• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk kez böyle bir şey yaşıyorum haklıyken suçlu durumuna düşürülüyorum resmen . Nasıl davranmalı ?

resmen dediğiniz gibi oldu suçlu duruma düştüm üstelik annem babam da burdan uzakta :( eşimin annesi babası da kendilerini haklı çıkarmak için beni üzmekten çekinmediler resmen . aslında kendi anneme babama anlatırdım durumu müdehale etsinler diye ama eşim istemiyor diye yapmıyorum . yoksa ben de bir anne baba çocuğuyum bana bu şekilde davranıp benim üzerime gelemezler . bir de ben zaten zorla eşit davranmalarını istemediğim için bu zamana kadar hiç bir yaptıklarına laf söylemedim hep görmezden geldim . çünkü bazı şeyler içtenlikle yapılmalı . yoksa zaten benim için bir anlamı olmaz . ama bize geldiler bu konuyu konuşmayı ben değil onlar istediler ben de paylaştım duygu ve düşüncelerimi ama sonucuna bakın .

eşit davranılmamış haksızlık var ortada.. bu konuda üzülmekte haklısınız..

ama insanları ZORLA eşit davranmaya itemezsiniz.
iterseniz sonuç böyle olur.

onlar da konunun özünü HAKSIZLIK olarak değil "gelin ne açgözlüymüş, 4 bilezik için yapmadığı kalmadı" diye görürler. :KK14:

çünkü ifade şekli çok ama çok yanlış.

olay biraz uzun. Kısaca anlatmaya çalışıcam . Ben 2 gün önce kızıma bebek mevlüdü yaptım . Kayınvalidem mevlütten önce hep bahsederdi ben diğer gelin doğum yapınca ona şunu aldım bunu yaptım dört tane bilezik taktım sana da takıcam diye. Doğum oldu takmadı mevlüt oldu yine takmadı. Eşime mevlütten bir gün önce demiş ben bilezikleri yetiştiremedim şöyle böyle . Kayınvalidem hep diğer gelinle ikimizi kıyaslar sen böylesin o şöyle, o böyle yaptı sen şöyle yapıyorsun der. Onun kızıyla benim kızımı da kıyaslar . buna rağmen o geline yaptıklarını bana yapmıyor ilgisi ve sevgisi de samimiyetsiz sanki zoraki. Beni kabul edemediler sanırım diğer gelinden sonra . Diğer gelinle biz zaten yaklaşık bir buçuk senedir konuşmuyoruz . Benim düğün zamanlarımda çok kıskançlıklar yaptı kv ve kp imle konuşmadılar . Kv mi hep kötüledi bana biz de küselim diye başaramadı . eltimler de kayınvalidemlerle zaten düğün olayları falan tamamen bittikten sonra konuşmaya başladılar tekrardan . O yüzsüzlüğü de anlamıyorum hem birbirlerinin hakkında kötü kötü şeyler konuşuyorlar hem barışıyorlar ve kv onu bıraksan bağrına basacak . sonra da bizimle küstüler eltimler ki biz haklıydık o konuda sırf eltimin kıskançlığından . herneyse işte geçen gün mevlütten sonra ben çok alındım diğer geline doğum yaptı diye bilezik takılmış bana takılmadı. Ki ben takılck diye biliyordum. ordaki herkes te bunu gördü ki mevlütte eltimin akrabaları da vardı . Adım gibi eminim laracaya bilezik takmadı kv diye orda burda konuşacaklarından . Eltim de bunu duyunca iyice kendisini bir şeyzannedecek . Zaten sürekli kendi kendini öven bir tip . ben bileziğinde değilim alamadılarsa da orda insanlara belirtmesini beklerdim işte laracaya 4 bilezik borcum olsun yetişmedi falan filan diye . Böyle bir şey de yapılmadı ben de çok incindim diğer olaylar da üstüste gelince facebookta bir yazı paylaştım. ( Diğer olaylar derken süreklieltimin kızına harcamalar yapmalar bize gelince para yok haline girmeleri. Para yoksabizim kızımıza yoksa onlarınkine nasıl yeniyılda400 500 doğumgününde ayrı 400 500 harcayabiliyorsun . ) . Herneyse . Yazdığım yazıdan sonra bunlar akşam bize geldiler konuşmaya yazıyı görmüşler kendilerine yazıldığını da anlamışlar kp başladı bana laraca kızım sen bizden altın mı istiyorsun bizim durumumuzu bilmiyormusun demeye . ne alaka yaa . Bu yazı nedir elalemin karşısında rezillik falan dediler . benim de kp nin karşıma geçip böyle bir şey söylemesi çok zoruma gitti ağlamaya başladım direkt :KK43: halbuki benim problemim bilezik değildi yapılan ayrımcılıklar ve haksızlıklar ve mevlütte bilezik almadıysa bile yine de bana da alacağını belirtmesiydi tek istediğim . Sonra yine almasınlar istemiyorum zaten bileziğinde değilim . Ama bunu anlamadılar . Kv diyor ki nasıl diyebilirdim param yok alamadım alıcam reZİL olurdum diyor . Tamam o rezil olmadı insanlara karşı. Ben küçük düştüm . Neyse bi de onlar geldiğinde benim annem de bizdeydi kadın anladı bir problem olduğunu zaten onların soğuk tavırlarından konuşalım diye çıktı gitti . Ama o akşam aradı sabah aradı ne oldu kızım bir problem var söyle falan diyor endişelendi tabi. Bişey yok anne diyorum. Ben anlamıyor muyum keşke yalnız bırakmasaydım seni diyor . en sonunda bende eşime söyledim annem arıyor soruyor dedim. o da annemi aramış aramayın laracayı üzülüyor demiş bir problem yok demiş. Annem sonra tekrar beni aradı ben senin için endişelendiğim için arıyorum aramıyim rahatsız ediyorsam diyor . Senin de kızın var diyor bakalım sen düşünmiyck misin onu diyor . O kadar üzüldüm ki beni o duruma soktukları için. akşam ağlamaktan söyleyemediğim bütün herşeyi yazdım ve gönderdim kv ve kp ime. Ama yazdıklarımın içinde yalan hiç bir şey yoktu . Harfi harfine doğruydu . Bizi sevmek zorunda değilsiniz dedim onlara yaptıklarınızı yapmak zorunda değilsiniz dedim içinizden geldiği gibi davranın yine dedim . Ama yapılan haksızlıklara ve ayrımcılıklara da kırılıyoruz bunu bilin dedim . Bu konu da daha fazla uzamasın eşimin üzülmesini istemiyorum dedim . Lütfen anlayış gösterin dedim .Ama yine anlayış göstermediler :s :s akşam kp eşimi aradı gece yarısı sen ne düşünüyorsun bu konuda demiş eşim de dedi ben laracayla aynı fikirdeyim diye konuşmaya başladı kp başka bir şey söylemesine izin vermedi . bağırdı bağırdı kapattı . Şaka gibi . Haksızlığa uğrayan bizken bir de suçlu durumuna düştük . Bu kadar anlayışsız olmalarına inanamıyorum . O kadar üzüldüm ki kızlar anlatamam . Başım çatlıyck gibi ağırmaya başladı . Onlar benim açımdan hiç düşünmediler ama ben aslında onların üzülmesini istemezdim. Ve anladım ne dersek diyelim onlar bizi anlamayacaklardı. Ben de arıyim da kp bariüzülmesin gerekirse özür bile diliycktim yeter ki eşim de üzülmesin diye . Eşim benden böyle bir şey talep etmedi haklı olduğumu biliyor çünkü ama ben kendim yapacaktım . Vee kv aradım telefonu açmadı kp aradım açmadı . silmişler bizi iyice . Yaa ne diyim . Allah çok büyük . Eminim ki bize yapılan haksızlıkları bir şekilde soracak onlara . Şunu da belirtmek istiyorum eltim benden 7 8 ay sonra hamile kaldı . Hiç başka çocuk istemeyen kadın ben hamile kaldıktan sonra gariptir ki istemeye başladı . Herneyse daha doğum yapmadı ama çocuğu erkekolucakmış. Kv de bunu öğrenir öğrenmez gelip bana demişti işte diğer torun erkek olacakmış çook sevindik baban da çok sevindi şimdi ona neler neler yapmaz . Yazlıkta kuzu çevirdik yedik falan demişti . Bu kadın ben çocuğumun cinsiyetini söylediğimde aa kız mı ben erkek bekliyordum diye burun kıvıran hamileliğşmde bebeğime bir şey alamayan parasızlıktan dolayı ama eltimin bebeğine bebek takımları falan alabilen kadın . Yaa ne diyim yapılan haksızlıklar o kadar çok ki.. bi de şimdi biz suçlu durumuna düştük çekip gitmek istiyorum şuanda buralardan ama eşim ve kızım var .

cidden ortada ayrımcılık var
ancak şu da var ki
bunlar gönül rızası ile yapılan şeyler
yani ona yaptın bana yapmadın demek te rahatsız edici
demekki size yapmak içlerinden gelmiyor
ne diye yüzgöz oluyorsun ki

Evet belki de o torunlarını daha çok seviyorlardır, ayrımcılık yapıyorlardır.. eee? Bunu değiştiremezsin ki sen... eğer durumdan rahatsızsan araya resmiyet koyarsın...

beklentilerini yüksek tutmazsan yaşadığın hayal kırıklığı da o derece hafif olur...

hayır onlar evlenirken de herşeyleri yapılmış hatta evlendikten sonra hep para vermişler onlara her ay belirli bir miktar bizde hiç öyle bir şey olmadı . bir kere bile dile getirmedim . üstelik onlar evlenirken de borçları varmış demek ki insan isteyince yapıyor . bu arada sorsanız beni daha çok severler daha çok saygı duyarlar..

face den kaynanaya mesaj göndermek mi?daha neler duyacağım.siz eltinizle küs olduğunuz için,onlarda sizin gibi küs kalacak değiller ya.en azından oğullrının hatırı için barışmışlardır.4 bilezik doğum hediyesi için çok değil mi?hem belki onlar evlenirken,birşey yapamamışlardır.kayınvalideniz,doğumunda alırım demiştir.bu yüzden almış olabilir.ya da evlenirken size
alınanlardan daha eksik bir şey yapmışlardır.bu yüzden,şimdi ona yapmıştır.ya da onu daha seviyordur....

Kızlar facebook ta paylaşımımda ne olay yazıyordu ne de onların ismi ama kendi suçlarını bildikleri için anladılar işte kendilerine yazıldığını . Eminim ki onlardan başka kimse anlamamıştır . Ki benim kayınvalidem de böyle paylaşımlarda bulunur sık sık . Ben kendileriyle bu konuyu konuşmadım çünkü kabul etmeyeceklerini tahmin edebiliyordum . Nitekim de öyle oldu . Daha sonrasındaki yazdığım msj ise arayınca tekrar ağlıycktım konuşurken biliyorum çünkü çok hassasım böyle konularda. Evet bebeğim var süt veriyorum bu konular beni çook üzdü . Ama anlaşılan onların bizim üzülmemiz umurlarında değil . Sözde sorsanız anne babalıktan bahseserler hep . Ben de anneyim ama yavrumun bir saniye bile üzğlmesine sebep olmak istemem asla . incinmekte haksız mıyım ben sizce

Evet haksızsınız kimsenin anneliği babalığı 4 bilezikle ölçülmez. Ayrıca diğer eltinize ne yaptığı sizi ilgilendirmemeli siz kendi yağınızda kavrulabiliyorsanız kimseden bir şey beklemeyin.

Kimsenin size altın takmak gibi zorunluluğu yok.. Gönüllerinden gelerek yapmadıktan sonra alacakları hediyenin kadri kıymeti yok zaten... Diğer gelinden farkınız kalmamış bu durumda.. Düğün zamanı hesap kitap yapan gelinin yerine siz geçip, ona yaptın bana yapmadın kıyasına girmişssiniz..

Söz verip yerine getirilmediyse zaten eşinize belirtilmiş yetişmedi diye.. Demek ki tamamlayıp yapacaklar size.. Sizin altından daha değerli nur topu gibi bebeğiniz var.. Çocuğunuza yoğunlaşın..

Ayrıldığını düşünmek , hatta ayrımcılık yapılması gerçekten inciticidir.. Benim kayınvalidem hak konusunda inanılmaz dercede ince düşünen bir kadındır. Eltilerime ne yaptıysa bana da aynısını yapmayı teklif etti ve elinden geldiğince beni kırmadan ne istersem onu yaptı. Tabi ki eltilerime alınanları geçmemek kaydıyla... Hatta Takı seti alınırken benim baktıklarıma "ucuz onlar daha pahalısını al" diye ısrar etti.. Yine de bir kere kırmadık birbirimizi.. Şimdiye kadar hiç tartışmadık. Kendi annem rahatsız olduğu için kayınvalideme daha düşkünüm aslına bakarsan.. Eşimi öyle güzel eğitip büyütmüş ki ne kadar dua etsem az ona.. Eşimle inanın çok mutluyum. Ve eşimin bu şekilde kişiliğinin oturmasında da ailesinin katkısı asla göz ardı edilemez bence..

Senin eşin için de aynı durum geçerli bence.. Sırf eşini sevdiğin için annesine ve babasına saygılı olmak zorundasın.. Eltine yapıp sana yapmıyorlar mı ? Kırılırsın.. Haklısın ama bu onları kırman gerektiğini göstermez.. Bu onların ayıbı ama sen onların üzerine giderek aslında sende aynı duruma düşüyorsun.. Hanımefendiliğini korumalısın bence.. Başkalarının ne dediğini umursama sen.. Onlar bugün senin dedikodunu yapar , yarın onların...

Ne kadar abartılmış...
Bir de şunu anlamıyorum, nedense burada konu açan gelinler hep kıskanılan gelinler oluyor. Eltiler, görümceler nedense hep konu sahiplerini kıskanıyor. Fakat bana siz eltinizi kıskanıyorsunuz gibi geldi.
2-3 bileziğin hesabını yapmak, facebook gibi bir ortamda kayınvalide-kayınpedere laf sokmak ne kadar çocukça davranışlar.

Evet, erkek torun- kız torun meselesinde kayınvalideniz haksız. Erkek çocuklarını daha önemli gören zihniyetten nefret ediyorum ama konunun diğer kısımlarında siz haksızsınız. Kendi annenizi bile kırmışsınız. Büyüklerinize saygısızlık etmeyin, ahlarını almayın bence.

arkadaşlar abartmışsınız demişsiniz ama kız haklı bi tarafa yağdırıp diğer tarafa gelince yok para diyorsa karşı taraf çüş derim yani diğer tarafa ne yaptıysa bu tarafada yapmalı aa ne vardır o zmanki durum şimdiki durum bir değildir anlarım ama halen eltiye ve çocuklarına herşey yapılıyor bu arkadaş mağdur bırakılıyor orda dur derim biraz bunlar küçük gözüküyor ama koca bir tencere çorbada küçük bir sinek mide bulandırır yani

zaten kp geçen akşam bize geldiğinde şöyle bir laf söyledi. '' ilk torunlar tabi biraz farklı oluyor . '' buna da üzüldüm ve kırıldım onlarınki evlat ta bizimki evlat değil mi . eminim sizler hepiniz kırılırdınız bu gibi laflara . kırılmam abartmayın diyenlere inanmak istemiyorum . evlat bu sonuçta . kendi evladınız hakkında böyle şeyler duymak istemezdiniz . ve madem ilk torunlar farklı oluyor 3. torunlar da mı farklı oluyor . şimdiden diğer doğacak olan bebeğe de ayrı davranıyorlar . bi kere erkek diye çok seviniyorlarmış şimdiden hediyeler falan alıyorlar . sözde durumları yok . ben zaten artık onlardan ne maddi ne manevi hiç bir şey beklemiyorum . kendinlerine de belirttim sizden bırakın altını bir kuruş bile kabul etmiycm bundan sonra bunu da bilin diye . ayrıca benim beklentimi sağlayan da yine kv çünkü sürekli bana eltinde şöyle yaptım y de böyle yaptım diye anlatıyor . bana da yapacağını belirtiyordu . y bu arada diğer gelinin çocuğu

Evet belki de o torunlarını daha çok seviyorlardır, ayrımcılık yapıyorlardır.. eee? Bunu değiştiremezsin ki sen... eğer durumdan rahatsızsan araya resmiyet koyarsın...

beklentilerini yüksek tutmazsan yaşadığın hayal kırıklığı da o derece hafif olur...

hadi diyelim ki cevrende herkes senin gibi dusundu sen niye rezil olacakmissin ki...olacaksa onlar olmali idi..ama su anda durumu tersine cevirmissin. .biz alacaktik ama bize boyle boyle yapti artik hayatta almam diyerek daha cok sen suclu duruma duseceksin..

sen esinle huzurlu musun ona bak ve bebegine odaklan Allah korusun sutun kesilirse telafisi olmayabilir..

canin sıkılmış belli ama cok takmissin. .esin zaten farkindadir sen bu kadar takmaya devam edersen o bile nasil oldugunu anlamadan onlarin tarafina kayabilir..ayrica madem esin seni hakli buluyordu o konussaydi. .simdi onu bile dolduran sen oldun..

en cok annene uzuldum..ve o hakli..anlasilan oki sen hormonlar nedeni ile iyice hassaslasmissin. .o yüzden bu kadar hassas ve takiyorsun..

yine kız çocuk erkek çocuk ayrımı. olay bu bence. yazık gerçekten.. kv sanki erkek..
torunun kızı erkeğimi olur.. yıl olmuş 2014. kafaya bak. ortaçağda.

Son düzenleme:
teşekkür ederim.. benim tarafımdan bakıp anlamaya çalıştınız için..

arkadaşlar abartmışsınız demişsiniz ama kız haklı bi tarafa yağdırıp diğer tarafa gelince yok para diyorsa karşı taraf çüş derim yani diğer tarafa ne yaptıysa bu tarafada yapmalı aa ne vardır o zmanki durum şimdiki durum bir değildir anlarım ama halen eltiye ve çocuklarına herşey yapılıyor bu arkadaş mağdur bırakılıyor orda dur derim biraz bunlar küçük gözüküyor ama koca bir tencere çorbada küçük bir sinek mide bulandırır yani

Valla derdim bilezik değil diyorsunuz ama konu bile açmışsınız.
Ben olsam bende diyemem başkasının yanında "sana borcum olsun" falan diye.
Yani kusura bakmayın ama ben sizide çok haklı bulmadım.

Canım çok haklısın!!! Aile içinde elti kavramı bi ayrı oluyo iyi bilirim ve ayrım yapmaları çok çok çok yanlış!
Kv kp haksız. Kendini hiç üzme. Bu resmen torun ayırma. Ama ben senin yerinde olsam hiç muhattap olnazdım. Kocan da sana hak veriyor madem.
Bileziğin derdinden yapmadığını biliyorum. Değil bilezik, sakız olsa insan sinir oluyor.

Ben çocuklarımdan sonra hiçbirşeyi umursamadım..
Sağ olsunlar mutlu olsunlar da başka bişey istemem istemedim..
Aklıma böyle şeyleri hiç getirmedim.
Çok mutlu bir anneleri var çocuklarımın..
Siz haksız mıyım haksız mıyım diye sorup duruyorsunuz?
Kendinize acımaktan zevk mi alıyorsunuz?
Eviniz ayrı artık sizin.
Ona daha fazla buna daha az..
Kime ne kadar isterlerse ona o kadar yaparlar..
Mecbur değiller eşit davranmaya..
Hayatınızı bu kadar mahvettiğinizden anlaşılıyor ki siz sürekli beklenti içindesiniz ve beklentileriniz karşılanmayınca da böyle olay çıkarıyorsunuz.
Anneniz arar tabi ne oldu diye.
Yok bişey demek ona hissettirmemek demek değil.
Ben öyle ağır şeyler yaşadım ki evliliğimde..
Kalktım yüzümü yıkadım güldüm.
Sormadılar bana bişey mi var diye.
Çünkü bir sorunum varmış gibi göstermedim hiç.

annem için ben de üzüldüm kadın haklı ve ben bir şey yok bir şey yok diyorum söyleyemiyorum sanki anlamıyor anneciğim benim üzüntümü :(:(:( nasıl bir şey yok diyor onlar gelince bile rengin soldu diyor :(:(:( bu arada sadece ben konuşmadım eşim de konuştu zaten eşimin de aynı şeyleri düşündüğünü biliyorlar..

hadi diyelim ki cevrende herkes senin gibi dusundu sen niye rezil olacakmissin ki...olacaksa onlar olmali idi..ama su anda durumu tersine cevirmissin. .biz alacaktik ama bize boyle boyle yapti artik hayatta almam diyerek daha cok sen suclu duruma duseceksin..

sen esinle huzurlu musun ona bak ve bebegine odaklan Allah korusun sutun kesilirse telafisi olmayabilir..

canin sıkılmış belli ama cok takmissin. .esin zaten farkindadir sen bu kadar takmaya devam edersen o bile nasil oldugunu anlamadan onlarin tarafina kayabilir..ayrica madem esin seni hakli buluyordu o konussaydi. .simdi onu bile dolduran sen oldun..

en cok annene uzuldum..ve o hakli..anlasilan oki sen hormonlar nedeni ile iyice hassaslasmissin. .o yüzden bu kadar hassas ve takiyorsun..

ben 3.5 yıldır bebegım olsun dıye ugrasıyorum olamadı bıturlu alamdık kucagımıza ....
evlat ne demek ben çok ıyı anlıyorum bı evladın var bı kızın var ne kadar guzel bence bu yapılanlara üzülmek yerıne bı kenara bırak ve cennet kokusunu içine çek onları Allah göruyor zaten elınde boyle bı mutluluk kaynagı varken sakın kımsenın sızı uzmesıne ızın verme dıyecegım budur....

maalesef :( :( ve bana bunu niye yapıyor anlamıyorum . tamam erkek oluyor diye belki gerçekten sevindi ama bana bunu gelip te niye ballandıra ballandıra anlatıyor :s :s diğer torun da erkek olacakmış çok sevindik babanla yazlıkta kuzu çevirme yaptık eltinlerle kutladık falan diyor . canımı acıktmak için mi . inanın erkek çocukta hiç merağım yok. hep bir kız çocuğum olsun istemişimdir kendimi bildim bileli ve rabbim de çok şükür ki verdi.. ama şimdi ona yapılan haksızlıkları takmadan geçemedim . kabul edemedim .

yine kız çocuk erkek çocuk ayrımı. olay bu bence. yazık gerçekten.. kv sanki erkek..
torunun kızı erkeğimi olur.. yıl olmuş 2014. kafaya bak. ortaçağda.

hiç takılıp üzülmeyin onların takacağı 4 bileziğe zaten muhtaç değilsinizdir ama öyle bir anlatıyorsunuz ki paragöz gelin, eltimde hemen hamile kaldı diyerekte kıskanç elti konumuna sokuyorsunuz kendinizi ...

bende hemen hemen aynı şeyleri yaşadım sizinle hatta yaşıyoryumda... eltilerime yemekli içkili düğün yapılmış bana kurupastalı , eltilerime hep en iyi markalı yerlerden düğün alışverişi yapılmış bana en ucuz , onlara kalın setler bana ince daha birçok şey eksikti bende ...üstelik kayınpederim onlara ne yaptımsa sizede onu yapıcam demişti nişanda....ama ben hiç umursamadım kimseden bir beklentim yok aksine istemiyorum da ...kayınpederim en çok erkek torunlar seviliyo dedi, kayınvalidem hep diğer torunlarından bahseder umursamam evlat benim evladım ister sevsinler ister sevmesinler ...bu arada bi eltimde ben hamile kaldıktan sonra hamile kaldı inan hiç düşünmedim ben hamile kaldım diye oda kaldı diye ...

bunlarla kendinizi mutsuz edeceğinize eşinizle bebeğinizle yaşantınıza bakın mutlu mesut yaşayın....

Back