• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokul 2’ye Arapça

bide arapça öğretmeni var mı?
yeterli mi?
kim öğretecek?
arap öğretmen mi ithal edilecek?
suriyeliler mi öğretecek?

ne olacak bi sürü soru kafalarda :KK51:
Sadece gülüyorum olayı nerden nereye bağlamışsınız. Arapçayı sadece Suriyeliler mi biliyor ülkemizde? Bence bu cümleniz dirsek çürütüp ilahiyat ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği okuyanlara hakaret

bide arapça öğretmeni var mı?
yeterli mi?
kim öğretecek?
arap öğretmen mi ithal edilecek?
suriyeliler mi öğretecek?

ne olacak bi sürü soru kafalarda :KK51:
ilahiyat mezunu var bir sürü, atanırlar.

Tükçe sevdalısı derken:) Sen Arap mısın ? Arapça Kur'anı okudun da ne anladın :) Yine Türkçe mealine bakmadın mı ?
Sen nickini bilinçsiz yazdın sanırım:KK51: Arapça düşmanı değilim bizim dilimiz Türkçe sende biliyorsundur inşallah :KK53:
İngilizce evrensel bir dildir. Bir lisan bir insan misalı anladın :KK51: Ama buradaki mesele başka dediğim gibi Çocuğunun Arapça öğrenmesini istiyorsan deli gibi baydığınız Cemaat kurslarına verirsiniz olur biter!!

İngilizce evrensel bak anladın inşallah :KK28:
sen çok bilinçli bir TÜRKSÜN ingilizce rumuzlusun oradan anladım :)
ingilizce sana evrensel bana değil. bence evrensel olsa da seçmeli olsun, mecburi değil.
o cemaati al eline, çöpe at bana lazım değil.

Sadece gülüyorum olayı nerden nereye bağlamışsınız. Arapçayı sadece Suriyeliler mi biliyor ülkemizde? Bence bu cümleniz dirsek çürütüp ilahiyat ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği okuyanlara hakaret
ilahiyat mezunu olmak ve din kültürü öğretmeni olmak arapça eğitim verebileceği anlamına mı geliyor?
arapça öğretmenliği diye bir bölüm var mı?
bunun eğitimi veriliyor mu?
ben türkçe biliyorum diye türkçe öğretmenliği yapabilir miyim sizce?

Tam İngilizceyi çok iyi öğrettiler ya diyecektim ki halkımızın Türkçe'ye çok hakim olduğunu yorumlar hatırlattı. :confused:
Ama bir dil bir insandır, öğretsinler. Türkçe ve İngilizce'de başarısızken, belki Arapçada harikalar yaratır, belki dilde Arapça devrimi yaparız. Hatta RTE Başkan olunca yeni anayasamızla iki resmi dil ilan ederiz, Arapça ve Kürtçe. :confused:

Yaa işte bunun ucunu da dine bağlamışlar sebep gösterirken. Gel de Müslüman ol. Gel de inançlara saygılı ol. Din ne işe yarıyor görsün birileri. Tek tanrılı inanç sistemleri ortaya çıktığından beri tek bir işe yarıyor.

Vallaha mı :KK9:
Benim çocuklara yaramaz artık ama torunlara inşallah...yazın 3 ay tam öğreniyorlar okul açılıyor..sonra umutuluyor tabi...bi dahaki yaz silbaştan...
Çok sevindim yaaa :KK71:

De mi apranxx? Keşke bizim zamanimizda da olsaydi :)

bence komik olan arapça bölüme girebilmek için ingilizce sınav olması. resmen dayatma var.

Güzelim sen istediğin kadar debelen, söylen ama ingilizce global bir dildir. Sen kabul etmesen de bu böyle, yapacak bir şey yok. Bir endonezyalı bir fransızla ingilizce olarak anlaşabiliyorsa olay bitmiştir. Senin dayatma dediğin şey dünyaya ayak uydurmaya çalışmak. Oluyor mu, cık, çok zor...

Arapça öğretmeni kendi alanında yazılmış ingilizce makaleleri okuyamıyorsa kusura bakma ben ona öğretmen demem. Her alanın öğretmeni için geçerli bu. Öğretmen dediğin önce kendini eğitmeli, geliştirmeli ki çocuklara bir faydası olsun. E ingilizce bilmeyen öğretmen bunu nasıl yapacak? Türkçe tarih kitapları okuyarak mükemmel bir tarih öğretmeni mi olacak mesela?

Arap dili ve edebiyatı bölümleri var. İlahiyat okuyanlarda hava olsun diye 5 yıl okumuyor hazırlık eğitimi alıyorlar. Bir dili sırf konuştuğunuz için o dilin eğitimcisi olamayacağınızı bildiğinize göre Suriyelilerin de Arapça dersini veremeyeceğini biliyor olmalısız.

ilahiyat mezunu olmak ve din kültürü öğretmeni olmak arapça eğitim verebileceği anlamına mı geliyor?
arapça öğretmenliği diye bir bölüm var mı?
bunun eğitimi veriliyor mu?
ben türkçe biliyorum diye türkçe öğretmenliği yapabilir miyim sizce?
ingilizce dersine müzik öğretmenimiz giriyordu :)
atanırlar işte, açıkta kalmaz.
şu an osmanlıca öğretmenliği mezun var mı, yok sanırım. ona da ilahiyat mezunları atanıyor olmalı. biz millet olarak hızlı ve geçici çözümlerle meşhuruz :)

diğer mesaja düzenleme yaptım burada da yazayım.
ben de sizin gibi yabancı dillerinin tamamının seçmeli olmasından yanayım. ingilizcenin dünya dili olmasının bir dayatma olduğunu düşünüyorum. bahsi geçtiği kadar kolay olsaydı ben de öğrenmiş olurdum. üniversitede dahi kaldığım tek ders ingilizce ama arapça ve osmanlıcam iyiydi.
aslında ilkokuldan itibaren meslek edindirmeye dayalı bir sistem olması gerektiğini savunuyorum ki buna göre mesleği gerektirmiyorsa kişi örneğin fizik dersinden de muaf olsun gibi.
mesela siz ingilizceyi öğrendiğiniz, mesleğinizde kullanıyorsunuz ama bana lazım değil. ben devlet okulunda öğrendiğim arapça ile Kuran kursunda öğretici olabilirim, eğer ilahiyata devam edip bitirirsem ya bir okulda öğretmen olurum ya da yurtdışında bir ülkede iş imkanlarını araştırırım, orada yaşam kurmayı tercih ederim.
özetle sizin gibi ben de zorunlu olmasına karşıyım ancak seçmeli dersler arasında arapça olmasında sakınca görmüyorum
Kuran öğrenmek zorunda olduğumuz için. (zorunluluk müslüman için)
İngilizce kolay bir dildir, daha doğrusu sanıldığı kadar zor bir dil değildir, sadece her dilde olduğu gibi iyi bir öğretici ister. zaten eğitim sistemimiz çok atıl ve kötü, dolayısıyla değil İngilizce şurada min. ilköğretim mezunu olan koca kadınların ana dillerinde yazamadığını görüyoruz.
İngilizce'nin bu kadar geçerli olması elbette İngiltere'nin bir zamanlar "üzerinde güneş batmayan ülke" olmasıyla alakalı, bunu yadsıyamayız. ama aynı şekilde iş dünyasında Japonca da çok geçerli bir dildir, özellikle teknoloji yoğun bir sektörde çalışıyorsanız. Öyle ya da böyle İngilizce tıpta, bilimde ve iş dünyasında çok geçerli bir dil. o yüzden de öğrenilmek zorunda.
elbette ben Arapça öğrenilmesine karşı değilim, isteyen, ister ilgisi olduğu için, ister inancı gereği bu dili öğrenir. ama benim itirazım zaten İngilizce Arapça kıyaslamasına.

En başında seçmelidir diye düşünüp kendi adıma mutlu olmuştum...
Ama şimdi canı gönülden zorunlu olmasını istiyorum...
İlk zorunlu arapça dersinde hepinizi gülücüklerle anıcam söz :cool:

ingilizce dersine müzik öğretmenimiz giriyordu :)
atanırlar işte, açıkta kalmaz.
şu an osmanlıca öğretmenliği mezun var mı, yok sanırım. ona da ilahiyat mezunları atanıyor olmalı. biz millet olarak hızlı ve geçici çözümlerle meşhuruz :)

Bizim din dersimize felsefe ogretmenimiz giriyordu. Adam felsefeden kalma aliskanlikla sürekli sorgulayin diyordu bize :))

Güzelim sen istediğin kadar debelen, söylen ama ingilizce global bir dildir. Sen kabul etmesen de bu böyle, yapacak bir şey yok. Bir endonezyalı bir fransızla ingilizce olarak anlaşabiliyorsa olay bitmiştir. Senin dayatma dediğin şey dünyaya ayak uydurmaya çalışmak. Oluyor mu, cık, çok zor...

Arapça öğretmeni kendi alanında yazılmış ingilizce makaleleri okuyamıyorsa kusura bakma ben ona öğretmen demem. Her alanın öğretmeni için geçerli bu. Öğretmen dediğin önce kendini eğitmeli, geliştirmeli ki çocuklara bir faydası olsun. E ingilizce bilmeyen öğretmen bunu nasıl yapacak? Türkçe tarih kitapları okuyarak mükemmel bir tarih öğretmeni mi olacak mesela?
ben debelenmiyorum reddediyorum. eğer ingilizce kolay ve evrensel, mecburi dil olsaydı devlet okulunda öğrensem dahi ben de bu dili ana dilim gibi konuşuyor yazıyor olurdum. herkes kendine lazım olanı öğrensin, o yüzden seçmeli olsun diye diretiyorum.
benim bakış açıma göre (bakış açım inancım) de arapça olmazsa olmaz dil. diğerleri ikinci planda. arapça öğrensin, bilsin evlatlarım sonra isterse diğer dilleri de öğrensinler.
ancak ingilizce de seçmeli olsun diğer tüm diller gibi.
siz vb çalıştığınız sektör gereği ingilizce vd dilleri bilmek zorunda olabilirsiniz ama ben mecbur değilim mesela. ev hanımı olsam da, ilerde öğretmen olsam da veya kendi işimi kuracak bir esnaf olsam da gerek duymuyorum. ama işim veya statüm gereği zorunluluk arzederse ingilizce bilen işçi alırım ya da mütercimlerle işimi yürütürüm. yani tek yol mecburi ingilizce eğitimi değil.

Tam İngilizceyi çok iyi öğrettiler ya diyecektim ki halkımızın Türkçe'ye çok hakim olduğunu yorumlar hatırlattı. :confused:
Ama bir dil bir insandır, öğretsinler. Türkçe ve İngilizce'de başarısızken, belki Arapçada harikalar yaratır, belki dilde Arapça devrimi yaparız. Hatta RTE Başkan olunca yeni anayasamızla iki resmi dil ilan ederiz, Arapça ve Kürtçe. :confused:

Yaa işte bunun ucunu da dine bağlamışlar sebep gösterirken. Gel de Müslüman ol. Gel de inançlara saygılı ol. Din ne işe yarıyor görsün birileri. Tek tanrılı inanç sistemleri ortaya çıktığından beri tek bir işe yarıyor.
çok güzel yere ne de güzel bağladın aferin sana.

ben debelenmiyorum reddediyorum. eğer ingilizce kolay ve evrensel, mecburi dil olsaydı devlet okulunda öğrensem dahi ben de bu dili ana dilim gibi konuşuyor yazıyor olurdum. herkes kendine lazım olanı öğrensin, o yüzden seçmeli olsun diye diretiyorum.
benim bakış açıma göre (bakış açım inancım) de arapça olmazsa olmaz dil. diğerleri ikinci planda. arapça öğrensin, bilsin evlatlarım sonra isterse diğer dilleri de öğrensinler.
ancak ingilizce de seçmeli olsun diğer tüm diller gibi.
siz vb çalıştığınız sektör gereği ingilizce vd dilleri bilmek zorunda olabilirsiniz ama ben mecbur değilim mesela. ev hanımı olsam da, ilerde öğretmen olsam da veya kendi işimi kuracak bir esnaf olsam da gerek duymuyorum. ama işim veya statüm gereği zorunluluk arzederse ingilizce bilen işçi alırım ya da mütercimlerle işimi yürütürüm. yani tek yol mecburi ingilizce eğitimi değil.

İşte sizin reddetmeniz ingilizcenin global dil olduğu gerçeğini değiştirmiyor diyorum ben de.

İngilizce dersinize müzik öğretmeniniz girmiş, ne öğrenmeyi planlıyordunuz ki? Devlet okullarında okudum 17 sene. Gayet de güzel öğrendim ingilizceyi. Sizin müzik öğretmeni şanssızlığınız olmuş.

Öğretmen olmayın ne olur, rica ediyorum. Ev hanımı, esnaf falan birini seçin. Sanayici olun ama öğretmen olmayın.

En başında seçmelidir diye düşünüp kendi adıma mutlu olmuştum...
Ama şimdi canı gönülden zorunlu olmasını istiyorum...
İlk zorunlu arapça dersinde hepinizi gülücüklerle anıcam söz :cool:

Böyle yazarsan inan tepki toplarsın..
Bu dediğin dayatmaya giriyor..

İşte sizin reddetmeniz ingilizcenin global dil olduğu gerçeğini değiştirmiyor diyorum ben de.

İngilizce dersinize müzik öğretmeniniz girmiş, ne öğrenmeyi planlıyordunuz ki? Devlet okullarında okudum 17 sene. Gayet de güzel öğrendim ingilizceyi. Sizin müzik öğretmeni şanssızlığınız olmuş.

Öğretmen olmayın ne olur, rica ediyorum. Ev hanımı, esnaf falan birini seçin. Sanayici olun ama öğretmen olmayın.
olsam iyi olurdu da kılık kıyafet engelini aşamadım ingilizceyi aşamadığım gibi.
işte batı=modern=ilerici anlayışımız ingilizce bilmek ve baş örtmemek olunca, ingilizce ve arapça seçme konusunda bile hemen bir küçümseme moduna giriyoruz, ne güzel.
ev hanımı olup da yabancı dil bilene denk gelmediniz sanırım. ya da batı özentisi öğretmen olup da geri kafalılıkta önde gidenlere de denk gelmediniz.
doğrusu normal yazışırken dahi beni hayal kırıklığına uğratıyorsunuz.
ne diyeyim ben arapça bilen, üniversite okuyan sıradan ev hanımıyım (okuma ve yazma olarak), siz ingilizce bilen çalışan ekonomik bağımsızlığı olan üst seviyede bir hanımsınız.

Hangi dil olursa olsun öğrenilmesine karşı değilim. Dayatilmasina karşıyım.
Sirf bu zorla yaptirilan şeyler yüzünden çoğu kisi kendi dininden soğuyor. Millet dini öcü gibi görmeye başladı. Çoğu da korkuyor artık.
Bunun hesabını da nasil verirler Allah'a bilemem.

Böyle yazarsan inan tepki toplarsın..
Bu dediğin dayatmaya giriyor..
Abla sana saygım sonsuz...
Ama insanı zıvanadan çıkarana kadar uğraşıyorlar...
Onların anladığı dil bu...
Bak sen ne yazdın en başta? Habere değer verip yorum yaptın...ama bunlar yıldırma politikası uyguluyorlar...gidebildiğim kadar gideceğim bunlarla...

Back
X