İlk defa ne istediğimi bilmiyorum

inşallah özenti değil, kanaatkar insanlar olurlar. ben tek çocuktum, benim de tek odam yoktu, tabletim, son model telefonum, marka kıyafetlerim yoktu. ama anne ve babamı hiç suçlamadım, kötü de hissetmedim

ALLAH kimseyi mecbur bırakmasın
O zmn 5 cocuk yaptim ama baska birine mucburum deyin..Hayatimi yasayamiyorum ancak onlarin sorumlulugunu anneme devredince yasayabiliyorum deyin..Burada hersey yolundaymis gibi senaryo yazmayin cunku bu imkansiz bisey size basindan beri anlatmaya calistigim bu..

arkadaşlar konu açmış, dert yanmış olsam eleştirmekte haklısınız. ama burda konu ben değilim. çocuklarınızı nasıl yetiştireceğinize kendiniz karar verin. elbette her annenin kendi doğruları olur. ben 5 çocuk doğurdum, siz neden 1 tane istiyorsunuz demiyorum ben size. bu benim hayatım, yargılamak size düşmez. maddi ve manevi gücüm vardı oldu. benim çocuklarımın tabletten, i phone dan, marka kıyafetlerden çok, dertlerini sevinçlerini paylaşabilecekleri, zor durumda arkalarını dönebilecekleri kardeşlerine ihtiyaçları var. siz alın çocuklarınıza en pahalı, en lüks şeyleri, en pahalı kurslara gönderip, bir giydiğini bir daha giydirmeyin isterseniz. ama lütfen insanların özel hayatlarını da onlara bırakın.

Benim bi kızım var 11 aylık. Burada yazan şu düşünceye sonuna kadar katılıyorum birsürü çocuk olup yarım yamalak büyüyeceğine anneye hasret,tek kızım olsun hep benimle olsun. Ama kardeş meseleside çok önemli gelişimde. Ben hala kızımın büyümesine destek olurken yine ikinci bir çocuk düşünemiyorum. Tek olsun tam olsun. Eğer hazırsam ikinci çocuk olsun. Öyle hoop aniden ikinci çocuk olmasın.

inşallah özenti değil, kanaatkar insanlar olurlar. ben tek çocuktum, benim de tek odam yoktu, tabletim, son model telefonum, marka kıyafetlerim yoktu. ama anne ve babamı hiç suçlamadım, kötü de hissetmedim
Sizi konusmuyoruzki burada su an durumumuz iyi diyosunuzki ne kadar iyi olursa olsun bi iki cocuga saglanan imkanla bes cocuga saglanan bir olmaz. Size de yazik yani ne olursa olsun zor susleyip pusleyip anlatmayin

Türlü türlü hayat var. Dediğim gibi kardeş faktörü benim gözümdede çok önemli. Ama cesaretimmi yok sanırım bilemiyorum. Ama maşallah size.

Yasal süreyi filan boşverin de;
Kalbi atıyor artık yazıktır be

Yasal süreyi filan boşverin de;
Kalbi atıyor artık yazıktır be

Konu sahibi annesi cocuguna bakmayan bin tane insan var, cocugunuzun iyi bir hayati olup olmayacagini bilemezsiniz tabii ama aldirirsaniz bir hayati dahi olmayacagini biliyoruz.
Yasama hakkini elinden almayin lutfen.
Hic kasmaya cocugu germeye gerek yok.
Oglum 2.5 yasinda, once emzirmeyi kestim, gece sabaha kadar emmeler bitti, sonra beraber yatmalar, uzun uzun sallamalar falan hep bitti. Odasinda yatiyor bazi geceler uyanip geldigi oluyor ama cogunlukla sabaha kadar uyuyor, hatta bugun uyanmis yanima bile gelmemis oturmus kahvaltisini bekliyormus masada
Bazen ben yanima alip uyumak istiyorum ozluyorum onu. demem o ki hepsi bitiyor kasmaya gerek var mi? Rahat rahat uyuyun beraber :)

kasmayı bıraktım yemek de yemiyor napıyım burnunu tutup zorla ağzına kaşık soktuğum oldu daha mı iyi oldu Hayır aksine kendimden nefret ettim

uyku konusu da şöyle, gündüz besiğinde uyuyo gece babası bi yanında ben bi yanında döne donedöne uyuyor sonra biz o uyuyunca salona geçiyoruz 2 3 saat sonra yanına kıvrılıp yatıyoruz gece beslenmesi işi bitti bari bu sayede

bence burda çoğu insanın yapamadığını yaptığınız için garip geliyor. ben dahil, çok isterdim çok çoccuğum olmasını. insanın kardeşleriyle birlikte büyümesi, 10 yaşında tablet sahibi olmasından daha değerli. ailenize mutlu uzun bir ömür diliyorum

eşim sütten kestiğimde oğlumu abisinin yanına yatırdı, artık burda uyuyacaksın dedi, o kadar. öncesinde gece hep emmek istiyor diye ben ayırmadım
işşte sorun tam da burda..çocukların nazlanacağı kimse de yok ki.yazık napsınlar ağlasa da çırpınsa da tek tesellisi yanındaki abisi..kardeşler birbiriyle ilgileniyorlar aslında siz değil.ki bu bana göre yanlış.
bu arada yetiştirme tarzım herşeyin en lüxü en pahalısı olsun mantığı değil..sadece eğitimi ve sosyo kültürel aktiviteleri en iyisi olsun bana yeter.. oyuncağı elketroniği vs değil..

Üzücü bir durum.
Allah bu dönüm noktanızda size yardım etsin. Eşinizle bir sorununuz yoksa. Bebek sahibi olmak güzel bir şey. Maddi açıdan rahat değilseniz , bu değişen bir durum.

Siz hep kötü şeyler olarak hazırlık yapmak istiyorsunuz ama şu bir gerçek hayat süprizlerle dolu ve asla plana göre hareket etmez.
Bir bakmışsınız zenginlik içindesiniz, bir bakmışınız iflas etmişiniz.

Bir bebek dünya ya kısmetiyle gelecekse engel olamazsanız. Eşinizle durumuzu en iyi siz bilirsiniz. Bize laf düşmez o açıdan.
zihninizi temizleyin en doğru kararı vereceksiniz.

hatta 5. doğduğunda eve geldiğimiz gün çocuklar: bir kardeşimiz daha olsa 6 kardeş oluruz, bi tane daha 7.. toplam 9 kişi oluruz o zaman diyip, sevinip, alkış tutuyorlardı...

şikayetçi değiller. onu demek istedim. kıskançlık vs de yok aralarında... inşallah hiç olmaz

maşallah 5 çocuk ...

88 li misiniz gerçekten..

Ben de 4 cocuk istiyorum, cocuklarim 2.5 yasinda ve 2 aylik . 10 yil sonra 2 yas arayla 2 cocuk daha dusunuyorum. 5 cocugu ard arda yapani gorunce tum ozguvenim kayboldu
5 cocuga maddi olarak yetmek tamam da bir annenin o yaslarda 5 cocuga manevi olarak yetebilecegini sanmiyorum. 2.5 yasindaki oglumun psikolojisi bozulmasin diye makaleler hatmettim. Bebege verdigim ilginin 2 katini ona vermeye calisiyorum, yine de bebek gazli oldugunda falan kafayi yiyorum, mumkun degil bir anne 5 kucuk cocuga ayni anda yetemez. O cocuklar cocuklugunu yasayamaz, zaten anlatilana gore robot gibi olmuslar. 1960larin cocuklarina gore bu hayat. Simdi oyle cocuk cocuga baksin ben ev islerini bahce islerini goreyim diye bi mantik yok.

İstemeden gelen bebek her zaman en hayırlı, en yararlı, en çok destek olan evlat olmuştur! Anne bunu eğer bebek yaşıyorsa yıllar sonra anlıyor, o anlık bi hataya kurban gidiyorsa da yıllar sürüyor pişmanlığı. Size huzurlu bir yuva, bereketli bol kazanç nasip etsin rabbim hayırlısından. Kim bilir herşey çok güzel olacak da allaho bebeği de bunlara vesile olarak gönderiyordur. Yine de allah yardımcınız olsun yokuşlarınızı düzlüğe, huzursuzluklarınıza sonsuz dinginliğe çevirsin inşallah

Kimin maddiyatı dört dörtlük ki .. bence hemen iş arayın 4 ay da olsa çalışın.. kenara atın yavaş yavaş harcarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…