• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları İlköğretim 2. sınıf anneleri burdayız hepimiz

konu başlığıyla alakasız ama benim ettiğim bir şey var.sizinde çocuklarınız hala yumurcak tv yi izlemekten zevk alıyor mu ? yani ben oğlumu kaldırmasam yeter bu kadar demesem sürekli yumurcak tv yi izlemek istiyor.takip ettiğim kadarıyla biraz daha küçük yaşlara hitap eden bir yayınları ve çizgi filmleri var.

Benim oğlum da yumurcak tv yi hala izliyor.Ama bunun bir zararı olacağını sanmıyorum(:
Performans ödevlerine gelince..Bizim öğretmenimiz çocukların okulda ve evde yaptıkları her test çalışmasını performans olarak değerlendiriyor.Ekstradan ufak tefek karton üzerine yapıştırmalarla ve güzel yazının da dikkate alındığı performans ödevleri de veriyor ama fazla değil...
Proje ödevlerine gelince...Türkçe ve Hayat bilgisinden her dönem birer tane ödev vereceğini söyledi.Bu döneminkileri yaptık.Gayet zevkli bir çalışmaydı.Türkçeden bir Atatürk albümü hazırlamamız istendi,hayat bilgisinden de bir gazete çıkarmamız.Elbette ki ikisi de grup çalışması olduğu için,işin bu kısmında bayağı zorlandık.Herkesi bir araya getirmek ve hayal edildiği gibi bir çalışma ortaya çıkarabilmek hayli zor,ama biz gruptan yana biraz şanslıydık.Diğer gruplara göre daha iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum.Ama daha önce de dediğim gibi çocukları daha doğrusu velileri bir araya toplayıp birşeyler meydana getirmek zor iş...Allah hepimize kolaylık versin..:)

benim kızım da yumurcak tv ve trt çocuk izliyor.ama önemli değil daha kçücük yaşta aşkı öğreten dizilerden iyi olduğunu düşünüyorum.

Bizimde performans ödevimizzz hayat bilgisindennn geçen haftaydıııüteslim ettikkk.

Bizim konudaa 4 meslekk seçeceğimizzzz vee bunları araştıracağızzzzz nerede çalışır,nerde okur,ne işi yaparrr geçmiştede bu meslekler varmıydı diyeee

sonraaa bu mesleklere ait resimler çizilecek yazılacakk ve kitap haline gelecektiiiii
ve yaptık teslim ettik kızım resimlerden çok iyi anladığı içinn çok rahhat ettim bu konudaaa

bu haftada resimdeenn varr
patates baskıları ve ip baskıları yapacağızz ve kitap haline gelecekmişşş

merhaba arkadaşlar benim oğlum da 2. sınıfa gidiyor .ancak biz şehre yakın bir köyde oturuyoruz ve 1-2-3 birleştirilmiş sınıfta okuyor oğlum.benim oğlum da 5 yaşında okuma yazmayı öğrendi ,6 yaşında okula başladı .ancak okuma yazma bildiği için sıkıldı derslerde öğretmen tahtaya a yazmadan devamını söylediği için diğer 1. sınf çocuklarının öğrenmesini engelliyor diye 2. sınıf grubuna oturttu .bu sene 2. sınıf ve birleştirilmiş sınıf olduğu için mi çocuklar doğru dürüst ders göremiyorlar .hergün ben çocuğuma soruyorum naptınız derste diye .öğretmen pc başında çocuklar ya kitap okuyorlar ya yazı yazıyorlar .kaç kez öğretmeniyle konuşmaya gittim .öğretmen de diyorki yetişemiyorum .hem yöneticiyim hem öğretmen diyor. ama bu çocukların durumu ne olacak bilmiyorum .ben den başka da veli yok ilgilenen çocuğuyla.açıyormuş öğleden sonraları prejeksiyon cihazından müziği çocuklar oynuyorlarmış.evde ben test kitapları konu anlatımlı kitaplar aldım ama nereye kadar gider bu böyle bilemiyorum.çocuğum küçük olmasa servisle başka okula göndereceğim ancak şartlar da müsait değil .bunlar beni çok düşündürüyor arkadaşlar....

merhaba arkadaşlar,benim oğlumda 2. sınıfa gidiyor.
Çocuk kanallarını izlemesini bende karşı değilim.Çünkü tv,de o kadar azki rahatlıkla(kontol etmeden) izlemesine izin verebileceğimiz programlar.Bazen oğlumla oturup bende izliyorum.Bu oğlumunda çok hoşuna gidiyor.Mesela beraber sedriki izlemeye bayılıyoruz.Bu arada sedrikte 8 yaşında.Biraz konu dışına çıktım galiba:)
Okul ile ilgili olarakta öğretmenimiz çok az ödev veriyor.Bana gereğindende az gibi geliyor.Mesela hala ritmik saymalarda takılıyor.Tam olarak çarpma bölme yapamıyor.Öğretmenimize soruncada siz çocuğu selbest bırakın zamanla hepsi düzelecek,sizin oğlunuz çok başarılı diyor.Evde bize hiiçde başarılıymış gibi gelmiyor ama öğretmenimize güvenmekten başka çaremiz de yok galibi.
Allah hepimizin evlatlarına zihin açıklığı versin....

mehaba arkadaşlar benim küçük kızım da 2. snıf çok şükür derslerimiz çok iyi yaşıtlarından bir yaş küçük başlamasına rağmen istekli olunca herşey yolunda çok şükür
tv konusuna gelince hala küçükler dersler de yorucu olabiliyor nefes almaları lazım günlük ödevlerden sonra izin veriyoruz bakmasına oturup bizde izliyoruz onunla zaten ilerde dersleri ağırlaşacak şimdiden çok sıkmayalım bence en azından şimdilik biraz nefes alsınlar
şekerlerimize ve bize rabbim sabır ve kolaylık versin sevğilerle

arkadaşlar bugün kızımın öğretmeniyle konuştum sınıfın en başarılı çocukalrından dedi ama bir o kadar da gevezeliği arttı dedi.bi ara iyi gibiydi.evde de beni çok söyletiyor.kardeşiyle didişiyor.kardeşi de kız o ayrı bi alem zaten iyice yüz göz olduk ne yapıcam bilmiyorum .

oğlum 19 ocakta deneme sınavı olacak.inanın onun yerine ben heyecanlıyım.sınavla ilgili korkum var.acaba işaretlemeyi yapamaz mı yada yanlış yere mi yapar diye.eşim bu konuda rahat.ona göre bu sınava nasıl girilir,nasıl cevaplanır yada kodlama nasıl olur en azından onu öğrenir diyor.bense doğru bile yapsa kodlamada yanlışlık yapıp düşük puan alır ve kendine güveni kaybeder mi endişesi yaşıyorum.öğretmeni oğlumdan çok memnun.bana görede çok başarılı değil sanki.sanırım anneler her zaman herşeyin fazlasını isteriz.size sorum çocuğunuz hiç deneme sınavına girdi mi ve çocuk sınav sonucundan nasıl etkilendi?

hanımlar benim kızım çarpmaları bölmeleri bitireli çok zaman oldu silindirler de bitti
çeyrek ve yarım olaylarını bitireli 3 hafta oldu önceden süper çözen çoçuk şimdi ise ceyrek deyince takılıyor hele işlem 3 işlemli ise 2 işlemi yapıp neden se sonuncu işlemi es geçiyor ne kadar sorunun en sonun da altı çizili bile olsa her problemde olmasa da çoğunda atlıyor sınavlarda ve tabiki ne kadar doğru yapsada eksik olduğu için puan alamaıyor sınavında
okulunda 1 hafta içinde 2 kere yani salı ve cuma günleri hikaye kitaplarından sınav oluyorlar her hikaye kitabı 40 sayfalık 25 soruluk sınav oluyorlar 95 çoğunlukla 100 alıyor kızım
bu arada ise her gün nerdeyse 4 yada 5 problemden sınav oluyorlar matamatik olarak
bizim sorun matamatik çok zorlanıyor ya

canım denem sınavı demişsin okul açıldı açılalı benim kızım 3 kere bu sınavı oldu bunlar benim bildiklerim 45 soruluk hayat bilgisi matamatik türkce 3.nü de kaplıyor seviye belirleme adında oluyorlar bu sınavı 45 soruda 16 yanlış çıkarmış kızım ama 14 ü hep bildiği sorular sadece dikkatsizliğinden olan yanlışlar
işte benim kızda aşamadığımız olay bu dikkatsizlik bir türlü çözüm bulamıyoruz bu konuya

şimdi ise çok zor bir performans ödevimiz var sizlere bu konuları yazdıktan sonra ona başlayacağım bende ödevimiz şu dur
bir mukava kartonunun üzerine insan gövdesi çizilecek ve iç organları yapacağız kim neden isterse ben dikit içlerini elyafla dolduracam kimileri oyun hamurundan yapmış mesela kalpyaptık diyelim işte onun arkasına cırt cırt yapılacak kartonda da bi parçası olacak takmalı çıkmalı organlar olacak çok zorlandık 1 haftadır düşünüyorum dün gittim her organa göre kumaşlar aldım birazdan başlayacağım yapınca resimi eklerim size internette aramadığım yer kalmadı bu tarz ödev yapan var mı diye ama yok bende bakalım sallama yapacam nasıl olacak sizlerde görürsünüz şekerler

Arkadaşlar karne notları girilmiş haberiniz olsun :teytey: az önce veli bilgilendirme sisteminden baktım.karnemiz hepsi 5 hihoyyyt

Kızım 2.sınıfa gidiyor öğretmenimiz bana göre iyi değil ama idare ediyoruz
Çok ders veriyor,kitap okumamız var 3 günde bir özet çıkarıyoruz
Yarın okul bitiyor biraz dinlensinler yavrucaklar
Öğretmenimiz kurs diye ısrar ediyor bende anlamıyorum neden kursda öğreteceklerini derste öğretmiyor:sm_confused:

arkadaşlar yorumları okuyorumda deneme sınavlarından bahsediyorsunuz
daha çocuklarımız küçük bu kadar sık deneme sınavları onları şimdiden bıktırmasın
benim kızım hiç deneme sınavı olmadı ilkokul 4 den itibaren yapılıyor burada
çocuklar şimdiden sınavlardan bıkmazmı ya öğretmenimiz bu konuda çok duyarlı
konuları güzelce öğrensinler şimdilik yeter diyor bol bol kitap okutuyoruz
konularla ilğili küçük sınavlar da yapıyor çok şükür kızım çok iyi gidiyor
ama sizin çalışma temponuzu duyunca tedirğin oldum bizim çocuklar geridemi kalıyorlar diye

ateşvesu maşallah canım yavruna
bizimkiler daha yüklenmemiş

evet ya bende okuyunca bir an tedirgin oldum ben daha oğlumun hiç sınavdan filan bahsettiğini duymadım öyle çok zor ödevler filanda vermiyor öğretmeni .

çocuklarımız tebrik ediyorum.Allah hep sağlıklı ve başarılı günlerini görmeyi kısmet etsin inşallah.tatil programı vermiş öğretmenimiz.her gün için 10 ar soruluk hayat bilgisi-türkçe-matematikten test vermiş.birde hikaye okuyup hikaye haritası hazırlayacaklar.

veeee, pazar günü de sünnet oluyor oğlum:nazar: belli etmiyorum ama korku da değil de, bir burukluk, bir hüzün var içimde.güzel ama bir o kadar da garip bir duyguymuş.sünnet olacağı gün onun endişeli bakışları geliyor da gözümün önüne, açıyorum muslukları bendesenağlama hayırlısıyla atlatıcaz inşallah:Saruboceq:

Bizim karnemizin de hepsi 5..Allah çocuklarımızın hepsine zihin açıklığı versin...:)

karnemizi bizde aldık hepsi süper
denem sınavını en son karne almadan oldu bu 4 seviye tespit sınavıydı bundan önce 45 soruda 16 yanlış çıkarmıştı kızım ve çok üzülmüştüm ama şimdi biraz sıkı ders takibi ile
50 soruda 7 yanlış çıkarmış çok am çok sevindim
bizim karne alındı ama kızımın okulunda hala okula devam cuma karne aldılar cumartesi den beri okula gidiyor kış okulu adında carşambaya kadar gidecek yani yarın son tam 5 gün
2 gün sınav oldular ders tekrarı vardı ve buz pateni sinema bowling kukla gösterileri bu 5 gün içinde bunları gördüler sabah 9,30 dan 3,30 a kadar çoçuklar için eğlenceli oldu am sizlerin çoçukları gibi 15 gün tatil yapamadı benim kızım bizim tatil perşembeye başlayacak inşallah ama biz yine boş kalmayıp pazartesiden itibaren özel ingilizce ve matamatik dersi aldırmayı düşünyoruz kızıma ki ingilizcesi biraz daha ilerlesin diye biraz ağır gibi gelebilir size bu kadar da sıkmayın diyebilirsiniz ama ( cevremde her kes aynısını sölüyor da ) şimdiden çok sıkı tutmamız gerektiğini düşünüyorum benim kızım da bu tempeyo alıştı kendisi evde olunca çok sıkılıyor bilmiyorum artık hepimiz için hayırlısı bayanlar

karnemizi bizde aldık hepsi süper
denem sınavını en son karne almadan oldu bu 4 seviye tespit sınavıydı bundan önce 45 soruda 16 yanlış çıkarmıştı kızım ve çok üzülmüştüm ama şimdi biraz sıkı ders takibi ile
50 soruda 7 yanlış çıkarmış çok am çok sevindim
bizim karne alındı ama kızımın okulunda hala okula devam cuma karne aldılar cumartesi den beri okula gidiyor kış okulu adında carşambaya kadar gidecek yani yarın son tam 5 gün
2 gün sınav oldular ders tekrarı vardı ve buz pateni sinema bowling kukla gösterileri bu 5 gün içinde bunları gördüler sabah 9,30 dan 3,30 a kadar çoçuklar için eğlenceli oldu am sizlerin çoçukları gibi 15 gün tatil yapamadı benim kızım bizim tatil perşembeye başlayacak inşallah ama biz yine boş kalmayıp pazartesiden itibaren özel ingilizce ve matamatik dersi aldırmayı düşünyoruz kızıma ki ingilizcesi biraz daha ilerlesin diye biraz ağır gibi gelebilir size bu kadar da sıkmayın diyebilirsiniz ama ( cevremde her kes aynısını sölüyor da ) şimdiden çok sıkı tutmamız gerektiğini düşünüyorum benim kızım da bu tempeyo alıştı kendisi evde olunca çok sıkılıyor bilmiyorum artık hepimiz için hayırlısı bayanlar
canım seninki özel okul yada koleje falanmı gidiyor merak ettim .bu kadar aktivite.

Back