-
- Konu Sahibi Kova hatunu
taşlamayacaksan evet 88liyim. burda bi dayak yemediğim kaldımaşallah 5 çocuk ...
88 li misiniz gerçekten..
taşlamayacaksan evet 88liyim. burda bi dayak yemediğim kaldı
yok konu ben değildim. konu sahibinin ilk çocuğu da, arkadaşlar sanki benim bi sorunum varmış gibi bana yüklendiler. ben halimden memnunum. konu sahibine örnek verirken benim beş çocuğum var, endişelenme yazmıştım. arada ne olduysa bana oldu, saldırışa geçtiler. siz bile öyle anlamışsınız, kendimi savunmaya çalışıyordum o kadar mesaj atarken :)yooo öyle bir amaçla sormadım. Şaşırdım. Bu 3. msjım :) Doyuran büyeten sen olacaksın.
Çocuk sahibi olmak -ya da olmamak bir seçim.
Kimse kimsenin seçimlerine karışamaz.
İlk çocuğunuz olacağını düşünerek yazmıştım. Açıkçası 5 çocuk duyunca şaşırdım. Deneyimsiz değilsiniz çocukda değilsiniz. Plansız bir bebek. Nasibini elbet Allah verir ama çok zor hepsine ve kendine zaman ayırmak.
Bundan sonra daha tedbirli olun bence doktorunuz ile görüşün eğer çocuk istemiyorsanız.
Bakıp ilgilenebiliyorsanız -ki sanmam ya da çok zordur- ama çok çocuk güzeldir ya, Allah evlatlarınızı size bağışlasın. Amin.yok konu ben değildim. konu sahibinin ilk çocuğu da, arkadaşlar sanki benim bi sorunum varmış gibi bana yüklendiler. ben halimden memnunum. konu sahibine örnek verirken benim beş çocuğum var, endişelenme yazmıştım. arada ne olduysa bana oldu, saldırışa geçtiler. siz bile öyle anlamışsınız, kendimi savunmaya çalışıyordum o kadar mesaj atarken :)
Yasal sürem 2 hafta sanırım ve ben hala aldırıp aldırmama konusunda feci karasızım...
nerden tutsam elimde kalıyor...
mantıklı düşünüce aldırmalıyım diyorum
duygusal düşününce kesinlikle doğurmalıyım diyorum...
2 haftadır her yarım saate bir fikir değiştiriyorum...
çok kötüyüm
sandığın kadar zor değil canım, eminim başarırsın. aradaki bir yaş hiç bir şey değil, beraber büyüyecekler işte. hiç korkma sen, en doğrusunu yapmışsınBilmiyorum ne kadar fikrini degistirmeye yardimci olur ama yazmak geldi icimden
Gectigimiz ekim erken dogum yaptim cok istiyodum bi bebegimin olmasini ve rabbim nasip etti bi oglum oldu hersey iyi hos guzel derken ben kazayla ikinciye hamile kaldim.
Rabbimin isi ya nasil istediysem art arda verdi iste.
Smdi oglum 9 aylik ve ben 23 haftalik hamileyim yani dogumum yine ekime geliyo ve tam 1 yas olacak aralarinda ama isin asli su ki
Ilk ogrendigimde ben kirkim yeni cikti adetm duzensizdir diye pek takilmadim adetim 15 gn gecmis migde bulantilarim uyanmama sebep oldu bi testle ogrendim hersey 7 haftalikdi ogrendigimde
Kabullenemedim istemedim cok uzuldum oglum cok kucuk daha naparm nasl olr ikisiyle nasl bas ederm dsnmekten kafayi ycek oldum kmselere bisey dymedm agladim dusndm delirdim diyebilirm
Sonunda aldrmaya karar verdim doktra gttm ultsnda bakti ve kalp atsni dnletti o an icim parcalandi ama vazgecemezdm aldirmaliym diye dsndum
Annem.vardi yanmda kalp atsnda annem atti kendini dsariya doktra ddm aldrmak istyrm sen blrsn ddi pazartesi erken gel alalim esinle gel imzasi gerek .
Esimi ikna etmeliydim zordu ama mecburdum
Esimi ikna edene kdr canim cikti bakarz ben sana yardm ederm geerkrse bakici aliriz vs vs sonunda nekdr gonulsuz de olsa benm israrlarim pskljm bzlck demelerme kabllendi istmyerek
Hersey tammdi aldrcakdim cumartesiydi aksam ezani okunuyo oglumu uyuttum dsnurken ben napyrm dedim ya nasil kiyicam bi cana nasl oldurucem bilerek anlatmislardi nasil alindigini once bi igne ile bebegi olduruyo snra vakumla cekiyilarms gzmde canlandi otrdm agladim saatlerce hayir dedim yapamam kiyamam oda benim evladim rabbim verdi onu bana
Ve vazgectm anneme syledim nasl sevndi
Aksam oldu esim geldi sana bisi sylcm ddm keyfsz ce soyle ddi ben vazgectm yapamam kiyamam aldrmcm deyince nasil sevndi anlatamam kalkti bana sarldi optu falan
Yani smdi ozman ki aklmla nasl dsnmsm hayret ediyrm cok psman olrdm aldrsam uyuymazdm ruyalarma grerdi kiyamazdm evladima zor oluck iksiine bakmak 3 5 yl zorluk cekcem ama olsn rabbim nasip etti bana iki erkek annesi olucm ve bsarcm insallah
Innsallah sende aldrmaz kiymazsn yavrna ne sorun olrsa olsn hayatnda kiyma evladina rabbim nasip ettyse vardr bldgi bosansada nolsa o senn cocugn anne olmak bambaska
elimden geleni yapıyorum canım. evet zorlukları var ama RABBİM kolaylık veriyor. hatta gözüme az bile geliyorlar :)Bakıp ilgilenebiliyorsanız -ki sanmam ya da çok zordur- ama çok çocuk güzeldir ya, Allah evlatlarınızı size bağışlasın. Amin.
sandığın kadar zor değil canım, eminim başarırsın. aradaki bir yaş hiç bir şey değil, beraber büyüyecekler işte. hiç korkma sen, en doğrusunu yapmışsın
yorumları okumadım cunku az cok tahmın edıyorum yazılanları..Yasal sürem 2 hafta sanırım ve ben hala aldırıp aldırmama konusunda feci karasızım...
nerden tutsam elimde kalıyor...
mantıklı düşünüce aldırmalıyım diyorum
duygusal düşününce kesinlikle doğurmalıyım diyorum...
2 haftadır her yarım saate bir fikir değiştiriyorum...
çok kötüyüm
amin canım. senin evlatlarını da... inan düşündüğünden kolay her şey. ben de 5 aylıkken hamile kaldım ikinciye. aralarında 14,5 ay var. zor zamanları da oldu, olmadı değil ama, bakırköylük olurum diyen ben olmadım hala :)Ogluma uzulmustm cnm tam kucak istycegi zmanalr ilglenemem bakamam zorlasirim diye ama oyle deglms smdi 23 haftamdaym rabbim verio sabrni ilgleneblyrm her seklde cocugumla
Dogum gunu oglumla ayni zamana gelck kutlymcm die uzulydm ilk dgm gnmu zaten sezeryan oldm bnuda 38 de alslar onuda yaparm insllah rabbim vercek herseyn sabrni inanyrm
Senide gorunce iyce mtlu oldm 5 cocuk annesisin allah bagslasin ne mtlu sana
amin canım. senin evlatlarını da... inan düşündüğünden kolay her şey. ben de 5 aylıkken hamile kaldım ikinciye. aralarında 14,5 ay var. zor zamanları da oldu, olmadı değil ama, bakırköylük olurum diyen ben olmadım hala :)
amin canım. hayırlı, sağlıklı evlatlar olsunlar inşallah.Rabbim veriyo iste sabrini :)
Ne gzl genc yasta 5 cocuk annesisin hem yavrularin ilerde buyudgnde 5 karde olcklar hem sen yaslandnda yalnz kalmassn biri gder biri.gelir yanna :)
Neleri dsndum baksana rabbim hepmizin evlatlarini korusun saklasin bzlere bagslasin insllah
Cocuklar bambaska
Umarım iki haftanın sonunda duygusal düşünce gücünüz ağır basmış olur. Burada tanımadan dahi bebeğiniz ile ilgili endişelenen kişiler varken sizin karnınızda varolan ve geçen 8 gün içinde iki kat büyüyen bir minnak mercimeği koparıp atmazsınız. Size tutunmuş size sarılmış sizle bir olmuş bir küçük kova hatunu.
belkide biz kasıyoruz çocuk yetiştirme işini, uyku eğitimi diye diye öldüm mesela, gelinen noktada oğlum 1 aydır bizimle yatıyo herkes deliksiz uyuyor böylece, doğru mu, değil ama yoruldum, belki baştan bu kadar kasmasam çocuk stresimi hissetmicekti, imkan çok önemli ama bide fıtrat var, arkadaşım anaokulundan beri Ted Koleji'nde okumuş üniversite gene özel yurtdışı imkanı falan çok oldu o da memur ben de, örnekler çoğaltılabilir, maddi imkan sağlarken cidden öze inmeyi de unutmamak gerek
nerde o günler :)
uyumam diyen hiç olmadı daha maşallah. ders çalıştırmayı ben yapmıyorum, kendileri yapıyor. sadece takıldıkları yerde yardımcı oluyorum. dediğim gibi öğretmenleri de çok başarılı zaten. ben bebek uyurken yemek pişiririm, büyük kitap okur hep, diğerleri okul yokken evde ya da kapını önünde oynarlar. arada bi anne o bana vurdu vs derler ya da evdeki eliptik bisiklete binerler. okul varsa 3ü okuldayken, sadece 2si evde oluyor zaten. ,5 yaşındaki doğduğundan beri çok akıllı, uslu bi çocuk, bana bi zararı yok, sadece bazen çok ağlar, ben konuşarak ikna ederim, belki bi çikolatayla... tv yok evde, haftada bir bilgisayardan çizgi film açıyoruz, ortak karar vermeleri şart, aksi takdirde izleyemezler, ki bunun olmasını istemediklerinden hiç anlaşamadıkları olmadı. kimse onu giymem demiyor, hepsine giyecekleri kıyafeti veriyorum kendileri giyiyor. 2,5 yaşındakinin kıyafetini ve ayakkabısını büyüğü giydiriyor. başka sorun varsa...
ne güzel. biz de belki ilerde birkaç yıl yurt dışında yaşar dil öğrenmeleini sağlarız. hepsinin dil kursuna para yetişmez :) çocuklarıma çok çok zengin bile olsam i phone falan alacağımı sanmam. çocuklar aç insanların farkında ve harçlıklarından kumbaraya atmayı biliyorlar
sizin çıkarımınızla her şeyi elde etmiş, zengin gençlerin intiharı açıklanamıyor. önemli olan çok verip, herşeyi alıp, çocukları tatminsizliğe itmek değil, kanaatı öğretmek bence... yoksa insanın doyduğu bir nokta olduğunu hiç sanmıyorum. bir dağ altın versen, bir dağ daha isterler
Aaaaa neden erkek 26 kiz 24?ama adı üstünde ilk çocuk, geride emen bi cocuk yok biliyorsunuz erkek bebeğe 26 ay kız bebeğe 24 ay emmek haktır, şimdi bebeğim 6 aylık olacak 2.yi istiyorum diye emzirmeyi kesicem hakka girmek olmuyo mu bu
Aaaaa neden erkek 26 kiz 24?
Emmmede de mi kiz erkek ayrimi yuhhhh diyorum yahuuu su erkek bebelere onem verilmesinden NEFRET ediyorum yahu..
Allahtan Kuranda bu yazmiyor cocuklarinizi 2 yasina dek emzirin diyor..
Neden kizimi az oglumu cok emzirecegim.
Kiz Erkek ayrimindan nefret ediyorummmmm.
sakin ol 26 ve 24 ay işini yapan azdır zaten, ben oğlumu emziremem 26 ay mesela