- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
olsam iyi olurdu da kılık kıyafet engelini aşamadım ingilizceyi aşamadığım gibi.
işte batı=modern=ilerici anlayışımız ingilizce bilmek ve baş örtmemek olunca, ingilizce ve arapça seçme konusunda bile hemen bir küçümseme moduna giriyoruz, ne güzel.
ev hanımı olup da yabancı dil bilene denk gelmediniz sanırım. ya da batı özentisi öğretmen olup da geri kafalılıkta önde gidenlere de denk gelmediniz.
doğrusu normal yazışırken dahi beni hayal kırıklığına uğratıyorsunuz.
ne diyeyim ben arapça bilen, üniversite okuyan sıradan ev hanımıyım (okuma ve yazma olarak), siz ingilizce bilen çalışan ekonomik bağımsızlığı olan üst seviyede bir hanımsınız.
bazı yetersiz öğretmenlerin bişey öğretemediği zavallı çocuklara özel ders veriyorum.
ben çalışmıyorum, eşimin parasıyla geçiniyorum. o yüzden siz bağımsızsınız ben bağımlı. ben de isteyen olursa Kuran dersi veriyordum bir ara, ücretsiz.Yok tutmadı cicim. İngilizce bilen üniversite mezunu ev hanımıyım ben de.
Arada işte bazı yetersiz öğretmenlerin bişey öğretemediği zavallı çocuklara özel ders veriyorum. Ekonomik bağımsızlığım bundan kaynaklanıyor.
Başörtüsü konusuna girmeyeceğim, girdik mi çıkamıyoruz oradan. Haklısın o konuda. Ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim hırsızın hiç mi suçu yok?
Abla sana saygım sonsuz...
Ama insanı zıvanadan çıkarana kadar uğraşıyorlar...
Onların anladığı dil bu...
Bak sen ne yazdın en başta? Habere değer verip yorum yaptın...ama bunlar yıldırma politikası uyguluyorlar...gidebildiğim kadar gideceğim bunlarla...
zaten şu çok bilmişlik belki sona erer de "ya bu Kuran ne diyor hakikaten, bize neyi emrediyor?" diyen sorgulayan bir nesil yetişsin, araştıracağı zaman en azından temel arapça bilgilere hakim olsun, yani arapçayı SEÇSİN öyle bir seçenek olsun istiyorum, İNGİLİZCE mecburi olunca kimse batılı olmuyor, özentilikte kalıyor şu an toplumun genelinde olduğu gibi.Şimdi şahsen Arapça biliyor olsam Türkiye'ye gelen arap turistlere rehberlik yapıp, ev&gayrimenkul satıp köşe olabilirdim.
Bir mühendis olarak çatır çatır ingilizce, konuşma düzeyinde almanca biliyorum ama herkes artık bunu bildiği için bi halta yaramıyorum.
Ben öğrenemesemde kızım öğrenirse birlikte arap turist düdükleyebiliriz.
Yoksa Arapça bilmenin Kuran-ı Kerim okumakla, anlamakla, dinle ilgisi yok. Zira türkçe mealini okumaktan aciz bir toplumun arapça öğrenince daha iyi müslüman olacağını sanmak düpedüz cahilliktir.
ben çalışmıyorum, eşimin parasıyla geçiniyorum. o yüzden siz bağımsızsınız ben bağımlı. ben de isteyen olursa Kuran dersi veriyordum bir ara, ücretsiz.
öğretmenlerin yetersizliği, ek ders alma zorunluluğu konusunda hemfikir olduğumuza göre yabancı dil konusundaki saçma dayatma konusunda da haklı olabilirim.
teşbihte hata var. o yüzden uymadı.
zaten şu çok bilmişlik belki sona erer de "ya bu Kuran ne diyor hakikaten, bize neyi emrediyor?" diyen sorgulayan bir nesil yetişsin, araştıracağı zaman en azından temel arapça bilgilere hakim olsun, yani arapçayı SEÇSİN öyle bir seçenek olsun istiyorum, İNGİLİZCE mecburi olunca kimse batılı olmuyor, özentilikte kalıyor şu an toplumun genelinde olduğu gibi.
cehaleti ingilizce ya da arapça almıyor, anlayış irfan gerekiyor.
yani. muhtemelen her mesaj okunmuyor. tek mesaj üzerinden yorumlar yapılıyor ve anlaşamıyoruz sanırım.Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki? Herkes istediği dili öğrensin, çocuklarına da istediğin dilin eğitimini versin.
İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça hepsi farklı bir kapı açar, ilerde seçecekleri mesleklere göre illa bir yararını görürler.
Yalnız 2 şey atlanıyor, 1. si bizim ülkemizde okullarda verilen dil eğitimi kötü, burada yorum yapanlardan Hiçbirinin okulda öğrendiği yabancı dille kaldıklarını sanmıyorum, öyle olsaydı benim gibi sadece Mr. and Mrs.Brown'da takılı kalırlardı.
2.'si inanç için diyorsanız Kur'an lehçesi farklıdır, Kur'an okuyabilmeleri için ekstra ders almaları gerekir.
eğer sizin için mecburi olmasında bir sakınca yoksa arapça da gayet mecburi olabilir % 99 müslümanız ya hani. (gerçeğe dökülürse % 50 olabilir)Dayatma olabilir, hatta olmalı da bence. Ben buna karşı değilim. Dediğim gibi ingilizce global bir dil ve ne kadar iyi öğrenilirse hayatta başarılı olma şansı o kadar yüksek. Bu çocuklar erasmusla arabistana gitmeyecek 5-10 yıl sonra.
Teşbihte hata yok. Dikkatli olursanız anlayabileceğinize inanıyorum.
yıllardır ingilizce mecburi, bu da bir dayatma.Hangi dil olursa olsun öğrenilmesine karşı değilim. Dayatilmasina karşıyım.
Sirf bu zorla yaptirilan şeyler yüzünden çoğu kisi kendi dininden soğuyor. Millet dini öcü gibi görmeye başladı. Çoğu da korkuyor artık.
Bunun hesabını da nasil verirler Allah'a bilemem.
Dayatma olabilir, hatta olmalı da bence. Ben buna karşı değilim. Dediğim gibi ingilizce global bir dil ve ne kadar iyi öğrenilirse hayatta başarılı olma şansı o kadar yüksek. Bu çocuklar erasmusla arabistana gitmeyecek 5-10 yıl sonra.
Teşbihte hata yok. Dikkatli olursanız anlayabileceğinize inanıyorum.
eğer sizin için mecburi olmasında bir sakınca yoksa arapça da gayet mecburi olabilir % 99 müslümanız ya hani. (gerçeğe dökülürse % 50 olabilir)
Şimdi şahsen Arapça biliyor olsam Türkiye'ye gelen arap turistlere rehberlik yapıp, ev&gayrimenkul satıp köşe olabilirdim.
Bir mühendis olarak çatır çatır ingilizce, konuşma düzeyinde almanca biliyorum ama herkes artık bunu bildiği için bi halta yaramıyorum.
Ben öğrenemesemde kızım öğrenirse birlikte arap turist düdükleyebiliriz.
Yoksa Arapça bilmenin Kuran-ı Kerim okumakla, anlamakla, dinle ilgisi yok. Zira türkçe mealini okumaktan aciz bir toplumun arapça öğrenince daha iyi müslüman olacağını sanmak düpedüz cahilliktir.
Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki? Herkes istediği dili öğrensin, çocuklarına da istediği dilin eğitimini versin.
İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça hepsi farklı bir kapı açar, ilerde seçecekleri mesleklere göre illa bir yararını görürler.
Yalnız 2 şey atlanıyor, 1. si bizim ülkemizde okullarda verilen dil eğitimi kötü, burada yorum yapanlardan Hiçbirinin okulda öğrendiği yabancı dille kaldıklarını sanmıyorum, öyle olsaydı benim gibi sadece Mr. and Mrs.Brown'da takılı kalırlardı.
2.'si inanç için diyorsanız Kur'an lehçesi farklıdır, Kur'an okuyabilmeleri için ekstra ders almaları gerekir.
bilemiyorum.İngilizce bilmeyene iş yok, arapça bilmesen de emin ol İslamiyeti çok iyi yaşayabilirsinMesela ben burada kimsenin advance level Arapça bildiğini sanmıyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?