İlköğretim Yorum ve Soruları İlk okula başlama zorunluluğu kabusum oldu :( öğretmenlerden destek lütfen

Ama yazışmalardan sonra biraz daha rahatladım 3 hafta erken doğan kuzumun basini bu demek ki diyip rahatlamak zorundayım belki her şey bu şekişde dahada güzel olacak ama yargılayan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum yarın yaşayacağım sıkıntıyı şimdiden göze alıp önlem alabilirmiyim çabalarına girmenin besi yanlış bi çok bişgi sahibi yapılacak bi şey yok diyor hoplaya zıplaya okula gidip çocuğuma destek olacağım
Anne olarak.kaygilarinizda çok.haklisiniz.
Kızım 48 aylık, ben bile bunun hesabını yapıyorum şimdiden.

72 ay idealdir korkmayin gonderin.Zaten daha cok ay var gelisimi ilerleyecek ve suanki kaygilarinizin yersiz oldugunu anlayacaksiniz.

Aynen öyle onları gören veliler öçocuklarını zorlayacak sınıfta 5 büyük 5 zorlama ile ilerleyen çocuğu görünce öğretmen haydin anneler geciktiniz diyecek :/
Bizde 20 kişilik sınıftan 10 u öyle ilerde hadi biri otizm den dolyı erken başlamış eğitime ve çok çok ilerde bizimkiler yetişmek için o kadar ödev yapıyo ki anlatamam set devletin kitabı fotokopi okuma ayrıca yazma günde en az 6 en çok 15 satyfa ödev oluyo şaka gibi hayır seti yardımcı olarak aldırdılar ama kabus oldu ben bıkıyorum ödevlerden çocuklar ne yapsın ama işte şimdi enerjileri var çabuk dinlenip oyun oynuyolar

Bbenim çocuğum çok zorlandı okumayı sökemedi ilk harflerde daha sonra bir okudu şaşırırsın yazmada sorun oldu biliyo ama duyduğunu çıkartıp yazamadı geri kaldı ama aştı kendi çabasıyla evde desteğimle inan düşündüm rpor mu alsaydım etüte mi versem bi sorun mu var diye ama geriden de olsa çabalıyo yetişiyo sınıfa
Şimdi bilseme sınava sokuyo öğretmen yetenekli diye çocuklardan tabi onlar yaz okulu kreyş derken bi sene de rapor alan çocuklar şimdi yetenek bu mu bizim çocuklarımuzın çabası ne oluyo yeenwksizler mi bizimkiler

Son düzenleme:
Bizde 20 kişilik sınıftan 10 u öyle ilerde hadi biri otizm den dolyı erken başlamış eğitime ve çok çok ilerde bizimkiler yetişmek için o kadar ödev yapıyo ki anlatamam set devletin kitabı fotokopi okuma ayrıca yazma günde en az 6 en çok 15 satyfa ödev oluyo şaka gibi hayır seti yardımcı olarak aldırdılar ama kabus oldu ben bıkıyorum ödevlerden çocuklar ne yapsın ama işte şimdi enerjileri var çabuk dinlenip oyun oynuyolar
Yazık ya işte kaçınılmaz son

evde test ağırlıklı kaynak kitap kullanılmıyor mu biz geçen sene ata test busene üçgen kullanıyoruz hergün 3 4 sayfa ödev veriliyor çok memnunuz gidişattan okul kitapları yeterli değil bence
Hayır sadece ders kitabı kullanıyoruz biz. 2.sınıf çocuğuna niye yeterli gelmesin okul kitabı :)

Benim kızım da normal de birinci sınıfa gidicekti bu sene 2013 Ocak doğumlu müdür dedi ondan büyükleri olucak sınıfta ezilir dedi anaokuluna gönderin dedi yada siz illa gitsin derseniz gönderin dedi birinci sınıfa

Şimdi kızım anaokuluna gidiyor seneye inşallah da birinci sınıfa

Evet tam 72 aylık oluyor. 72 aylıklar doktor raporuyla 1sene erteleye izliyorlar isterlerse. Aynı sınıfta geçen yıl da rapor almış 84aylık bir çocuk olabiliyor mesela. Ara aylardan büyükler vs. Sınıfın genelde en küçükleri sene sonu çocukları oluyor. 2014 ocak-şubat-mart doğumlular veli dilekçesiyle 1 yıl erteledikleri için çoğunlukla . Burada da sınıfın en küçüğü olma ihtimali üzerinde bir endişe duyuluyor :)
Biraz anladım sayende. 2014 ocak doğumlunun 1 yıl ertelemesi normal. 2019 ocak 5 yaşında olmuş olcak okuldayken ve baya küçük olmuş olcak di mi. 84 aylik 7 yaşında çocuk 6 yasindakilerden her açıdan önde oluyor küçüklere yazık oluyor. Benim de iki oğluma rapor almam lazım o zaman .Ara aylardan büyükler derken?

Okula zorunlu baslama yaşı 72 ay. Ama erken değil mi diyor konu sahibi.
71 aylık çocuğu olan erteletebiliyorken kendisi erteletemiyor ve erteletenlerle aynı sınıfta olacak ve çocugu onların yanında küçük kalacak diye endişeli
Bana haklı geldi. Büyük çocukların içinde küçük çocuk edilebilir. Benimde iki oğlum var, bende erteleyim o zaman

Kızım 5.9.2012 doğumlu bu sene ilkokula başladı.
Herhangi bir sorun yaşamadık zaten sınıftaki tüm çocuklar da 2012'li.
En küçüğü olmaz sınıfın 69 ay itibariyle başlayanlar da olur muhakkak.

Ben ilkokula 5.5 yaşında başladım.
Ve okuma yazmayı da biliyordum .
Hicbir şey farketmedi .
Anlamıyorum bu annelerde dünyanın tek çocuğunu ben doğurdum kafasını..
72 aylık nedir ayrıca bu yeni moda mi ?
6 yaşında niye denmiyor ?
Zorunlu ise zorunludur bi şey neden tavuk civcivi muamelesini yapıyorsunuz?
Homescholling araştırın madem :110:
Sana katılıyorum ama 72ay konusuna açıklık getireyim, normal zira e okulda bile ay olarak belirtiliyor okula başlama dönemleri. Tablolar var,onlarda da zorunlu gidecek çocuklar ay bazında yazılıyor 69,70,71,72 zorunlu gibi yani. Bu sebeple yaş söylememiştir konu sahibi. Normal hayatta kac yaşında sorusuna bu cevabı verdiğini sanmıyorum.

Sana katılıyorum ama 72ay konusuna açıklık getireyim, normal zira e okulda bile ay olarak belirtiliyor okula başlama dönemleri. Tablolar var,onlarda da zorunlu gidecek çocuklar ay bazında yazılıyor 69,70,71,72 zorunlu gibi yani. Bu sebeple yaş söylememiştir konu sahibi. Normal hayatta kac yaşında sorusuna bu cevabı verdiğini sanmıyorum.
Benim 2 oğlum var biri temmuz biri ağustos doğumlu. İkiside 6 yaşında başlamış olcak ilerde ilkokula, ben de rapor alsam 7 yaşındaki çocuklar oğluma vurmaya ezmeye kalkarlar mı sizce

72 aylıktı ve zorunlu heyet raporu şarttı. Ana sınıfı öğretmeni akademik açıdan hiç bir sıkıntı olmadığınız çok zeki bir çocuk olduğunu belirtti ancak kendisinden büyük arkadaşlarıyla beraber başlayacak ben geride kalabileceğini düşündüm ve o an bana mantıklı gelen göndermemekti ve pişman da değilim.aldığımız raporun geçerlilik süresi 1 yıl. Daha erken bile gidip iptal ettirme şansınız var.
Daha erken derken

Birleştirilmiş sınıf ne demektir biliyor musunuz??

Öğretmen ya da sınıf yetersizliği nedeniyle 1. Sınıf ile 2. Sınıfın
3.sınıf ile de 4. Sınıfın aynı sınıfta olması demekti.

Hatırlıyorum .3. Sınıftık biz. Ön sıralarda oturuyoruz. Bir sırada 3 çocuk oturuyor. Sıkış tepiş.
Arkada da 4.sınıflar.

Hoca bize ödev veriyor. Biz yazarken 4.sınıflara konu anlatıyordu.

Okuduk bitti. Çok şükür. Ezilmedim de. Öğretmenim şu anda.

Şartları ya da sistemi eleştirmek bi şey değiştirmiyor.

Devlet okula başlayacak diyorsa başlayacak.

Başlamayacak diyorsa başlamayacak.

Kanun koyucu ne diyorsa odur.

Bu kadar darlanmaya gerek yoktur.

Ekim doğumlular raporla erteleyebilir diye biliyorum ben benim oğlumda ekim 2013lü sene başında müdürle konuştuğumda 1 Ayla zorunluluğunuz olmuyor demişti.

Göndermeme lüksümüzün olmadığını söylemeleri çok canımı sıktı
Keainlikle katılıyorum 6 ay büyük çocuklarla aynı sınıfta olması büyük haksızlık
Göndermezseniz sizin çocuğunuz da seneye kendisinden 1 yaş küçük çocuklarla okuyacak
O ne kadar büyük bir haksızlık oluyor o zaman

X