İlköğretim Yorum ve Soruları İlköğretim 2. sınıf anneleri burdayız hepimiz

xoxzgxuxl 312

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2007
310
1
96
Ankara
merhabalar gecen yıl kızım 1.sınafa başladığında burda çok arkadaşla dertleşmiştik kah sinir olduk kah işin içinden çıkamadık çok zor bir devre atlattık taki okuma yazma olayını yerine oturtana dek ama şimdi allaha şükürler olsun her şey yerine oturdu
geldik 2.sınıfa esas sorunlar sanırım bundan sonra nedeni ise kendi kızım için konuşuyorum kzımın hayatı sadece ders üzerine kuruldu hatta evde tv yok hiç açılmıyor okuldan geldiği zaman içinde yemek ve tv izlemek için 45 dk sı var o da sadece çoçuk kanalı daha sonra bir humallı ders saati başlıyor evde hadi kzım oku hadi kzım ders yap hadi hadi bu kelimeyi kızım yatana kadar kaç kere kullandığımı bile bilmiyorum
soranlara zaten söylüyorum çoçuklar yarış atı gibi ders ders ders bıkmalarından korkuyorum ama yapacak bişi yok haftada 2 kere sınav bilmiyorum bizim kızın dersleri çok ağır 2.ci sınıf olmasına rağmen kaç sınav kitabı bitirdi halada alıyoruz kitap gecen yılın zorluk çeken anneleri şimdi nerdesiniz her şey yoluna girdimi?????????

oğlumda 2.sınıfa gidiyor.ama bizim programımız sizinki gibi değil.bizde test kitapları aldık.birini öğretmeni istedi.oradan ders veriyor birkaç sayfa.ayrıca biz aldık onda tüm dersler var.onuda kendi istediği zaman yada işledikleri konu ile ilgili olan soruları çözüyor.yani sizin gibi bitmiş bir test kitabımız yok.sizde bana çocuğu çok zorluyor gibi geldiniz.oğlum okuldan gelir karnını doyurur,televizyonda izler.derslerinide hemen yapar.ama siz televizyon bile izletmiyorsunuz.herkesin dinlenmeye ihtiyacı var.sizin çocuğunuzun temposunu görünce üniversite sınavına hazırlanıyor sandım.onlar kadar yoğun çocuk.
oğlum geçen sene bizi yorsada bu sene çok rahatız.takıldığı zaman bize gelir.geçen sene hepberaber yapıyorduk derslerini çünkü.bu sene öyle değilve bunu bizden öğretmeni istedi.herşeyde yolunda.derslerinden ve oğlumdan öğretmeni çok memnun.ben kurs falan aldıralım diye sordum ama öğretmeni istemedi.çocukları sıkmayın.ilerde çok kursa gider dedi.ayrıca ihtiyacı yok dedi.

merhaba arkadaşlar.benim kızım da 2. sınıfta ayrıca ben kendim de 2.sınıfları okutuyorum.bu açıdan sanırım biz biraz daha şanslıyız ama ben de çok fazla sık boğaz etmiyorum,edilmesine de taraftar değilim.günde yalnızca 2 saat hatta bazen 1 saat ders çalışıyor benim kızım.ben tv ye ,bilg.a,oyuna zaman ayırmasına izin veriyorum.benim için önemli olan dersi okulda iyi dinlemesi.zaten öğretmeni de çok fazla ödev vermiyor allahtan.o yönde çok memnunum öğretmenimizden.bu çocuklar daha oyun çağında.en eğitici ve öğretici şey oyun şu an onlar için.bence siz de biraz serbest bırakın derim...

merhaba benim kızım da 2.sıınfta .bizim öğretmenimiz de çok ödev vermiyor.
kızım her gün okuldan getirdiği 1 adet kitabı okuyor.ve türkçe,matematik ve h .bilgisi derslerinden hergün 1 er tane çözüyor.şu an bir sorun yok gibi.

kızımı çok sıktığımızı ben de düşünüyorum ama dersleri çok yoğun ben bişi yapmıyorum yani tv günde yarım saat izliyor dinlenme ve yemek saatleri var bunu ben ayarlamadım okulu ayarlıyor bizde evde uyguluyoruz
bir haftada2 gün test oluyorlar okudukları hikaye kitabı ile ilgili 1 kere de matamatikten oluyor ettimi size haftada 3 test
sınıfca her çoçukta olan test kitapları var onu da yarış şeklinde kim en birinci ikinci üçünçü bitiri şeklinde yapıp bitiriyorlar gerçi benim kız 10 cu olarak bitirdi zaten sınıfında 20 çoçuk var şu an bu kadar yoğun bir tempoda bilmiyorum ileriki sınıflarda ne olur hatta cumartesi bile ek dersimiz var 2 saatlik genel bütün derslerden konu işiliyorlar okuldan çıktıktan sonra ödüllendirme adına bowlinge gidiyoruz kızım ne isterse onu yapıyoruz

canım keşke bizim programımız da öyle olsa.bizim öğretmenimiz de pek bi rahat
ben bu yüzden her gün 1 er adet test çözdürüyorum.maalesef günümüzde her şey çok zorlaştı ve çocuklarımızın iyi bir yerlere gelebilmesi için sıkı ve disiplinize edilmiş bir eğitim şart.
biz maalesef ilçede oturmanın dez avantajını yaşıyoruz.:1no2:gerçi çok idealist öğretmenlr de var ama kısmet bakalım.

Benim küçük oğlum da 2. sınıfa gidiyor.Ben onu hiç sıkmıyorum,sıkılmamasından yanayım.Çocuklar çocukluklarını yaşamalılar bence..Derslerini ödevlerini tabi ki yaptırıyorum,bizim de 2 tane test kitabımız var ve boş kaldığı zamanlarda test kitabı çözüyor.Televizyon seyretme kısıtlaması bizde yok,ama ödevler mutlaka zamanında yapılır.Sadece bilgisayar kullanması haftaiçi yasak.Bu yasağın sebebi de dersleri değil,bilgisayara olan düşkünlüğü..O sebeple haftasonları c.tesi pazar 2 şer saat pc için izin veriyoruz..Okulda ki durumuna gelince..Öğretmeni çok memnun.Eve verdiği ödevler de gayet makul miktarda.Ödevlerimiz çalışma kağıtları şeklinde fotokopiler.Öğretmenimiz bunları okulda yapmaları için veriyor,bitiremeyenler kalanını evde yapıyorlar.Ayrıca Türkçe den konu yazma ve soru cevaplama ödevleri de olabiliyor zaman zaman..Bunların dışında isteyen öğrencilere üye olup alıştırma yapabilecekleri,eğlenceli bir ortamda ders çalışabilecekleri ve bunları öğretmenimizin evinden kontrol edebileceği bir siteye üyeyiz.Bu özellikle oğlum gibi pc başında vakit geçirmekten hoşlanan çocuklar için çok ideal bir çalışma yöntemi..Uzun lafın kısası halimizden memnunuz..

benim oğlumda 2. sınıfa gidiyor derslerle ilgili bir problem yok ama kitap okutamıyorum kitap okumayı nasıl sevdireceğim bilemiyorum aranızda bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı şimdiden teşekkürler

benimki de aynı kitap okumayı pek sevmiyor.okuldan okumak için alıyor bir iki göz atıyor okudum diyor .bizde evde bir kural koyduk mesela salı akşamları tv kapatılıp herkez kitap okuyor bakalım belki bu sayede alışır çünkü çocuğa bir şeyi yap demek farklı örnek olmak farklı .çocuklar örnek alarak daha iyi öğreniyor.

birde birşey sorucam sizlere benim oğlumda 2. sınıfa gidiyor öğretmenleri çarpım tablosunu ezberleyin demiş oğlumda pek çalışmadı 5lere kadar biraz biliyor ama çok iyi değil sizinkiler bu konuda nasıl çalışıyor ezberde çok iyi bir yöntem değil ve zor sizinkiler nasıl bir yöntemle çalışıyor?

snakeeyes arkadaşım oğlunun alıştırma yaptığı bir site olduğunu yazmışsın.adını verebilirmisin.
benim oğlumda kitap okumayı pek sevmez.bizde eşimle kitap okuma saati yaptık ama faydası olmadı.onun yerine ben oğlumla okuma yarışması yaparak kitap okutmayı başardım.bazen okumak istemez bende hadi yarışalım ben senden 1 dakikada daha çok okurum diyorum.başlıyoruz hem kitap okumuş oluyor hemde hızlanıyor.birde biz teyzenle güzel kitap okuma yarışması yapardık dedim.güzel kitap okumada imla kurallarına dikkat ederek okuma.ben okumayı yarışma yaparak başardım.birde bu yöntemi deneyin derim.

Bizim öğretmenimiz ezber yanlısı değil,o yüzden çarpım tablosu ezberlemek gibi bir olayımız olmadı.Ritmik saymaları sırasıyla öğreniyorlar.O da parmakla sayarak,öyle ki bir zaman sonra saya saya ve de ritmik saymalar konusunda çok fazla yazma ödevi de yaptıklarından otomatikman ezberlerine almaya başladılar.yerimseniben

Mehtapcım özel mesajın ve profil mesajı bölümün kapalı olduğu için sana cevap veremedim.Buradan da cevap vermek ne kadar doğru olur bilmiyorum.Eğer ö.m.ını açarsan sana mesaj atabilirim.Şu kadarını söyleyeyim üye olduğumuz siteye siz de üye olursanız öğretmeninizin de üye olması yararınıza olur,zira alıştırmaların öğretmen tarafından da takip edilmesi çocuğun motivasyonu açısından olumlu bir etki yaratır.Yalnız bu üyelik ücretli,daha fazla bilgi istersen özeline yazabilirim..yerimseniben

arkadaşım özelmesaj bölümünü açtım sanırım.bana fazla bilgi verirsen sevinirim.üyelik ücreti hakkında da bilgi yazarsan sevinirim özelden.teşekkürler

Merhabalar, benim de oğlum 2.sınıfta.2 sınıf bizim için her yönden yeni bir başlangıç oldu.oğlumun okulunu değiştirdik.çok daha iyi oldu.geçen yıla göre ben olumlu yöndeki değişikliklerin daha fazla olduğunu düşünüyorum.enazından geçen yıl kavga gürültü istemeyerek ders yapma huyu kalmadı.biraz daha sorumluluk sahibi olduğunu görüyorum.kitap okumayı bizde çok sevmiyoruz.sınıf kitaplığından aldığımız kitapları "oğlum hadi kitabını oku" demeden okumuyor.ama "okumayacağım" da demiyor:) okuldan gelir gelmez ödevlerini yapıyor bazen başında ben, babası olur veya tek başına yapar biz kontrol ederiz.ödev zorluğuna göre değişiyor bu durum.hafta içi okul kursu olduğu için 17:30 gibi eve geliyor ve derslerini yapmaya başıyor.sonra bilgisayar hariç tv (genelde yumurcak tv) izler oyun oynar.tek şikayetim dağınık ve ağır (uyuşuk da diyebiliriz) olması.okulda kitaplarını kalemlerini ya birazını toplar ya da hiç birini.öğretmeni sadece ödev yapacağınız kipatlarınızı defterlerinizi alın akşam giderken diyor.ama okul çıkışında kontrol etmesek illa bir şeyler unutur çantasına koymaya:) bu konuda sürekli öğretmeni de bizde uyarıyoruz ama hala aynı.bakalım zamanla o da değişir inşallah.derslerimizde de iyiyiz çok şükür öğretmenimizde memnun.ah bi de bu performans ödevleri olmasaaaa:Saruboceq: geçen hafta hayat bilgisinden iletişim araçları verildi performans ödevi.bu hafta türkçeden noktalama işaretleri. epey uğraştırdı.çocuklardan ziyade biz emek ve zaman harcıyoruz bu performans ödevlerine. muhtelemen bu hafta da matematikten verilir.Allah yardımcımız olsun

evet performans ödevleri bana da anlamsız geliyor .çünkü bu yaştaki çocuk ne kadar beceri sergileyebilir ki bu ödevlerde daha çok anne bablar ilgileniyor özellikle de anneler tabii.
ayrıca zaman ve kağıt israfı olduğu kanısındayım.öğrenci başarısı bu şekilde değerlendirlimemeli bence...allahtan bizim öğretmenimiz üst üste verip sıkmıyor.bizim öğretmenimiz zaten ödev vermeyi de çok sevmiyor.dikkat ettim 2 pazartesidir ilk gün düşünün ödev vermiyor.ben de okuldan getirdiği kitabı okuduktan sora test çözdürüyorum.

performans ödevlerinde başarı %80 annenin oluyor maalesef.çünkü seviyelerinin üstünde verilen ödev ve ödevi yapmak için yapılan araştırmalar.konuyla alakalı yazı bul görsellikle pekiştir resim bul, bulduğun yazıyı oku içinden çocuğun anlayabiyeleceği satırları çıkar harmanla vs vs.hayat bilgisi performans ödevini tamamlamak tam 1 haftamızı aldı.yaz oğlum yapıştır oğlum hadi oğlum :bbo: e birde kendi günlük ödevleri oluyor bunun üstüne. ödevi teslim edeceğimiz gün "bu ödevden kaç alacağım acep?" diye bir düşünce oldu içimde :roflol:

arkadaşlar çocuklarımız genelde dağınık, kitap okumayı sevmiyorlar.eşim öğretmen olduğu babasının okulunda oğlumda.iyikide babasının okulunda.çünkü babası olmasa kendinide unutur okulda.çantası ağır diye taşıtmayız babası getirir.öyleykende ya kalen unutur ya kalem kaybeder.beresini unutur.soruncada babam getirecek diye getirmedim.inanın babasının odasına beresini ve çantasını getirmeye bile üşenir.sonunda sorumsuz olacak diye çantanı da herşeyinide sen geitireceksin dedik.ama yinede okul açıldığından beri kalem,silgi almaktan bıktık.çünkü ya çalınıyor yada kayboluyor.
performans ödevine gelince öğretmeni çok faydası olduğunu söyledi.bende öğretmenimize sizler gibi ödevi siz velilere veriyorsunuz çocuklara değil dedim.o da size öyle geliyor.çocuklara konuyu okulda ben anlatıyorum ödevide görüyor ve daha iyi kavrıyor dedi.ben okulda performans ödevleriyle ilgili soru sorduğumda hemen cevaplıyorlar o yüzden içiniz rahat olsun dedi.bende artık öyle düşünmüyorum.biz farkedemezsek de çocuklar o konuyu daha iyi kavrıyorlarmış.bizim ödevimizde matemetikten.örüntülerden hayalimizdeki evi yapma.kartona geometrik şelilleri kullanarak yapacağız.bu ödevi yapan oldu mu.bilgi verirseniz sevinirim.birkaç resim buldum ama ne kadar başarılı oluruz bilemiyorum.çünkü ödevi yine eşimle ben yapacağım.oğlumda bazı yerlerinde bize katılacak.yani sinir edecek.

canım benim bende sana katılıyorum performans ödevi bence bizim için olan bişi şu aşamada çoçuklar nasıl yapacak anlamadım kızımınkileri hep ban yapıyorum kızım anca uhusunu sürüyor daha dün akşam huni pirizma diktörgen filan yapıyordum ya yani bende çok yoruldum
öğretmenimize sorduğumda bu performnas ödevini velilerininde işin içinde oldupunu göstermek için yapıyoruz dedi yani çoçuklar ailem de benimle ders yapıyor diyecekmiş hehehehhe
dedim ya size ilk okul 2.ci sınıftayım yani bende gerisi allah kerim bakalım

Son düzenleme:
Benimde bu performans ödevleri ile başım dertte ikiz çocuklarım var ve her ödevden 2 tane hazırlamak zorunda kalıyorum . Bu ödevi çocukların değil annelerin yaptıgını bile bile niye hala verirler onuda anlamış değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…