İlk defa ne istediğimi bilmiyorum

hatta 5. doğduğunda eve geldiğimiz gün çocuklar: bir kardeşimiz daha olsa 6 kardeş oluruz, bi tane daha 7.. toplam 9 kişi oluruz o zaman diyip, sevinip, alkış tutuyorlardı...

sevgisiz bir ortamsa ha 10 çocuklu aile ha 1 çocuk ve zengin bir aile farketmez
evet, çocuklar intihar edebilir.
ama 1 çocuğa yada 2 çocuğa verilecek sevgiyle 5 yada 6 çocuğa verilecek sevgi aynı olmaz.

nerde o günler :)

uyumam diyen hiç olmadı daha maşallah. ders çalıştırmayı ben yapmıyorum, kendileri yapıyor. sadece takıldıkları yerde yardımcı oluyorum. dediğim gibi öğretmenleri de çok başarılı zaten. ben bebek uyurken yemek pişiririm, büyük kitap okur hep, diğerleri okul yokken evde ya da kapını önünde oynarlar. arada bi anne o bana vurdu vs derler ya da evdeki eliptik bisiklete binerler. okul varsa 3ü okuldayken, sadece 2si evde oluyor zaten. ,5 yaşındaki doğduğundan beri çok akıllı, uslu bi çocuk, bana bi zararı yok, sadece bazen çok ağlar, ben konuşarak ikna ederim, belki bi çikolatayla... tv yok evde, haftada bir bilgisayardan çizgi film açıyoruz, ortak karar vermeleri şart, aksi takdirde izleyemezler, ki bunun olmasını istemediklerinden hiç anlaşamadıkları olmadı. kimse onu giymem demiyor, hepsine giyecekleri kıyafeti veriyorum kendileri giyiyor. 2,5 yaşındakinin kıyafetini ve ayakkabısını büyüğü giydiriyor. başka sorun varsa...

ne güzel. biz de belki ilerde birkaç yıl yurt dışında yaşar dil öğrenmeleini sağlarız. hepsinin dil kursuna para yetişmez :) çocuklarıma çok çok zengin bile olsam i phone falan alacağımı sanmam. çocuklar aç insanların farkında ve harçlıklarından kumbaraya atmayı biliyorlar

sizin çıkarımınızla her şeyi elde etmiş, zengin gençlerin intiharı açıklanamıyor. önemli olan çok verip, herşeyi alıp, çocukları tatminsizliğe itmek değil, kanaatı öğretmek bence... yoksa insanın doyduğu bir nokta olduğunu hiç sanmıyorum. bir dağ altın versen, bir dağ daha isterler
başka sorum yok,çocuk yetiştirme ve büyütme mantıklarımız o kadar aykırı ki..bu şekilde hayat düzeni de bana göre değil.bana göre evde tv olmalı,çocukların kıyafet seçme özgürlüğü olmalı,tek başlarına kapı önünde oynamamalı,okula giden her çocukl ayrı ilgilenilmeli,her çocuğun anneye nazlanma huysuzluk etme hakkı olmalı vss gibi çok bambaşka düşünecelerimiz var..bu yüzden nasıl yapıyorsunuz demeye gerk kalmadı ki zaten benim düşünceme hayat tarzıma çocuk yetiştirme tarzıma göre 2 çocuk bile çok zor..
size hayatta başarılar dilerim :)

sevgisiz bir ortamsa ha 10 çocuklu aile ha 1 çocuk ve zengin bir aile farketmez
evet, çocuklar intihar edebilir.
ama 1 çocuğa yada 2 çocuğa verilecek sevgiyle 5 yada 6 çocuğa verilecek sevgi aynı olmaz.
kv ilk çocuk doğduğunda eşime sevgin şimdi 2ye bölünecek demişti. o geldi aklıma:KK48:. sevgi fiziksel bi olgu değil ki bölünsün. hepsine verilecek sevgim var fazlasıyla

başka sorum yok,çocuk yetiştirme ve büyütme mantıklarımız o kadar aykırı ki..bu şekilde hayat düzeni de bana göre değil.bana göre evde tv olmalı,çocukların kıyafet seçme özgürlüğü olmalı,tek başlarına kapı önünde oynamamalı,okula giden her çocukl ayrı ilgilenilmeli,her çocuğun anneye nazlanma huysuzluk etme hakkı olmalı vss gibi çok bambaşka düşünecelerimiz var..bu yüzden nasıl yapıyorsunuz demeye gerk kalmadı ki zaten benim düşünceme hayat tarzıma çocuk yetiştirme tarzıma göre 2 çocuk bile çok zor..
bence de. size de başarılar...:KK200:

kv ilk çocuk doğduğunda eşime sevgin şimdi 2ye bölünecek demişti. o geldi aklıma:KK48:. sevgi fiziksel bi olgu değil ki bölünsün. hepsine verilecek sevgim var fazlasıyla
sevgini vermek sadece sevgi duymakla olmaz. her biriyle özel ilgilenmekle olur. bunu yapabilecek zamanın olması mümkün değil.

Benim çocuğum olursa robocop gibi donanımlı yetiştireceğim hayata hiper şekilde adım atması için :KK70: Millet a,b yi öğrenirken benim ki ingilizce cevap verecek. Teyzeme çok özendim ondan böyle oldu. 11 yaşındaydı sanırım kız benle ana diliymiş gibi ingilizce konuşup sırf gıcıklığına fransızca cevaplar verince çok eziklenmiştim. Benden 13 yaş küçük hala ezikleniyorum gitti Galatasaray Üniversitesini kazandı felan. Resmen geleceğin insanı gibi yetiştirdiler çocuğu.
Bir de keman çalıyor, yan flüt çalıyor, yüzüyor aynı zamanda madalya almışlığı bile var. Ot gibi büyümüşüm diyorum böyle çocukları görünce.

sevgini vermek sadece sevgi duymakla olmaz. her biriyle özel ilgilenmekle olur. bunu yapabilecek zamanın olması mümkün değil.
bana göre doğrusu bu olduğu için doğurdum, pişman değilim, elimden geleni yapıyorum. inşallah kanaatkar insanlar olur, beni suçlamazlar. sizi de anlıyorum, eskiden ben de öyle düşünüyordum. dışardan bakması başka, içinde olmak bambaşka.
ve sevgi dolu, merhametli çocuklarım var. bunları sevgimi vermeden sağlayamazdım. inşallah hep böyle kalırlar:KK200:

belkide biz kasıyoruz çocuk yetiştirme işini, uyku eğitimi diye diye öldüm mesela, gelinen noktada oğlum 1 aydır bizimle yatıyo herkes deliksiz uyuyor böylece, doğru mu, değil ama yoruldum, belki baştan bu kadar kasmasam çocuk stresimi hissetmicekti, imkan çok önemli ama bide fıtrat var, arkadaşım anaokulundan beri Ted Koleji'nde okumuş üniversite gene özel yurtdışı imkanı falan çok oldu o da memur ben de, örnekler çoğaltılabilir, maddi imkan sağlarken cidden öze inmeyi de unutmamak gerek

Benim çocuğum olursa robocop gibi donanımlı yetiştireceğim hayata hiper şekilde adım atması için :KK70: Millet a,b yi öğrenirken benim ki ingilizce cevap verecek. Teyzeme çok özendim ondan böyle oldu. 11 yaşındaydı sanırım kız benle ana diliymiş gibi ingilizce konuşup sırf gıcıklığına fransızca cevaplar verince çok eziklenmiştim. Benden 13 yaş küçük hala ezikleniyorum gitti Galatasaray Üniversitesini kazandı felan. Resmen geleceğin insanı gibi yetiştirdiler çocuğu.
Bir de keman çalıyor, yan flüt çalıyor, yüzüyor aynı zamanda madalya almışlığı bile var. Ot gibi büyümüşüm diyorum böyle çocukları görünce.
bense sadece sağlıklı olsunlar, karakterleri düzgün olsun, istanbulda istedikleri bölümü okuyabilsinler istiyorum. kimseyi ezmesinler mesela...

hatta 5. doğduğunda eve geldiğimiz gün çocuklar: bir kardeşimiz daha olsa 6 kardeş oluruz, bi tane daha 7.. toplam 9 kişi oluruz o zaman diyip, sevinip, alkış tutuyorlardı...
Mesajinizin birinde bazen cocuklari haftalarca gormedigim oluyor demissiniz(annenize birakip) sanirim annelik anlayisiniz bnmle birlikte bir cok uyeden farkli ..
Yine diyorum 5 cocugu olabilir bi insanin ama anlattiklarinizla sadce ya hayalinizi anlatiyorsunuz ya da dalga geciyorsunuz inanki baska izahi olamz:KK66:

belkide biz kasıyoruz çocuk yetiştirme işini, uyku eğitimi diye diye öldüm mesela, gelinen noktada oğlum 1 aydır bizimle yatıyo herkes deliksiz uyuyor böylece, doğru mu, değil ama yoruldum, belki baştan bu kadar kasmasam çocuk stresimi hissetmicekti, imkan çok önemli ama bide fıtrat var, arkadaşım anaokulundan beri Ted Koleji'nde okumuş üniversite gene özel yurtdışı imkanı falan çok oldu o da memur ben de, örnekler çoğaltılabilir, maddi imkan sağlarken cidden öze inmeyi de unutmamak gerek
eşim sütten kestiğimde oğlumu abisinin yanına yatırdı, artık burda uyuyacaksın dedi, o kadar. öncesinde gece hep emmek istiyor diye ben ayırmadım

26 yas 5 cocuk :KK57: yazik o cocuklara yaa. Insan mumkun degil yetemez ya ne madden ne manen. Hicbirinin tek odasi olamayacak ya tek tableti iyi bi telefonu marka kiyafeti vs... bunlar sart deil kanaat falan demeyin cocuktur ozenir ve eminim her anne cocugunun en kaliteli sekilde buyumesini ister. Ozenti diye de bi gercek var. Bunlarin daha ergenlik donemi var. Bi hayal ettjm de sürü gibi:KK53:

Mesajinizin birinde bazen cocuklari haftalarca gormedigim oluyor demissiniz(annenize birakip) sanirim annelik anlayisiniz bnmle birlikte bir cok uyeden farkli ..
Yine diyorum 5 cocugu olabilir bi insanin ama anlattiklarinizla sadce ya hayalinizi anlatiyorsunuz ya da dalga geciyorsunuz inanki baska izahi olamz:KK66:
ALLAH kimseyi mecbur bırakmasın

aynen katılıyorum, evde tv var hatta kendi odalarında bile var.. ne izleyeceklerini, neyin kendilerine uygun olduğunu öğrenmek zorundalar.. kontrol mekanizmaları gelişmeli bana göre.. ne giyeceklerine kendileri karar veriyorlar, mantıklı karar almayı öğrenmek zorundalar.. nazlanma ve yeri geldiğinde huysuzluk etme hakları da var zira onlar daha çocuk.. annenin kontrolü altında olmalı en azından belli bir döneme kadar.. her konuda ortak karar almalarını da bekleyemeyiz ya da her şeyi paylaşmalarını.. neyse dediğin gibi Q, düşünce ve yaşam şekli farklılığı deyip geçelim..

bense sadece sağlıklı olsunlar, karakterleri düzgün olsun, istanbulda istedikleri bölümü okuyabilsinler istiyorum. kimseyi ezmesinler mesela...
Karakteri de düzgün, istediği bölümü Türkiye'nin en iyi okulunda okuyor, yurt dışı burslar kazandı maşallah şimdiden. Oturup harıl harıl ders çalışıyor kimsenin etlisine sütlüsüne karıştığı yok. Çok modern yetiştirdiler kızı. Hiç boşuna maneviyattan girme vallahi 5 çocuk yapıp yarım yamalak büyütmektense 1 çocuk yapıp tam donanımlı büyütmek amacım. aynı amacı paylaşmadığımız için ne sen beni, ne ben seni anlayabilirim. Vicdanı olsun, merhametli olsun şu olsun bu olsun diyerek kendini avutuyorsun sadece. Hem bunlara sahip olup hem iyi yetişen çocuklardan neden olmasın benim çocuğum diye düşünüyorum. Ben anlamam çocuğu bırak dersini kendi çalışsın, ödevini yapsın, doğru dürüst ilgileneme ..

X