- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
-
- Konu Sahibi Kova hatunu
o niye camdan atıyor ki?kullanılmış değil heralde :):)Benim üst kat komşum lets marka bimin kondomunu kullanıyo camdan attığı için biliyorum, 5 tane bebe var demek ki Bim kondomları korumuyo Bilginize
Büyük ünlü uyumu diyorsun da benim kuzenim 12 yaşında 3 dil öğrenmişti. Siz bu eğitimi verebilecek misiniz çocuklarınıza? Devir değişti ver devlet okuluna liseyi bitirene kadar bırak okur olayı değil. Herkes donanımlı yetiştirme peşinde çocuğunu. Bu çocuklar büyümeyecek mi? Hiç marka istekleri olmayacak mı? Eski devirlerde yaşamıyoruz, herkesin elinde iphone, küçük çocuklar yanların laptopla geziyor. İşte böyle olunca eksik büyüyor çocuklar, sonra tamam aç değildim açıkta değildim ama içimde kaldı diye dert yanıyorlar. Çok arkadaşım oldu hep kendinde eksik bir şeyler gören, çok kardeştik her istediğimiz olmazdı diye mırın kırın eden.7,5 6,5 4,5 2,5 ve 6 aylık
ben kendi adıma konuştum
salça makarna yemiyorlar merak etmeyin. 1 alacağımıza 2 alıyoruz, hepsine yetiyor. balık a, et de, tavuk da hatta abur cubur da bolca giriyor evimize. hergün yemeleri gereken(!) dondurmaları bile var menümüzde :) özel okul şu an ücretsiz olsa dahi göndermem çocuklarımı, zira çok çok iyi öğretmenleri var. 1. sınıftayken büyük ünlü uyumu, yaş problemleri vs öğrendiler. bunlar lise çocuklarının konuları...
öyle sandığınız gibi bi hayatımız yok. çocuklarla istediğimiz yerlere gider, dışarda yemeğimizi yeriz. deniz manzaralı lüks restoranlara değil de, deniz manzaralı sosyal tesislerde yemek yiyoruz. 5 yıldızlı oteli olan bi tanıdığımızın yerine yarı fiyatına gideriz. güvenlikli iyi bir sitede oturuyoruz. haftada en az bir kere çocukları deniz kenarına götürür, vapura biner, istediklerini alırız. çocuklardan bunalırsam, sınavlarım varsa, anneme bırakır, eşimle baş başa gezerim.
işte bence o durumda aldırmayı bir nebze anlarım
ama konu sahibinin 4 sene zaten korunmadığı halde olmamış şimdi kürtaj olsa rahim zarar görse bi daha olmaz belki
öyle anlatıyorsunuz ki peri masalı mübarek..çocuğum olmasas diyeceğim ki,ne güzel hayat...kanacağım yani..
bu çocukların sıkıntısı olmuyor mu,biri uyumam derken,bebeğin gazı olmuyor mu? biri ilkokula başlamış,ona ders çalıştırsan diğer 4 ü ne halt edeiyorlar? sen yemek pişirirken ne yapar ne ederler? biri tv de bişey izlerdekn diğer,öbür kanal olsun demyior mu? biri onu giymem derken,diğeri onun üstünü çekmiyor mu?? ay milyonlarca örnek var arkadaşım..kime ne analatıyorsun,kendini mi kandırmaya çalışıyorsun bizi mi??
ayrıca çcuk ve kısmet olayına somaliye gitmeye gerek yok ki,suriyeli çocuklar örneği gözümüzün önünde..
o niye camdan atıyor ki?kullanılmış değil heralde :):)
aynen bende bunu söyledim.. ki inan o an bile aklıma gelmedi aldırmak çalışıyorum annem bakıyor kızım seneye okula başlayacak. çookk korkuyorum bazen.. ama aldırmak çook zor bir karar.. bilmiyorum inşallah konu sahibi bir yol bulur..
valla ben de ataya zor yetiyorum sanırım..ben meteyle baş edemiyorum valla
kendisi aşağı düştü zaar, bizim pencere pervazında kalan kabiydı
annemin de var 3 kürtajı..tabi canım kolay bir karar olur mu annem bi kere kürtaj oldu, 2 tane 20lik diş çektirmişti aynı hafta tip 2 diyabet olduğunu öğrendik, spirali vardı sanırım
devam zorunluluğu yok. not alıp vize final, büte çalışıyorum. okuldan arkadaşlar yardımcı oluyor anlamadığım yerlereÖğrenciymişsin herhalde,okulla çocuk nasıl yürüyor cidden merak ettim ..
ya ben de çok düzenli olamıyorum, ev dağınık oluyor. düzenli bi yardımcı almayı düşünüyorum bir kaç ayaAy ben gün geliyo gözümde çapakla geziyorum hatun 5 çocukla üniversite okuyo bide, benim özgüven eksilere düştü daha iflah olmam ben
kız konuyu ben açmadım yorum yaptım sadece... tek çocukla daha zor gerçekten, ben şimdi halimden memnunum. bi de ufaklık büyüseydi...27 yaşında ve yıllar önce is buldu hem de çok iyi bi iş, ne ara okul bitti, yani ne biliyim biz alıktık demek ki, komplece sizin bu ailenin anlattıklarının gerçek olduğunu kabul etsem cidden kendimi çok yetersiz hissederim o yüzden nefsi müdafaa gereği fake dicem, demem lazım
depresyon dönemleri oluyor işte :) annem 52 yaşında tek yaşıyor. benden gençtir kendisi maşallah. çocukları zorla alıp vermediği de oluyor. yük olmak derken, cumaları gittiği bi yer var oraya gidemiyor, ya da işleri birikiyor. ufaklığı bırakmak zorunda kalınca kötü hissediyorum, yoksa diğerleryle annemin de sorunu yok. sınav dönemi çok zor oluyor, baskı altında hissediyorum. annemde uzatma okulu diyip duruyor. bebekle çalışamıyorım, ondan sıkıntım. şimdi çocuklar kendi halinde oynuyorlar. ben kızımı emziriyorum,bi yandan size yazıyorum. kızım kendi halinde uyursa yarnki büte çalışcam. öyle işte...şu anlık psikolojik olarak çok yorgun hissediyorum kendimi... sürekli üniversiteye gitmek zorundayım, anneme yük oluyorum ve sürekli kilo alıp veriyorum.
bak bunu yazmışsın. sen ne kadar savunsanda ruhun yıpranmış. onu geçtim annenin ne günahı var. o kadın artık yaşlılığında kafa dinlemek isterken sen istedin diye bu yükün altına giriyor.
Biz uzun suredir onu kullaniyoruz, butun markalari denedik yurtdisindan bile siparis ettik hepsi bana kotu geldi bi tek ondan memnun kaldik, bence sizin komsu duzgun kullanmiyordur.Benim üst kat komşum lets marka bimin kondomunu kullanıyo camdan attığı için biliyorum, 5 tane bebe var demek ki Bim kondomları korumuyo Bilginize
ben doktorayla cocugu idare etmekten korktugumdan henuz adim bile atamadim ya ben ne yapayimAy ben gün geliyo gözümde çapakla geziyorum hatun 5 çocukla üniversite okuyo bide, benim özgüven eksilere düştü daha iflah olmam ben
devam zorunluluğu yok. not alıp vize final, büte çalışıyorum. okuldan arkadaşlar yardımcı oluyor anlamadığım yerlere[/QUTE]
5 çocuk. onun için gelirinin muazzam olması lazım. çocuklarının her istediğini yapacak maddi manevi gücün olması lazım.Son sayfalarda ne konuşuldu ben kaçırdım ya, ortadan dalmış gibi olacağım ama ben de 5-6 çocuk isterdim. Ne yazık ki büyük bir evim,o kadar maddi imkanım yok. Yoksa çok da güzel olurdu. 5 çocuklu bayanın fazla üzerine gidilmiş sanki
bende aynı gikirdeyim kadın istemiş yapmış halinden de memnun. Bizde 5 kardeşiz tamam her istediğimiz alınamadı zamanında ama hepimiz okuyup biyerlere geldik hepimiz meslek sahibi olduk. Bazı arkadaşlar yazmış herşeyini karşılayabilecekmisin yok özel okula yollayanilecekmisin akıllı telefon tablet alabilecekmisin. Çocuğa herşeyi vermek mi en doğrusu yoksa bazı şeylerde nefsini terbiye etmek mi orası tartışılır bir konu herşeyi olan çocuklar daha mıtsuz günümüzde her istedikleri anında olduğu için hayattan zevk alamayıp intihar eden insanlar var bu örnekleri de gözardı etmemek lazım. Elinde akıllı telefon tablet olup başını kaldırmayan çocuk mu daha iyi gelişir yoksa kardeşiyle arkadaşıyla çıkıp parkta oynayan çocuk mu derseniz ben ikincisini tercih ederim. Ama işte herkesin hayata bakış açısı farklı ben mutluluğun para ve herşeye sahip olmak olduğuna inananlardan değilim bunda 5 çocuklu bir ailede yetişmemin büyük katkısı vardır.Son sayfalarda ne konuşuldu ben kaçırdım ya, ortadan dalmış gibi olacağım ama ben de 5-6 çocuk isterdim. Ne yazık ki büyük bir evim,o kadar maddi imkanım yok. Yoksa çok da güzel olurdu. 5 çocuklu bayanın fazla üzerine gidilmiş sanki
nerde o günler :)sanırım ayda net 20 000 geçiyor elinize
uyumam diyen hiç olmadı daha maşallah. ders çalıştırmayı ben yapmıyorum, kendileri yapıyor. sadece takıldıkları yerde yardımcı oluyorum. dediğim gibi öğretmenleri de çok başarılı zaten. ben bebek uyurken yemek pişiririm, büyük kitap okur hep, diğerleri okul yokken evde ya da kapını önünde oynarlar. arada bi anne o bana vurdu vs derler ya da evdeki eliptik bisiklete binerler. okul varsa 3ü okuldayken, sadece 2si evde oluyor zaten. ,5 yaşındaki doğduğundan beri çok akıllı, uslu bi çocuk, bana bi zararı yok, sadece bazen çok ağlar, ben konuşarak ikna ederim, belki bi çikolatayla... tv yok evde, haftada bir bilgisayardan çizgi film açıyoruz, ortak karar vermeleri şart, aksi takdirde izleyemezler, ki bunun olmasını istemediklerinden hiç anlaşamadıkları olmadı. kimse onu giymem demiyor, hepsine giyecekleri kıyafeti veriyorum kendileri giyiyor. 2,5 yaşındakinin kıyafetini ve ayakkabısını büyüğü giydiriyor. başka sorun varsa...öyle anlatıyorsunuz ki peri masalı mübarek..çocuğum olmasas diyeceğim ki,ne güzel hayat...kanacağım yani..
bu çocukların sıkıntısı olmuyor mu,biri uyumam derken,bebeğin gazı olmuyor mu? biri ilkokula başlamış,ona ders çalıştırsan diğer 4 ü ne halt edeiyorlar? sen yemek pişirirken ne yapar ne ederler? biri tv de bişey izlerdekn diğer,öbür kanal olsun demyior mu? biri onu giymem derken,diğeri onun üstünü çekmiyor mu?? ay milyonlarca örnek var arkadaşım..kime ne analatıyorsun,kendini mi kandırmaya çalışıyorsun bizi mi??
ayrıca çcuk ve kısmet olayına somaliye gitmeye gerek yok ki,suriyeli çocuklar örneği gözümüzün önünde..
ne güzel. biz de belki ilerde birkaç yıl yurt dışında yaşar dil öğrenmeleini sağlarız. hepsinin dil kursuna para yetişmez :) çocuklarıma çok çok zengin bile olsam i phone falan alacağımı sanmam. çocuklar aç insanların farkında ve harçlıklarından kumbaraya atmayı biliyorlarBüyük ünlü uyumu diyorsun da benim kuzenim 12 yaşında 3 dil öğrenmişti. Siz bu eğitimi verebilecek misiniz çocuklarınıza? Devir değişti ver devlet okuluna liseyi bitirene kadar bırak okur olayı değil. Herkes donanımlı yetiştirme peşinde çocuğunu. Bu çocuklar büyümeyecek mi? Hiç marka istekleri olmayacak mı? Eski devirlerde yaşamıyoruz, herkesin elinde iphone, küçük çocuklar yanların laptopla geziyor. İşte böyle olunca eksik büyüyor çocuklar, sonra tamam aç değildim açıkta değildim ama içimde kaldı diye dert yanıyorlar. Çok arkadaşım oldu hep kendinde eksik bir şeyler gören, çok kardeştik her istediğimiz olmazdı diye mırın kırın eden.
hemşehri olduğumuz bellinerde o günler :)
uyumam diyen hiç olmadı daha maşallah. ders çalıştırmayı ben yapmıyorum, kendileri yapıyor. sadece takıldıkları yerde yardımcı oluyorum. dediğim gibi öğretmenleri de çok başarılı zaten. ben bebek uyurken yemek pişiririm, büyük kitap okur hep, diğerleri okul yokken evde ya da kapını önünde oynarlar. arada bi anne o bana vurdu vs derler ya da evdeki eliptik bisiklete binerler. okul varsa 3ü okuldayken, sadece 2si evde oluyor zaten. ,5 yaşındaki doğduğundan beri çok akıllı, uslu bi çocuk, bana bi zararı yok, sadece bazen çok ağlar, ben konuşarak ikna ederim, belki bi çikolatayla... tv yok evde, haftada bir bilgisayardan çizgi film açıyoruz, ortak karar vermeleri şart, aksi takdirde izleyemezler, ki bunun olmasını istemediklerinden hiç anlaşamadıkları olmadı. kimse onu giymem demiyor, hepsine giyecekleri kıyafeti veriyorum kendileri giyiyor. 2,5 yaşındakinin kıyafetini ve ayakkabısını büyüğü giydiriyor. başka sorun varsa...
ne güzel. biz de belki ilerde birkaç yıl yurt dışında yaşar dil öğrenmeleini sağlarız. hepsinin dil kursuna para yetişmez :) çocuklarıma çok çok zengin bile olsam i phone falan alacağımı sanmam. çocuklar aç insanların farkında ve harçlıklarından kumbaraya atmayı biliyorlar
sizin çıkarımınızla her şeyi elde etmiş, zengin gençlerin intiharı açıklanamıyor. önemli olan çok verip, herşeyi alıp, çocukları tatminsizliğe itmek değil, kanaatı öğretmek bence... yoksa insanın doyduğu bir nokta olduğunu hiç sanmıyorum. bir dağ altın versen, bir dağ daha isterler
evet değil. ama göründüğü kadar zor da değil.Yinede kolay değil..
kesinlikle katılıyorum. tek çocuğu olup bütün gün tv, pc başında bırakanlar var. bunlar beraber zaman geçiriyorlar.Bende aynı fi
bende aynı gikirdeyim kadın istemiş yapmış halinden de memnun. Bizde 5 kardeşiz tamam her istediğimiz alınamadı zamanında ama hepimiz okuyup biyerlere geldik hepimiz meslek sahibi olduk. Bazı arkadaşlar yazmış herşeyini karşılayabilecekmisin yok özel okula yollayanilecekmisin akıllı telefon tablet alabilecekmisin. Çocuğa herşeyi vermek mi en doğrusu yoksa bazı şeylerde nefsini terbiye etmek mi orası tartışılır bir konu herşeyi olan çocuklar daha mıtsuz günümüzde her istedikleri anında olduğu için hayattan zevk alamayıp intihar eden insanlar var bu örnekleri de gözardı etmemek lazım. Elinde akıllı telefon tablet olup başını kaldırmayan çocuk mu daha iyi gelişir yoksa kardeşiyle arkadaşıyla çıkıp parkta oynayan çocuk mu derseniz ben ikincisini tercih ederim. Ama işte herkesin hayata bakış açısı farklı ben mutluluğun para ve herşeye sahip olmak olduğuna inananlardan değilim bunda 5 çocuklu bir ailede yetişmemin büyük katkısı vardır.
Ben tek çocuğun daha zor olduğuna inanırım hep.Bütçe ve maaş konusunda tabiki hak veriyorum zaten o yüzden şimdilik kardeş yok,3 kişilik küçücük ailyeiz5 çocuk. onun için gelirinin muazzam olması lazım. çocuklarının her istediğini yapacak maddi manevi gücün olması lazım.
onların her biriyle yeterli kadar ilgilenecek zamanın ve gücün olması lazım.
5 çocuk okula başladığında tek tek hangi birinin dersleriyle ilgileneceksin.
belki spor yapmak isteyecekler. belki müzik dersi alınmasını.yabancı dil kursu..
belki yüzme. hangi birine koşturacaksın.
ve hangi birine paran yetecek.
marka isteyecekler görüp etraftan, alabilecekmisin.
istedikleri okulda okutabilecekmişin.
kreşe verebilecekmisin.
herşeyi geçtim sevgini bile eşit verebilecekmisin.
bütün bunlar için super woman olmak, üstünede çok fazla, öyle böyle değil büyük bir bütçenin ,maaşının olması lazım.