İlk doğum günü

izmirdeyseniz pasta işleri için arkadaşıma yönlendirebilirim aslaaa pişman olmazsınız. ORganiasyonda da yardımxı olacağını düşünüyorum.

Benim şahsi fikrim çok ama çok gereksiz olduğu yönünde. Evde bi pasta alıp üçümüz kutladık oldu bitti. Pastayı da eşim alıp gelmiş hadi dedim boş geçmeyelim. Çocuğun hiç hatırlamayacağı bir şey için o kadar uğraşıp maddi manevi zarar etmek bana pek doğru gelmiyor.

3 cocugum var. Dogum gunu kutlamalarinda canim isterse yemek yaparim ve 4 cesit pasta hala teyze dede kv cagiracagim zaman dogum gunumuz var demem.cunku zorla hediye aldirmak gibi geliyor bana ben sevmiyorum.hatta gelirler ceske soyleseydin hediye alirdik diyorlar.
Bazende ailecek disarida yemek ve guzel bir pastanede pastamizi keser geliriz . ki buyuk oglum 28 aralik bu sabah konustuk esimle sade olacak disarida yemek ve pasta kesimi...

ben katiliyorum yani dogumgunu cocugun gonlunu eglemek icindir, arkadaslarini cagirirsin hep birlikte eglenirler. Eeee burda cocuk kendini bilecek yasta degil, akrabalar geliyor onlarin gonlu oluyor bu simdi cocugun dgunu mu oluyor??

Ben de çocuk ne anlayacak olayına katılmıyorum. Biz veya akrabalar eğlenmedik açıkçası, ye iç git ve hizmet etin nesi eğlenceli olabilir. Evet oğlum doğum günü olduğunun farkında değildi ama gayet eğlendi. Balonlarla, ışıklarla oynadı, pastasını istediği gibi mıncıkladı, gelen hediyeleri açtı, insanlarla eğlendi, sağdan sola koşturdu. Onun için güzel bir gündü.

organizasyon sirketine gerek yok ama evi süsleyip biciriga kücük bir parti yapsaniz güzel bir ani olur.
bazi cocuklar cosuyor- benim arkadasin kizi bir yas partisinde baya eylenmisti. balonlarla oynuyordu bicir bicir.

Bu kişisel bir tercih. Kimine gereksiz gelir kimi illa olsun der. Mesela ben çok gereksiz buluyorum . Bir pasta biraz alıştırmalık yapıp etrafı da süslerseniz biraz yeterli.

Bence eşiniz çok haklı bende aynı fikirdeyim çocuğun aklı yetene kadar böyle büyük orginizasyonlar gereksiz masraf aile içinde şirin bir kutlama daha makul olur. O paraylada çocuğun bir ihtiyacı karşılanır.

Bu bana tuhaf geliyor hediye alinmamis olabilir ama oraya geldin gordun harclikta mi verilmiyor mesela ?Hediyeyi belese almayacak kimse sonucta. Bunu deyip elini cebine atmayan samimiyetsizdir net

Özenmişimdir hep 15-20 kişilik çekirdek aile kutlamalarına.. Ben de oğlumun ve kızımın ilk doğum günlerini evimde zarif bir sofra ve ikramlar kutlamak istedim ama eşimin ailesi çok kalabalık.. En çekirdek halimizle 50 kişi oluyoruz ne yazık ki.. Beni istemeye bile 45 kişi gelmişlerdi, düşünün. Biz mecburen dışarda kahvaltı organizasyonu yaptık çocukların ilk doğum günlerinde. Oraya bile organizatör istemedim. Aldım balonlarımı, masa örtümü; verdim pasta siparişimi bitti gitti..

Büyüdükleri zaman organizasyonlu konseptli doğum günü isterlerse yaparım tabi ama 1 yaş için bana da gereksiz geliyor.

Organizasyon şirketine gerek yok ki. İnternette çok uygun fiyatlarla bu tür setler satılıyor. Masa örtüsünden balonuna, süslenmesine kadar Her şeyi içind e ve çok uygun fiyatlarla. Onları bir araştır bence. Pastanı da seçtiğin konsepte göre sipariş verirsin.

Bence yap oğlun için değil kendin için yap çok güzel anı oluyor artı yapmazsan hevesin kalıyor hazır tabaklar biraz pahalı oluyor ama ben kendi konseptime göre sticker hazırlamıştım istediğin boyutta sipariş veriyorsun. Tabaklar için ,9 cm bardaklar için 6 cm. Su şişesi sargısı fln da ne varsa doldurdum afiş bile yaptirdim çok da güzel oldu

Canım organizasyon şirketinin yapacağıni sen yaparsin ztn hevesini kacirma uygun fiyata gayet güzel suslersin ne var yaaa.
Mesela.internette dev 1 yaş balonu var 1 metrelik. 20 TL fln.
Tabak bardak birkaç süs flama fln çok uygun a al işte ne var sanki . Ben Amerikan servis bile yaptirdim :)

Bende dogum gunu yapacagim gunu sabirsizlikla bekliyorum ama el emegi daha bi anlamli olur bence bana organzasyon taleo etseler ben kabul etmem

Organizasyon gereksiz gerçekten bende oğlumun dogum günü için yemek süsleme kendim yaptım. Eşim bir yaş yazılı oğlumuzun resmini pano yaptı. Bende balon alıp helyumla doldurttum tavana saldım hepsini ve hastane kapısından 10 metre tül kalmıştı int bakarak kuyruklu ponpon yapıp masayı süsledim. Pastaneden de güzel bir pasta yaptırdım. 7 8 çeşit yemek yaptık annemle. Eşim oğlumuzun resmini magnete bastırdı hediye paketlerini ben yaptım. Organizasyon en kötü 800 900 diye biliyorum ben o fiyata oğluma künye yaptırdım daha iyi

İçinizden geliyorsa; eş dost, sevdikleriniz bir araya gelmek için güzel bahane olur.
Her şey "Çocuk hatırlamaz, bi şey anlamaz; anlayacağı zamana yaparsınız" diye yapılmak ve mantık taşımak zorunda değil, ruhen sizi besleyecekse-eğlence olacaksa yapın.

Ha çocukları muntazaman full süslü giydirip sıkıntı içine sokma, israf gösteriş kısmı eleştirilir; ama anı toplamanın ve güzel bir eğlence hazırlamanın şık, ucuz ve manalı yolları her zaman bulunur.

Ben hatıra fotoğrafları ve videoları biriktirmeyi çok seviyorum; biraz eski tarzım da, telefonda toplamak yerine albüm oluşturuyorum ileride "Bu babayınızın güççüklüğğğ bah" diyerek torun morun darlamak için.

Oğlumun ilk yaş günü için yaptıklarımı anlatayım (Yazın yaptık, beğendikleriniz olursa kışa uyarlarsınız artık):

1)Organizasyon şirketi vb. girmedik, hemen hemen her şeyi kendimiz ve yakınlarımız birlikte yaptık.

2)Mısırlı patatesli salata, çeşitli şekillerde/renklerde klasik kurabiyeler, süslü kürdanlı havuç topları, jelibon kasesi (Karpuzun içini çıkarıp içini şekerleme doldurmuştuk), marşmelov çiçekleri (Hariboları çöp şişlerin ucuna takıp dışını benmari usulü çikolata kaplayıp üzerine renkli pasta süsleri koyduk, köpük kesip renkli bir saksının içine yerleştirip çöpleri batırarak sabitledik, dolapta beklettik, çok basit ve etkili oldu) mevsim meyveleri, peynirli poğaça, mercimek köftesi, patlamış mısır, cup kekler.

İçecek olarak klasik meşrubatlar ve çay servisi.

Doğum günü pastasını sipariş yaptırdık:
Örnek olarak netten beğendik verdik, şunu ismine uyarladılar, içini istediğimiz gibi yaptılar:

Pastayı görünca zaten direkt çocukluğuma döndüm ^_^

3)Selfie çerçevesi yaptık. Bunun için kırtasiyeden birkaç malzeme almanız ve zevkinizi konuşturmanız yeterli.
Mukavvadan çerçeveyi besledik, üzerini metalik gri kağıtlarla kapladık (Adını unuttum o kağıdın), astronot, gezegen yıldızlar vb. stickerlar yapıştırdık, yine mukavvaları kesip renkli şekillerde "X , 1 yaşında" diye yazdık öyle. Artık nasıl bir mesaj istiyorsanız ona göre yapabilirsiniz tabi, "X'in ilk yaş günü hatırası" vb. yazarsınız.

4)Oğlanın mama sandalyesini süsledik, bunun için biraz tül biraz kurdele ve birkaç yıldız stickerı, yapışkanlı kağıtlar vs yetti. İçinde bol bol fotoğrafını çektik; ışığını vb. biz ayarladık profesyonel gibi çıkardık.

5)Her yeri balon doldurduk, bahçede yaptığımız için alan buna müsaitti, gelen çocuklar dilediğince oynasın diye onlar için alan oluşturduk, salıncaklar kurduk (Babamlarla eniştemler çöküp sallandı gerçi en çok ), a101de satılan baloncuk üfleme şeysileri var ya, onlardan aldık gelen her çocuk için; baloncuk üfleyip durdular her yere. :)

6)Video kaydı yaptık, gelenler; oğlumuzun aklının ereceği bir güne, iyi dileklerini, sevgilerini vb. dile getirerek seneler sonrasına mesajlar bıraktılar. Evet, o gün anlamayan çocuk (Gerçi doğum gününde de gayet eğlendi balon-baloncuk peşinde oynarken), bugün o videoları izleyip gülüyor ve çok hoşuna gidiyor, "Bana mı demişleer" diyor. Yine yapacağız inş.

7)Yapışkanlı simli kağıtlardan koca koca harfler kestik, iyi ki doğdun X yazdık, tülün üzerine yapıştırdık, tülü de duvara gerdik; kenarlarına bir sürü balon bağladık.

8)Birkaç tane harf balon aldık, fotoğraflarda kalması için ki daha sonra tekrar kullanılabiliyormuş, sondur kaldır; yine kullan yani.

9)Bahaneyle, bahçe demirleri ve ağaç gövdelerini beyaza boyadık. Gelin gibi oldu her yer.

10)Süslemeleri yaparken kendimi 23 Nisanda sınıfını süsleyen çocuk gibi hissetmem heyecanlanabilmem ve çok keyif almam da, cabası.

İyi ki yaptım. Çok güzeldi. ^_^

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…