• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum günü meselesi.

Benim bebeklik fotoraflarım olmadığı için uğraşıyorum aslında bu kadar oğlumun güzel bebeklik fotoğrafları olsun istiyorum
Zaten aile arasında en fazla 15 kişi olucak.
Ee 3 araba doluşup dayının bahçeye gidin. Herkes keyifli vakit geçirsin. Ikramları da bölüştürürsünüz arabalara. Açık hava çok keyifli oluyor.

Hepimizin/çoğumuzun iyi kötü bir yaş doğum günü fotoğrafı vardır. Bir pasta ve arkasında anne baba ve çocuk... O zamanlar dahi hatırlanan bir durum. Şu an imkanlar genişledi. Hiç yapmamak olmaz diye düşünüyorum. İmkanı olan isterse havai fişek patlatsın kendi görüşü. Çocuk yorulmuyorsa bakımında engel yoksa herkes kendince birşeyler yapabilir. Lohusalıktan bebek bakımından yorulan annenin ilk büyük sosyal aktivitesi...
1000tl verip organizasyon şirketi işine girdiyseniz bari dayının bahçesinde yapın geniş geniş. Küçücük evde koca koca posterler garip olur. Evden taşıyacağız şeyler niye sorun ki? Eşiniz/yakınınız arabayla bir iki saat önce bıraksın. Siz de peşinden hep birlikte çıkarsınız.
Benim hic yok doğumgünü resmim. Çocukluğuma ait 1 tek kare var. Başka da yok. Ama Çok hevesim vardi doğumgünü pastasına . Bana alinsaydı sevinçten cildirabilirdim. O sebepten almadılar demek ki :)

Sanirim durumunuz epey iyi. Zira bit kadar anlamayacak bebek icin 1000 lira para vermek bilemedim. Anliyorum fotograf vs istiyosun ama sevdiklerinizle evde ya da bahcede cok guzel cekerdiniz zaten. Bi'kac balon kisir borek oldu bitti. Organizasyon bebege degil size oluyo malum anlamiyo.

Benim bebeklik fotoraflarım olmadığı için uğraşıyorum aslında bu kadar oğlumun güzel bebeklik fotoğrafları olsun istiyorum
Zaten aile arasında en fazla 15 kişi olucak.
15 kişi bin lira çok absürt bi rakam gereksiz pahalı kendiniz süsleyin dışarıda yapın süslenince güzelleşir görüntüsü ayrıca fotoğrafçıya da hatıra fotosu cekinebilirsiniz

Aslında 3 4 5 yaşlar bu iş için daha iyi bence.

1 yaşında çocuk için kalabalik..., oynamasına izin verilmeyen masa üstünde bir sürü renkli şey.... ve kendisini güldürmeye çalışan insanlar.. ha derseniz ki masanin üstündekilerle gönlünce oynayacak anlarım ama.. öyle de yapamazsınız sonuç olarak..

Ama 4 yaşında bir çocuk için renkli pasta çok daha fazla şey ifade ediyor.

Ha dersiniz ki ben her sene bu şekilde doğum günü yapabilirim çocuğuma. Maddi imkanım ve enerjim var. Ona da amenna.

Bir de ben anne olmadigim icin hevesinizi anlamiyor olabilirim.

Sizi kıracak bir şey sòylememisimdir insallah.
Anne olmamanla alakasi ykk canm . ben anne degilken ayni senin gibi dusunyordum. Hamileyim hala senin gibi dusunyorum.

Merhaba hanımlar .
Hemen konuya giriyorum 😊
Oğlumun ilk yaş günü ve doğum günü için hazırlıklarıma başladım çoğu şey hazır ..
Ama çok kararsız ve bir türlü karar veremiyorum ..
Evimizin önünde bir dükkan var doğum gününü onun önündede yapabilirim ..( biraz çirkin bir görüntüsü var )
Evde de olabilir ama bu seferde koltuklarım büyük ve oda küçük bir oda .
Koltuğun bir tanesi mutfağa çıkartılacak
Bu konuda çok kararsız kaldım siz olsanız nasıl yapardınız ??
Ve organizasyona dışarıda yapıcağımızı söyledik masa vs herşey ona göre ayarlandı ve cumartesi günü sizce adama şuanda evde olucak diye seçtiklerimi değiştirebilir miyim?
Dayımların çok güzel çiçeklerle dolu bir bahçesi var burda yapabilirsiniz diyorlar ama orasıda uzak olduğu için arabayla evden herşeyi oraya getir götür yapmak istemiyorum ..
Kararsızlıklarımla baş edemedim bir türlü ..
Bana lütfen fikir verin ..
Herkes gereksiz olduğunu söylüyor organizasyonuda abartı olduğunu düşünüyorlar sizce organizyon gerçekten gereksizmi ? Gereksiz ve pahalı buluyor herkes sizcede öylemi (masa afiş pasta ) toplam 1000 lira sizce budamı gereksiz ?
Aile arasında olucak ama oğluna güzel fotoğraflar bırakmak istiyorum ilk yaş doğum günü olduğu içinde biraz özen gösteriyorum ama bana bir fikir verin lütfennnn 😊
Canm oncelikle bebegine yeni yasi en iyi en guzellerini getirir. Mutlu bi hayati olur insallah.
Smdi anladigim kadariyla organizasyonla anlasmissin. Buyuk ihtimalle kaporadaverildi. Su dakikadan sonra ne dersek diyelimbos.
Ha fikrim şudur ; guzelce giydirip balonlu bi ortan hazirlayip evdede resimler cekilebilir minik bi pastayla ani olsun isterseniz. Ben onu bile yapmayi dusnmuyorum gerci.
1000 tl cidden cok fazla. Ha bu kdr masrafa girmissiniz o dukkanin onunde yapmayin cok komik olur. Madem satafatli bi dogumgunu hszirlanmis 1 gunluk zahmete katlanin o cicekli bahcede cok daha guzelbi kutlama yapilir. Resimlerde daha guzel cikar hem.

Merhaba hanımlar .
Hemen konuya giriyorum 😊
Oğlumun ilk yaş günü ve doğum günü için hazırlıklarıma başladım çoğu şey hazır ..
Evimizin önünde bir dükkan var doğum gününü onun önündede yapabilirim ..( biraz çirkin bir görüntüsü var )
Ve organizasyona dışarıda yapıcağımızı söyledik masa vs herşey ona göre ayarlandı ve cumartesi günü sizce adama şuanda evde olucak diye seçtiklerimi değiştirebilir miyim?
Dayımların çok güzel çiçeklerle dolu bir bahçesi var burda yapabilirsiniz diyorlar ama orasıda uzak olduğu için arabayla evden herşeyi oraya getir götür yapmak istemiyorum ..
Herkes gereksiz olduğunu söylüyor organizasyonuda abartı olduğunu düşünüyorlar sizce organizyon gerçekten gereksizmi ? Gereksiz ve pahalı buluyor herkes sizcede öylemi (masa afiş pasta ) toplam 1000 lira sizce budamı gereksiz ?
Aile arasında olucak ama oğluna güzel fotoğraflar bırakmak istiyorum ilk yaş doğum günü olduğu içinde biraz özen gösteriyorum ama bana bir fikir verin lütfennnn 😊
Bu herkesin kendi tercihi tabiki yapanlara bişey diyemem ama ben kesinlikle yapmayı düşünmüyorum. Onun yerine ailecek bir iki günlüğüne bir yerlere gidip orada güzel anılar biriktirip fotoğraflar çekmeyi düşünüyorum sonra sadece o fotoğrafların olduğu bir albüm hazirlicam . Büyüdüğünde doğum gününde ona güzel anılar hediye editmis olucaz ya da meleğim için ihtiyaç sahibi birine bu öğrencide olabilir yardım etmeyi düşünüyoruz. Ama kesinlikle başkaları eglensin ben organizasyonda herşey yolunda mı diye kosturayim üstüne o kadar masraf etmeyi düşünmüyorum. Biz zaten sevdiğim insanlarla ailemizle sık sık bir araya geliyoruz. Eğer yine de fikrim değişir ve kutlama yapmak istersem pastayı kendim yaparım böreği annem yapar kurabiyeleri kuzenim yapar içecekleri de ben hazırlarım ve piknik yapmaya gideriz doğada açık alanda hem eğleniriz hem yine güzel anılar hem de kutlama yapmış oluruz

Allah uzun sağlıklı sıhhatli güzel ömür versin..Nice yaşlara inşallah. Mutlu yıllar. Yengec burcu demekki kuzu oyy benden..bence yap organizasyon ben büyüdüm ailem fakir olmamasina ragmen o zamanlar,fakir fakir fotolarim var. 😁 bizim zamanimizda organizasyon mu vardi efendimm ama simdi vaaar yap ve bol.bol. foto cek.vee evde yapma bence temizlik tantana bidi bidi. Dayi evi de uzaksa o bahsettigin yer iyi
Ben de dayı evi diyorum.benim oğlanın ilk yaş doğum günü öyle bir zamana geldi ki geçen sene Ağustos sonu..yazliktaydik.. kurban bayramı ve 30 Ağustos tatili birleşince özsüt bile şeker hamurlu yaş pasta yapmadı tatil nedeniyle.klasik bir pasta aldık.amca yenge ve kuzeni dışında kimse yoktu.organizasyon olayına da girilmiyor topu topu 5 kişi olunca.icimde kaldı..1000 TL çok bence de bu zamanda... daha makul harcamalar yaparak da güzel hatırlanacak bir doğum günü hazirlanabilir.ben bu sene için aliexpresten bir sürü kurabiye kalıbı ve pasta yapımında kullanılan malzemelerden aldım.

Ben de dayı evi diyorum.benim oğlanın ilk yaş doğum günü öyle bir zamana geldi ki geçen sene Ağustos sonu..yazliktaydik.. kurban bayramı ve 30 Ağustos tatili birleşince özsüt bile şeker hamurlu yaş pasta yapmadı tatil nedeniyle.klasik bir pasta aldık.amca yenge ve kuzeni dışında kimse yoktu.organizasyon olayına da girilmiyor topu topu 5 kişi olunca.icimde kaldı..1000 TL çok bence de bu zamanda... daha makul harcamalar yaparak da güzel hatırlanacak bir doğum günü hazirlanabilir.ben bu sene için aliexpresten bir sürü kurabiye kalıbı ve pasta yapımında kullanılan malzemelerden aldım.
Aaa aliexpress gercekten guzel bir fikir. Ayni zamanda susleme tarzi seylerde cok uyguna getirtilir bak gayet mantikli. Ters bir zamana gelmis sahiden ama başak mis oda kiyamam akilli bir cocuktur kesin :) 1000 tl cok ben daha gecrn gun instagramsa 500 tlye gordum masa dekor vs. Ama iline semtine gore degisiyor galiba

ben çok gereksiz buluyorum 1 yaş ya daha.ille fotoğraf içinse bol bol fotoğrafını ne biliyim müzede çekin denizde ördeğine binmiş çekin çimenlerde yuvarlansın çekin, topa vursun çekin.bu çok gereksiz ya herkeste de aynı şey.abartılı pastalar gereksiz süsler falan.1000 lira kolay mı kazanılıyor yazık günah, çocuğa daha faydalı bir şey için kullanırsınız.

Oğlumun ilk yaş gününde pastasını da ben yapmıştım heveslenip şeker hamurundan iyi de olmuştu .Kağıt bardaklar ,tabaklar ,süsler filan almıştık .Toplasan pasta masrafı da dahil 100lira belki tutmuştur .
Ama arkadaşların dediği gibi oğlum kalabalıktan bunaldi ,ağladı , korktu .
Öyle bir organizasyon filan yapsam uzulurdum 😊
Siz bilirsiniz ama bence de fazla sanki

Aaa aliexpress gercekten guzel bir fikir. Ayni zamanda susleme tarzi seylerde cok uyguna getirtilir bak gayet mantikli. Ters bir zamana gelmis sahiden ama başak mis oda kiyamam akilli bir cocuktur kesin :) 1000 tl cok ben daha gecrn gun instagramsa 500 tlye gordum masa dekor vs. Ama iline semtine gore degisiyor galiba
Dosya yukleyebilsem kalıpların resmini gonderirdim.superman,batman, Mickey mouse ,kral tacı, enjeksiyonlu alfabe ve sayı kalıpları şeker hamuru için...kare,yuvarlak ,çiçek, kalp, yıldız kurabiye adam ,cam ağacı kurabiye kalıplariı,bulut..bir sürü şey aldım 200 TL:) yas pasta malzemeleri...de dahil
Ah 1 hafta önce dogsa aslan olacaktı anası gibi.ama olmadı canı sagolsun

Oğlum 10 aylık.
Maddi imkanım da varken mevlüt, diş bulguru yapmadım. Ne evde ne başka bir yerde. Şimdi doğum günü yaklaşıyor. Çevreden talep eden soran oluyor. Bazılarına heves etsem de karşıyım bu paraların dökülmesine. Hele büyükler istiyor diye.
Bebekler büyüyüp kendileri hatırlayana kadar ben bu organizasyonlara karşıyım

Guzel fotoğraflar kalması için biz bir yaş albümü yaptırmıştık, ilk defa cimlerde emeklerken, ilk defa pastanın tadına bakarken bir çok güzel pozumuz var ailecek..
Yaptığınız içinize siniyorsa bize laf düşmez, ama madem sordunuz, çocuğu kalabaliga, şaşaalı kutlamalara sokmazdim ben olsam.
Yapacaksam da, biraz daha büyüdüğünde kendi arkadaşlarıyla bir kutlama yapardım ki, çocuk anlasın mutlu olsun diye 😊

Bende sordunuz diye sölüyorum organiNazyon ne gerek var ..kardesimde yapti 3000 lira tuttu mekan susler pusler pastalar yok pasta patlatma merasimi falan ...
Yeğenim napti 3 saatlik partinin 1bucuk saati uyudu arabasinda ailecek mekanda gün yapiyomuş gibi kendi kendimize yedik ictik sohbet... canimm yegenim foto cekilirken ürktü toplasan 3 5 iyi fotosu var ...ben halası olarak poz veremedim bile cocuk aglamaktan helak oldu o masanin altinda illa o afislerin altinda durmaktan bunaldı...pasta patlatmak neysee tamamen avrupa özentisi bencee onuda patlatmadı bile cocuk pastaya elini bile degmedi artik annesi mecbur zorla agziba yuzune pasta sürdü resimleri olsun diye bu seferde cocuk ellerine bulasan pastadan dolati sürekli agĺadı..kalabalik zaten 20.kisi hadi hadi diyip surekli alkış sürekli bi ilgi neysee cok uzattim cocuk hatirlamiyacak bile

Benimde oglum var babası ve ben kucuk suslu bi pasta aldik ucumuz cok guzel eglendik kendi aramizda dogum gununsarkisi ögrettik.mumlari üflettik simdi benim oglum nerde pasta mum görse dans ederekk iiiki dodduu üfff üffff yapiyo...ama yegenim resmen travma geçirdi 20 kisinin yüzunden

Merhaba hanımlar .
Hemen konuya giriyorum 😊
Bu tarz seyleri sacma ve gereksiz buluyorum dedi ve ciraganda dogum gunu kutladi😂😂 saka bir yani uzun cok guzel bir omru olsun allah size bagilasin🖤

Siz seçenekleri sorarsınız biri gelir "ne gerek var yaae o bebek" der. :KK45:

Benim evim küçük olduğu için istediğim kişileri çağıramayacaktım. O yüzden uygun fiyatlı bir cafe ile anlaşmıştım. Her şey benden olacaktı sadece mekan lazımdı.
Hediyelikler, ikramlıklar, elbise vs. derken 2 sene önce zaten 500₺ yi bulmuştur. O yüzden keyfinize bakın kimseyi takmayın.

Organizasyonla yapılanlar bana abartılı geliyor. Hem de çok abartılı..
Mesela bir butik pastaya asla 300-400-500 vermem. Bildiğimiz bir pastahaneye zeminini hazırlatıp süslerini eşimle biz yaptık..

Bu sene daha az kişiyle evde yapacağım oğlumun doğumgününü ve bazı süsleri kendim hazırlıyorum şimdiden 1 ay sonrası için. Son zamana sıkışmasın sonuçta. :KK48:

Güzel telaşlar bunlar. Benim çocukluğumda hiç doğumgünü kutlanmadı.
Güzel anılar biriktirmek lazım. Ben açıp açıp bakıyorum. Değişim inanılmaz..

Back