İlk defa ne istediğimi bilmiyorum

herkesin öncelikleri farklı. benimki kalabalık bi aileydi sanırım. hatta şimdi bile az geliyorlar gözüme. öncelik meselesi :)
Sinirlendim bu kadar vurdumduymaz olmanıza. Sizinki cehalet sadece. Çocuk yapılır büyür de bir şekilde, ver eline salçalı ekmeği, daya makarnayı yoğurdu büyür tabi. O çocukların gözü dışarıda kalacak mı, arkadaşlarına özenecekler mi, içlerine atıp ilerde kişiliklerini değiştirecek mi bu durum diye insan bir durur düşünür. Aylık gelirim 10.000-TL. bazen çoğalıyor da buna rağmen ben 5 çocuğa yetemem. Maddi her şeylerini karşılayamam. beşini birden özel okula, dil kurslarına, ne bileyim spor kurslarına gönderemem diye düşünürüm. Tatili var bunun her şeyi var, 5 insanın tüm bakımına çok rahat yetebilecek kadar ne maaşı alıyor eşiniz merak ettim ayrıca.
Lütfen doğum kontrol yöntemlerinden haberdar olun.

her sayfayı okudum.. anladım seni.. hem aldırmak istemeni hem aldırmak istememeni..
ilk okul arkadaşım kötü çok kötü bir evlilik yaptı .. adam evlenmiş boşanmıştı önceki evliliğinden bir oğlu vardı.. adam sarhoşun ayyaşın tekiydi.. kızın annesi adam öğretmen diye verdi .. herkes konuştu anlatamadı.. 5 sene kadar çocukları olmadı ama bu süre içinde kız şiddet te gördü mutsuzda oldu.. sonra boşanmaya karar verdi çıktı başka bir şehire anneannesinin yanına gitti.. meğer hamileymiş herkes aldır dedi kız kararlıydı boşanmaya.. inatla hayır dedi o zaman taktir ediyorduk kızı sahip çıktı bakarsın adam akıllanır sahip çıkar çocuğuna karısına diyorduk.. o şubatta ben nisanda doğum yaptım kızımız oldu ikimizinde.. şuan 5 yaşlarını bitirdiler.. beraber anasınıfına gidiyorlar.. anneannesiyle kalıyor.. baba kızını bir kere bile görmedi anne bu yıl evlendi almanyaya gidecek kızını götürecekmi muamma ki adam almanyada o adamın ailesiyle ilde yaşıyor bizde 15 dakka uzaklıktaki ilçede... çocuk sahipsiz.. saat 7 de anneanne getirip anaokulunun kömürlüğüne bırakıp orda beklemesini söylüyormuş oda bekliyormuş okul açılana kadar.. kızım ağlıyor haline..

keşke dedim geçen gün aldırsaydı.. sırf inadı için bakmayacağı eziyet edeceği çocuğu doğurmasaydı.. bilmiyorum duygularım çok karışık...

ama bir taraftan.. 40. günde ruhu üflenen bir can.. gördünmü duydunmu kalp atışlarını.. o bir canlı.. şiddetle atan bir kalbi sürekli büyüyen beyni ve bedeni var... 2 haftam var diyorsunya iki hafta sonra karşında nerdeyse minyatür bir insan olacak elleri ayakları hareketli tüm bedeni oluşmuş küçücük bir insan...
kürtaj hem senin hem onun için çokk zor.. sen hem bedenen hem ruhen zarar göreceksin.. o capcanlı yavrunun önce başını koparacaklar... kürtaj esnasında yapılabilecek en küçük bir hata senin birdaha anne olmana bile engel olabilir..
2 evladım var.. ilkini 8 ay bekledik ikincisini tam 2yıl.. kullanmadığım ilaç denemediğim koca karı ilacı kalmadı... tam vazgeçtiğim an günüm bile geçmeden hamile olduğumu anladım.. ikizdi.. biri düştü çooook ağır bir kanamayla.. şükürler olsun oğlum geldi dünyaya.. çoook şükür.. eşimle çoook ciddi sorunlarımız vardı.. düzeldik.. çocuklar sayesindemi hayır birbirimizi dinlemeyi öğrendik.. şimdi sen bilemezsin ne olacak.. kısmet kader.. kararını kendin ver.. evet aldıracağını düşünmek bile çoook acı verici ama senin ne hissettiğin çoook önemli...

haaaa oğlum 10 aylıkken bacaklarımın ağrısı yüzünden gittiğim doktordan hamile olduğumu öğrenerek geldim yıkıldım.. perişan oldum.. evladım olsun diye sabahlara kadar ağlayan ben.. aldırmayı hiç düşünmedim ama düşsün istedim inkar edemem.. sonra bir an kucağımda bana bakışını gördüm sanki kokusu göğsüme kafasını gömüşü.. RABBİM isteyen herkese nasip etsin.. çoook şükür..

hakkına hayırlısı..

Önceki konuda 4 yıldır korunmadığınızı yazmıştın, nasıl olsa olmuyo diye, bende demek ki oluyormuş yazmışım

hani korunarak hamile kalsan bu 3.çocuğun falan olsa bi nebzede şu durumda bilemiyorum
canım.. korunarak hamile kaldım adet dahi görmemiştim ki çoook ciddi korunuyordum..
3. çocuğum.. oğlum senin oğlunla yaşıt..
aldırmak aklımın ucundan geçmedi.. evet bir ara düşsün istedim.. kendime hiç dikkat etmedim ama bilinçli bişey yapmaya gönlüm el vermedi.. şükür bakanım var.. şükür yetebilecek durumdayız dedik.. gelene şükür dedik.. hayırlısı..

canım.. korunarak hamile kaldım adet dahi görmemiştim ki çoook ciddi korunuyordum..
3. çocuğum.. oğlum senin oğlunla yaşıt..
aldırmak aklımın ucundan geçmedi.. evet bir ara düşsün istedim.. kendime hiç dikkat etmedim ama bilinçli bişey yapmaya gönlüm el vermedi.. şükür bakanım var.. şükür yetebilecek durumdayız dedik.. gelene şükür dedik.. hayırlısı..

korunarak da hamile kalınabiliyo diye korunmayalım mı anlamadım ki

Yaşları ne kadar çocukların..
7,5 6,5 4,5 2,5 ve 6 aylık

hayır senin hayatın için demedim. savunduğun rızk olayı için dedim bunu.
rızk herkese vurmuyor işte.
yanlış bilgilendirme yapmamak lazım. o yüzden somali örneğini verdim
ben kendi adıma konuştum

Sinirlendim bu kadar vurdumduymaz olmanıza. Sizinki cehalet sadece. Çocuk yapılır büyür de bir şekilde, ver eline salçalı ekmeği, daya makarnayı yoğurdu büyür tabi. O çocukların gözü dışarıda kalacak mı, arkadaşlarına özenecekler mi, içlerine atıp ilerde kişiliklerini değiştirecek mi bu durum diye insan bir durur düşünür. Aylık gelirim 10.000-TL. bazen çoğalıyor da buna rağmen ben 5 çocuğa yetemem. Maddi her şeylerini karşılayamam. beşini birden özel okula, dil kurslarına, ne bileyim spor kurslarına gönderemem diye düşünürüm. Tatili var bunun her şeyi var, 5 insanın tüm bakımına çok rahat yetebilecek kadar ne maaşı alıyor eşiniz merak ettim ayrıca.
Lütfen doğum kontrol yöntemlerinden haberdar olun.
salça makarna yemiyorlar merak etmeyin. 1 alacağımıza 2 alıyoruz, hepsine yetiyor. balık a, et de, tavuk da hatta abur cubur da bolca giriyor evimize. hergün yemeleri gereken(!) dondurmaları bile var menümüzde :) özel okul şu an ücretsiz olsa dahi göndermem çocuklarımı, zira çok çok iyi öğretmenleri var. 1. sınıftayken büyük ünlü uyumu, yaş problemleri vs öğrendiler. bunlar lise çocuklarının konuları...

öyle sandığınız gibi bi hayatımız yok. çocuklarla istediğimiz yerlere gider, dışarda yemeğimizi yeriz. deniz manzaralı lüks restoranlara değil de, deniz manzaralı sosyal tesislerde yemek yiyoruz. 5 yıldızlı oteli olan bi tanıdığımızın yerine yarı fiyatına gideriz. güvenlikli iyi bir sitede oturuyoruz. haftada en az bir kere çocukları deniz kenarına götürür, vapura biner, istediklerini alırız. çocuklardan bunalırsam, sınavlarım varsa, anneme bırakır, eşimle baş başa gezerim.

çocuğa çocuk baktırıyorum diyor ya işte..siz de nasıl yetişiyor diyorsunuz...
yoksa gündüzü geç,gece bile sırayla kitap okuyup uyutmaya kalksa ,5 saat alır heralde..o yüzden hepsine yetiyorum dese de,yetme şekli nedir ona bakmak lazım..yedir,içir,uyut bile zorken,sosyal hayat,gelişim ,kültür gelişimi,vs gibi şeylerden uzak olmaları kesindir..ya da dediği gibi büyükler küçüklere bakıyor.anne de üniversite okuyor..
zaten somut oalrak,saat olark bile yetmesi mümkün değil bir kadının..
konu sahibine gelince,aç değil açıkta değilsiniz,1 çcuğa yetebilirsiniz diye düşünüyorum,2 kişi çalışıyorsunuz neticede..tekrar çocuk sahibi olamama durumunu düşünün ..
ben eskiden kürtaja daha ılımlı bakardım,ne zaman oğlum doğdu,o zaman yapamayacağımı anladı..sanki oğlum evladım gibi bir çocuğa kıyacakmışım gibi geliyor..o yüzden ,2.çocuğu düşünmediğim için,korunmayı epey sıkı tutuyorum :):)

şu anlık psikolojik olarak çok yorgun hissediyorum kendimi... sürekli üniversiteye gitmek zorundayım, anneme yük oluyorum ve sürekli kilo alıp veriyorum.

bak bunu yazmışsın. sen ne kadar savunsanda ruhun yıpranmış. onu geçtim annenin ne günahı var. o kadın artık yaşlılığında kafa dinlemek isterken sen istedin diye bu yükün altına giriyor.

ben kendi adıma konuştum

salça makarna yemiyorlar merak etmeyin. 1 alacağımıza 2 alıyoruz, hepsine yetiyor. balık a, et de, tavuk da hatta abur cubur da bolca giriyor evimize. hergün yemeleri gereken(!) dondurmaları bile var menümüzde :) özel okul şu an ücretsiz olsa dahi göndermem çocuklarımı, zira çok çok iyi öğretmenleri var. 1. sınıftayken büyük ünlü uyumu, yaş problemleri vs öğrendiler. bunlar lise çocuklarının konuları...

öyle sandığınız gibi bi hayatımız yok. çocuklarla istediğimiz yerlere gider, dışarda yemeğimizi yeriz. deniz manzaralı lüks restoranlara değil de, deniz manzaralı sosyal tesislerde yemek yiyoruz. 5 yıldızlı oteli olan bi tanıdığımızın yerine yarı fiyatına gideriz. güvenlikli iyi bir sitede oturuyoruz. haftada en az bir kere çocukları deniz kenarına götürür, vapura biner, istediklerini alırız. çocuklardan bunalırsam, sınavlarım varsa, anneme bırakır, eşimle baş başa gezerim.
sanırım ayda net 20 000 geçiyor elinize

ben kendi adıma konuştum

öyle anlatıyorsunuz ki peri masalı mübarek..çocuğum olmasas diyeceğim ki,ne güzel hayat...kanacağım yani..
bu çocukların sıkıntısı olmuyor mu,biri uyumam derken,bebeğin gazı olmuyor mu? biri ilkokula başlamış,ona ders çalıştırsan diğer 4 ü ne halt edeiyorlar? sen yemek pişirirken ne yapar ne ederler? biri tv de bişey izlerdekn diğer,öbür kanal olsun demyior mu? biri onu giymem derken,diğeri onun üstünü çekmiyor mu?? ay milyonlarca örnek var arkadaşım..kime ne analatıyorsun,kendini mi kandırmaya çalışıyorsun bizi mi??

ayrıca çcuk ve kısmet olayına somaliye gitmeye gerek yok ki,suriyeli çocuklar örneği gözümüzün önünde..

onu kastetmedim.. bize istemiyorsak tabiki tedbir almak düşüyor.. sen hani korunarak kalırsın 3 çocuk olur falan diyince bende direk beni anlattığın için örnek verdim...

işte bence o durumda aldırmayı bir nebze anlarım

ama konu sahibinin 4 sene zaten korunmadığı halde olmamış şimdi kürtaj olsa rahim zarar görse bi daha olmaz belki

X