İlk "niye oruç tutmuyorsun" saldırısı Erzurum'dan

Oooo sakın şu haberde yapılanları onayladığımı düşünmeyin. Her olay insan için sınavdır evet bu adam içinde sabır sınavıydı belkide.
birde karşındaki bir kadın. git tuvallette zıkkımlan ne demek. hoş avmnin tuvaletinde sigara serbest sanki:)

zaten olay ne biliyor musun,
bir şeye insanları zorlamak tepki oluşturur. ama iyi niyetli bir davranış,yumuşaklık,kişinin yapmayacağı şeyi yaptırır.
Kesinlikle. Dediğim gibi davranış haller insanı şekillendirir. Bunları yazdığım içinde yani saygı beklediğim içinde belki tepkili olundu ve canım sıkıldı keşke içimde kalsaydı dedim Şimdi. Herkesin saygısınada karışılmaz ki.

Kesinlikle. Dediğim gibi davranış haller insanı şekillendirir. Bunları yazdığım içinde yani saygı beklediğim içinde belki tepkili olundu ve canım sıkıldı keşke içimde kalsaydı dedim Şimdi. Herkesin saygısınada karışılmaz ki.
yok yok. öyle düşünme. herkes aynı şekilde bakmak zorunda değilki. önemli olan kimseyi incitmemek.

Ciddi mani nedir ne değildir ? Biz bunu bir türlü anlayamadık. Çoğumuz bir başkasının yanında maaşlı çalışanız. Kendi işimiz veya babamızın dükkanı değil işyerlerimiz. İşveren ramazan ayında oruç tutmak performansını olumsuz etkiliyorsa inancıdır 1 ay idare edelim demez , demiyorlar. Varsayalım ki işveren yaptığınız tüm hatalara göz yumdu.

Her iş kendi içinde önemlidir. Ameliyatınızı yapacak doktor , inancı gereği oruçlu iken şekeri düşer ve ameliyat esnasında elleri titrer ise kendisini hoş görebilir misiniz ?

Hesaplarınızı tuttuğunuz bankadaki memur , paranızı yanlış hesaba havale gönderir ise iptal işlemi aynı saniyede başlatılsa bile sakince canın sağolsun diyebilir misiniz ?

Bindiğiniz toplu taşıma aracı şoförü , yoğun trafikte uyuklar veya düşen şekeri nedeni ile reflekslerini kontrol edemeyip frene anında basamaz , birine çarpar ise veya araçtakiler yaralanırsa , "olsun kardeş , canın sağ olsun, Allah kabul etsin " diyebilir misiniz ?

Eskiden tarlada tutuyorlardı vs savunmasına girişilmeden ben söyleyeyim. O tarlada çalışırken bayılan aile büyüklerim mevcut. Ki eskaza motorun altında kalsalar , çapa ile yaralansalar ne olurdu bilinmez.
Ciddi maniler yani oruç hangi hallerde tutulur veya tutulmaz konuları dini sitelerde mevcut. Buna ben açıklık getirememki burada.

Haberden cok inanip inanmama mevzu olmus. Bosverin ya isteyen inanir isteyen inanmaz. Bence de habercilerin onunde olmasi inandirici gelmedi bana.

Haa bu demek degil ki olmuyor boyle seyler . Oluyor tabi ki ben bunun gibi bir surusune sahit oldum. Cok oluyor boyle olaylar ama iste bu bana garip geldi.

Kesinlikle yanlış bir davranış.boyleleri yuzunden dinimiz yanlış tanınıyor.
ancak oruç tutmayanlardan da sadece saygılı olmak adına ortalıkta yiyip içmemelerini veklerim ben. Çunku ramazan ayında etrafındaki 5 kişiden 3 unun niyetli olduğunu biliyordur.

Regl gunumuzde oruc tutmadigimiz zaman evde yer cikarim disarda susuzluktan gebersem bile cikarip da su icemem. Ben oruc tutana saygiyi daha cok onemsiyorum.
Ha bu demek degil ki oruc tutmayana saygi gostermiyorum. Herkesin kendi iradesi. Ister sokakta yer ister evinde yer. Isterse kenarda gizlice yer.
Yapiyla alakali.
Onceden oruc tutana saygi gosterilirmis simdi nerdeyse oruc tutanlara "niye tutuyosunuz sizin yuzunuzden rahatca yiyemiyoruz" denilecek...

Regl gunumuzde oruc tutmadigimiz zaman evde yer cikarim disarda susuzluktan gebersem bile cikarip da su icemem. Ben oruc tutana saygiyi daha cok onemsiyorum.
Ha bu demek degil ki oruc tutmayana saygi gostermiyorum. Herkesin kendi iradesi. Ister sokakta yer ister evinde yer. Isterse kenarda gizlice yer.
Yapiyla alakali.
Onceden oruc tutana saygi gosterilirmis simdi nerdeyse oruc tutanlara "niye tutuyosunuz sizin yuzunuzden rahatca yiyemiyoruz" denilecek...
yoo. tabikki tutun. oruç neden tutuyorsun diyenin bende karşına çıkarım senle beraber. ama, ben dışarda yerim. bu saygısızlık olarak gelmez bana.

Kimse kimseye neden oruçlu değilsin diye karışamaz. Herkesin tuttuğu tutmadığı kendine. Ama saygılı olmak zorunda. Tutan tutmayana tutmayan tutana saygılı olmak zorundadır. Tutmamak inanca ters evet eğer ciddi bir mani yoksa fakat bu kimseyi ilgilendirmez. Ama tutmayanda tutanların karşısında bi zahmet saygılı dursunlar. Saygı tek taraflı olmaz.
Ya mesela ne gibi bir saygi bekliyorsunuz. ?Acikmis insan yemek yiyor bu biz oruc tutanlara ne gibi bir saygısızlık ? Oruc yalnizca ac kalmak mı?

Ben saygı falan beklemiyorum vallahi. Tuttugum oruc kendime. Kendim isteyerek Allah rizasi icin orucumu tutuyorum. Ben bu yuzden kimsenin ozgurlugunu "saygi" adi altinda kisitlamasini istemem.

Yahu kardesim orucu kendine tutuyosun,karsindaki tutmak zorunda degil. Sana ne tutar tutmaz,icer icmez,yer yemez... Sinir oluyorum su bagnazliga!!!

Kiza gelince evet sakli gizli icmek zorunda degil ama acik alanda yiyip icmekten imtina ederdim. Hamileyim. Bugun ise giderken susuzluktan yandim cok sicakti,bufeden su alip icmedim insanlarin cani ceker diye. İse kadar sabrettim. Sabretmeyebilirdim. Alip icebilirdim ama icim rahat etmedi sadece.

Biri bagnaz cahil, biri de anlayissiz.

bu arada bir şeyi açıklamak isterim.
polis muhabiri

• basın kuruluşlarında polis haberleri yapan muhabirlerdir.görev süreleri esnasında dinledikleri polis telsizi sayesinde vukuatları öğrenp harekete geçerler.her an tetikte beklerler.haber merkezinde en çok yıpranan olmalarına karşın en az parayı alırlar

zaten tutulan orucun sevabı da tamda orda baslıyor.. karsıdakı yeyıp ıcebılır, o anda onemlı olan zaten nefsıne hakım olmak degılmı ??? yanımda yenmesın ıcılmesın gıbı bırsey olabılırmı ??? ve bunu kendıne saygı olarak gormek hıcte normal degıl.... ben yıyebılırım ve bunun sana duydugum saygıyla hıcbır alakası olamaz...sonucta o orucu benım ıcın tutmuyorsun....

tutumuyor zaten okypetem. hemde aşçı benim annem. çok yoğun çalışıyor. her gün 90 kişiye yemek çıkarıyor. ocağın fırının karşısında :KK43:
ay kıyamam anneciğine. lütfen dikkatli olsun. ilaç alıyordur değilmi. tansiyon için..hiç ihmal etmesin onları. geçmiş olsun

X