'Little little into the middle' da mı olmaz?neyse bu konuda da iki şey çızıktırıp çıkayım..
imam hatip mezunuyum, bilmeyen kalmamıştır herhalde.. 6 sene haftada en az 8 saatten ders gördüm.. babamın arapça bilmesi ile ORTA DÜZEY bilerek mezun oldum, benim yanımda oturan ve iyi notlarla mezun olan arkadaşlarım tek kelime konuşamazlardı.. neden? çünkü Arapça bildiğini iddia eden öğretmenler de bilmezlerdi, tıpkı İngilizce gibi..
Dil konusu bizim ülkede büyük sıkıntı.. Şu forumun dil topikleri var, seviye olarak herkes kendini advanced seviyesinde görüyor ama kaç kişinin İELTS ortalaması 8 üzeri ya da kaç kişi YDS'den 90 ve üzerini almış da öğretmenlik yapıyor?
Benim İngiliz Dili ve Edebiyatını okul 1. olarak bitirmiş, Oliver Twist'i çeviren kuzenim Amerikaya gittiğinde tek kelime konuşamayıp bir tercüman buldu :) komik mi? bence trajik.. Ülkeler bazında dil seviyesi olarak diplerdeyiz.. isterlerse 654684646 tane dil koysunlar, hepsinden minik minik öğrenip, hiç birine hakim olamayıp, ama yine de "en mükemmel" olduğumuzu iddia ediyoruz ya.. Acıyorum..
ha gerçi biz Matematik de falan da çok iyiyiz, sadece 6 kere 9 u bilmiyoruz ama zaten o da günlük hayatta ne işimize yarayacak değil mi?!
Size her sey cok basit ve rahat görünüyor oradan ben anladim. Ama ben bizzat kendim sahit oldum insanlarin bu tür sebeplerden dinden soguduguna ona ne diyeceksin?yıllardır ingilizce mecburi, bu da bir dayatma.
batıdan soğuyan gördün mü duydun mu?
bu bahane artık iş yapmıyor, hatırlatayım istedim.
Abla , 2. maddedeki yorumunu yapınca , bilgisiz ilan edildim.. Bilginize..Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki? Herkes istediği dili öğrensin, çocuklarına da istediği dilin eğitimini versin.
İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça hepsi farklı bir kapı açar, ilerde seçecekleri mesleklere göre illa bir yararını görürler.
Yalnız 2 şey atlanıyor, 1. si bizim ülkemizde okullarda verilen dil eğitimi kötü, burada yorum yapanlardan Hiçbirinin okulda öğrendiği yabancı dille kaldıklarını sanmıyorum, öyle olsaydı benim gibi sadece Mr. and Mrs.Brown'da takılı kalırlardı.
2.'si inanç için diyorsanız Kur'an lehçesi farklıdır, Kur'an okuyabilmeleri için ekstra ders almaları gerekir.
sen ne demek istiyosun hı ?mantıklı kişilerin yorumlarını okumak da ayrı bir güzel oluyor.
Senin gibi düşüncelerini söyleseler başım gözüm üstüne...hep bir alay hep bir küçümseme...ben seninle fikirlerimiz farklı diye tartışmam ki...senin doğrun sana derim ama bunlar ezmeye çalışıyorlar....arapçadan girip nerelerden çıkıyorlar...herkes fikrini söyleyip karşıdakine saygı duysa burası bu hale gelirmiydi hiç?Ne olursa olsun hep savunduğum ilke şudur,takım tutar gibi parti tutmayın diyorum..
Doğrusuyla yanlışıyla sevin diyorum.
Ben bile dedim,bu işler bana göre dayatma zorlama,ilköğretim 2.sınıfta bebeler ne anlar doğru dürüst türkçeyi bilmezken heleki arapça gibi zor bir dili nasıl öğrensinler..İlerki zamanlarda seçmeli olsun,aslında ona bile gerek yok,araoçayı öğrenmek isteyen çocuklar dışardan öğrenebilir bence..
Benim de düşüncem bu yönde..
'Little little into the middle' da mı olmaz?
iyi de bakın İngilizce ve Arapça'yı kıyaslıyorsunuz. müslüman olmanın ön şartı Arapça bilmek değildir. İman etmektir. Ancak İngilizce dünyanın her yerinde geçerli bir dil, hemen her sektörde geçerli bir dil. Eğer Antalya'daki esnaf tabelasına İskender Döner yazmak yerine "Alexander Returns" gibi komik bir İngilizce yazıp kendini "rezil" etmek zorunda hissediyorsa bence kelimelerin kifayetsiz kaldığı noktadayız.yıllardır ingilizce mecburi, bu da bir dayatma.
batıdan soğuyan gördün mü duydun mu?
bu bahane artık iş yapmıyor, hatırlatayım istedim.
ne diycem sana huysuz diyorumAbla , 2. maddedeki yorumunu yapınca , bilgisiz ilan edildim.. Bilginize..
sen ne demek istiyosun hı ?
devlet okulunda okuyup da ingilizcesi mükemmel olanlar % kaç sizce? Türkiye ticaretinin tamamında yabancı dillerin kullanım oranı nedir?Bakın arapça öğrenmemek bir çocuğa bir şey kaybettirmez. Arapça öğrenerek kuran'ı anlayabileceklerini sanıyorsanız hiç tartışmayalım zaten. Ama ingilizce öğrenmemek sadece ülkemizdeki değil tüm dünyadaki yaşıtlarından geri kalması demek.
Ülkenin %99'u müslüman falan değil. Sadece doğduğumuzda hepimizin nüfus cüzdanına islam yazıldı o kadar.
Böylece cvlerde bütün dilleri advenced işaretleyen ve hepsinde 'merhaba' demeyi öğrenmek sayan bir gençlik üretmiş oluruz.olur tabi olma mı hiç
iç ticaretten bahsetmiyorsanız %100Türkiye ticaretinin tamamında yabancı dillerin kullanım oranı nedir?
bilemiyorum.
arapça bilmeden islamiyet yaşanır ancak eksik yaşanır. sadece arap harflerini bilmek yetmiyor, ayetlerin manalarını da anlayacak seviyede olmamız gerekir. normali budur bence.
nasıl iş hayatında ingilizce bazı durumlarda sadece harfleri bilmekten ibaret kalmıyorsa hayatın tamamında lazım olan bir Kitap için arapça elzem hale geliyor.
Senin gibi düşüncelerini söyleseler başım gözüm üstüne...hep bir alay hep bir küçümseme...ben seninle fikirlerimiz farklı diye tartışmam ki...senin doğrun sana derim ama bunlar ezmeye çalışıyorlar....arapçadan girip nerelerden çıkıyorlar...herkes fikrini söyleyip karşıdakine saygı duysa burası bu hale gelirmiydi hiç?
Son zamanlarda iyice azıttılar...
Munecim son paragrafta yanlışın var...arapça harekesizdir ama kuranı okumak için fazlasıyla yeterlidir...şöyle ki arapçaya önce hareke ile başlanır zaten..Kuran da harekeli olduğu için rahat okunur...tam anlatamadıysam eğer şöyle bir örnek vereyim:Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki? Herkes istediği dili öğrensin, çocuklarına da istediği dilin eğitimini versin.
İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça hepsi farklı bir kapı açar, ilerde seçecekleri mesleklere göre illa bir yararını görürler.
Yalnız 2 şey atlanıyor, 1. si bizim ülkemizde okullarda verilen dil eğitimi kötü, burada yorum yapanlardan Hiçbirinin okulda öğrendiği yabancı dille kaldıklarını sanmıyorum, öyle olsaydı benim gibi sadece Mr. and Mrs.Brown'da takılı kalırlardı.
2.'si inanç için diyorsanız Kur'an lehçesi farklıdır, Kur'an okuyabilmeleri için ekstra ders almaları gerekir.
konunun başından itibaren okudunuz mu?iyi de bakın İngilizce ve Arapça'yı kıyaslıyorsunuz. müslüman olmanın ön şartı Arapça bilmek değildir. İman etmektir. Ancak İngilizce dünyanın her yerinde geçerli bir dil, hemen her sektörde geçerli bir dil. Eğer Antalya'daki esnaf tabelasına İskender Döner yazmak yerine "Alexander Returns" gibi komik bir İngilizce yazıp kendini "rezil" etmek zorunda hissediyorsa bence kelimelerin kifayetsiz kaldığı noktadayız.
Arabistan'a giderseniz şehir merkezlerinde çok rahat derdinizi İngilizce anlatabilirsiniz, Müslüman olmak için de ille Arapça bilmenize gerek yok. Hani İslam evrenseldi? dediğim gibi çok isteyen öğrensin, devlet de desteklesin böyle bir talep varsa, beni geren bir durum yok, ama rica edeceğim Arapça ve İngilizceyi kıyaslamayın, tutmuyor işte.
Artık Türk alfabesine geçmemiz sizde nasıl bir travma yapmışsa...En başında seçmelidir diye düşünüp kendi adıma mutlu olmuştum...
Ama şimdi canı gönülden zorunlu olmasını istiyorum...
İlk zorunlu arapça dersinde hepinizi gülücüklerle anıcam söz
ben abd ırak, suriye vb yerleri işgal ediyor diye mesela ingilizceden soğumadım, zaten sevmiyordum. ya da Batılılar Hz İsa yı, Hz musa yı seviyor diye onlara inat ben bu peygamberleri reddetmiyorum. yada onlar o dine tabi diye ben -gerçek- iseviliğe ya da museviliğe düşman değilim.Size her sey cok basit ve rahat görünüyor oradan ben anladim. Ama ben bizzat kendim sahit oldum insanlarin bu tür sebeplerden dinden soguduguna ona ne diyeceksin?
Ustelik Yuce Islam dayatma dini degil hoşgörü dinidir. Bunu yanlış aksettiriyorsunuz. Su savunmalariniz yanlis arkadaşım. Kimsenin Islam'dan sogumasini istemem ben.
Ingilizceyle dinin ne alakasi var?
Valla onu her türlü inanç sisteminden çocukların okutulacağı okullara 'din'i de sebep göstererek zorunlu Arapça koyanlara söyle. Din'e onlar bağlamış. Haberde yazıyor.çok güzel yere ne de güzel bağladın aferin sana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?