- 6 Mart 2015
- 666
- 1.950
- 113
- 46
- Konu Sahibi TheIntrovert
-
Kendine 40 000 bin tl alışveriş yapıp bir yemeği ödeyememiş yani şaka gibiler :)
Ondan sonra da 3 yıl oldu bana hiç hediye almadı diye konular açılıyor burada.
Davet eden öder arkadaşlar, hele bir de ilk buluşmaymış yani. Bir akşam yemeği ne kadar tutabilir? Bunu esirgeyen üstüne bir de karşılık olarak kahve parasını öde diyen birinin neyini tanıyacaksınız ki?
2 yıllık ilişkim var, ilk buluşmamızda hesap ödemedim. İşin aslı linç yiyeceğim belki ama hiç hesap ödemedim.
Ben de ara sıra kahve, tatlı, abur cubur vs. alıp gidiyorum ona. Ama bir yerde oturuyorsak ödetmez yani.
Yok, daha degil. Planliyoruz, ikimizde cok mesgulüz suanda isten dolayi gercektenbuluştunuz mu ?:) meraklardayımm
Kızzzz hayyddiii haber bekliyoruz buradaYok, daha degil. Planliyoruz, ikimizde cok mesgulüz suanda isten dolayi gercekten.
İlk defa duyuyorum sosyal kod, ilk buluşmada zamane gençlerimizin deyimiyile “ilk date’’ gerçekten bu kadar önemli mi bu hesap ödeme konusu birisiyle tanışmıssınız heyecan duymuşsunuz onu tanımak istemişsiniz ve görüşmüşsünüz , siz ödeyin hesabı ne farkeder belki bir sonraki buluşmanızdan sizin tavrınıza bakarak size farklı bir jest sunacak bilemezsiniz bu benim fikrim bence ilk buluşmadan sonra oturulup düşünülecek şey bu adam bana hesap ödetti bayan mı öder erkek mi öder değil , ben bu adamdan etkilendim mi tekrar görüşür müyüm ne hissettim bunlar sorgulanmalı bu benim fikrim .Sevgili hanimlar,
ben yeni bir beyfendiyle tanistim. Bir kac haftadir telefonla hos sohbetimiz vardi ve bulusmayi teklif etti. Bende kabul ettim ve dün yemege gittik. Sohbetimiz oradada gayet güzeldi. Hatta bana bir incelik yapip cicek getirmisti (bende ona cikolata almistim). Neyse ki hesap geldi ve tabi ki garson sordu beraber mi ayri mi diye. Bana döndü ve nasil yapalim diye sordu. Ben ikileme düsdüm. Ilk bulusmada erkegin hesap ödemesi bir nevi sosyal bir kod olarak anlasildigi icin, "bilemedim ki..." diye ona soru isareti gibi baktim. O da o zaman, "ben ödeyeyim, kahvelerde senden olur dedi" gülümseyerek. Böylece ciktik, sohbetimiz gayet normal devam etti ve dedigi gibi kahveleride o gün ben ödedim.
Herhangi bir sekilde ona bu konuya takildigimi belli etmedim. Tahmin dahi etmiyor cünkü hala diyalogumuz devam ediyor ve hatta yeniden bulusmaya karar verdik. Benden hoslandigini da cok acik bir sekilde belirtti.
Sizce hesap geldigi zaman neden o sekil sordu bana? Sonucta, bir hanfedi ilk bulusmada hesabi ödüyorsa zaten görüsmek istemiyordur bir daha. Acaba bunu mu farkinda degil dicem ama mümkün degil. Biliyordur (üstelik ayni yastayiz ve ikimizde calisiyoruz).
Tabiki gelecek bulusmalarda bende zaten öderim hesaplari. Konu bile degil. Tamam yine o ödedi yemegi ama bana bu ilk bulusmadaki tavir bir nebze garip geldi. Simdi size soruyorum: Acaba ben mi fazla ince düsünüyorum yoksa gayet normal mi gelismis her sey? Bana yapici fikirler verirseniz cok mutlu olurum. Cünkü aslinda böyle seylere takilip diyalogumuz bozulsun istemiyorum. Sizlerin bu konuda tecrübesi ne?:)
Dipnot: "Sosyal kod" olarak sunu biliyorum; erkekler genelde ilk bulusmada pek hos karsilamiyor hesabi paylasalim yada ayri ödeyelim dendigi zaman. Ben öyle biliyordum o yüzden bende biraz bos bulunup tam dogru davranamadim o an. Bunu eklemek istedim. :)
Tamam az kaldi, haber ederimKızzzz hayyddiii haber bekliyoruz burada
ben bu insanla tekrar buluşmanızdaki motivasyonu çok merak ettimDaha geçen ay başıma geldi. 3 yıldır ilgisini hissettiğim ama sebepsiz yere uzak durduğum bir beye bir buhran anında tamam görüşelim dedim. Aynı semtte 2 dk evlerimizin mesafesi.
Neyse buralarda kahvaltısıyla ünlü bir yere gitmek istedi. Benim arabamla. Bindi arabama ne bir çiçek ne bir incelik. Olabilir dedim. Kahvaltı bitti ben geri durdum o ödedi. Ama söyleniyor şu kadar tutmuş falan. Yaaa sabır dedim.
ikinci buluşmada da 4.5 saat adamı mağazada put gibi beklemeniz de çok tuhaf geldiBir hafta sonra da benimle Bursa ya bir avm ye gitmek istediğini söyledi. Tamam dedim gidelim. Yine benim arabamla. Yaşadığımız şehre 200 km git gel 400 km. Bir de özel şoför oldum. Akşamdan yakıtımı doldurdum. Neyse gittik. Sadece 1 mağazada 4.5 saat geçirdi ben izledim. İşi bitti atıştıralım dedi. Ben 1 o 1.5 iskender yedi. Sinirlendim sen öde dedim. 1200 lira hesap ödemiş. Annem duysa kızar. 1200 diye diye sayıkladı durdu. Bursa dönüşü bir daha görüşmedim. Engelledim.
Konu sahibi. Bir iki kez gözlemleyin. Baktınız tavır aynı. Tutmayın hayatınızda. CİMRİ ERKEKten itici daha bir şey yok benim için
Bir hafta sonra da benimle Bursa ya bir avm ye gitmek istediğini söyledi. Tamam dedim gidelim. Yine benim arabamla. Yaşadığımız şehre 200 km git gel 400 km. Bir de özel şoför oldum. Akşamdan yakıtımı doldurdum. Neyse gittik. Sadece 1 mağazada 4.5 saat geçirdi ben izledim. İşi bitti atıştıralım dedi. Ben 1 o 1.5 iskender yedi. Sinirlendim sen öde dedim. 1200 lira hesap ödemiş. Annem duysa kızar. 1200 diye diye sayıkladı durdu. Bursa dönüşü bir daha görüşmedim. Engelledim.
Konu sahibi. Bir iki kez gözlemleyin. Baktınız tavır aynı. Tutmayın hayatınızda. CİMRİ ERKEKten itici daha bir şey yok benim için
ben bu insanla tekrar buluşmanızdaki motivasyonu çok merak ettim
sakıncası yoksa sorabilir miyim ilk buluşmada ödediği hesapla alakalı söylenen ve size ya sabır dedirten biriyle neden ikinci buluşma yapıldı ?
çünkü tavrına sinir de olmuşsunuz yani rahatsız olmamış olsanız anlarım 2. kez buluşmanızı
ikinci buluşmada da 4.5 saat adamı mağazada put gibi beklemeniz de çok tuhaf geldi
4.5 saat yahu ? yarım saati geçince hiç mi demediniz hadi artık başka mağazaya bakalım falan diye ?
yapmanız gereken şey yarım saati geçtiği anda adam mağazadan çıkmıyorsa onu olduğu yerde tek başına bırakıp
arabaya atlayıp dönmekti :)
siz gözlemlemişsiniz başınıza daha kötüsü gelmiş, ben bu konularda kesinikle gözlemleme fırsatı vermemekten yanayım
ilk buluşmada belli ettiği an şutlanması lazım
peki sizin bu arkadaştan daha üstün taraflarınız var mıydı ?Yok o son buluşmaydı. Bir daha görüşmedim, konuşmadım. Ben de kendime şaşırdım sonradan nasıl sabrettim diye. Ah tutuyor bazen aptallığım.
peki sizin bu arkadaştan daha üstün taraflarınız var mıydı ?
örneğin maddiyat, kariyer, sahip olduğunuz şeyler (araba, mal mülk, onunkinden daha yüksek model araba bile olabilir)
çünkü bu arkadaş cimri de değilmiş aslında
cimri insan kendine de harcamaz
bu kişi alenen sizi kendi işi için kullanıp 40 bin lira kendine yaptığı harcamayı gözünüze sokmuş
en pis erkek modeli olabilir bu cimriden de kötü bi model
hani cimri insan için dersiniz ki ya cimrinin teki, huyu böyle, belki zamanında çok yokluk çekti vs
ama bu vatandaşın davranışı inanılmaz art niyetli ve çok çirkin olmuş
sizin ondan daha üst seviye taraflarınız varsa bunları kompleks yapıp size de kendince "bak bende de para var ama sana zırnık koklatmam" sıvaması yapmış olabilir
Yok, az kaldi, güncellerim oluncaIkinci bulusma gerceklesti mi konu sahibi?
Okudum, iyi etmişsin diyorum. Sorunlu insan, sorununu anlatan insan hiç sevmem. Evlenirsin 5 10 sene sonra bir şey çıkar neyse yani hayat tabi ki destek olunur ama ilişkinin başında bu kadar sorunu olan ve anlatan insanla devam edilmez. Değişir diye devam etmediğin için tebrik ederim. Sanirim bir derdim varda okuduğum en mantıklı kararlardan oldu ben de şaşırdımKonuyu güncelledim hanimlar; ilk mesajima bakiniz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?