• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokul 2’ye Arapça

EL yazısı çocuklara travma yaşatırken, kendilerini başarısız hissederken , Arapça ile okumaktan soğurlar artık.

yazın cocuklarınıza arapca dersı mı aldırıyorsunuz ? ne sebeple acaba ?

aynen.. yazarken onu düşündüm bende. Bızler ders olarak alırken el yazısını , şimdi 3 senedir bu şekilde yazıyoruz. Amaç demekki buymuş..
Seneye deftere sağdan - sola yazmayada başlarlar..
Evet aldırıyorum :)
Kuranı kerimi anlayarak okumalarını istiyorum...
Namazda elhamdülillahi Rabbil alemin dediklerinde neye şükrettiklerini bilmelerini istiyorum...
Neden şimşek çaktığında şehadet getirdiklerini bilmelerini istiyorum....
Her korktuğunda okuduğu Ayetel kürsinin onları neden rahatlattığını bilmelerini istiyorum...
Dedesine ninesine fatiha okuduğunda onlara ne hediye gönderdiğini bilmelerini istiyorum....
Yeterli mi :)

milli eğitim bakanımızın söylediği şekilde öğrenecekler:
"çocuklar okuyacak ama anlamayacak"
ingilizce ile arapçayı bir tutan arkadaşlar.
araplar teknolojinin neresinde,ilimin,bilimin neresinde.Arapların hepsi ingilizce öğrenir.İlaçlar,telefonlar,arabalar herşey ingilizce.Bırakında geriye değil ileriye gitmeye çalışalım.
Evet araplar ingilizce ve fransızca ögrenir mesela afrikalılarda ingilizce fransızca arapça bilirler biz hiçbirini doğru düzgün bilmeyiz arapça deyince gerici deriz batı dilleri deyince özenti deriz sınıfı geçeyim yeter deriz milletçe muhalefetiz ;)

her yaz sil baştan öğretiliyorsa siz problemi öğretmende arayın.
benim oğluma bir yaz yetti ve unutmadı.evde de teşvik etmiyorsanız ,ondan çocuk ilgisizdir.
ne güzel ya sizin yaşadığınız hayat dert yok tasa yok ,ne söyleseler alkış ohhh.
İlla laf sokucan dimi :)
Kanın kıpraşıyor...
E 1 yazda öğrenilecek kadar kolay bir dilse bu arapça, neden homur homur homurdanıyor bu millet ?

Namazda elhamdülillahi Rabbil alemin dediklerinde neye şükrettiklerini bilmelerini istiyorum...
Her korktuğunda okuduğu Ayetel kürsinin onları neden rahatlattığını bilmelerini istiyorum...
Dedesine ninesine fatiha okuduğunda onlara ne hediye gönderdiğini bilmelerini istiyorum....
Bende arapça kurslarına gittim arapça öğrenmek için bununla ilgili bi işim olmamasına rağmen orda müslüman olmayan ya da müslümanlıkla alakası olmayan insanlar bile vardı hobi olarak öğrenen yani arapçaya neden bu kadar tepkili insanlar anlamıyorum. Üstelik dinine düşkün insanlar için söylüyorum peygamberimiz ikinci bir dil ögrenecekseniz bu arapça olsun demiş

1 sene osmanlıca okudum üniversitede. çok zordur arap alfabesi. ki arapça değildi eskki türkçeydi öğrendiğim.
bu yaştaki çocuklar daha yeni türkçeyi söküyorlar. latin alfabesini öğrenmişler. bu onlara çok zor gelecek. çünkü çok farklı bir sistemi var bu alfabenin.
latinden çok farklı.
lisede hadi seçmeli öğretilsin. lisede isteyen öğrensin. ama bu yaş için çok zor

Bende arapça kurslarına gittim arapça öğrenmek için bununla ilgili bi işim olmamasına rağmen orda müslüman olmayan ya da müslümanlıkla alakası olmayan insanlar bile vardı hobi olarak öğrenen yani arapçaya neden bu kadar tepkili insanlar anlamıyorum. Üstelik dinine düşkün insanlar için söylüyorum peygamberimiz ikinci bir dil ögrenecekseniz bu arapça olsun demiş
Anlatırsın da anlayamazlar canım benim :)
Bak arkadaşın oğlu 3 ayda yalamış yutmuş arapçayı :D

Bence seçmeli olmalı isteyen çocuklar öğrenmeli.
Ama ikinci sınıf erken gibi daha türkçeyi tam öğrenemeden.
Benim kuzenim arapçayı seçmiş seçmeli ders olarak okulda ve baya öğrenmişti.
Ben de oğlumun arapça öğrenmesini isterim fakat 2. sınıf değil de 4. sınıfta falan başlamalı.
Tabi zorunlu olmamalı.
Bizim yıllardır bekleyen arapça mezunu bir tanıdık bu yıl atandı. Hem de çok komik bir puanla.
Kız şimdi yıllardır ben arapça görmüyorum nasıl öğrenip de öğrencem diye isyan ediyordu.

e zaten seçmeliymiş;
Milli Eğitim Bakanlığı, Arapça için de öğretim programı hazırladı. Öğrenciler istemeleri halinde, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda yabancı dil olarak Arapça da öğrenebilecek.
Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılından itibaren yürürlükte olan İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesine göre, "Yabancı Dil" dersi ilkokul 2'inci sınıftan başlayarak okutuluyor. Hangi dillerin okutulacağı da Bakanlar Kurulu Kararı ile belirleniyor.

Bu çerçevede, 2'nci sınıftan 8'inci sınıfa kadar olan dönemi kapsayacak şekilde Bakanlar Kurulu kararı ile kabul edilen dillerden İngilizce, Almanca ve Fransızca derslerinin öğretim programları daha önce Talim ve Terbiye Kurulu tarafından kabul edilerek, yayınlanmış ve yürürlüğe konulmuştu.

Bu kapsamda, İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesine göre okutulacak yabancı diller kapsamında, ilköğretim Arapça dersi (2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflar) öğretim programı da hazırlandı ve 91 sayılı kurul kararı ile kabul edildi.

Karara göre, Arapça dersi de öğrenciler tarafından tercih edilmesi halinde yabancı dil olarak okutulabilecek ve 2016-2017 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulamaya konulacak.

İlköğretim Arapça dersi 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflar öğretim programı, iletişimsel ve öğrenci merkezli yaklaşımla tasarlandı. Programda dinleme-anlama, konuşma, okuma ve yazma becerilerine odaklanıldı ve Diller İçin Avrupa Ortak Başvuru Metni ile öngörülen beceri seviyeleri esas alınarak yapılandırıldı.

Öğrenme alanları, 2 ve 3'üncü sınıflarda dinleme-anlama ve konuşma, 4'üncü sınıfta bunlara ek olarak Arapça yazıya giriş, 5'inci sınıftan itibaren de dengeli biçimde dört temel dil becerisini kapsayacak şekilde düzenlendi.

Program tematik öğretimi esas alarak yapılandırıldı. Örneğin 2'nci sınıfta ailem, okul ve arkadaşlarım, sayılar, sebzeler ve meyveler, renkler, hayvanlar, mevsimler ve vücut organları olmak üzere sekiz tema yer alıyor.
http://www.ntv.com.tr/egitim/ilkogr...im-programi-hazirlandi,jUl8eFxWkUuuEOmk9DMfog

Bu dedıklerınız için arapca kursuna gönderiliyorsa , bır yaz boyu kızımı yanlışlıkla kuran kursuna yollamışım :KK53:

Tabi canım tek noksanımız arapça cocuklar süper, eğitim sistemi super e hadi yaninda arapça da öğrensin. Yakında resmi dil olmasın

e zaten seçmeliymiş;
Milli Eğitim Bakanlığı, Arapça için de öğretim programı hazırladı. Öğrenciler istemeleri halinde, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda yabancı dil olarak Arapça da öğrenebilecek.
Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılından itibaren yürürlükte olan İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesine göre, "Yabancı Dil" dersi ilkokul 2'inci sınıftan başlayarak okutuluyor. Hangi dillerin okutulacağı da Bakanlar Kurulu Kararı ile belirleniyor.

Bu çerçevede, 2'nci sınıftan 8'inci sınıfa kadar olan dönemi kapsayacak şekilde Bakanlar Kurulu kararı ile kabul edilen dillerden İngilizce, Almanca ve Fransızca derslerinin öğretim programları daha önce Talim ve Terbiye Kurulu tarafından kabul edilerek, yayınlanmış ve yürürlüğe konulmuştu.

Bu kapsamda, İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesine göre okutulacak yabancı diller kapsamında, ilköğretim Arapça dersi (2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflar) öğretim programı da hazırlandı ve 91 sayılı kurul kararı ile kabul edildi.

Karara göre, Arapça dersi de öğrenciler tarafından tercih edilmesi halinde yabancı dil olarak okutulabilecek ve 2016-2017 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulamaya konulacak.

İlköğretim Arapça dersi 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflar öğretim programı, iletişimsel ve öğrenci merkezli yaklaşımla tasarlandı. Programda dinleme-anlama, konuşma, okuma ve yazma becerilerine odaklanıldı ve Diller İçin Avrupa Ortak Başvuru Metni ile öngörülen beceri seviyeleri esas alınarak yapılandırıldı.

Öğrenme alanları, 2 ve 3'üncü sınıflarda dinleme-anlama ve konuşma, 4'üncü sınıfta bunlara ek olarak Arapça yazıya giriş, 5'inci sınıftan itibaren de dengeli biçimde dört temel dil becerisini kapsayacak şekilde düzenlendi.

Program tematik öğretimi esas alarak yapılandırıldı. Örneğin 2'nci sınıfta ailem, okul ve arkadaşlarım, sayılar, sebzeler ve meyveler, renkler, hayvanlar, mevsimler ve vücut organları olmak üzere sekiz tema yer alıyor.
http://www.ntv.com.tr/egitim/ilkogr...im-programi-hazirlandi,jUl8eFxWkUuuEOmk9DMfog

evet canım seçmelide, burdaki çekince diğer seçmeli derslerde olduğu gibi zorunlu bırakmak, seçmeli ders formları doldurulur ama okul hangi dersi isterde, öğretmen yok, o dersin materyali yok falandı filandı diye kendi istedikleri dersi verirler

bizim okulda da okul hangi seçmeli dersi verirse onu görüyor çocuklar aslında seçme diye bişey yok yani, adı seçmeli

ben yanlış kursa gittim mademse, kuran okumayı öğrendim camide ama duaların tercümesini yapamıyorum. kafamda deli sorular :KK53:

Kuran okuyabildiğini de sanmıyorum cüz okuyo sanırım :KK70: bu mantıkla incili ezberleyip yds ye de girilir :KK70:

apranxx apranxx ahh okulda öğreneceğiniz arapçayı ne sanıyorsanız artık.Hatta arapça dil dersi koyduğu için tam müslüman olduğunu sanıyorsunuz siyasileri.Kafa ancak bu kadar çalıştığı için bak adam arapça koydu Kuran öğretiyor deyip oy isteyecekler.Sen her yaz Kuran kursuna gönderip arapça öğretiyorsun ya çocuğuna Madem o kadar niyetlisin tüm sene gönder , ingilizce kursaları gibi arapça kursları var.

İncili de oku canım,tevratı da oku yeterki oku.Okumak cahilliği alır.

Bu dedıklerınız için arapca kursuna gönderiliyorsa , bır yaz boyu kızımı yanlışlıkla kuran kursuna yollamışım :KK53:
Vaaayyyy
Sert kayaya tosladın dostum :KK59:
Yaz kuran kurslarında bu dediğim şeyleri okumayı öğretiyorlar...
Mealine girmeye vakit yetmiyor...
Lütfen bilgimiz olan konularda konuşalım :KK25:

Back
X