konu oraya gelince yazayım dedim.Ben Arapça öğrenilmesin demedim ki :) mesajlarıma bak istersen.
Ayrıca rumuzum ismim benim aynı zamanda. Neyse...
örneklemiş sanırım :)Ben Arapça öğrenip Dubai'de yaşanacaktım mis gibi para içinde onun hayalini kuruyorum biri de geliyor hayali Arapça diyor.
Ayrıca rumuzum hayyal. Hayali değil.
ben okudum, fikrim değişmedi. şimdi ne oldu?
örneğin maksadını anlamak için cevap verdim. hani okudum ya nereye varıyoruz bu durumda?fikir değişikliği için oku demedim ki.öğrensinler diye dedim.
Allah'ın emirleri değişken olamaz ki zaten.Her dinde farklı söylesin.
ben japonlara gıpta ediyorum ana dil konusunda ama çok halk baskısı var :)sözün özü, eğitimde sessiz devrim devam ediyor, tüm yabancı ülkeler eğitim sistemimize gıptayla bakıyor bakanın dediği gibi
Kelimenin bittiği yer....
İncil tevrat zebur un orjinalleri zaten Kuranı Kerimin bölümleri zaten...bunu bilemeyecek kadar zavallılar işte...
Aaa ingilizce anadilimiz olsun,incili okuyalım,bi de coni takalım kolumuza ohhh misss...len sen k.çını da yırtsan türksün türk...arap peygamberi olan müslümansın...ingiliz sana sümüğünü atmaz neyin ezikliği bu :)
Safiye soyman gıt gıt diye anlaşıyo elin ingiliyle,ben türkçe arapça mı anlaşamıycam...onlar öğrensin benim bildiğim dilleri çokta tın
örneğin maksadını anlamak için cevap verdim. hani okudum ya nereye varıyoruz bu durumda?
Ya çok pissintdk ya göre;
hayal -li
isim (haya:li) Arapça ¬ay¥l
ironik mi dersin :)
İngilizce'nin lüzumsuzluğu tam olarak nasıl oluyor Arapça gerekliyken? Dünyanın Arap ülkeleri dışında herhangi bir ülkesindeki biriyle konuşurken, iş yaparken nece kullanmanız gerekiyor?ben de arapçanın gerekliliğine, ingilizcenin lüzumsuzluğuna inanıyorum ancak ingilizcenin senelerce zorla okutulması sorun değil de arapça ya gelince sorun oluyorsa (ki seçmeli ders) ben buna inanmam.
mesela japonlarla, almanlarla ya da çinle iş yapacağın zaman onlar neden ingilizce görüşme/yazışma istesinler ki kendi ana dilleri dururken?
konu oraya gelince yazayım dedim.
benim mesajlarımda ne demek istediğim açıkken nicke/rumuza (nick ingilizce rumuz arapça) takılı kalınmasın diye yazdım :)
canım benim çocuğum yok kendim arapça kursuna gittim. kafamın ne kadar çalıştığı da cahillik düzeyimde benden oy isteyenlere vereceğim tepkide beni ilgilendirir ben bilirim sen merak etmeapranxx ahh okulda öğreneceğiniz arapçayı ne sanıyorsanız artık.Hatta arapça dil dersi koyduğu için tam müslüman olduğunu sanıyorsunuz siyasileri.Kafa ancak bu kadar çalıştığı için bak adam arapça koydu Kuran öğretiyor deyip oy isteyecekler.Sen her yaz Kuran kursuna gönderip arapça öğretiyorsun ya çocuğuna Madem o kadar niyetlisin tüm sene gönder , ingilizce kursaları gibi arapça kursları var.
İncili de oku canım,tevratı da oku yeterki oku.Okumak cahilliği alır.
tamam şimdi anladım.bana laf söyleyen arkadaşlara cevaptı o yazdığım.Oğlumun incili okumasını istediler kendileri .
çok akıllı oldukları için kendi çaplarında bir laf ettiler.Konu hiçte şuan yazıştığımızla ilgili değil.
ben her dilin mecburi olmasına karşıyım yazdım, okumadın mı?Yok Sen ava giderken avlandın da ben de Örnekleme Yaptım.
Hayır, karşı çıktığın bir dil varsa buna rumuzundan başla diyorum, kötü mü ediyorum yani
:)Ya çok pissin
O ooo yine aynı kayaİngilizce anadil de olsa incili asıl dilinde okumak istesen okuyamazsın apranxx.
Bütün dillere çevrilmiştir İncil ve aslı da Aramice'dir.
Bu Bakımdan seni eksik gördüm. Din bilgilerini biraz gözden geçir :)
Seçmeli dersmiş Kadiş rahat olneden arapça öğrenecekmiş çocuklarımız? mantığı nedir?
bunu yanlış kişiye yazdın o daha kendi yazdığı cümleleri açıklayamıyorYok Sen ava giderken avlandın da ben de Örnekleme Yaptım.
Hayır, karşı çıktığın bir dil varsa buna rumuzundan başla diyorum, kötü mü ediyorum yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?