birde karşındaki bir kadın. git tuvallette zıkkımlan ne demek. hoş avmnin tuvaletinde sigara serbest sanki:)Oooo sakın şu haberde yapılanları onayladığımı düşünmeyin. Her olay insan için sınavdır evet bu adam içinde sabır sınavıydı belkide.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
birde karşındaki bir kadın. git tuvallette zıkkımlan ne demek. hoş avmnin tuvaletinde sigara serbest sanki:)Oooo sakın şu haberde yapılanları onayladığımı düşünmeyin. Her olay insan için sınavdır evet bu adam içinde sabır sınavıydı belkide.
Kesinlikle. Dediğim gibi davranış haller insanı şekillendirir. Bunları yazdığım içinde yani saygı beklediğim içinde belki tepkili olundu ve canım sıkıldı keşke içimde kalsaydı dedim Şimdi. Herkesin saygısınada karışılmaz ki.zaten olay ne biliyor musun,
bir şeye insanları zorlamak tepki oluşturur. ama iyi niyetli bir davranış,yumuşaklık,kişinin yapmayacağı şeyi yaptırır.
yok yok. öyle düşünme. herkes aynı şekilde bakmak zorunda değilki. önemli olan kimseyi incitmemek.Kesinlikle. Dediğim gibi davranış haller insanı şekillendirir. Bunları yazdığım içinde yani saygı beklediğim içinde belki tepkili olundu ve canım sıkıldı keşke içimde kalsaydı dedim Şimdi. Herkesin saygısınada karışılmaz ki.
Ciddi maniler yani oruç hangi hallerde tutulur veya tutulmaz konuları dini sitelerde mevcut. Buna ben açıklık getirememki burada.Ciddi mani nedir ne değildir ? Biz bunu bir türlü anlayamadık. Çoğumuz bir başkasının yanında maaşlı çalışanız. Kendi işimiz veya babamızın dükkanı değil işyerlerimiz. İşveren ramazan ayında oruç tutmak performansını olumsuz etkiliyorsa inancıdır 1 ay idare edelim demez , demiyorlar. Varsayalım ki işveren yaptığınız tüm hatalara göz yumdu.
Her iş kendi içinde önemlidir. Ameliyatınızı yapacak doktor , inancı gereği oruçlu iken şekeri düşer ve ameliyat esnasında elleri titrer ise kendisini hoş görebilir misiniz ?
Hesaplarınızı tuttuğunuz bankadaki memur , paranızı yanlış hesaba havale gönderir ise iptal işlemi aynı saniyede başlatılsa bile sakince canın sağolsun diyebilir misiniz ?
Bindiğiniz toplu taşıma aracı şoförü , yoğun trafikte uyuklar veya düşen şekeri nedeni ile reflekslerini kontrol edemeyip frene anında basamaz , birine çarpar ise veya araçtakiler yaralanırsa , "olsun kardeş , canın sağ olsun, Allah kabul etsin " diyebilir misiniz ?
Eskiden tarlada tutuyorlardı vs savunmasına girişilmeden ben söyleyeyim. O tarlada çalışırken bayılan aile büyüklerim mevcut. Ki eskaza motorun altında kalsalar , çapa ile yaralansalar ne olurdu bilinmez.
oo. aile faciasına yol açılacak konu. :)akşam bende anneme çemkireyim niye tutmuyorsun diye
annem hipertansiyon hastası ( bir saatin içinde 15-8 den 8-4 e düşebiliyor) ne olacak ki ondan tutsunoo. aile faciasına yol açılacak konu. :)
Öyle orucun sadece yeme içmeyle alakası bulunmadığını insanın dilinede oruç tutturulması gerektiğini biliyoruz şükür.birde karşındaki bir kadın. git tuvallette zıkkımlan ne demek. hoş avmnin tuvaletinde sigara serbest sanki:)
yoo. tabikki tutun. oruç neden tutuyorsun diyenin bende karşına çıkarım senle beraber. ama, ben dışarda yerim. bu saygısızlık olarak gelmez bana.Regl gunumuzde oruc tutmadigimiz zaman evde yer cikarim disarda susuzluktan gebersem bile cikarip da su icemem. Ben oruc tutana saygiyi daha cok onemsiyorum.
Ha bu demek degil ki oruc tutmayana saygi gostermiyorum. Herkesin kendi iradesi. Ister sokakta yer ister evinde yer. Isterse kenarda gizlice yer.
Yapiyla alakali.
Onceden oruc tutana saygi gosterilirmis simdi nerdeyse oruc tutanlara "niye tutuyosunuz sizin yuzunuzden rahatca yiyemiyoruz" denilecek...
sakın tutmasın sakın.annem hipertansiyon hastası ( bir saatin içinde 15-8 den 8-4 e düşebiliyor) ne olacak ki ondan tutsun
Ya mesela ne gibi bir saygi bekliyorsunuz. ?Acikmis insan yemek yiyor bu biz oruc tutanlara ne gibi bir saygısızlık ? Oruc yalnizca ac kalmak mı?Kimse kimseye neden oruçlu değilsin diye karışamaz. Herkesin tuttuğu tutmadığı kendine. Ama saygılı olmak zorunda. Tutan tutmayana tutmayan tutana saygılı olmak zorundadır. Tutmamak inanca ters evet eğer ciddi bir mani yoksa fakat bu kimseyi ilgilendirmez. Ama tutmayanda tutanların karşısında bi zahmet saygılı dursunlar. Saygı tek taraflı olmaz.
tutumuyor zaten okypetem. hemde aşçı benim annem. çok yoğun çalışıyor. her gün 90 kişiye yemek çıkarıyor. ocağın fırının karşısındasakın tutmasın sakın.
ay kıyamam anneciğine. lütfen dikkatli olsun. ilaç alıyordur değilmi. tansiyon için..hiç ihmal etmesin onları. geçmiş olsuntutumuyor zaten okypetem. hemde aşçı benim annem. çok yoğun çalışıyor. her gün 90 kişiye yemek çıkarıyor. ocağın fırının karşısında