İlk "niye oruç tutmuyorsun" saldırısı Erzurum'dan

-ozel-haber-yolda-sigara-icen-kadin-oruc-tutmadigi-gerekcesiyle-erkeklerin-saldirisina-ugradi_1698974_720_400.jpg

Erzurum’da yolun kenarında sigara içen bir kadın, “Neden oruç tutmuyorsun da sigara içip bizi tahrik ediyorsun” diyen iki erkeğin sözlü ve fiziki saldırısına uğradı.
Olay, bugün saat 10.30 sıralarında Erzurum’un Yakutiye ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde bir alışveriş merkezine giden üniversite öğrencisi bir kadın, AVM’nin kapalı olması nedeniyle sigarasını yolun kenarında içmeye başladı. Bu sırada “Ramazan ayında neden oruç tutmuyorsun da burada sigara içiyorsun” diyen iki erkek kadına tepki gösterdi. Kadınında erkeklere “Bu durumdan size ne” diyerek tepki göstermesi üzerine taraflar arasında gerilim yaşandı. Olayı gören trafik polisleri hemen duruma müdahale ederek kadın ile iki erkek arasında yaşanan tartışmayı sonlandırdı.
Kadının şikayetçi olması üzerine saldırıda bulunan 1 erkek gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Gözaltına alınan kişi bir süre polislerle de tartışmaya girerek kendisinin de kadından şikayetçi olduğunu söyledi.
Bazı vatandaşlar Erzurum’da Ramazan ayında büyük bir kesimin oruç tuttuğunu belirterek, dışarıda sigara içmek gibi eylemlerin hoşça karşılanmadığını ve bu tür hareketlerde bulunanların tepki gördükleri belirtirken, bazı vatandaşlar da Ramazan ayının aynı zamanda hoşgörü ayı olduğunu ve insanların oruç tutuna da, tutmayana da saygılı olmak zorunda olduklarını kaydettiler.
heyyy oruç tutanlar (kii.. buna bende dahilim))bu türkiyede bir tek sen yaşamıyorsun yeminlen ne zaman bu haberleri görmeyeceğiz yeterin yaaa..

benim gördüğüm kadarıyla kadına bu saldırı yapılırken ortada ne polıs ne habercı varmış eğer olsaydı olay anını da görürdük sadece polısın mudahale anını değil.

halk kutuplastıgı zaman diğer ülkelerde neler yasandıgına tanık oluyoruz.
ha gayret az kaldı bize de.

benim gördüğüm kadarıyla kadına bu saldırı yapılırken ortada ne polıs ne habercı varmış eğer olsaydı olay anını da görürdük sadece polısın mudahale anını değil.

halk kutuplastıgı zaman diğer ülkelerde neler yasandıgına tanık oluyoruz.
ha gayret az kaldı bize de.
zaten. beklenmiş orada. sonra polis gelmiş.. avm önü. işlek bir yer.ilçe zaten.genelde haber ekibi polislerle oluyor. onları takip ediyorlar. o yüzdende oraya gelmeleri gayet doğal

zaten. beklenmiş orada. sonra polis gelmiş.. avm önü. işlek bir yer.ilçe zaten.genelde haber ekibi polislerle oluyor. onları takip ediyorlar. o yüzdende oraya gelmeleri gayet doğal

videoyu izlemediklerine eminim... maksat elestırmek...
vıdeoda polisler olayı anlamaya calısırken habercıler gelmıs ve cekıyorlar durumu.

polisler çetelere baskın düzenlerkende mi ''ne hikmetse habercıler oracıkta'' deniyor.
vallahı noldu bızım mıllete anlamadım ben:) sıcaktan herhalde

videoyu izlemediklerine eminim...
vıdeoda polisler olayı anlamaya calısırken habercıler gelmıs ve cekıyorlar durumu.

polisler çetelere baskın düzenlerkende mi ''ne hikmetse habercıler oracıkta'' deniyor.
vallahı noldu bızım mıllete anlamadım ben:) sıcaktan herhalde
izlemeden zaten konuşuyorlar. haberci olayı duyar gelir gayet doğal bu. olay olurken çekilmemişki .

kızlar videoyu izledim ve öyle konuşuyorum.. okumadan- izlemeden sallama huyumun olmadığını bilecek kadar tanıyorsunuz beni diye umuyordum.. evet başlıktaki "ilk" yazısı dahil olmak üzere haberin geneline inanmadım.. her kavgada polis gelir ama her kavgada gazeteciler damlamaz.. neyse benim inanıp inanmama neden takıldınız ki, ben de inanmama özgürlüğümü kullanıyorum :)

sende bir inanıyorsun . birde inanmayanı beğeniyorsun. nasıl oluyor bu
inanmayan kişiyi ben şu şekilde anladım okyy ramazanda bu tarz olayların devamlı her sene çıktığını artık saçmaladıklarını bir oyun bir pravakasyon olabilir o kameralar anında neden orda acaba diye sorguladığı için ama bu şu demek değildir bu tarz olaylar olmuyor evet oluyor ama bunun terside oluyor.. ben oruç tutmuyorum bana saygı duyun eee. çatır çatır inadına inadına yiyenler banane onların oruçlarından diyenler o saygıyı isterken saygı göstermeyenler de var .. varmı oky varr. bak şu an işyerindeyim 25 kişiyiz ofiste tutanlar var tutmayanlar var çaycı hatunumuz var çay dağıtacak tutmayanlara arkadaşlardaki kelime nedir biliyormusun getirme biz mutfakta içeriz. arkadaşlarımızın canı çeker şimdi.. ama tutan arkadaşların cevabı ne biliyormusun.. saçmalamayın niye canımız çeksin keyfinize bakın.. işte saygı ve muhabbett.. oky cimm..o arkadaşı beğendim evet oyunda olabilir seni beğendim evet malesef türkiyemde bunlar hala var.. diyedir..

Son düzenleme:
inanmayan kişiyi ben şu şekilde anladım okyy ramazanda bu tarz olayların devamlı her sene çıktığını artık saçmaladıklarını bir oyun bir pravakasyon olabilir o kameralar anında neden orda acaba diye sorguladığı için ama bu şu demek değildir bu tarz olaylar olmuyor evet oluyor ama bunun terside oluyor.. ben oruç tutmuyorum bana saygı duyun eee. çatır çatır inadına inadına yiyenler banane onların oruçlarından diyenler o saygıyı isterken saygı göstermeyenler de var .. varmı oky varr. bak şu an işyerindeyim 25 kişiyiz ofiste tutanlar var tutmayanlar var çaycı hatunumuz var çay dağıtacak tutmayanlara arkadaşlardaki kelime nedir biliyormusun getirme biz mutfakta içeriz. arkadaşlarımızın canı çeker şimdi.. ama tutan arkadaşların cevabı ne biliyormusun.. saçmalamayın niye canımız çeksin keyfinize bakın.. işte saygı ve muhabbett.. oky cimm..
ama işte o saygıyı beklerken bunun sonu yasaklamaya,yapanı böyle rahatsız etmeye,yanında biri birşey yiyorsa tepki vermeye kadar gidiyor ..
şu olayda yapılanda senin savunduğun şey. ben orucum burada içemezsin.. o yüzden,herkes orucunu kendi için tutmalı.tumayandan da birşey beklememeli. kendini kısıtlamasını,yada gizli saklı yemesini.

ama işte o saygıyı beklerken bunun sonu yasaklamaya,yapanı böyle rahatsız etmeye,yanında biri birşey yiyorsa tepki vermeye kadar gidiyor ..
şu olayda yapılanda senin savunduğun şey. ben orucum burada içemezsin.. o yüzden,herkes orucunu kendi için tutmalı.tumayandan da birşey beklememeli. kendini kısıtlamasını,yada gizli saklı yemesini.
kimse kimseden bişi beklediği yokki tutmayan arkadaşlar ister istemez rahatsız oluyorlar oruç tutanların yanında ve yok biz mutfakta içeriz dediler tutanlarda saçmalamayın keyfinize bakın ne mutfağı dediler ..bu davranışlar normal değilmidir . yaklaşım yönüne şaştım oky düşün bir arkadaşın var yanında ve oruçlu yanında kebap yemek istermisin ha bu şu demekte değildir aa tutmuyorum kenarda köşede yiyelim kaçak gibi olurmu öyle şeyy..ben hasta olduğum zaman o anlarımda bana farzlıktan düşüyor ve gidip arkadaşlarımla gayette güzel öğlen yemeğimi yiyorumm.. ama oruçlu arkadaşlarımın yanında dadikkat ediyorum onlar benim arkadaşım yahu niye nefislerini terbiye ederlerken onlara yardımcı olmayayımm.. tabiki dikkat ederimm..

kimse kimseden bişi beklediği yokki tutmayan arkadaşlar ister istemez rahatsız oluyorlar oruç tutanların yanında ve yok biz mutfakta içeriz dediler tutanlarda saçmalamayın keyfinize bakın ne mutfağı dediler ..bu davranışlar normal değilmidir . yaklaşım yönüne şaştım oky düşün bir arkadaşın var yanında ve oruçlu yanında kebap yemek istermisin ha bu şu demekte değildir aa tutmuyorum kenarda köşede yiyelim kaçak gibi olurmu öyle şeyy..ben hasta olduğum zaman o anlarımda bana farzlıktan düşüyor ve gidip arkadaşlarımla gayette güzel öğlen yemeğimi yiyorumm.. ama oruçlu arkadaşlarımın yanında dadikkat ediyorum onlar benim arkadaşım yahu niye nefislerini terbiye ederlerken onlara yardımcı olmayayımm.. tabiki dikkat ederimm..
ben yiyorum. oruç tutan arkadaşlarımın yanında,eskiden babamın yanındada yerdim.. o yüzden bizde bu sorun olmadı. her ne kadar garipsesende.

ben yiyorum. oruç tutan arkadaşlarımın yanında,eskiden babamın yanındada yerdim.. o yüzden bizde bu sorun olmadı. her ne kadar garipsesende.
babamın yanında yemekmi,zaten zor bela tutuyor,asla yanında yemek yenmez,cinayet çıkar:KK57:biz küçükken ramazanın gelmesini istemazdim,babam zorlandığı halde inadına tutar,evde kavga kıyamet küfürle havada uçuşurdu,neyseki evlendimde kurtuldum,geçen ramazan hanımı terk etmişti:KK12:

babamın yanında yemekmi,zaten zor bela tutuyor,asla yanında yemek yenmez,cinayet çıkar:KK57:biz küçükken ramazanın gelmesini istemazdim,babam zorlandığı halde inadına tutar,evde kavga kıyamet küfürle havada uçuşurdu,neyseki evlendimde kurtuldum,geçen ramazan hanımı terk etmişti:KK12:

eee hoşgörü bunun neresinde?

benim babam çok iyiydi. ama gerçekten çok çok iyiydi. o yüzdende erken kaybettik belkide.
.aşırı duygusal,aşırı yumuşsk,annem ondan daha sertti mesela. bizim ev anaerkildi. biz abimle annemle yerdik. bir şey demezdi. biz böyle yetiştik. o yüzden bana garip geliyor.

X