İlkokul 2’ye Arapça

sen çok bilinçli bir TÜRKSÜN ingilizce rumuzlusun oradan anladım :)
ingilizce sana evrensel bana değil. bence evrensel olsa da seçmeli olsun, mecburi değil.
o cemaati al eline, çöpe at bana lazım değil.

Aaa lütfen sizin tapmanız gereken birşey olması lazım Ben çok çok bilinçli bir TÜRKÜM dediğin gibi Arapçayı seçmeli derse koymanın nedeni din üzerinden siyaset "Bak biz Arapça dilini okullara ekliyoruz çünkü biz çocuklarımızın Kur'anı öğrenmesini istiyoruz.Biz yaptık BİZZZ" demeleri için anlatabildim mi? Çünkü onlar onu yapmasa biz Kur'anı çocuklarımıza öğretemiyorduk dimi ? Yani iş çocukların Arapça öğrenmesi değil. Evrenselliği kavra önce lütfen.

Kızınla aynı dönemdeniz sanırım cicim. Spacegirls çocukluğumu yedi

Azim şart ama anlatamıyorum.

Bu konuda Haklısınız, acı ama gerçek, bir tanıdık içinde Arapça yazan bir kağıdı kutsal diye saklıyor, bilmiyor ki içinde ne yazdığını, bilen birine okuttuğunda alışveriş listesi olduğu ortaya çıkıyor.
Dini yoruma meyillensin istemiyorum yorumum, yasak çünkü ama ben okudum biliyorum, okumak evet ama anlamanın önemi vurgulanır Kur'an'da.

işte o kağıtta ne yazdığını bilecek kadar arapça bilsin diye arapça dersi olmalı.

arapça ders koyacağına biz ilkokuldan üniye kadar ingilizce gösteriyoruz ama yine de ingilizce konuşamıyoruz neden diye sorsun hükümet bir... toplasan öğretim hayatları boyunca kaç saat ingilizce görüyor kimbilir insanlar yine de disise pensıl

Arapcanin ogretilmesine karsi degilim. Yeterki hakkiyla ogretilsin. Mumkunse secmeli ders olsun ve altinda baska amaclar barindirmasin.

bir de arapca degil de italyanca almanca efendime soyliyim fransizca falan olsa kimse yuhalamazdi. halbuki para araplarda, ingilizce ogrenmeye zahmet etmemek araplarda.
arapca cok yararli bi ikinci dil aslinda.

yoo.
cbaşkanının müslüman olması ne alaka? bahçeli ve kılıçdaroğlu da müslüman değil mi?
dur ben de soğuyayım dinden mi diyeceğim?
erdoğan'a bakıp islam dan soğuyanlar, katillere bakıp insanlıktan da soğuyor mu mesela?
esedin halkına ettiği zulmü görüp elinden bir şey gelmediği için insan olmaktan utanıp insanlığı terkediyor mu onlar?
mantık aynı mantık.

Dubaide de ingilizce konuşuluyor be güzelcim.
Dünya ticaretinin merkez noktalarından biri, turizmin babalarından, paranın döndüğü, finansın merkezlerinden biri sayılan bir yerde sen arapça konuşulduğunu mu sanıyorsun. Çalışan nüfusun %90'ı yabancı. Ortak dil de ingilizce. İngilizce bilmeyeni kapıdan sokmuyor dubai. Kendi halkı da ayak işleri yapıyor dil bilmedikleri için. Dubai de yerel halkın turistik bölgelere girmesinin yasak olduğunu biliyor muydun?

Okuyup google translate'e girip ne yazdığını öğrenebilir. İlla bunun için arapça öğrenmek şart değil olsa gerek..
google translate kagitta okudugunu arapca bilmeyen bi insan nasil yazsin ki kagittan

önce okumak için arap harflerini öğrenmek lazım, ne güzel okulda seçmeli ders olmuş.
anlamak için de ilahiyat seçilir. oh mis.
ama konu dallandı budaklandı her zamanki gibi.
Benim buna itirazım yok zaten, ilk mesajımda belirtmiştim, isteyen istediği dili öğrenebilir, Çocuklarının öğrenmesini isteyebilir, bu kişisel haktır, tercihtir, benim birkaç çekincem var sadece, okullarda dil eğitimi kötü, çocuklar düzgün öğrenemeyecektir, bu da zamanla soğumalarına neden olur, zira kendim yaşadım biliyorum, İngilizce benim için kabustu, temeli sağlam olmayınca zorlanıyorsunuz.
Birde dayatma olursa diye çekincelerim var, zorunlu ders olmamalı, yoksa okulda Arapça öğretilmesin diye bir diretmem yok.

Şunu da söyleyip konudan çıkıyorum;
Kuran türkçe okunmaz...ben demiyorum alimler diyor(yaşar nuri değil ama:) )
Türkçe okuduğunda anlamını öğrenmiş olursun...
Bu da şuna benzer;elinde sözlükle ingilizce konuşmaya...
Allah türkçe ya da ingilizce okunmasını isteseydi bugünleri de biliyor olacağından türkçe indirirdi...ve Peygamberimize türkçe öğretirdi...

desinler siyaset bu ülkede böyle işliyor.
mhp türklük üzerinden siyaset yapıyor.
kılıçdaroğlu ihl ler üzerinden yapıyor.
bir ara çocukları Kuran kursuna göndermek yasaktı belli yaşa kadar. o yasak daha yeni kalktı.

bu saldıraya bi anlam veremedim, kadınlar olarak eğitim öğretimi tarışmıcazda neyi tartışcaz, beğenmiyorsan topiklerime girme, zorla değil ya

şaka yapmış chess im ya ya da ben öyle anladım

bir de arapca degil de italyanca almanca efendime soyliyim fransizca falan olsa kimse yuhalamazdi. halbuki para araplarda, ingilizce ogrenmeye zahmet etmemek araplarda.
arapca cok yararli bi ikinci dil aslinda.
Araplar, uzun yıllar İngiliz sömürgesinde kaldığından çoğu Arap ülkesinde İngilizce zaten bilinen ve konuşulan bir dildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…