Ben başka bir şey yazmak için girmiştim ama bu başlıkta sigara konusunu görünce bişeyler yazmadan edemedim.
Benim eşim de içiyor maalesef, hem de günde 1 paketi deviriyor
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
(
Ben nefret ediyorum sigaradan..Tanıştığımızdan beri de böyle.
O da farkında zararının, ama şim çok stresli vs diye şu anda bırakamayacağını söylüyor.Ben de camı açtırıp içiriyorum napim.Başka bir kötü alışkanlığı yok sayılır.Aslında biraz da içkiye düşkün.Haftada 2 defa falan içiyor, daha doğrusu artık içiyoruz..Başka da bir kötü alışkanlığı yok.Ben sigara konusunda eskiden çok ketumdum, hayatta sigara içen biriyle evlenmem diyodum ama büyük laf etmemek lazım, evlendim.
Onu bu konuda hiç sıkmıyorum.Yeri geldiğince bırakmasını istediğimi, beni, doğacak çocuklarımızı düşünmesini, onunla sağlıklı, upuzun bir ömür istediğimi falan söylüyorum..O da gelecekte bırakacağını söylüyor..En ucuzlarındna içiyor, mümkün olduğunca bana zarar vermeyerek içiyor..
Bir yandan da anlamaya çalışıyorum, kendimden pay biçiyorum.Bağımlılıklardan kurtulmak çok zordur, çelik gibi bir irade gerekir.Sorumluluklar, stres bu iradeyi olumsuz yönde etkiler.Öyle bir an gelmesi lazım ki çok kararlı olsun ve gözünü karartsın insan bırakmak için.Anca o zaman olur, o da hiç kolay bir şey değil.
O yüzden onu da eleştirirken mümkün olduğunca kırmamaya çalışıyorum, onun ve bizim iyiliğimiz için olduğunu, sağlığının benim için ne kadar önemli olduğunu söylüyorum.
Bir de etrafta ne sorumsuz, başka ne kötü alışkanlığı olan insanlar var, sigaradan dolayı yuva dağıtmak, tatsızlık çıkarmak bence çok gereksiz.
Sigara içmesi çok kötü ama iyilikle, tatlı dille halletmeye çalışmak lazım.Benim babam 35 sene içti, bir çırpıda bıraktı.
İşte dank etmesi lazım, kendi kararlı olmazsa kavga etsen de bağırıp çağırsan da bir işe yaramaz.