İlk kez böyle bir şey yaşıyorum haklıyken suçlu durumuna düşürülüyorum resmen . Nasıl davranmalı ?

ben zaten kayınvalideme de herşeyi detaylarıyla açıkladım bilzik için değil yapılan haksızlıklara tepkim dedim.. artık ne düşündüğü kendilerine kalmış.. ben kafamı yastığa koyduğumda içim rahat bu konularda.. zaten de olan oldu . yorumunuz için teşekkürler.. bu arada eltimin mevlüdüne gidenlerle benim mevlüde gelenler hemen hemen aynı kv tarafından . ordan biliyor herkes..

böyle bir şeyi nasıl konuşabilirdim ki onlarla.. yanlış anlayacaklarını benim çerçevemden bakamayacaklarını tahmin edebiliyordum.. baksanıza konuşunca ne konumuna düştüm

pardon, ali cengiz oyunları dediğiniz nedir ?

Haklısınız ama facebookta paylaşım yaparken, yüzleştiğinizde hassas döneminiz yüzünden söylediğinizin arkasında duramayacağınızı da hesaba katmanız gerekirdi. Paylaşım olarak tepkinizi vermişsiniz ama bu tepkiniz size neden böyle yazdın dendiğinde "çünkü öyle düşündüm ve yazdım, bir sorun mu var?" rahatlığınızla bir işe yarar öteki türlü bi işe yaramaz. Ali cengiz oyunu oynayacaksanız, her hamlenizin sonuçlarını da düşünün. Ben paylaşım yapmazdım mesela, soran olursa neden altın takılmadı diye kv nin yanında vurgulu bir biçimde durumları yok derdim ki benden çıksın artık kv nin derdi olsun. Kv demden altın beklemem, elinden geleni yaptığını biliyorum ama olumsuz durum için örnek verdim, yoksa kimsenin zaten mükemmel ilişkileri yok.

zaten ben gelip bana sorduklarında evet sizin için yazdım o yazıyı dedim öyle düşünüyorum çünkü dedim.. gayet te arkasında durdum kesinlikle size yazmadım falan demedim . yazı da '' sahte sevgi ve ilgiye ihiyacımız yok bizim kimse beni kızımı ve eşimi sevmek zorunda değil gerçek sevgi ve ilgi gösterenler belli oluyor HİSSEDİLİYOR ''

bu arada yarın kayınvalidemin doğumgünü kutlamalı mıyım kutlamamalı mıyım bilemiyorum hala kırgınım .

İnanın 4 bilezik takılmamasından daha çok rezil olmuşsunuzdur. Şimdi insanlar daha mı az konuşacak? Asıl şimdi sizi konuşuyorlardır.

ben gerçekten çok şaşırıyorum eltim yok. eltisi olanlar diyorki hep diğer eltime alınır satılır bize gelince para yok denir. yani gerçekten bunlar yaşanıyormu yoksa kadınlar mı abartıyor lütfen elinizi vicdanınıza koyarak cevaplayın. bebek cinsiyeti ile ilgili muhabbeti doğru bulmadım maalesef böyle densizlikler oluyor bende kız bebek bekliyorum eşimin ailesi durunca cinsiyeti üzüldüler ama bana belli etmediler hatta kv kız evlat çok hayırlısır dedi benle alışverişe çıktı eşyaları aldık akşam bir yere misafirliğe gitmiştik orada durduk yere inşallah doktor yanılır erkek olurda aldıklarımız geri veririz dedi. şok oldum analamadım dedim yine aynı sözü tekrarladı o gün bozuldum ama ertesi gün unuttum beklentileri böyleymiş Rabbim herşeyin en iyisini bildiğine göre takmamak lazım. bilezik konusu başlıbaşına bir dert olmuş. hem diyorsunuz ki benim için önemli değil bilezik takmamaları hemde yok eltiye takıldı bana da takılma sözü verildi söz tutulmadı sonra yok milletin içinde ben sana bilezik sözü verdim takamadım ama takacağım diye kv konuşsun beklentisi. yemişim bilzeiğini şimdi o 4 bilezik sizi mutsuz ediyor hala bunu anlamıyorsunuz eltiye yapılana bakıyorsunuz. lütfen bu kadar abartmayın ve aile büyüklerini karşınıza almayın lafınızı yerş gelince söyleyin.

Bu yazı nedir elalemin karşısında rezillik falan dediler . benim de kp nin karşıma geçip böyle bir şey söylemesi çok zoruma gitti ağlamaya başladım direkt

Fütursuzca davranabilseydiniz, söyleyecek laf bulamazlardı demek istiyorum ben de, ağlamazdınız. Zorunuza gitmiş olabilir ama onların gözünde "hem suçlu hem de güçlü" olursanız, siz haklıyken suçlu durumuna düşmezsiniz ancak. Haklılığınız ve tepkiniz zaten kafanızı rahat ettirir, kötü davranın falan demiyorum ama madem tepki veriyorsunuz canınızı sıkan duruma, öyle bir tepki verin ki sizi hiç bir şekilde suçlu durumuna düşüremesinler, benim durumları yoktu lafına ne tepki gelebilir?
maksimum ailemizin özelini neden ortada konuşuyorsun? "Yalan mı söyleyeceğim, bana hep durumunuz olmadığını söylemiyor musunuz? Ben öyle anladım, bir daha yapmam kusura bakmayın" ama lafımı söylemiş mi oldum söyledim. Artık onların derdi, isterse bir daha paraları olup almasınlar çok da tın. Ama o çok da tın olduğuna dair önce içiniz bir rahat etsin.

ben burdaki çoğu yorumdan da artık emin oldum . insanların çoğu olayları maddi yönünden değerlendiriyor . bir kaç kişi dışında kimse konunun manevi açıdan hissettiklerim olduğunu anlayamamış ! onların çocuğuna gösterdikleri ilgiyle bizim çocuğumuza gösterdikleri ilgi farklı diyorum önemsenmiyor, kayınvalidem ve eltim birbirlerinin arkasından konuşup şimdi birbirlerine çok yakın davranabiliyorlar diyorum kimse kaale almıyor . kayınvalidem kız çocuk erkek çocuk ayrımı yapıyor diyorum kimse üzerinde durmuyor . herkes takmış bir bileziğe !!! asıl bilezik ağırlıklı yorumlar yapanlar bence maddiyatçı .

ben size şöyle örnekle açıklasam belki daha iyi anlatabilirim.. konu 4 bilezik değil de 4 öpücük olsaydı yani kv çocuk doğurduğu için eltime 4 öpücük verseydi, doğan torunuma sevincimi belli etmek için öpüyorum böyle deseydi . ben doğurduğumda beni öpmeseydi ben yine incinirdim . yine aynı tepkiyi verirdim . öpemese bile yine insanların içinde '' ben gribim şuanda bu gelinimi öpemiyorum ama geçer geçmez öpeceğim '' demesini beklerdim . kısacası bu bilezik olayında patladı sadece çünkü bardak taştı .

daha nasıl açıklıyim konunun bilezik olmadığını size !

onların gözünde maddiyatçı durumuna düşmüşsünüz yorumlarınız doğru olabilir almak zorunda değiller yorumlarınız doğru olabilir sizi sevmek zorunda değiller de doğru . ama bilezik için kavga etmişsiniz kesinlikle doğru değil KABUL ETMİYORUM 1

keşke konuyu gerçek boyut bilezik olarak değil de öpücük diye açsaymışım . eminim bu sefer kimse öpücüğün üzerinde durmazdı . ve daha doğru yorumlar gelirdi . hiç biriniz kendinizi benim yerime koyamıyor şuanda bilezik bilezik diyenler paracı . tamam bileziği unutun öpücük olarak düşünsün bundan sonraki fikrini söylemek isteyenler !

Haklıyken suçlu durumuna düşmemişsin.Zaten haksızsın ve suçlusun.Kayınvaliden cahil eltin cahil eşin cahil sen cahilsin.Hayatın evliliğin eltiüzerine mi kurulu.4 bilezik mi,seni millete karşı eltinin akrabalarına karşı yüceltecek.Alırsa ne ala,almazsa amenna.Eltimle beni kıyaslıyor diyorsun ama sen kendini eltinle kıyaslamadan geri alamıyorsun.Eltinle kayınvaliden kavga etmiş sonrasında barışmış ona laf ediyorsun.Napsınlar düşmanlık yapıp barışmasınlar mı.Kızmışlar küsmişler bitmiş gitmiş.Çocuk düşünmüyormuş,sonra Allah vermiş olmuş ya da heveslendi fikrini değiştirdi o bile suç.Kalkıp facebook gibi kıytırık sosyal paylaşım sitesinde özelinle ilgili laf çarpıyorsun.Kayınvaliden almaya niyetlenmiş demek ki alamamış o an,yok neden mevlütte söylemedi.Ya nasıl söylesin akıl var nizam var.Ben alcaktımda param yetişmedi.Kimseye açıklama yapma mecburiyetimi var veya illa gösteriş mi yapacaksınız.Sonra da haksızlığa uğradığını düşünüyorsun.Hep boş işler bunlar.Allah evlat vermiş yuva vermiş,çocuğunu iyi bir şekilde yetiştiri insanlarla mesafeli ilişkiler kurmaya çalış bence.

Belki diger gelinini senden daha çok seviyordur.Nite bunu kabullenemiyorsun ki ? Altnmış bilezikmiş.Senin evladın olmuş ya.yere batsın kaynananın altını bileziği.Sende bundan sonra mesafeli olursun olur biter.Takılsın diğer geliniyle.

peki böyle mi doğru olan ? arkada herkes birbirinin kuyusunu kazsın yüzüne gelince herkes gülsün mü ? ben bunu çok yapamıyorum..
kimse kimsenin kuyusunu kazmıyor... insanlar birbirlerinin hatalarının üzerini örtmesini ve herkesi olduğu gibi kabul etmeyi bilmeliler..sizin gibi ah dedi tartış vah dedi tartış sonra da herkesle küs mü olalım peki!!!!

olabilir tabii ki belki onu daha çok seviyordur artık hiç bir şeyi bilemiyorum . ama sorsanız beni daha çok seviyorlar beni daha çok taktir ediyorlar..

İyiki eltim olmayacak diyorum şu konulardan sonra. İnsanın en kötü hali sorgulamadan "ben haklıyım" demesi... Millete rezil olmuş bilezik yokmuş. Ne gereği var? Çok ucuz şeylere takılıyorsunuz. Bilezikten daha önemli şeyler var. Yok Facebooklar mesajlar, çok çocuksu. Erkek evladı kız evladı ayıran insanla mesafeyi koyarsınız olur biter. Ailelere bak, eltiler küsmeler barışmalar... Of!

ben çok tartışmacı biri olsaydım daha 3 sene önce sözdü nişandı zamanlarında problemler başladı ve küçük küçük te olsa çokça oldu o zamanlarda bin kere kavga ederdim. ama herşey birikti birikti birikti bardak burda doldu taştı . ben yine bir şey demeyecektim kavga etmeyecektim de kendileri geldiler sordular ben de ne olursa olsun dedim ve bütün içimi döktüm hakkımı savundum kızımın ve eşimin hakkını savundum bunun nesi yanlış allah aşkına . ?

Bize anlatamadığınızı ısrarla bağıra bağıra ünlemlerle söylüyorsunuz ama asıl siz bizim ne dediğimizi anlamıyorsunuz. Hakkınızı savunmanız değil hakkınızı savunma şekliniz yanlış. Burada bir çok kişinin demeye çalıştığı sadece bu.

bence haksız olan sizsiniz bilezik istemek nedir ya ben olsam lafını dahi edemem. eltinizle brşeyler yarıştırmaya kalkarsanız ortalıkta birbirine girer elbet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…