İlk kez böyle bir şey yaşıyorum haklıyken suçlu durumuna düşürülüyorum resmen . Nasıl davranmalı ?

o konuda haksızsınız demedim ki hiç bir zaman. haklı olabilirsiniz.. zaten ben benim tepki veriş tarzım mı yanlış acaba diye düşündüğüm için konuyu açmıştım . yorumlarınız için teşekkürler.. ne diyim . peki ben şimdi yarın kayınvalidemin doğumgününü kutlamalı mıyım sizce ? nasıl bir dille kutlamalıyım ?

Seni anlıyorum, keşke ayrımcılık yapmasalardı ama böyle kafaya takarak ömür geçmez güzelim.

peki.. teşekkürler

Ben sana düşüncelerinde hatalısın demiyorum, davranışlarında hatalısın diyorum. İkisi arasında fark var.

Hissettiklerin ve eşitlik anlayışına karşı değilim. Olması gereken senin söylediklerin zaten. Torun ayırmaları hata, evlat ayırmaları hata, sürekli sana ondan bahsetmeleri, aranızın kötü olduğunu bile bile kıyaslamaları, sana önceden söz verip sonra almamaları doğru değil.

Fakat düşüncelerini dile getiriş biçimin, kendini soktuğun durum, başına gelenler senin hatan. Ben seni de aileni de tanımıyorum. Kimseyi kayırmıyorum. Sadece ilerleyen zamanlarda bir daha kendini bu kötü duruma düşürme diye fikirlerimi söylüyorum. Umarım dikkate alırsın ve aynı hatayı yapmazsın.

Bu şekilde onlara yansıtırsan sıkıntılarını, yarın öbür gün eşinde sana cephe alır, sürekli sorun yaratıyorsun diye. Biraz politik olmayı, kim ne yaparsa yapsın ben evimde mutluyum demeyi öğrenmen lazım.Kimseden bir şey bekleme, beklentin olmazsa hayal kırıklığına da uğramazsın.

İnanın 4 bilezik takılmamasından daha çok rezil olmuşsunuzdur. Şimdi insanlar daha mı az konuşacak? Asıl şimdi sizi konuşuyorlardır.

Aynen, mevlütte bile 4 bilezigin pesine düsmek nedir ya? Velev ki orda kayinvalide istemeyerek 4 bilezik verdi. Ne olacakti? Mutlu mu olacakti konu sahibi? Havami atacakti sevmedigi insanlarin karsisinda?

Ya herseyden önce, bu kayinvalide sirf bebek kiz oldugu için yüzünü eksitip "oglan bekliyordum" diyordu, baska bir bebek oglan diye daha çok deger veriyor. Bence bu tavirin yaninda o 4 bilezik halt yemis. Ben olsam öylesi bir kadindan birak 4 bilezik istemek, 1 çorap bile istemezdim. Yani gerçekten anlayamadim. Kadin hem böyle çirkef, kadini sevmiyor, yinede konu sahibi 4 bilezigini istiyor. Bu bence iki yüzlülük. Ki o ailede hepsi öyle bence, hepsi iki yüzlü, fesat insanlar gibime geliyor.

Ve facebook'a paylasmak nedir allasen? Rezil olmak istemiyordu fakat asil simdi tam rezil oldu. Eger kv'de anlamissa, tüm aile anlamistir ve herkes artik onu paraci, ve kiskanç gelin olarak görüyor. Konu sahibi evlenip, çoluga çoçuga karismis fakat halen etki-tepki iliskisini anlamamis. Yaptiklarinin sonuçlarini idrak edemiyor, ve baskalarin dedigi gibi, liseli bir genç gibi hareket ediyor. Ben olsam ne kendime, ne esime laf getirtmem. Mecbur olmadikça esimi asla arada birakmam. Madem ayrimcilik felan var, mesafeni koy ve birsey bekleme, bu kadar basit.

Cocukca davranisllar..

Olayın özü şu, eltinize sizden daha fazla değer veriyorlar. Bunu kabullenin rahatlayın... O zaman onu yapmadılar, eşit değiller vs takılmazsınız. Eltinize hep kıskanç demişsiniz ama ona yapılanlar, çocuğuna ilgiler, sizi niye kıskansın ki bu durumda. Burda da bir mantık hatası var. Siz kv, kp gözünde önemli olmak, değer görmek istemişsiniz ama olmamış. Siz de onlara değer vermeyin, olsun bitsin...

Yazik esinize acidim hatta ailesine daha da cok acidim... Siz 4 bilezigin derdine dusmussunuz.. Daha yeni anne olmussun onun bile kutsalliginin farkinda degilsin .. Eltime onu aldilar bunu yaptilar bana yapilmadi ne kadar yanlis... Resmen paragoz olmussunuz..

Pes yani bukadarda abartilmazki. Size bisey yapmiyorsa yapmasin. Sizde ona gore mesafenizi koyarsiniz. Yaparsa torunu icin yapar yapmazsa yapmaz. Onemli olan siz esinizle mutlumusunuz. Kadin zaten mevlutte bulunacak olan kisilere ben 4 bilezik takcam diye onceden haber etmemiski rezil olasiniz. Hem ulu orta 4 bilezik borcum var sana diyip niye rezil etsin kendini. Vallahi cok ama cok abartmissiniz. Face yazdiklarinizlada kendinizi kiskanc durumuna ve kucuk dusurmussunuz. Esimle mutluysam baskalarindan bana ne hele saglikli evladimda varsa, huzurlu, sicak yuvam ,gozum onlardan baskasini gormez bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…