İlk doğum günü

Bence pasta yaptırın, ama 10 kişilik yaptırın tam 15 kişilik yaptırırsanız artar, baya büyük dilim hesaplanıyor şeker hamurlu pastalarda. Şahsen 6 kişilik yaptırıp 12 kişi yediğimizi biliyorum 🙈 bence ilk yaş hatırası kalsın ya, consept yapanlar var onlar ile anlaşın. 1000 1500 ü gözden çıkarın, o kdr tutuyor🥰 Ama ilk yaşa ben de özenirdim🙈

Bu bizim masamız. Dekorasyonu, marshmallowları ve inat uğruna pastayı ben yaptım :KK70: balonları internetten sipariş verdim, masa kenarı süsüde ben yaptım. Kalan herşey annem, teyzem ve arkadaştan. Bizde 20 kişi kadardık. Bu masa bana 150 liraya falan mal oldu, pastayla :)

Eklentiler

• Screenshot_20191208-225524.png
    Screenshot_20191208-225524.png
    632,1 KB · Görüntüleme: 115
Evettüm mesajlar ortak paydada bulustugunu gore hakikaten organizasyon gereksiz:) fiyat almamıştım hic bugun bir iki yerle görüştüm. 15 kişi evde yapilacak bi kutlama icin alt tarafı ne kadar masraf çıkar diyedusunyordum taa kii bir firma 2200 diğeri 2850den başlayan fiyatlar verene kadar :)
şaka mı ? :63: :63: ya vallahi bu instagram kadınlarının çıkarttığı garip adetleri takip edip hemen o işe girmek lazım piiuuvvvv

Ben ilk yas dogumgünü icin üc ay öncesinden evde geceleri hazirlik yapmaya baslamistim
Internetten süslemeleri sectim, eve geldiler elimle bircok süslemeyi yaptim
Cocuklarin icin cam mama kavanozlarini bitiktirmistim, icine birkac cesit seker koyup süslemistim
Elimde büyükce bir karton kutudan fotograf cercevesini kendim yapmisim renkli kecelerden, masanin arkasina yine kendim adini yasini güzelce yazdim konsepte uygun kaplama kagitlariyla
Pastayi siparis vermistim sadece, kv dem yemekleri halletmisti ben de masa süslemelerini sekelrmeleri, kurabiyeleri
Tavandan asilan cicekler yapmistim ince hediyelik kaplama kagitlarindan
Herseyi kendi elimle halletmistim ama ne kadar geldi bilemiyorum ama cok fazla bir gideri yoktu pasta disinda
Internetten ilham alip yapabilirsin, bolca fotograf bak mutlaka yapabilecegin birseyler cikar

Bu bizim masamız. Dekorasyonu, marshmallowları ve inat uğruna pastayı ben yaptım :KK70: balonları internetten sipariş verdim, masa kenarı süsüde ben yaptım. Kalan herşey annem, teyzem ve arkadaştan. Bizde 20 kişi kadardık. Bu masa bana 150 liraya falan mal oldu, pastayla :)
pasta 2 katlı ve şeker hamurundan mı yanlış mı görüyorum :oha:

Ben 3 ay önce komşunun bebeğinin 1 yaş Doğum gününe gittim masayı siyah çöp poşeti ile örtü yapmışlardı çöp poşetinin üzerine de sarı renk arı resimleri yapıştırmışlardı konsept arı maya idi masrafsız yaratıcı ve güzel görünüyordu böyle bir fikir düşünebilirsin

Once yeni yasi hayrli olsun ama bncede organizasyon falan gereksiz bizde yeni yasi icin cok ozendik suslemeyi falan hepsini 50 tlye hallettik hatta10 tlye kocaman bi fotolu bir afis bile bastirdik yani netten arastirirsaniz uygun fiyata organzsyn frmasinin yapacagi seyi kendiniz gayet uyguna halledersinz isimli kartlar balonlar suslemeler 50 tl gecen sene kutladik bzde

Ocakta oğlumun 1.yas gününu kutlayacağız nasipse. Becerikli bir hatun degilim maalesef kendim uğraşıp da bir suru çeşit çıkaramam. Nette 1 yaş dogum gunu masaları, ozellikle süslemeleri cok hoşuma gidiyor. Bir organizasyon firmasıyla anlaşayım aklından geçenleri söyleyeyim hazırlasınlar diyorum.esime kalsa gereksiz masraf. Cocuk hatırlayacak mi sanki diyor :) o hatırlamasa da biz hatırlayacağız artı ilk dogum gunu Ne özeniyorum haliyle. Sizce gereksiz mi hakikaten? Onun ve benim aileler gelecek toplamda 15 kişi kadar olacağız. Çok masraflı bir şeye girişmem bir konsept var aklımda ( oğlumun adıyla bağlantılı) pasta ona gore hazırlanır uyumlu balonlar ve masa süslemesi olur diye dusunuyorum. Gereksiz mi sizce esimin dediği gibi?
Banada gereksiz gelirdi anne olana kadar 😊 Kızımın doğumgünü ağustosta o sıcakta evde yapamam dedim kafede yaptım. Süslemeleri nette gördüm eşimle hallettik. Çok beğenildi. 2.yaşı evde aileyle yapıcam. İlk doğum günü diye heves ettim. Hatırlamıcak ama fotoları görecek. İmkanınız varsa yapın.

Ocakta benm bebegm de 1 yasina basacak ama hayatta en sacma buldugum gosterislerden biri de bu , tabi ki dpgum gunu yapacagim ama evde dedeler falan ailr arasinda ve sık bir pasta ve ikramlar kizimada guzel bir elbise ve birkac balon yani konsept falan gereksiz ve cocugun hem zamanindan hemde cocuga yapilacak daha faydali birseyun maddiyatindan calmak bence, yani sirf annelerin gosteris meraki...ben foto cekimi yaptiracagim o daha guzel.bir hatira kalir cunku dogum gunu cocuklarini goruyorum kalabaliktan bunaliyorlar perisan oluyorlar

Bence gereksiz kendi eglenceniz içün yapıyorsunız bunu çünkü çocuk bundan ne eglenecek nede hatırlayacak o parayla gidin okuyan bi çocuga kalem defter alın daha manidar olur bence daha ileri yaşlarda çocugun unutmayacagı yaşlarda öyle güzel özenli dogum günleri hazırlarsınız daha mantıklı

Organizasyon fln cok abartı değil mi yahu. Bence o düşündüğünüz şaşaalı partiyi oğlunuz biraz daha büyüdüğünde yapın. Şimdi yine istiyorsanız aile arasinda biseyler hazirlayip kutlamak daha mantıklı.

Ocakta oğlumun 1.yas gününu kutlayacağız nasipse. Becerikli bir hatun degilim maalesef kendim uğraşıp da bir suru çeşit çıkaramam. Nette 1 yaş dogum gunu masaları, ozellikle süslemeleri cok hoşuma gidiyor. Bir organizasyon firmasıyla anlaşayım aklından geçenleri söyleyeyim hazırlasınlar diyorum.esime kalsa gereksiz masraf. Cocuk hatırlayacak mi sanki diyor :) o hatırlamasa da biz hatırlayacağız artı ilk dogum gunu Ne özeniyorum haliyle. Sizce gereksiz mi hakikaten? Onun ve benim aileler gelecek toplamda 15 kişi kadar olacağız. Çok masraflı bir şeye girişmem bir konsept var aklımda ( oğlumun adıyla bağlantılı) pasta ona gore hazırlanır uyumlu balonlar ve masa süslemesi olur diye dusunuyorum. Gereksiz mi sizce esimin dediği gibi?
Bence evde kendiniz yapabilirsiniz ben yeğeniminkini emek emek yapmıştım organizasyon şirketiyle görüşmüştük ama yüksek meblalar istiyorlar özellikle büyük şehirdekiler ki bu organizasyona genellikle tam pasta ama mesela atıyorum sadece 10adet cupcake 10adet kurabiye diye sınırlandırma yapıyorlar yani yine atıştırmalıkları siz kendiniz yapıyorsunuz verdiğiniz para sadece mekan süslemesi oluyor ki onuda kendiniz cüzzi bi miktara halledebilirsiniz harf balonlar alıp duvara yapıştırmıştık bi sağ bi sol olacak şekilde tam ortasına cerenin 1. Yaş günü harf harf çıktı alıp kurdeleye bağladık masayada cakepoplar ilk doğduğu günün çerçeveli fotoğrafı çubuklara batırılmış marshmellow makarna salatası mercimek köftesi ortada bir pasta ve kurabiyeler be cupecakelerle doldurduk çokta güzel oldu :) hatta 1 yaş pasta patlatması çekmi bile yaptım ona özel bol kremalı pastayla 🌺

İlk doğum günü özeldir, çocuk tabi ki hatırlamaz ama resimlere bakacaktır büyüdüğünde; siz de özenmişsiniz niye olmasın? ama bu anlattıklarınız için organizasyon şirketine ihtiyacıınız yok siz boşa masrafa girmeden evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz bunları diye düşünüyorum eş dost da birer bir şey getirir yardım ederler, şimdiden kutlarım nice senelere inşallah.

Çocuk hatırlamaz gereksiz diyenlere de katılmıyorum. Benim annelikteki ilk ve zorlu yılımın da kutlaması bu. Ben öyle baktım en azından.
İsteyen de görgüsüz desin amaan mis gibi de yaptım.
Uykusuz geceler, bebeğe alışmalar, bel ağrısı, sırt ağrısı, meme ucu yarası gibi bilumum sınavı vermişim azıcık eğlenmek benim de hakkım

Yaşadığınız yere göre değişir belki uyguna bulursunuz. Ama ben de bir heves görüşmeye gittim firmalarla en az 3-4 bine denk geleceğini görünce vazgeçtim. Içinde pasta bile dahil değil. O parayı zaten vermezdim de versem de istediğim gibi olmayacaktı ucuza kaçmaya çalışacağım için :) zaten hatırlamayacak ne gerek var dedim. Aldım netten balon , süs püs. Çektim hatıra fotolarını :)

pasta 2 katlı ve şeker hamurundan mı yanlış mı görüyorum :oha:
Evet :dondurma: Hatta şeker hamurunu da eşim yaptı Marshmallowlardan. Annem ve teyzeme ben mi yapsam pastayı dedim, "yapamazsın ki, ne gerek var millete rezil olmaya, al düzgün bir şey" dediler böyle aşağılar tarzda. O zaman iddaa kabul edildi dedim bende :KK70: 2 full gün sürdü o pastayı yapmam :)

Organizasyona karşı değilim nasıl canınız isterse öyle yapın yeter ki tüm bebeklerin bahtları şansları açık olsun.
Anlatılanlar çok hoşuma gitti
Hepsinin doğum günleri kutlu olsun.

X