İlk defa ne istediğimi bilmiyorum

taşlamayacaksan evet 88liyim. burda bi dayak yemediğim kaldı

yooo öyle bir amaçla sormadım. Şaşırdım. Bu 3. msjım :) Doyuran büyeten sen olacaksın.
Çocuk sahibi olmak -ya da olmamak bir seçim.
Kimse kimsenin seçimlerine karışamaz.

İlk çocuğunuz olacağını düşünerek yazmıştım. Açıkçası 5 çocuk duyunca şaşırdım. Deneyimsiz değilsiniz çocukda değilsiniz. Plansız bir bebek. Nasibini elbet Allah verir ama çok zor hepsine ve kendine zaman ayırmak.

Bundan sonra daha tedbirli olun bence doktorunuz ile görüşün eğer çocuk istemiyorsanız.

yok konu ben değildim. konu sahibinin ilk çocuğu da, arkadaşlar sanki benim bi sorunum varmış gibi bana yüklendiler. ben halimden memnunum. konu sahibine örnek verirken benim beş çocuğum var, endişelenme yazmıştım. arada ne olduysa bana oldu, saldırışa geçtiler. siz bile öyle anlamışsınız, kendimi savunmaya çalışıyordum o kadar mesaj atarken :)

Bakıp ilgilenebiliyorsanız -ki sanmam ya da çok zordur- ama çok çocuk güzeldir ya, Allah evlatlarınızı size bağışlasın. Amin.

Bilmiyorum ne kadar fikrini degistirmeye yardimci olur ama yazmak geldi icimden
Gectigimiz ekim erken dogum yaptim cok istiyodum bi bebegimin olmasini ve rabbim nasip etti bi oglum oldu hersey iyi hos guzel derken ben kazayla ikinciye hamile kaldim.
Rabbimin isi ya nasil istediysem art arda verdi iste.
Smdi oglum 9 aylik ve ben 23 haftalik hamileyim yani dogumum yine ekime geliyo ve tam 1 yas olacak aralarinda ama isin asli su ki
Ilk ogrendigimde ben kirkim yeni cikti adetm duzensizdir diye pek takilmadim adetim 15 gn gecmis migde bulantilarim uyanmama sebep oldu bi testle ogrendim hersey 7 haftalikdi ogrendigimde
Kabullenemedim istemedim cok uzuldum oglum cok kucuk daha naparm nasl olr ikisiyle nasl bas ederm dsnmekten kafayi ycek oldum kmselere bisey dymedm agladim dusndm delirdim diyebilirm
Sonunda aldrmaya karar verdim doktra gttm ultsnda bakti ve kalp atsni dnletti o an icim parcalandi ama vazgecemezdm aldirmaliym diye dsndum
Annem.vardi yanmda kalp atsnda annem atti kendini dsariya doktra ddm aldrmak istyrm sen blrsn ddi pazartesi erken gel alalim esinle gel imzasi gerek .
Esimi ikna etmeliydim zordu ama mecburdum
Esimi ikna edene kdr canim cikti bakarz ben sana yardm ederm geerkrse bakici aliriz vs vs sonunda nekdr gonulsuz de olsa benm israrlarim pskljm bzlck demelerme kabllendi istmyerek
Hersey tammdi aldrcakdim cumartesiydi aksam ezani okunuyo oglumu uyuttum dsnurken ben napyrm dedim ya nasil kiyicam bi cana nasl oldurucem bilerek anlatmislardi nasil alindigini once bi igne ile bebegi olduruyo snra vakumla cekiyilarms gzmde canlandi otrdm agladim saatlerce hayir dedim yapamam kiyamam oda benim evladim rabbim verdi onu bana
Ve vazgectm anneme syledim nasl sevndi
Aksam oldu esim geldi sana bisi sylcm ddm keyfsz ce soyle ddi ben vazgectm yapamam kiyamam aldrmcm deyince nasil sevndi anlatamam kalkti bana sarldi optu falan
Yani smdi ozman ki aklmla nasl dsnmsm hayret ediyrm cok psman olrdm aldrsam uyuymazdm ruyalarma grerdi kiyamazdm evladima zor oluck iksiine bakmak 3 5 yl zorluk cekcem ama olsn rabbim nasip etti bana iki erkek annesi olucm ve bsarcm insallah
Innsallah sende aldrmaz kiymazsn yavrna ne sorun olrsa olsn hayatnda kiyma evladina rabbim nasip ettyse vardr bldgi bosansada nolsa o senn cocugn anne olmak bambaska

sandığın kadar zor değil canım, eminim başarırsın. aradaki bir yaş hiç bir şey değil, beraber büyüyecekler işte. hiç korkma sen, en doğrusunu yapmışsın

sandığın kadar zor değil canım, eminim başarırsın. aradaki bir yaş hiç bir şey değil, beraber büyüyecekler işte. hiç korkma sen, en doğrusunu yapmışsın

Ogluma uzulmustm cnm tam kucak istycegi zmanalr ilglenemem bakamam zorlasirim diye ama oyle deglms smdi 23 haftamdaym rabbim verio sabrni ilgleneblyrm her seklde cocugumla
Dogum gunu oglumla ayni zamana gelck kutlymcm die uzulydm ilk dgm gnmu zaten sezeryan oldm bnuda 38 de alslar onuda yaparm insllah rabbim vercek herseyn sabrni inanyrm
Senide gorunce iyce mtlu oldm 5 cocuk annesisin allah bagslasin ne mtlu sana

yorumları okumadım cunku az cok tahmın edıyorum yazılanları..
yasal süren 10. hafta yanlıs bılmıyorsam.

yaşını, evliliğini, kazancını, kısacası her seyını hesapla ve düşün
ona göre ne yapıyorsan yap. bu senın bebegın. hamıle kalmak bazen çok zor.

hazır mı degılsın? ohooo bak ben 11 haftadayım ve planlı gebelık bu
ben hala hazır degılım ve hiç hazır olmayacagım, ama madem evlendık bır amac olsun dımı?
kariyerını mı, özgurlugunu mu kısıtlar? enınde sonunda cocuk düşünüyorsan o gün bugun olsun
nasıl olsa her türlü karıyerıne bır muddet ara vereceksın..

iyi düşün, eger kazara olduysa ( korundugunuz halde) vardır bır hikmeti
hoş ben kazara gebelıgı de bu zamana kadar hiç anlamıs degılım.

amin canım. senin evlatlarını da... inan düşündüğünden kolay her şey. ben de 5 aylıkken hamile kaldım ikinciye. aralarında 14,5 ay var. zor zamanları da oldu, olmadı değil ama, bakırköylük olurum diyen ben olmadım hala :)

Rabbim veriyo iste sabrini :)
Ne gzl genc yasta 5 cocuk annesisin hem yavrularin ilerde buyudgnde 5 karde olcklar hem sen yaslandnda yalnz kalmassn biri gder biri.gelir yanna :)
Neleri dsndum baksana rabbim hepmizin evlatlarini korusun saklasin bzlere bagslasin insllah
Cocuklar bambaska

amin canım. hayırlı, sağlıklı evlatlar olsunlar inşallah.

Gozlerim doldu be
Kizdir belki de

bende bende...
Okudugum pedegoji kitaplari yol oldu en son anadolu pedegojisine sebaat ettim..
Kizimi yataga koyup artik burada uyuyacaksin desem eminim aglamaz totosuyla guler bana

Konusmalarinizdan anlattiklariniza inandim ben...
Cunki anadolu pedegojisi ile ilgileniyorum ve bu soyledikletiniz ( kardelerin bir birine yardim etmeleri hiyerarsik duzen ) mumkun vede olmasi gerekiyor fakat sizede cok mazlum bebeler denk gelmis.fitrak gercekten yahu yada bir kac aylikken mi egittiniz vallahi bir kizim var tum saatlerimi ona ayiriyorum babasida ilgileniyor ama zorlaniyorum

ama adı üstünde ilk çocuk, geride emen bi cocuk yok biliyorsunuz erkek bebeğe 26 ay kız bebeğe 24 ay emmek haktır, şimdi bebeğim 6 aylık olacak 2.yi istiyorum diye emzirmeyi kesicem hakka girmek olmuyo mu bu
Aaaaa neden erkek 26 kiz 24?
Emmmede de mi kiz erkek ayrimi yuhhhh diyorum yahuuu su erkek bebelere onem verilmesinden NEFRET ediyorum yahu..
Allahtan Kuranda bu yazmiyor cocuklarinizi 2 yasina dek emzirin diyor..
Neden kizimi az oglumu cok emzirecegim.
Kiz Erkek ayrimindan nefret ediyorummmmm.

sakin ol 26 ve 24 ay işini yapan azdır zaten, ben oğlumu emziremem 26 ay mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…