İlkokul 2’ye Arapça

Yok tutmadı cicim. İngilizce bilen üniversite mezunu ev hanımıyım ben de.
Arada işte bazı yetersiz öğretmenlerin bişey öğretemediği zavallı çocuklara özel ders veriyorum. Ekonomik bağımsızlığım bundan kaynaklanıyor.

Başörtüsü konusuna girmeyeceğim, girdik mi çıkamıyoruz oradan. Haklısın o konuda. Ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim hırsızın hiç mi suçu yok?

Şimdi şahsen Arapça biliyor olsam Türkiye'ye gelen arap turistlere rehberlik yapıp, ev&gayrimenkul satıp köşe olabilirdim.

Bir mühendis olarak çatır çatır ingilizce, konuşma düzeyinde almanca biliyorum ama herkes artık bunu bildiği için bi halta yaramıyorum.

Ben öğrenemesemde kızım öğrenirse birlikte arap turist düdükleyebiliriz.

Yoksa Arapça bilmenin Kuran-ı Kerim okumakla, anlamakla, dinle ilgisi yok. Zira türkçe mealini okumaktan aciz bir toplumun arapça öğrenince daha iyi müslüman olacağını sanmak düpedüz cahilliktir.

ben çalışmıyorum, eşimin parasıyla geçiniyorum. o yüzden siz bağımsızsınız ben bağımlı. ben de isteyen olursa Kuran dersi veriyordum bir ara, ücretsiz.
öğretmenlerin yetersizliği, ek ders alma zorunluluğu konusunda hemfikir olduğumuza göre yabancı dil konusundaki saçma dayatma konusunda da haklı olabilirim.
teşbihte hata var. o yüzden uymadı.

Ne olursa olsun hep savunduğum ilke şudur,takım tutar gibi parti tutmayın diyorum..
Doğrusuyla yanlışıyla sevin diyorum.
Ben bile dedim,bu işler bana göre dayatma zorlama,ilköğretim 2.sınıfta bebeler ne anlar doğru dürüst türkçeyi bilmezken heleki arapça gibi zor bir dili nasıl öğrensinler..İlerki zamanlarda seçmeli olsun,aslında ona bile gerek yok,araoçayı öğrenmek isteyen çocuklar dışardan öğrenebilir bence..
Benim de düşüncem bu yönde..

Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki? Herkes istediği dili öğrensin, çocuklarına da istediği dilin eğitimini versin.
İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça hepsi farklı bir kapı açar, ilerde seçecekleri mesleklere göre illa bir yararını görürler.

Yalnız 2 şey atlanıyor, 1. si bizim ülkemizde okullarda verilen dil eğitimi kötü, burada yorum yapanlardan Hiçbirinin okulda öğrendiği yabancı dille kaldıklarını sanmıyorum, öyle olsaydı benim gibi sadece Mr. and Mrs.Brown'da takılı kalırlardı.

2.'si inanç için diyorsanız Kur'an lehçesi farklıdır, Kur'an okuyabilmeleri için ekstra ders almaları gerekir.

zaten şu çok bilmişlik belki sona erer de "ya bu Kuran ne diyor hakikaten, bize neyi emrediyor?" diyen sorgulayan bir nesil yetişsin, araştıracağı zaman en azından temel arapça bilgilere hakim olsun, yani arapçayı SEÇSİN öyle bir seçenek olsun istiyorum, İNGİLİZCE mecburi olunca kimse batılı olmuyor, özentilikte kalıyor şu an toplumun genelinde olduğu gibi.
cehaleti ingilizce ya da arapça almıyor, anlayış irfan gerekiyor.

Dayatma olabilir, hatta olmalı da bence. Ben buna karşı değilim. Dediğim gibi ingilizce global bir dil ve ne kadar iyi öğrenilirse hayatta başarılı olma şansı o kadar yüksek. Bu çocuklar erasmusla arabistana gitmeyecek 5-10 yıl sonra.

Teşbihte hata yok. Dikkatli olursanız anlayabileceğinize inanıyorum.

İngilizce bilmeyene iş yok, arapça bilmesen de emin ol İslamiyeti çok iyi yaşayabilirsin Mesela ben burada kimsenin advance level Arapça bildiğini sanmıyorum?

yani. muhtemelen her mesaj okunmuyor. tek mesaj üzerinden yorumlar yapılıyor ve anlaşamıyoruz sanırım.
ben kendi açımdan her üyenin her mesajını okuyup cevap vermeye çalışıyorum ki yanlış anlamayayım ya da tekrara düşmeyelim.
uzun konularda bile "özet geç" diyen Türkçe yazıyı okumaya üşenenler :)

bu arada osmanlıca ne oldu ya, isteselerde istemeselerde öğrendiler mi, o konuda pek haber çıkmıyor artık

eğer sizin için mecburi olmasında bir sakınca yoksa arapça da gayet mecburi olabilir % 99 müslümanız ya hani. (gerçeğe dökülürse % 50 olabilir)

yıllardır ingilizce mecburi, bu da bir dayatma.
batıdan soğuyan gördün mü duydun mu?
bu bahane artık iş yapmıyor, hatırlatayım istedim.

Dayatma olmalı özellikle İngilizce konusunda.. benimkiler hem okulda İngilizce dersi alıyor, okuldan çıkınca extra dil dersine giriyor.. çünkü İngilizceyi öğrenmek zorunda, hatta ana dili gibi konuşmak zorunda.. onun dışında Almanca dersi de alıyor ama onun üzerine o kadar durmuyorum işin özü.. çünkü İngilizce dediğin gibi global bir dil ve kesinlikle zorunlu olmalı.. onun dışındakilerin hepsi seçmeli olabilir..

eğer sizin için mecburi olmasında bir sakınca yoksa arapça da gayet mecburi olabilir % 99 müslümanız ya hani. (gerçeğe dökülürse % 50 olabilir)

Bakın arapça öğrenmemek bir çocuğa bir şey kaybettirmez. Arapça öğrenerek kuran'ı anlayabileceklerini sanıyorsanız hiç tartışmayalım zaten. Ama ingilizce öğrenmemek sadece ülkemizdeki değil tüm dünyadaki yaşıtlarından geri kalması demek.

Ülkenin %99'u müslüman falan değil. Sadece doğduğumuzda hepimizin nüfus cüzdanına islam yazıldı o kadar.

mantıklı kişilerin yorumlarını okumak da ayrı bir güzel oluyor.

İngilizce bilmeyene iş yok, arapça bilmesen de emin ol İslamiyeti çok iyi yaşayabilirsin Mesela ben burada kimsenin advance level Arapça bildiğini sanmıyorum?
bilemiyorum.
arapça bilmeden islamiyet yaşanır ancak eksik yaşanır. sadece arap harflerini bilmek yetmiyor, ayetlerin manalarını da anlayacak seviyede olmamız gerekir. normali budur bence.
nasıl iş hayatında ingilizce bazı durumlarda sadece harfleri bilmekten ibaret kalmıyorsa hayatın tamamında lazım olan bir Kitap için arapça elzem hale geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…