• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Ilkokul 1. Sinif Anneleri nerdesiniz

:nazar:arkadaşlar daha önce oğlum ders çaışmıyor diye söylemiştim ya 1 ay önce okula gittik bir baktım sınıfta epeyi geride hiç kızmadım 15 tatilde işinde yaklaşık 1 ay hiç ders çalışmadı oralı olmadım okumayı bile unutma seviesine gelmişti ......ama sorunu halettik
ilk önce televizyon ve bilgisayar bozuk. dedik
sona okuma yarışı düzenlendi evimize söz verdim rüşvetle kitap okutturduk şimdi okumaya alıştı hatta içerden gülüyor niye gülüyor diye odasına giriyorum kitapta çok komik şeyer yazıyor diyor:nazar:
gittiğim alış veriş merkezinde madi durumumun iyi olmamasına rağmen eğlenceli kitaplar aldık
tübitagın kitaplarını aldık dergiler falan
test kitapları aldık hemde 3 tane en azından eğlenceli
birde hiç yazı yazdırmadım sıkıdı

yani biraz müfredat dışı kafamıza göre takıldık ayrıca maddi çok döküldüm hatta okudukta sonra sana süprizim var dedim kalktım hasta hasta pasta yaptım

şimdi okuyoruz rüşvet olayını aştık artık bir şey istemiyor birde hafta sonu sıkılmasın diye kurslara yazdırdık şimdilik patene gidiyor bir kaçt hafta sonra yüzmeye başlıyacak

tiyatroya sinemaya gidiyoruz
bunları niye yazıyorum çok sıkıntıdaydım hanımlar benim oğlan ne kitap okumuştu nede
test yapmıştı ders çalışıyordu hep okuldan şikayet hem arkadaşlardan bunalıma girmiştim ben gece gündüz des çalışmasını istemiyorum sadece günlük ödevini yapsın yeterdi artık aramızda uçurumlar oluşmaya başlamıştı kızmıyordum ama sarılasım bile gelmiyordu çoçuğuma
artık eskisi ibi bütün sorunları hallettik şükürler olsun rabbime maşallah:nazar::nazar::nazar::nazar:hihoyyythihoyyyt:nazar:

Son düzenleyen: Moderatör:
mrb bende aynı sorunu yaşıyorum benim oğlumda 1. sınıfa gidiyor ikl 1 ayda okumayı söktü hatta ilk okumayı oğlum söktü ama şimdi hiç okumayı yazmayı ders yapmayı sevmiyor akşamları ödevini zorla kavgayla yaptırıyoruz . çok hızlı başlamıştık ama şimdi durdu sanki çok zeki herşeyi biliyor ama bilmemezlikten geliyor öğretmenimizde aynı şeyi söylüyor ne yapacamı şaşırdım . gerçi dün sordum öğretmene durumunu artık dinliyor dersleri diyor offfff offf ne zormuş beeee tekrar okula başladık derslerde çok ağır kaynak kitaplar kullanıyoruz biz sizde kullanıyonuzmu?

evet aynen bizdede test kitapları problemlerde zorlanıyoruz şu sadece toplama işlemlerini kolay yaıyoruz ama şu şaşırtmalıları yapamıyoruz

test kitapları derken ??öğretmenin verdiği yaprak testlerden başka kitap mı kullanıyorsunuz? sizce biraz erken değilmi yazık çocuklara vallahi;!...

kızlar ben bu yıl iki çocuğuda birinci sınıfa başlamış bir anneyim büyük kızım zorlu bir oks sınavı sürecinden sonra allaha çok şükür istediği liseye girdi ve böyle bir süreçten sonra sil baştan küçük kızımla tekrar birinci sınıfa başlamak okuma yazma öğrenmek hayli yorucuydu size tavsiyem onlar çok küçükler fazla zorlamayın işi sıkı tutun ama sakın bıktırmayın çünkü ileride onları bekleyen sbs zaten bütün güzel zamanlarını çalacak o yüzden bu günlerini çalmayın eğlenerek öğretmeye çalıştırın tabi kolay değil allah bize sabır versin:):) ama zaten anne=sabır dır kusura bakmayın akıl vermiş gibi olmak istemem onlar bizim için çok kıymetli bu yüzden tecrübelerimi paylaşmak istedim

bizde alıyoruz test kitabı.şimdiden başladı soru bankası kitabları.neyseki kızım bayılıyor o testlere.bu arada 23 nisana katılacak mı 1. sınıflar?

oo 9 nisandan beri kimse gelmemiş buraya nerlerdesiniz anneler?:sm_confused:fisfisfisyoksa şimdiden sizde yıl sonunumu getirdiniz minikler gibi..kaydirigubbakcemile3soru bankası ve testlerde hangi yayınları alıyosunuz?hangilerini tavsiye edersiniz hanımlar?benim oğlumda birinci sınıf öğrencisi..walla hepimize sabırlar diliyorumm...:teselli::bbo:kafamçokkarıştı

anneler nerdesiniz gerçekten yaa.?herşeyimiz mink yavrularımızın eğitim hayatıyla ilgili merak ettğiniz veya paylaşmak istediğiniz bişeyler yokmu?bizimkiler daha hiç çarpma, bölme yapmadılar ama başlangıç olarak ritmik sayma ve mantıksal yoldan bölme yapıyolar. ben diğer okulların birinci sınıflarının hangi düzeyde olduklarını çok merak ediyorum mesela..yokmu cvp veren..

ben öğretmenim...
ama yeni sitemle 1 . sınıf hiç okutmadım..
ritmik sayma yoluyla çarpma öğrenmeleri çok güzel bir başlangıç olmuş..sizde evde bununla ilgili oyun şeklinde alıştırmalar yaptırabilirsiniz çocuğunuza.. bölme yide paylaştırma şeklinde düşünmelerini sağlayarak alıştırma yaptırabilirsiniz..
bence düzeyleri iyi gibi geldi bana anlattıklarına bakılırsa...
yaz yaklaşıyor tavsiyem şu olsun çarpmada 5 lere kadar ritmik saymayı öğretebilirsin...ama ritmik olarak 3 kere 5 kaç şeklinde değil...sakın böyle öğretmeyin olur mu:)
işte 2 şer ritmiş 20 ye kadar daha fazla da olabilir.3 er ritmiş en az 30 a kadar.4 er ritmik 40 a kadar 5 er ritmik en az 50 ye kadar...
bunların hepsini oyun şeklinde sıkmadan...birde bol bol hikaye....
güzel bir günlük alın çocuğunuza yazın bütün yaşadıklarını kısa da olsa yazsın günlük halinde tarih attırarak...böylece tarih atmayı öğrenecek...ve her gün az da olsa yazı yazacak...
dilerim ki yardımcı olabilmişimdir...

ben öğretmenim...
ama yeni sitemle 1 . sınıf hiç okutmadım..
ritmik sayma yoluyla çarpma öğrenmeleri çok güzel bir başlangıç olmuş..sizde evde bununla ilgili oyun şeklinde alıştırmalar yaptırabilirsiniz çocuğunuza.. bölme yide paylaştırma şeklinde düşünmelerini sağlayarak alıştırma yaptırabilirsiniz..
bence düzeyleri iyi gibi geldi bana anlattıklarına bakılırsa...
yaz yaklaşıyor tavsiyem şu olsun çarpmada 5 lere kadar ritmik saymayı öğretebilirsin...ama ritmik olarak 3 kere 5 kaç şeklinde değil...sakın böyle öğretmeyin olur mu:)
işte 2 şer ritmiş 20 ye kadar daha fazla da olabilir.3 er ritmiş en az 30 a kadar.4 er ritmik 40 a kadar 5 er ritmik en az 50 ye kadar...
bunların hepsini oyun şeklinde sıkmadan...birde bol bol hikaye....
güzel bir günlük alın çocuğunuza yazın bütün yaşadıklarını kısa da olsa yazsın günlük halinde tarih attırarak...böylece tarih atmayı öğrenecek...ve her gün az da olsa yazı yazacak...
dilerim ki yardımcı olabilmişimdir...

tavsiyelerinize çok teşekkür ederim..a.s.anlattığınız ritmik saymaları yaklaşık iki aydır yapıyolar ve yapıyoruz..yani hepsini biliyor zaten.ama yaz unutmaması için tekrar edeceğiz tabii ki..
sıkıntım şu ki günlük yazmayı hiç sevmiyor.ikinci dönem başı aldırdı öğretmenimiz hergün yazsın dedi ama toplam on sayfamız bile yok.sıkılıyo pek duygusal bir çocuk değil.hisssettiklerinden düşündüklerinden ziyade objektif olayları çok ama çok kısa bir dille yazıp kapatıyo.mesala bugün canım galatasarayım bilmem ne sporu şu kadar farkla yendii.maçı izledim sütü içtim yattım.. bu kadarcık..maç deliside oğlum.aklını sadce bunlara yoruyo..
problem çözümlerinide öğreniyo sorduğum her soruyu ogün çözüyo ama ertesi gün aynı tarz soruları hiç öğrenmemiş gibi çözemiyo ben bunu anlayamıyorum.:çok üzgünüm:.bunun için bir öneriniz olabilir mi.ben nasıl davranavcağımı şaşaırdım:bbo:.sanki o problemleri takır takır çözen dün o değilmiş gibi..benneyaptımki:1no2:CADIARZU:kızgın:
öğretmeniylede bunu konuştuk.öğretmenide bizimle aynı şeyleri düşünüyo.''verileni hemen alan zeki bir çocuk ama nasıl oluyo bende anlamadım..öğrendiğimiz gün tahda çok iyi çözüyo aynı soruyu ertesi gün kaldırıyorum yapamıyo ,dikkat dağınıklığı,biraz alıklık var sanırım'' diyo..

merhaba boncuks
benim oğlumda ilkokul birinci sınıf öğrencisi çarpma ve bölmeyi yeni bitirdiler şu an uzunluk ölçümlerine başladılar

soru bankası ve testler de çözüyoruz tudemi tavsiye ediyorum canım
yardımcı olabildim mi bilemiyorum

tavsiyelerinize çok teşekkür ederim..a.s.anlattığınız ritmik saymaları yaklaşık iki aydır yapıyolar ve yapıyoruz..yani hepsini biliyor zaten.ama yaz unutmaması için tekrar edeceğiz tabii ki..
sıkıntım şu ki günlük yazmayı hiç sevmiyor.ikinci dönem başı aldırdı öğretmenimiz hergün yazsın dedi ama toplam on sayfamız bile yok.sıkılıyo pek duygusal bir çocuk değil.hisssettiklerinden düşündüklerinden ziyade objektif olayları çok ama çok kısa bir dille yazıp kapatıyo.mesala bugün canım galatasarayım bilmem ne sporu şu kadar farkla yendii.maçı izledim sütü içtim yattım.. bu kadarcık..maç deliside oğlum.aklını sadce bunlara yoruyo..
problem çözümlerinide öğreniyo sorduğum her soruyu ogün çözüyo ama ertesi gün aynı tarz soruları hiç öğrenmemiş gibi çözemiyo ben bunu anlayamıyorum.:çok üzgünüm:.bunun için bir öneriniz olabilir mi.ben nasıl davranavcağımı şaşaırdım:bbo:.sanki o problemleri takır takır çözen dün o değilmiş gibi..benneyaptımki:1no2:CADIARZU:kızgın:
öğretmeniylede bunu konuştuk.öğretmenide bizimle aynı şeyleri düşünüyo.''verileni hemen alan zeki bir çocuk ama nasıl oluyo bende anlamadım..öğrendiğimiz gün tahda çok iyi çözüyo aynı soruyu ertesi gün kaldırıyorum yapamıyo ,dikkat dağınıklığı,biraz alıklık var sanırım'' diyo..

genelde zeki ve hareketli çocuklarda bu sorun oluyor...
çözdüğü zaman ya tesadüfen çözmüşte olabilir. ya da gerçekten çözüyordur mantığını anlıyordur...ama ertesi gün sorduğunuzda da ilgisiz davranıp çözmek istemiyordur...yani bir önceki günkü ilgisi yoktur probleme...çok çeşitli sebepleri olabilir..
ben şunu tavsiye edebilirim çözdüğü zaman o problemi kurcalayın soru sorun neden böyle yaptın niye şöyle yapmadın vs.. kafasında o problem otursun iyice...birde çok sıkıştırmayın çocuklarımızı:)az ve öz çalıştırın..çok test çözmesi verimlilik değildir asla:.
günlük olayına gelince genelde bu tembellik var hepsinde...olsun az yazsın ama hergün yazsın önemli olan bu hergün yazabilmesi birkaç cümle de olsa...tüyo verin mesela dün şu olay olmuştu günlüğüne geçtin mi bak ilerde okuruz güleriz mutlaka yazmalısın gibi felan....
başarılar dilerim miniğimize:1hug:a.s.:nazar:

soru bankası ve testler de çözüyoruz tudemi tavsiye ediyorum canım
yardımcı olabildim mi bilemiyorum

benim baktığım kitapçılarda hiç görmedim bu yayını ama tekrar bir bakayım.yardımcı olmazmısınız?çok teşekkürlera.s.

genelde zeki ve hareketli çocuklarda bu sorun oluyor...
çözdüğü zaman ya tesadüfen çözmüşte olabilir. ya da gerçekten çözüyordur mantığını anlıyordur...ama ertesi gün sorduğunuzda da ilgisiz davranıp çözmek istemiyordur...yani bir önceki günkü ilgisi yoktur probleme...çok çeşitli sebepleri olabilir..
ben şunu tavsiye edebilirim çözdüğü zaman o problemi kurcalayın soru sorun neden böyle yaptın niye şöyle yapmadın vs.. kafasında o problem otursun iyice...birde çok sıkıştırmayın çocuklarımızı:)az ve öz çalıştırın..çok test çözmesi verimlilik değildir asla:.
günlük olayına gelince genelde bu tembellik var hepsinde...olsun az yazsın ama hergün yazsın önemli olan bu hergün yazabilmesi birkaç cümle de olsa...tüyo verin mesela dün şu olay olmuştu günlüğüne geçtin mi bak ilerde okuruz güleriz mutlaka yazmalısın gibi felan....
başarılar dilerim miniğimize:1hug:a.s.:nazar:

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederima.s.inşallah bütün minklerimiz çok başarılı olurda ülkemizi güzel ve güçlü yarınlara taşırlar..:Saruboceq:fakat benim aklıma şu takıldı hani çok test çözmek verimlilik değildir aslında demişsiniz ya ;bizim öğretmenimizde bol bol test çözdürün ki hangi soruyu ne şekilde çözmesi gerektiği kafalarına otursun,pratikleşsin demişti..
öğretmenlerinin dağıttığı bir çok test haricinde bende; zambak,birleşik tomurcuk,akıl oyunları gibi birçok yaprak test.kitap aldım. her kitabiın kendine göre farklı bir soru şekli olduğu için daha çok kafalarınımı karıştırıyoruz acaba minklerimizin ?:uhm:

merhaba boncuks
benim oğlumda ilkokul birinci sınıf öğrencisi çarpma ve bölmeyi yeni bitirdiler şu an uzunluk ölçümlerine başladılar

çarpma ve bölmeyi direk işlem şeklindemi yapıyorlar ?bizimkiler de uzunluk ölçümlerine başladılar aynı seviyedeyiz demekki.geride olmadığımıza sevindim.ama bölmeyi mesala 3 bütün ekmek kaç yarım ekmek eder şeklinde.çarpmayıda bu sorunun tersi şeklinde yapıyorlar..

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederima.s.inşallah bütün minklerimiz çok başarılı olurda ülkemizi güzel ve güçlü yarınlara taşırlar..:Saruboceq:fakat benim aklıma şu takıldı hani çok test çözmek verimlilik değildir aslında demişsiniz ya ;bizim öğretmenimizde bol bol test çözdürün ki hangi soruyu ne şekilde çözmesi gerektiği kafalarına otursun,pratikleşsin demişti..
öğretmenlerinin dağıttığı bir çok test haricinde bende; zambak,birleşik tomurcuk,akıl oyunları gibi birçok yaprak test.kitap aldım. her kitabiın kendine göre farklı bir soru şekli olduğu için daha çok kafalarınımı karıştırıyoruz acaba minklerimizin ?:uhm:

canım sende haklısın...öğretmeninizde haklı...ben şunu kastetmiştim mesela hayat bilgisinden bir konu üzerine test çözdürdünüz aynı içerikte tekrarından oluşan bir testi çözdürmeyin...sıkılmasınlar hem daha çok minikler...tabi ki test çözecekler ama orjinal farklı nitelikte sorular olsun...gerekirse vereceğiniz testteki soruları kontrol edin...işaretleyin haydi bunları çözelim deyin...bunalmasın çocuklar...
çok testten kastı öğretmenlerin çok değişik farklı sorular farklı içerikler demektir genelde...
kendimizi miniklerin yerine koyalım birazda:1hug: 1 ve 2. sınıfta oyun ihtiyaçları daha çok ödevleri bile oyun gibi görmelerini sağlayın testleri de öyle ödüllendirin...eğer şimdiden bıkarlarsa bu işten ilerde zevk almaları daha bir zor olur...
bende yeni anne oldum bakalım ne yapacağım biliyorum böyle konuşmak çok kolay iş uygulamaya gelince çoğu kez tıkanıveriyor insan...allah kolaylık versin hepimize:1hug:a.s.:nazar:

Allah bağışlasın bebeğinizi..avatarınızdaki resim ona ait sanırım çok tatlı MAAŞALLAH..:ecrin_bebek::nazar:TEKRAR TEŞEKKÜRLERkaydirigubbakcemile5a.s.:enbuyukkk:

ya sevcil arkadaşım,bizim için önce çocuklarımız önemli.bizlerde bir şeyi çok hevesle yaparken sıkılıp bir köşeye attıgımız olmuyormu.bence biraz zaman tanı ogluna hatta ögretmeniyle konuşup bir kaç gün ödev yapmaması konusunda konuşsanız.

neden bu kadar panikliyorsunuz birinci sınıf sabır ve hoşgörü ister çocuğunuza önce sevdirin ve kolaylaştırın ben birinci sınıfta ders aldırmaya karşıyım büyük oğlumun birinci sınıfta ödevlerini yaptıramazdım şimdi anadolu lisesinde küçüğümde bu sene birinci sınıfı bitirdi ilk iki ayda okumayı öğrenen çocuk ilerde olduğu için sıkılıyor bol bol okutun ve bol sabır gösterin arkadaşlar her şey düzelir

Back