deyip oy isteyecekler.Sen her yaz Kuran kursuna gönderip arapça öğretiyorsun ya çocuğuna Madem o kadar niyetlisin tüm sene gönder , ingilizce kursaları gibi arapça kursları var.
anlamak istemiyorsun sanırım.hımm .. cok pardon. bılmedıgım bır konuda konuşmuşum..
Ben Kur'an kursunda sureleri , peygamber efendımızın hayatının falan öğretildiğini düşünüyordum. Affet beni apranxx.
Bu sene arapca kursuna yollayım.
Bırde Kuranı tefsirsiz , direk okuyarak anlayabiliyorsa , cocuklarınızın gözlerinden öperim..
Durduk yere banlanmak istemiyorum , düşüncelerim budur..
Madem seçleli ders , "seçme hakkım" olursa , bu dersi almayacak çocuğum. Bişekilde zaten dini eğitimini alıyor. Kimsenin zorlamasıyla baskısıyla birşeyler yapmasını istemiyorum..
ayrıca , 2.sınıfta verilen ingilizce ne kadar yeterli ki , birde arapça geldi. hangi ders çıkartılıp , yerine arapca seçecek cocuk ?
Tam bilim adamı yetiştirme metodu..
Allah Allah :) ben size zorla seçtirin dedim mi :)))))hımm .. cok pardon. bılmedıgım bır konuda konuşmuşum..
Ben Kur'an kursunda sureleri , peygamber efendımızın hayatının falan öğretildiğini düşünüyordum. Affet beni apranxx.
Bu sene arapca kursuna yollayım.
Bırde Kuranı tefsirsiz , direk okuyarak anlayabiliyorsa , cocuklarınızın gözlerinden öperim..
Durduk yere banlanmak istemiyorum , düşüncelerim budur..
Madem seçleli ders , "seçme hakkım" olursa , bu dersi almayacak çocuğum. Bişekilde zaten dini eğitimini alıyor. Kimsenin zorlamasıyla baskısıyla birşeyler yapmasını istemiyorum..
ayrıca , 2.sınıfta verilen ingilizce ne kadar yeterli ki , birde arapça geldi. hangi ders çıkartılıp , yerine arapca seçecek cocuk ?
Tam bilim adamı yetiştirme metodu..
ben okudum, fikrim değişmedi. şimdi ne oldu?apranxx ahh okulda öğreneceğiniz arapçayı ne sanıyorsanız artık.Hatta arapça dil dersi koyduğu için tam müslüman olduğunu sanıyorsunuz siyasileri.Kafa ancak bu kadar çalıştığı için bak adam arapça koydu Kuran öğretiyor deyip oy isteyecekler.Sen her yaz Kuran kursuna gönderip arapça öğretiyorsun ya çocuğuna Madem o kadar niyetlisin tüm sene gönder , ingilizce kursaları gibi arapça kursları var.
Diğer zamanlarda seviyorsun yani o zaman?Benden önce düşüncemi yazdığında seni hiç sevmiyorum shot.
Arapça benim için, benim yaşam alanım için gereksiz evet. Ne Araplarla iş yapıyorum, ne Arap kültürüne yakınım. Bugünkü dünya düzeninde İngilizce olmazsa olmaz, bunu yadsıyamayız. İş dünyası açısından da Rusça, Japonca, Çince gibi ağırlığı olan ülkelere ait dillerden birini öğrenmesini isterim çocuğumun. O olmazsa İspanyolca, Fransızca vs.ingilizcenin yanında arapça mı? çok iyi bence. ne kadar lisan, o kadar insan demişler.
arap alerjisi olanlara dokundu ama ne yapacaksın? ingilizce öğreten ana okulu, kreş, kolej diye fellik fellik gezenler, küçücük çocuğuna yabancı dili gelişsin diye yabancı uyruklu bakıcı tutan modern kadınlarımıza arapça niye dokunuyor ki?
mantıksızmış, ne gerek varmış bıdı bıdısı yapanların mecburi ingilizce dersleri için dünya dili, herkese lazım demesi gerçek saplantılarını haklı kılmaz baştan söyleyeyim.
bu arada bu derslerin seçmeli ve pratiğe yönelik olmasını ister gönlüm. yoksa senelerce ingilizce eğitimi alıp da go go my name is den başka bir şey öğrenemediğimizle kalmayalım arapça konusunda da.
dur bea..Şurada Arapça'yı kıran kırana savunan, ingilizceyi ve diğer batı dillerini yerin dibine üyelerin 'ingilizce kullanıcı adı' kullanmaları nasıl bir ironidir?
ben de arapçanın gerekliliğine, ingilizcenin lüzumsuzluğuna inanıyorum ancak ingilizcenin senelerce zorla okutulması sorun değil de arapça ya gelince sorun oluyorsa (ki seçmeli ders) ben buna inanmam.Diğer zamanlarda seviyorsun yani o zaman?
Arapça benim için, benim yaşam alanım için gereksiz evet. Ne Araplarla iş yapıyorum, ne Arap kültürüne yakınım. Bugünkü dünya düzeninde İngilizce olmazsa olmaz, bunu yadsıyamayız. İş dünyası açısından da Rusça, Japonca, Çince gibi ağırlığı olan ülkelere ait dillerden birini öğrenmesini isterim çocuğumun. O olmazsa İspanyolca, Fransızca vs.
Arapçayı isteyen çocuk/aile öğrenir/öğretir; çünkü Arapça daha niş bir dil. Özel olarak Araplarla iş yapmayan birinin hiçbir işine yaramaz Arapça. O yüzden böyle bir dili hele ki ilkokulda ve zorunlu olarak öğretilmesini istemem.
O değil de Arapça'yı iyi öğrenip Dubai'de paraya para demek vardı
Kelimenin bittiği yer....ben okudum, fikrim değişmedi. şimdi ne oldu?
tdk ya göre;Şurada Arapça'yı kıran kırana savunan, ingilizceyi ve diğer batı dillerini yerin dibine üyelerin 'ingilizce kullanıcı adı' kullanmaları nasıl bir ironidir?
Ben Arapça öğrenilmesin demedim ki :) mesajlarıma bak istersen.tdk ya göre;
hayal -li
isim (haya:li) Arapça ¬ay¥l
ironik mi dersin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?