neyse bu konuda da iki şey çızıktırıp çıkayım..
imam hatip mezunuyum, bilmeyen kalmamıştır herhalde.. 6 sene haftada en az 8 saatten ders gördüm.. babamın arapça bilmesi ile ORTA DÜZEY bilerek mezun oldum, benim yanımda oturan ve iyi notlarla mezun olan arkadaşlarım tek kelime konuşamazlardı.. neden? çünkü Arapça bildiğini iddia eden öğretmenler de bilmezlerdi, tıpkı İngilizce gibi..
Dil konusu bizim ülkede büyük sıkıntı.. Şu forumun dil topikleri var, seviye olarak herkes kendini advanced seviyesinde görüyor ama kaç kişinin İELTS ortalaması 8 üzeri ya da kaç kişi YDS'den 90 ve üzerini almış da öğretmenlik yapıyor?
Benim İngiliz Dili ve Edebiyatını okul 1. olarak bitirmiş, Oliver Twist'i çeviren kuzenim Amerikaya gittiğinde tek kelime konuşamayıp bir tercüman buldu :) komik mi? bence trajik.. Ülkeler bazında dil seviyesi olarak diplerdeyiz.. isterlerse 654684646 tane dil koysunlar, hepsinden minik minik öğrenip, hiç birine hakim olamayıp, ama yine de "en mükemmel" olduğumuzu iddia ediyoruz ya.. Acıyorum..
ha gerçi biz Matematik de falan da çok iyiyiz, sadece 6 kere 9 u bilmiyoruz ama zaten o da günlük hayatta ne işimize yarayacak değil mi?!