İlk "niye oruç tutmuyorsun" saldırısı Erzurum'dan

Nedense herkesin oruçlu olduğu düşünülüyor.Tutmayan olabileceğini hiç aklına getirmiyorlar.
Ben de oruç tutmuyorum.Ama yemeği geçtim,çay kahve zaten ramazan ayında verilmiyor, su dahi içemiyorum.Öğlen ilaç ile bir miktar içtiğim su ile duruyorum.Aç aç oturuyorum yani şu an da.Bugünü böyle bitirdim artık.İstiyorum ki ; karşısında ki insana yemek yiyecek ya da en azından su içecek zaman versinler.Kendime ait olan vaktimi,sırf herkes oruç tutuyordur mantığı ile çalmasınlar.Oruç tutmayanlara öcü gözüyle bakmasınlar.Gönül rahatlığıyla gidip bir yer de yemek yiyeyim istiyorum.Müslüman biri olmayarak bir müslümandan beklediğim davranış , tam olarak bu !!! İslam dinindeki ince düşünceyi bekliyorum.
Şimdi ben de aç kalmaya zorlanıyorum , benim yaşadığım şu durumda İslam dinine göre benim hakkıma giriyorlar mı girmiyorlar mı ?
islamiye çok güzel bir din,temeli hoşgörü ve saygıya dayalı,ama işin içine yorumlamalar vs girdiğinde,dinden bile soğuma olayına giriyorsun

Nedense herkesin oruçlu olduğu düşünülüyor.Tutmayan olabileceğini hiç aklına getirmiyorlar.
Ben de oruç tutmuyorum.Ama yemeği geçtim,çay kahve zaten ramazan ayında verilmiyor, su dahi içemiyorum.Öğlen ilaç ile bir miktar içtiğim su ile duruyorum.Aç aç oturuyorum yani şu an da.Bugünü böyle bitirdim artık.İstiyorum ki ; karşısında ki insana yemek yiyecek ya da en azından su içecek zaman versinler.Kendime ait olan vaktimi,sırf herkes oruç tutuyordur mantığı ile çalmasınlar.Oruç tutmayanlara öcü gözüyle bakmasınlar.Gönül rahatlığıyla gidip bir yer de yemek yiyeyim istiyorum.Müslüman biri olmayarak bir müslümandan beklediğim davranış , tam olarak bu !!! İslam dinindeki ince düşünceyi bekliyorum.
Şimdi ben de aç kalmaya zorlanıyorum , benim yaşadığım şu durumda İslam dinine göre benim hakkıma giriyorlar mı girmiyorlar mı ?
niye aç kalıyorsunki onu anlamadım kim sana yemek vermiyor

Yorumları baştan sona okumadım ama saygı beklemek demeyelim de biz buna hoşgörü diyelim...he ama mevzuyu saygıya getiriyorsanız Şimdiye kadar ben bu ülkede oruç tutana dayak atılanı, laflı sözlü tacizde bulunanları, aşağılananları, dinsiz yerine koyulanları görmedim, duymadım da...
ama oruç tutmadığı için bir de bunları yaşarken benden-bizden saygı bekleniyor...dinine, ibadetine, inancına hakaret mi ediyorum da saygı adı altında baskı yapıyorsun diye de sorarlar adama.

Digr saydiklarinizi ayni kefede gormuyorum ben. Alakasizlar bence. Bu kadar zormu anlayisli olmak
anlayışmı,bana anlayıştan bahsetmeyin bu ülke topraklarında yasadığımız ülkede,hükümetimize bile başkanlık istemiyoruz dedik ama bize anlayış gösterilmedi,halen daha bir şekilde uygulamaya sokmaya çalışılıyor,oruçmuş vs,yanında hiç kalır

Digr saydiklarinizi ayni kefede gormuyorum ben. Alakasizlar bence. Bu kadar zormu anlayisli olmak
siz tutmayıp yiyenlere neden fitne yapıyorlar diyorsunuz.
özgürlük dedik biz hep,
benim özgürlüğüme karışmasın ne devlet nede bir insan dedik değilmi.
peki siz neden yemek yiyenlerin özgürlüğüne karışıyorsunuz.
size yapılmasını istemediğiniz hatta dert yandığınız o kısıtlamanın aynını neden sizin gibi olmayana yapıp birde fitne yapıyorlar bunlar diye suçluyorsunuz. ne yaman bir çelişki bu

anlayışmı,bana anlayıştan bahsetmeyin bu ülke topraklarında yasadığımız ülkede,hükümetimize bile başkanlık istemiyoruz dedik ama bize anlayış gösterilmedi,halen daha bir şekilde uygulamaya sokmaya çalışılıyor,oruçmuş vs,yanında hiç kalır

Hayirdir konu disindaki herseye yorum getirdiniz masallah

Nasil yani isyerin yemek vermiyormu ?
Aynen canim. Cani ceker diye. Yani vicdanimla alakali. Yoksa sakli gizli yiyip icmek zorunda degilim elbette. Ama kiyamam. Havalar cok sicak zaten. Allah herkese kolayliklar verain.
Seninkide cok yanlis. Hamileyken su icmemek ne demek ne saygisi lutfen.. karnindaki bebeğe saygi ??

Aynen canim. Cani ceker diye. Yani vicdanimla alakali. Yoksa sakli gizli yiyip icmek zorunda degilim elbette. Ama kiyamam. Havalar cok sicak zaten. Allah herkese kolayliklar verain.
Seninkide cok yanlis. Hamileyken su icmemek ne demek ne saygisi lutfen.. karnindaki bebeğe saygi ??

siz tutmayıp yiyenlere neden fitne yapıyorlar diyorsunuz.
özgürlük dedik biz hep,
benim özgürlüğüme karışmasın ne devlet nede bir insan dedik değilmi.
peki siz neden yemek yiyenlerin özgürlüğüne karışıyorsunuz.
size yapılmasını istemediğiniz hatta dert yandığınız o kısıtlamanın aynını neden sizin gibi olmayana yapıp birde fitne yapıyorlar bunlar diye suçluyordunuz. ne yaman bir çelişki bu
Nasilda anlamissiniz pesss vallahi... bir daha okuyun msjimi lutfen.

Tutmayanlar degil oruc tutan bazi insanlar tytmayanlara bakip neden tutmuyo diyip icine fitne dusuyor dedim ben

Herseyide ozgurluge getirmektende yorulmadiniz ya ne alaka bir iki bole adamcikar oda agzinin payini alir yersinde icersinde sadece hosgoru doyorum her dinde lan bisey dinsiz bile olsan insani bisey ya cok mu zor diyorum

geçen sene havalar çok sıcak oruç tutuyordum karşı komşum masa kurmuşlar bu sıcakta bir zahmet içerde yiyin mi diycem..benim nefsim bu kadar aciz değil çok sükür

geçen sene havalar çok sıcak oruç tutuyordum karşı komşum masa kurmuşlar bu sıcakta bir zahmet içerde yiyin mi diycem..benim nefsim bu kadar aciz değil çok sükür
hayır kadın kendi balkonunda yiyebilir tabi, buna kızarsanız özgürlüğü kısıtlamış olursunuz, ama komşunuz oruçlu olduğunuzu bildiği halde sizin evinize gelip yemek yerse saygısızlık olur. arada ince bi çizgi var.

niye aç kalıyorsunki onu anlamadım kim sana yemek vermiyor
Bulunduğum yerde ramazan nedeniyle dışarda yemek yeme olayı yok.Her yer kapalı.Elinde bir şey yiyerek yolda gitsen , mutlaka biri durdurup laf söyler. İş yerinde oda da yesem dedim.Sağolsunlar herkes oruçlu olduğu için öğle arasına da çıkmıyorlar.Yiyebileceğim bir yer yok.Adama git yemek yicem diyemiyorsun.O da birazcık ince düşünüp gitmiyor.Sonuç ; olan bana oluyor hep :110:
Psikolojik baskı var , Ben de istiyorum özgürlük :cry: Şimdi güneyde olsaydım bunlar olmazdı :mad:

X