İlköğretim Yorum ve Soruları İlköğretim 2. sınıf anneleri burdayız hepimiz

selenacım evet benim kız kolleje gidiyor derslerimiz çok sıkı hemde baya bi sıkı çoçuklar tatil yaparken benim kız 5 gün okula gitti hemen karne alındıktan ertesi gün başladı ama sabahları dersleri vardı sınav oldular öğlen ise sinema kukla gösterisi buz pateni oyun parkı derken 5 günü bitirdik

bayanlar sizlere şunu söleyebilirim bize de öğretmenimiz söledi 2. sınafa başladığı günden itibaren yapamadığı yanlış yaptığı matematik sorularını başka boş bir deftere yeniden baştan başlayarak en son kü güne kadar olan soruları tekraradan çözdürün dedi tatil için de biz de başladık yapmaya hatta kızım çözerken aa ben bunları nasıl yapamadım diyor bence çok iyi oluyor nerelerde yanlış yaptığını görmüş oluyor sizlerde deneyin çoçuğunuz ne kadar kolay sorularda yanlış yaptığını görünce çok daha hırslanacak

arkadaşlar nerelerdesiniz.kimsenin sesi çıkmıyor.ikinci dönem başladı.başladığından beri de matematikten zihinden çıkarma ve toplama problemlerinin üzerinde çok duruyor öğretmenimiz.bu hafta performans ödevi verildi.pazartesi teslim edilecek.konusu, hayatımızı kolaylaştıran herhangi bir aletin tanıtımını yapacaklar.hangi aleti nasıl tanıtırız düşünüyorumfisfisfis siz neler yapıyorsunuza.s.

Son düzenleme:
merhabalar
benim oğlum da ilkokul 2. sınıf öğrencisi. Bizimkiler henüz çarpma ve bölme işlemine başlamadılar

Bu hafta matematikten performans ödevi verildi. Konu: pazar gidilecek, alışveriş yapılacqak, tartı ile ve tane ile alınan malzemeler karşılaştırılacak. Foto çekilecek.

siz de bu tür ödev yaptınız mı?

Selam,
Benim oğlumda 2.sınıfta.Hayır böyle bir ödev verilmedi bize.
Ayrıca dün veliler toplantısı vardı.Gittik toplandık..............

benim kızımın sınıfında çarpma bölme 2 li sayılar olarak bitti zihinden çözmeler ise biteli o kadar zaman olduki şimdi ise en son olarak geldiğimiz problemlerden birini yazayım size bu da 2 sınıfta öğrenmesi gereken en son problem matamatiği bitirdiler bile

3 arkadaşın yaşlarının toplamı 70 dir bu arkadaşlardan 1 tanesi 10 yaş fazla dır bu 3 arkadaşın yaşları kaçtır?
şu an bu tarz problem çözüyorlar
bir manavdan 1 kilo muz 1 kilo elma aldım 5 ytl verdin muz elmadan 1 ytl fazla o zaman bu meyvaların fiyatı kaç tl dir _

2.sınıf anneleri ne yapıyorsunuz.bizimkiler problemler çözüyorlar.özgül 312 arkadaşımızın yazdığı problemlerin dışında yarısı 30 olan sayının 5 katı nedir gibi.sizinkiler neler işliyor.dersleri nasıl.

Merhabalar..Matematikten geometrik sekillere gecis yaptılar..Neredeyse ders kitaplarında konular bitmek üzere..Bu aralar cok sık test ve yazılı oluyorlar..Proje ödevimiz geometrik sekillerden ilaç kutusu, kibrit kutusu vs.. örnek robot,ev, tren, araba türü seyler hazırlanacak..

bizim proje ödevimizde geometrik şekillerden afiş hazırlama.daha önce böyle bir ödev yaptınız mı.bilgi verirseniz sevinirim.ben kartonu hangi geometril şekilse o şekilde kesip o şekil hakkında bilgi yazacağız.öylemi olacak.yoksa farklımı.

bizim öğretmenimiz bilerek vermiyor performans ödevini .ben çocuklar araştırmayı öğrensinler vede gurupla çalışmayı diye veriyorum diyor ama ödevleri veliler yapıyor diyor o yüzden artık vermiyor.bizimkilerde arkadaşların anlattığı matematik problemlerine geçti ama çok zor ya bazen ben bile öylece kalıyorum valla çocuklar ne yapsın çoğunu ben gösteriyorum .sizin çocuklar yapabiliyormu?

mehtap hn.biz afiş tarzı herhangi bir calışma yapmadık sizinki daha zorlayıcı sanırım.

bize bugun 3 adet performans dersi geldi 5 gun sonra hepsi teslim edilecek..haftasonumuz rezil oldu:)

Hayat bilgisinden 23 nisanda nicin bayram yapıyoruz ? Ulusal bayramlarımız nelerdir ? acıklamalı yazılacak.. 23 Nisan bayram kutlamalarıda neler hissediyorsnz duygu ve düsünceler yazılacak..Sunum yapılacak felan..

Türkçeden ise; Atatürk, çocuk, çevre, doğa, mevsimler, taşıtlar konularından bi tanesi secilecek ve bu konuyla ilgili siir ezberlenecek.Şiir vurgu ve tonlamayla okunacak.Şiiri yazan şair hakkında araştırma yapılacak.Sınıftaki arkadaslara bilgi verecek sunum yapcak ..

Matematikten kare, üçgen, dikdörtgen ve çemberi istediğimiz renkte el işi kağıdı ya da kartonu kullaranak yapıştırıp altlarına adını ayrıt kenar sayısını ve köşe sayısını yazacakmısz.Farklı renkler kullanıp şekillerde yaratıcılık konulrına dikkat edecekmsz.Sunum yaparkende kolay anlatabilme,sunumu dinleyicilerin ilgisini cekecek şekilde sunma ve konuyla ilgili sorulara kolay cvp verme gibi konulara not verilcekmş.

hepimize kolay gelsin arkadaslr:1rolleyes:

çok hoşuma gitti yazmadan geçemedim hanımlar. böyle ilgili anneleri görünce burada, benimde sınıfım 2. bizimde böyle ilgiyle takip edilen öğrencilerimizin durumu oldukça iyi, eminim sizinkilerde öyledir... hepinizi tebrik ediyorum:)

Bizimde proje ödevimiz, geometrik şekillerden bir mahalle tasarımı.kafamçokkarıştı.15 mayısta teslim edilecek.bugün başladık oğlumla yapmaya.topladığım ilaç kutusunun haddi var hesabı yok.renk renk elişi kağıtlarıyla kapladık hepsini.dikdörtgen prizma,dikdörtgen prizmadan kare prizmaya çevrilmiş ilaç kutuları dört bir yandadelikafadulden bir cami yapmışım silindirden ve koniden akadeşler Mimar Sinan görse kıskanır yanii o kadar-tatlicadiarzu- silindir ve küçük dairelerden bir trafik ışığı yapmışız görmeniz lazımşakkıdı

Notumuz kaç olcak acaba :sm_confused: Allah hepimizin yardımcısı olsun çocuklarımıza zihin açıklığı versin:Saruboceq:

merhaba arkadaşlar bende aranıza katılmak istedim.uzun zamandır bende siteye gelemiyordum.benimde kızım 2.sınıfa gidiyor.dersler çok hızlı ben bile yetişemiyorum.bizimde performans ödevlerimiz çok 3 tane matematikten geometrik şekillerden ev yapılacak.türkçeden hikaye yazılıp resimlendirilecek.hayat bilgisinden ise zaman döngüsü yapılacakmış???zamanlarıda kısaldı hepimize allah kolaylık versin.ben ayrıca sizlere birşey sormak istiyorum.sizin okullarda SBS sınavı 2.sınflar için uygulandımı?benim kızım martta oldu şimdi mayısta tekrar olcaklarmış.aslında ilk denemesi olmasına rağmen çok başarılı ama sınav stresine çok erken başlamış oldular.bende artık sizlerin arasına katılmış oldum.herkese şimdilik iyiakşamlar diliyorum
hihoyyyt

BENıM KIZIMDA 2.SINIFTA matematik problemlerini hiç anlamıyo vede çözemiyo ders yapmayıda sevmiyo zaten ne yapacağımı şaşırdım

selamlar benim kızımda 2. sınıfta performans ödevimiz var hatta bir kaç tena artık baya zorlanmaya başladık reklamların alışveriş üzerindeki etkisi şu an kii ödevimiz nette araştırdım ama ödev yazacak pek bi şey bulamadım çalıştığınız ödev istesi varmı özelden atarsanız sevinirim

arkadaşlar, oğlumun hayat bilgisinden bir ödevi var.belki aranızda yapan vardır."günümüzde Türk toplumuna liderlik yapan bir kişi hakkında araştırma yapınız" Araştırılacak kişi Atatürk olmayacak.halen yaşayan bir şahıs olacak.araştırıyoruz şu an oğlumla . sezen aksu kardelenler projesi geldi aklıma ama.asıl turkcelin başlatmış olduğu sezen aksunun desteklediği bir proje olduğu için onu geçtik. aklınıza biri gelirse yazar mısınız.a.s.

benimde oğlum 2.sınıfta,herkez gibi bizimde sıkıntılarımız oluyor.ama çok sıkmanın yararlı olacagını sanmıyorum.biraz rahat bırakınca kendi sorululuklarının farkına varıyorlar.ögretmen çok önemli tabi.çok merak ettim okulunuz nasıl, nerde.çarpım taplosunun ezberletilmediğini,başka yolla çarpma öğretiliyor diye biliyorum.

Benim kızımda bu öğretim döneminde 2. sınıfa başlayacak. 1. sınıf çok rahat geçti çok şükür. Bakalım bu sene ne olacak. Hayırlısı olsun inş. tüm öğrencilerimize evlatlarımıza Allah zihin açıklığı versin inş. Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…