-
- Konu Sahibi Kova hatunu
inşallah özenti değil, kanaatkar insanlar olurlar. ben tek çocuktum, benim de tek odam yoktu, tabletim, son model telefonum, marka kıyafetlerim yoktu. ama anne ve babamı hiç suçlamadım, kötü de hissetmedim26 yas 5 cocukyazik o cocuklara yaa. Insan mumkun degil yetemez ya ne madden ne manen. Hicbirinin tek odasi olamayacak ya tek tableti iyi bi telefonu marka kiyafeti vs... bunlar sart deil kanaat falan demeyin cocuktur ozenir ve eminim her anne cocugunun en kaliteli sekilde buyumesini ister. Ozenti diye de bi gercek var. Bunlarin daha ergenlik donemi var. Bi hayal ettjm de sürü gibi
eşim sütten kestiğimde oğlumu abisinin yanına yatırdı, artık burda uyuyacaksın dedi, o kadar. öncesinde gece hep emmek istiyor diye ben ayırmadım
O zmn 5 cocuk yaptim ama baska birine mucburum deyin..Hayatimi yasayamiyorum ancak onlarin sorumlulugunu anneme devredince yasayabiliyorum deyin..Burada hersey yolundaymis gibi senaryo yazmayin cunku bu imkansiz bisey size basindan beri anlatmaya calistigim bu..ALLAH kimseyi mecbur bırakmasın
4ü de öyle oldu. darısı ufaklığa :)ay rüya gibi artık burda yatacaksın dedi ve yattı
Sizi konusmuyoruzki burada su an durumumuz iyi diyosunuzki ne kadar iyi olursa olsun bi iki cocuga saglanan imkanla bes cocuga saglanan bir olmaz. Size de yazik yani ne olursa olsun zor susleyip pusleyip anlatmayininşallah özenti değil, kanaatkar insanlar olurlar. ben tek çocuktum, benim de tek odam yoktu, tabletim, son model telefonum, marka kıyafetlerim yoktu. ama anne ve babamı hiç suçlamadım, kötü de hissetmedim
Türlü türlü hayat var. Dediğim gibi kardeş faktörü benim gözümdede çok önemli. Ama cesaretimmi yok sanırım bilemiyorum. Ama maşallah size.arkadaşlar konu açmış, dert yanmış olsam eleştirmekte haklısınız. ama burda konu ben değilim. çocuklarınızı nasıl yetiştireceğinize kendiniz karar verin. elbette her annenin kendi doğruları olur. ben 5 çocuk doğurdum, siz neden 1 tane istiyorsunuz demiyorum ben size. bu benim hayatım, yargılamak size düşmez. maddi ve manevi gücüm vardı oldu. benim çocuklarımın tabletten, i phone dan, marka kıyafetlerden çok, dertlerini sevinçlerini paylaşabilecekleri, zor durumda arkalarını dönebilecekleri kardeşlerine ihtiyaçları var. siz alın çocuklarınıza en pahalı, en lüks şeyleri, en pahalı kurslara gönderip, bir giydiğini bir daha giydirmeyin isterseniz. ama lütfen insanların özel hayatlarını da onlara bırakın.
Yasal sürem 2 hafta sanırım ve ben hala aldırıp aldırmama konusunda feci karasızım...
nerden tutsam elimde kalıyor...
mantıklı düşünüce aldırmalıyım diyorum
duygusal düşününce kesinlikle doğurmalıyım diyorum...
2 haftadır her yarım saate bir fikir değiştiriyorum...
çok kötüyüm
Yasal sürem 2 hafta sanırım ve ben hala aldırıp aldırmama konusunda feci karasızım...
nerden tutsam elimde kalıyor...
mantıklı düşünüce aldırmalıyım diyorum
duygusal düşününce kesinlikle doğurmalıyım diyorum...
2 haftadır her yarım saate bir fikir değiştiriyorum...
çok kötüyüm
Hic kasmaya cocugu germeye gerek yok.belkide biz kasıyoruz çocuk yetiştirme işini, uyku eğitimi diye diye öldüm mesela, gelinen noktada oğlum 1 aydır bizimle yatıyo herkes deliksiz uyuyor böylece, doğru mu, değil ama yoruldum, belki baştan bu kadar kasmasam çocuk stresimi hissetmicekti, imkan çok önemli ama bide fıtrat var, arkadaşım anaokulundan beri Ted Koleji'nde okumuş üniversite gene özel yurtdışı imkanı falan çok oldu o da memur ben de, örnekler çoğaltılabilir, maddi imkan sağlarken cidden öze inmeyi de unutmamak gerek
Konu sahibi annesi cocuguna bakmayan bin tane insan var, cocugunuzun iyi bir hayati olup olmayacagini bilemezsiniz tabii ama aldirirsaniz bir hayati dahi olmayacagini biliyoruz.
Yasama hakkini elinden almayin lutfen.
Hic kasmaya cocugu germeye gerek yok.
Oglum 2.5 yasinda, once emzirmeyi kestim, gece sabaha kadar emmeler bitti, sonra beraber yatmalar, uzun uzun sallamalar falan hep bitti. Odasinda yatiyor bazi geceler uyanip geldigi oluyor ama cogunlukla sabaha kadar uyuyor, hatta bugun uyanmis yanima bile gelmemis oturmus kahvaltisini bekliyormus masada
Bazen ben yanima alip uyumak istiyorum ozluyorum onu. demem o ki hepsi bitiyor kasmaya gerek var mi? Rahat rahat uyuyun beraber :)
Benim üst kat komşum lets marka bimin kondomunu kullanıyo camdan attığı için biliyorum, 5 tane bebe var demek ki Bim kondomları korumuyo Bilginize
arkadaşlar konu açmış, dert yanmış olsam eleştirmekte haklısınız. ama burda konu ben değilim. çocuklarınızı nasıl yetiştireceğinize kendiniz karar verin. elbette her annenin kendi doğruları olur. ben 5 çocuk doğurdum, siz neden 1 tane istiyorsunuz demiyorum ben size. bu benim hayatım, yargılamak size düşmez. maddi ve manevi gücüm vardı oldu. benim çocuklarımın tabletten, i phone dan, marka kıyafetlerden çok, dertlerini sevinçlerini paylaşabilecekleri, zor durumda arkalarını dönebilecekleri kardeşlerine ihtiyaçları var. siz alın çocuklarınıza en pahalı, en lüks şeyleri, en pahalı kurslara gönderip, bir giydiğini bir daha giydirmeyin isterseniz. ama lütfen insanların özel hayatlarını da onlara bırakın.
işşte sorun tam da burda..çocukların nazlanacağı kimse de yok ki.yazık napsınlar ağlasa da çırpınsa da tek tesellisi yanındaki abisi..kardeşler birbiriyle ilgileniyorlar aslında siz değil.ki bu bana göre yanlış.eşim sütten kestiğimde oğlumu abisinin yanına yatırdı, artık burda uyuyacaksın dedi, o kadar. öncesinde gece hep emmek istiyor diye ben ayırmadım
Alıntlayamıyorum tek tek...
maddi yönden elverişli değiliz...
eşimle aram iyi ama güven sorunu var...
sürpriz bebek olarak geldi...olmayan bebek oluverdi...pişman olucağımı şimdiden hissediyorum...ana benim çocuğma verebilecek birşeyim yok ,kendime güvenmiyorum...olası bir boşanma durumunda yalnızım...annemin zaten kendine hayrı yok...
ben isterdim ki çocuğu kendime güvenerek yapmak ,muhtaç olmadan kimselere
nerde o günler :)
uyumam diyen hiç olmadı daha maşallah. ders çalıştırmayı ben yapmıyorum, kendileri yapıyor. sadece takıldıkları yerde yardımcı oluyorum. dediğim gibi öğretmenleri de çok başarılı zaten. ben bebek uyurken yemek pişiririm, büyük kitap okur hep, diğerleri okul yokken evde ya da kapını önünde oynarlar. arada bi anne o bana vurdu vs derler ya da evdeki eliptik bisiklete binerler. okul varsa 3ü okuldayken, sadece 2si evde oluyor zaten. ,5 yaşındaki doğduğundan beri çok akıllı, uslu bi çocuk, bana bi zararı yok, sadece bazen çok ağlar, ben konuşarak ikna ederim, belki bi çikolatayla... tv yok evde, haftada bir bilgisayardan çizgi film açıyoruz, ortak karar vermeleri şart, aksi takdirde izleyemezler, ki bunun olmasını istemediklerinden hiç anlaşamadıkları olmadı. kimse onu giymem demiyor, hepsine giyecekleri kıyafeti veriyorum kendileri giyiyor. 2,5 yaşındakinin kıyafetini ve ayakkabısını büyüğü giydiriyor. başka sorun varsa...
ne güzel. biz de belki ilerde birkaç yıl yurt dışında yaşar dil öğrenmeleini sağlarız. hepsinin dil kursuna para yetişmez :) çocuklarıma çok çok zengin bile olsam i phone falan alacağımı sanmam. çocuklar aç insanların farkında ve harçlıklarından kumbaraya atmayı biliyorlar
sizin çıkarımınızla her şeyi elde etmiş, zengin gençlerin intiharı açıklanamıyor. önemli olan çok verip, herşeyi alıp, çocukları tatminsizliğe itmek değil, kanaatı öğretmek bence... yoksa insanın doyduğu bir nokta olduğunu hiç sanmıyorum. bir dağ altın versen, bir dağ daha isterler
hatta 5. doğduğunda eve geldiğimiz gün çocuklar: bir kardeşimiz daha olsa 6 kardeş oluruz, bi tane daha 7.. toplam 9 kişi oluruz o zaman diyip, sevinip, alkış tutuyorlardı...
şikayetçi değiller. onu demek istedim. kıskançlık vs de yok aralarında... inşallah hiç olmaz