İlköğretim Yorum ve Soruları İlk okula başlama zorunluluğu kabusum oldu :( öğretmenlerden destek lütfen

kuzu yazdılar mı bilmiyorum ama evet bu aylık mevzuu yeni moda.
ay hesabına göre okula başlıyor çocuklar.

Bu ülkelerde okula başlayınca çocuklara eve ödev verilmiyor yarış haline girmiyorlar okulda ne öğrenirse birebir oyunlarla geçen yıllar bahsedilen 2 3 yıl böyle bir rğitim veriliyor

Evet ben bu yönden düşünmemiştim.Ama ne biliyim sadece sayısal alanda bi yetersizlik sırf yaşla ilgili olmamalı gibi geliyo yine de.

Aralik cok kararsiz birakiyor iste, bilemiyorum ben 69 aylik olsa ne yapardim, cocugun genel durumuna bakmak lazim herhalde.
Bilissel olarak hicbiri geri kalmiyor zaten, su an bizim sinifta 2011 kasim dogumlu cocuk da okuyup yaziyor, 2012 aralik dogumlu olan da. Adaptasyon sorunu da yok eskisi gibi, hepsi anaokulundan gelmeler cunku. Bilemiyorum zor karar.

Ne yaziyo sicilde? Bu çocuktan bişey olmaz okula gec baslamisti mi yaziyor
Bu rapor rehabilitasyon araştırma merkezinden alınır ve çocuğun özel öğrenme yetilerinde güçlük, zekasal algı problemleri olduğuna dair ilgili problemi tanılayan bir rapordur. Zaten öyle herkese de verilmez. Uzmanlarca gerekli tanılar yapılarak verilir ve evet bu rapor çocuğun eğitim geçmişinde görülür.

Ancak "minyon ve kücük" bu değerlendirmenin bir parçasi değil. Anlayamiyorum, bir çocuk boy olarak küçük olduğundan dolayi beyin fonksiyonlarimi etkileniyor?

çok doğru ama bizim ülkemiz içinde bir o kadar yanlış bir tespit.
40 kişilik sınıflardaki tüm çocuklar aynı aile terbiyesi ile yetişmiş olmuyor.
ben bu konuda konu sahibesinin endişesini anlıyorum.

Bu ülkelerde okula başlayınca çocuklara eve ödev verilmiyor yarış haline girmiyorlar okulda ne öğrenirse birebir oyunlarla geçen yıllar bahsedilen 2 3 yıl böyle bir rğitim veriliyor
Bu bilgiyi nerden aldınız? Kulaktan dolma bilgilerle yorum yapmayın lütfen. Avrupa’da amerikada 6 yaşındaki bi çocuk okul çocuğudur ve bi tabi ödevler verilir. Birinci sınıfta oyun oynanmaz okuma yazma öğretilir.

Ben de öğretmenim ve sicile işlemek denildiğinde sanki çocuk katilmis de onu isliyorlarmis gibi anlaşılıyor. Ayrıca sicile falan da islenmiyor

çok doğru ama bizim ülkemiz içinde bir o kadar yanlış bir tespit.
40 kişilik sınıflardaki tüm çocuklar aynı aile terbiyesi ile yetişmiş olmuyor.
ben bu konuda konu sahibesinin endişesini anlıyorum.
Yurt dışında da olmuyor. Karman çorman 10 çeşit ülkeden bir sürü çocuk oluyor. Kültür farkı dil farkı vs vs.

Aslında ne boyuna ne zekasına takığım çocuğumun bedensel olarak elbet neyse o zihinsel olarakda ilgilenirim benim sorunum 50 kişilik bir sınıfta 6 8 ay büyük olan çocuk her yerde rahatlıkla kendini ifade eder debenim zaten sessiz olan çocuğum birde sınıfta büyüklerinin öne çıkması ile garkedilmeyip önemsenmeyip sınıf içinde yok olurmu malum her sınıfta 5 10 öğrenci tutulur onların önderliğinde gider dersler iş böyle olunca neden bi sene daha belleyim o öncelikli çocuklardan olmayalım

Ben de öğretmenim ve sicile işlemek denildiğinde sanki çocuk katilmis de onu isliyorlarmis gibi anlaşılıyor. Ayrıca sicile falan da islenmiyor
Sicile tabiki suç olmayan birşey işlenmez. Pedagojik jargonları bilmedikleri için sicil kelimesini “görülür olan, ileride karşısına çıkabilen, etiket haline gelebilen” manasında kullanıyorlar bence.

orada müdahale vardır en azından diye düşünüyorum:)

Bakın Düşünüyorsunuz sadece bilmiyorsunuz :) hep bilmeden yorumlar yapıldığı için ülke bu durumda zaten.

Sözüm size değil, genel anlamda her konuda fikirlerinizi beğenerek okuyorum ama bu konu beni çok kastı ondan yorumumu uzatmayacağım

Bildiğim kadarıyla orada 3 yaşında okul hayatı başlıyor 3 yıl boyunca çocuk lar besleniyor 6 yılda iletişime güçlü özgüveni yeterli çocuklar çoğunlukta oluyor

Bildiğim kadarıyla orada 3 yaşında okul hayatı başlıyor 3 yıl boyunca çocuk lar besleniyor 6 yılda iletişime güçlü özgüveni yeterli çocuklar çoğunlukta oluyor

2,5-3 yaşında ana okulu hayatı başlar. 6 yaşında da çocuklar okula gider. Okula başlayınca da oyun biter

Endısenızde haklı olabilirsiniz ama soyle de bırsey var bır sene gec gidince cocugunuz atılgan gırıs ken olmayacak kı bıran once okul ortamına alısması lazım zaten ana okulunada gıdıyormus yasının buyukluguyle bırseylerı degısecegını dusunmuyorum cocugunuzdan kucuk ler bile sizin dedıgınız gıbı lider on plana cıkabılır

Evet bu çoğu zaman maalesef bir sorun olabiliyor. Ama sizin yapabileceğiniz birşey Yok okula başlamaması için. Bu işin içinde olan arkadaşım bir sene öncesinden dertlenmeye başlamıştı. Ama mecbur başkadı çocuğu birinci sınıfa. Şimdilik bir sıkıntı yaşamadı. Şimdi ben size illa göndermeyeceğim derseniz yapabileceklerinizi sayayım ama pek işinize geleceğinizi sanmıyorum. İlki ramdan alınabilecek bir rapor-bu demek oluyor ki çocuğunuzun mental-işitsel-fiziksel vb. Sorunun olması ve bu yönde rapor çıkması- ikincisi çoçuğunuzu okula göndermemek -bunun para cezası var ve eğer çocuğunuzu okul öncesi bir kuruma göndermek isterseniz mümkün olmaz-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…