İlk "niye oruç tutmuyorsun" saldırısı Erzurum'dan

bence ramazanin ilk gunu ,binlerce insan orucluyken sokak ortasinda pufur pufur sigarasini tutturen o bayanda da hata var... muslumandir veya degildir farketmez sigarayi tutturecek o kadar kapali mekan varken caddenin ortasinda sigara icmek elbette tepki ceker lakin asla oruclu olanlarin hakaret boyutunca uyarilarini hakli cikarmaz. herkes yol yordam bilmeli...yapilan harekette yanlis verilen tepkide .

Ya mesela ne gibi bir saygi bekliyorsunuz. ?Acikmis insan yemek yiyor bu biz oruc tutanlara ne gibi bir saygısızlık ? Oruc yalnizca ac kalmak mı?

Ben saygı falan beklemiyorum vallahi. Tuttugum oruc kendime. Kendim isteyerek Allah rizasi icin orucumu tutuyorum. Ben bu yuzden kimsenin ozgurlugunu "saygi" adi altinda kisitlamasini istemem.
Duyarlılıktan bahsettim daha çok ben saygı sözü altında. Olabilir sizde böyle düşünüyorsunuz demek. Bende abartı bir şey demedim kimseye birşeyde yapmam Aksi durumda.

bence ramazanin ilk gunu ,binlerce insan orucluyken sokak ortasinda pufur pufur sigarasini tutturen o bayanda da hata var... muslumandir veya degildir farketmez sigarayi tutturecek o kadar kapali mekan varken caddenin ortasinda sigara icmek elbette tepki ceker lakin asla oruclu olanlarin hakaret boyutunca uyarilarini hakli cikarmaz. herkes yol yordam bilmeli...yapilan harekette yanlis verilen tepkide .
kapalı mekanda yasakmış.avmdeymiş. dışarıya yönlendirmiller. o yüzden dışarı çıkmış

Kapalı mekanlarda sigara içiliyor mu?

Duyarlılıktan bahsettim daha çok ben saygı sözü altında. Olabilir sizde böyle düşünüyorsunuz demek. Bende abartı bir şey demedim kimseye birşeyde yapmam Aksi durumda.
Yapmazsiniz tabi o konuda hemfikirim de. Bu saygi olayinin abartildigini düşünüyorum. Evet duyarli olabilirler ama oruc tutmamasina ragmen sicaktab yanan birinin sokakta su icememesini istemem . Icincede soylenmem ayiptir vs diye. Bilmiyorum bunlar bana orucun ruhuna aykırı seyler geliyor.

:KK9::KK9::KK9:

Adamın oruçla alakası yok , bu 1 ay içinde dışarda yemek yeme , açıkta sigara içme demek çok mantıksız , özgürlük diyorsak özgürlüğe saygı duyulmalı , oda hem oruç tutmuyor hem de sahurda ki davul sesini çekiyor , iftar zamanı oluşan trafiğe katlanıyor onlar da ses çıkarsın o zaman , toplum olarak yaşamanın gereklerini hala öğrenemedik maalesef.

Eskiden yahidisi hiristiyani muslumani konsuyken ramazanda digr dinlere inananlar musluman komsularini iftara cagirirlarmis cocuklarina tembihleyip sokakta yeme icmeyip saygiyi asilarlarmis. Ayni muslumanlarda onlarin dini bayramlarina ibadetlerine oruclarina saygi gosterirlermis.

Oruc tutana saygi nerde peki? Hersey olabilir hasta olursun muslumanda olsan tutamazsin bilemeyiz bunu ama fitneye sebeb olmakta gunah. Yani birini yiyip icip goren a oruc tutmuyo diye gecorir aklindan hos artik tutuyo musun diye soruluyo o kadar cok tutmamak icin bahene var ki...

Benim kayinpederim ameliyat oldu cevredende bilinir gayet ibadetlerini yerine getiren biridir balkonda oturuyodu cuma saati iceri girdi biri gorurde fitneye sebeb olurum dedi yani ince dusunmekte lazim boyle...

O saldiran kisilerin tutumuda yanlis tutsa nolcak sadece ac kalmis olur hosgoru merhamet nerde...

Ama lutfen biraz ramazanda dikkat edilsin musluman bir ulke gb degil ramazanin geldigi anlasilmiyo bile

Eskiden yahidisi hiristiyani muslumani konsuyken ramazanda digr dinlere inananlar musluman komsularini iftara cagirirlarmis cocuklarina tembihleyip sokakta yeme icmeyip saygiyi asilarlarmis. Ayni muslumanlarda onlarin dini bayramlarina ibadetlerine oruclarina saygi gosterirlermis.

Oruc tutana saygi nerde peki? Hersey olabilir hasta olursun muslumanda olsan tutamazsin bilemeyiz bunu ama fitneye sebeb olmakta gunah. Yani birini yiyip icip goren a oruc tutmuyo diye gecorir aklindan hos artik tutuyo musun diye soruluyo o kadar cok tutmamak icin bahene var ki...

Benim kayinpederim ameliyat oldu cevredende bilinir gayet ibadetlerini yerine getiren biridir balkonda oturuyodu cuma saati iceri girdi biri gorurde fitneye sebeb olurum dedi yani ince dusunmekte lazim boyle...

O saldiran kisilerin tutumuda yanlis tutsa nolcak sadece ac kalmis olur hosgoru merhamet nerde...

Ama lutfen biraz ramazanda dikkat edilsin musluman bir ulke gb degil ramazanin geldigi anlasilmiyo bile
bence oruçlu birinin yemek yerken diğer birini görmesi fitne değil..kendi nefis terbiyen için oruç tutuyorsun sonuçta

Anlamadım oruc tutmamak ayıp bir sey mi ne diye fitneye sebep oluyor?

Yapmazsiniz tabi o konuda hemfikirim de. Bu saygi olayinin abartildigini düşünüyorum. Evet duyarli olabilirler ama oruc tutmamasina ragmen sicaktab yanan birinin sokakta su icememesini istemem . Icincede soylenmem ayiptir vs diye. Bilmiyorum bunlar bana orucun ruhuna aykırı seyler geliyor.
Hayatımda hiç söylenmedim bende Aynı fikirde olupta anlaşamamak ne demek anladım şurada :KK48: bu arada kızıma yaptığım yemekten yedim bi kaşık orucum bozulmuşmudur :KK70:

Yahu kardesim orucu kendine tutuyosun,karsindaki tutmak zorunda degil. Sana ne tutar tutmaz,icer icmez,yer yemez... Sinir oluyorum su bagnazliga!!!

Kiza gelince evet sakli gizli icmek zorunda degil ama acik alanda yiyip icmekten imtina ederdim. Hamileyim. Bugun ise giderken susuzluktan yandim cok sicakti,bufeden su alip icmedim insanlarin cani ceker diye. İse kadar sabrettim. Sabretmeyebilirdim. Alip icebilirdim ama icim rahat etmedi sadece.

Biri bagnaz cahil, biri de anlayissiz.
işte buuu .. canı çeker diye içmedim diyor arkadaş biz mükemmel bir milletizde sokuyorlar aramıza nifak canımm..

Nedense herkesin oruçlu olduğu düşünülüyor.Tutmayan olabileceğini hiç aklına getirmiyorlar.
Ben de oruç tutmuyorum.Ama yemeği geçtim,çay kahve zaten ramazan ayında verilmiyor, su dahi içemiyorum.Öğlen ilaç ile bir miktar içtiğim su ile duruyorum.Aç aç oturuyorum yani şu an da.Bugünü böyle bitirdim artık.İstiyorum ki ; karşısında ki insana yemek yiyecek ya da en azından su içecek zaman versinler.Kendime ait olan vaktimi,sırf herkes oruç tutuyordur mantığı ile çalmasınlar.Oruç tutmayanlara öcü gözüyle bakmasınlar.Gönül rahatlığıyla gidip bir yer de yemek yiyeyim istiyorum.Müslüman biri olmayarak bir müslümandan beklediğim davranış , tam olarak bu !!! İslam dinindeki ince düşünceyi bekliyorum.
Şimdi ben de aç kalmaya zorlanıyorum , benim yaşadığım şu durumda İslam dinine göre benim hakkıma giriyorlar mı girmiyorlar mı ?

Anlamadım oruc tutmamak ayıp bir sey mi ne diye fitneye sebep oluyor?

Ayip degil bu tip dusunen insanlar var dedim birini yiyip icerken gorunce benim aklima neden oruc tutmuyo demek gelmiyo ister tutar istar tutmaz ama ne kadar dusuncesiz oldugunu geliyo biraz dikkat edebilir yani. Bende hamileydim tutmadim emzirdim tutmafim 2 senedir topluca yemek yenen yerde gider oturur yersin ama eline doner alip gostere gostere yemeyiversinler ne olur yani bunu demek istedim.

olaya bu açıdan bakarsak yasakların sonu gelmez,başı açık olmak,şort giymek,sokakta sigara vs içmek ohooo

X