İçinizden geliyorsa; eş dost, sevdikleriniz bir araya gelmek için güzel bahane olur.
Her şey "Çocuk hatırlamaz, bi şey anlamaz; anlayacağı zamana yaparsınız" diye yapılmak ve mantık taşımak zorunda değil, ruhen sizi besleyecekse-eğlence olacaksa yapın.
Ha çocukları muntazaman full süslü giydirip sıkıntı içine sokma, israf gösteriş kısmı eleştirilir; ama anı toplamanın ve güzel bir eğlence hazırlamanın şık, ucuz ve manalı yolları her zaman bulunur.
Ben hatıra fotoğrafları ve videoları biriktirmeyi çok seviyorum; biraz eski tarzım da, telefonda toplamak yerine albüm oluşturuyorum ileride "Bu babayınızın güççüklüğğğ bah" diyerek torun morun darlamak için.
Oğlumun ilk yaş günü için yaptıklarımı anlatayım (Yazın yaptık, beğendikleriniz olursa kışa uyarlarsınız artık):
1)Organizasyon şirketi vb. girmedik, hemen hemen her şeyi kendimiz ve yakınlarımız birlikte yaptık.
2)Mısırlı patatesli salata, çeşitli şekillerde/renklerde klasik kurabiyeler, süslü kürdanlı havuç topları, jelibon kasesi (Karpuzun içini çıkarıp içini şekerleme doldurmuştuk), marşmelov çiçekleri (Hariboları çöp şişlerin ucuna takıp dışını benmari usulü çikolata kaplayıp üzerine renkli pasta süsleri koyduk, köpük kesip renkli bir saksının içine yerleştirip çöpleri batırarak sabitledik, dolapta beklettik, çok basit ve etkili oldu) mevsim meyveleri, peynirli poğaça, mercimek köftesi, patlamış mısır, cup kekler.
İçecek olarak klasik meşrubatlar ve çay servisi.
Doğum günü pastasını sipariş yaptırdık:
Örnek olarak netten beğendik verdik, şunu ismine uyarladılar, içini istediğimiz gibi yaptılar:
Pastayı görünca zaten direkt çocukluğuma döndüm ^_^
3)Selfie çerçevesi yaptık. Bunun için kırtasiyeden birkaç malzeme almanız ve zevkinizi konuşturmanız yeterli.
Mukavvadan çerçeveyi besledik, üzerini metalik gri kağıtlarla kapladık (Adını unuttum o kağıdın), astronot, gezegen yıldızlar vb. stickerlar yapıştırdık, yine mukavvaları kesip renkli şekillerde "X , 1 yaşında" diye yazdık öyle. Artık nasıl bir mesaj istiyorsanız ona göre yapabilirsiniz tabi, "X'in ilk yaş günü hatırası" vb. yazarsınız.
4)Oğlanın mama sandalyesini süsledik, bunun için biraz tül biraz kurdele ve birkaç yıldız stickerı, yapışkanlı kağıtlar vs yetti. İçinde bol bol fotoğrafını çektik; ışığını vb. biz ayarladık profesyonel gibi çıkardık.
5)Her yeri balon doldurduk, bahçede yaptığımız için alan buna müsaitti, gelen çocuklar dilediğince oynasın diye onlar için alan oluşturduk, salıncaklar kurduk (Babamlarla eniştemler çöküp sallandı gerçi en çok
), a101de satılan baloncuk üfleme şeysileri var ya, onlardan aldık gelen her çocuk için; baloncuk üfleyip durdular her yere. :)
6)Video kaydı yaptık, gelenler; oğlumuzun aklının ereceği bir güne, iyi dileklerini, sevgilerini vb. dile getirerek seneler sonrasına mesajlar bıraktılar. Evet, o gün anlamayan çocuk (Gerçi doğum gününde de gayet eğlendi balon-baloncuk peşinde oynarken), bugün o videoları izleyip gülüyor ve çok hoşuna gidiyor, "Bana mı demişleer" diyor. Yine yapacağız inş.
7)Yapışkanlı simli kağıtlardan koca koca harfler kestik, iyi ki doğdun X yazdık, tülün üzerine yapıştırdık, tülü de duvara gerdik; kenarlarına bir sürü balon bağladık.
8)Birkaç tane harf balon aldık, fotoğraflarda kalması için ki daha sonra tekrar kullanılabiliyormuş, sondur kaldır; yine kullan yani.
9)Bahaneyle, bahçe demirleri ve ağaç gövdelerini beyaza boyadık. Gelin gibi oldu her yer.
10)Süslemeleri yaparken kendimi 23 Nisanda sınıfını süsleyen çocuk gibi hissetmem heyecanlanabilmem ve çok keyif almam da, cabası.
İyi ki yaptım. Çok güzeldi. ^_^