İlk araba...

Aybeyzeyduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
765
511
53
40
Kızlar Merhaba araba kullanmayı çok istiyorum ama bi türlü öğrenemedim eşimin saçma sapan tavırları yüzünden ama gerçekten ihtiyacım var .şimdi diyorum ki kendime bi araba alsam 5000lik falan sizce yapabilir miyim döküntü bi araçla .Araba kullananlar sizin ilk arabanız neydi ?ya da bu sevdadan vaz mı geçeyim?akıla ihtiyacım var

Döküntü arabanın bir sürü masrafı çıkacak, çok servise gideceksiniz, bence bu işlerden anlamıyorsanız, eşiniz de destek olmayacaksa hiç girişmeyin.

İyi bir araba bakın, bir de ders alın trafikte.

Ben de kenarda durup takip edeyim. Hiç ders almadım direksiyona dokunmadim bile. Araba bana da lazım. Cesaret edip girisemiyorum.

Ben kendi arabamizla calistim sagolsun esim cok destek oldu. Araba da 3 yillik falandi ama yeter ki sana ya da bir baskasina zarar gelmesin arac onemli degil dedi. Esiniz neden destek olmuyor? Allah korusun ona bir sey olsa ve siz kullanmak zorunda kalsaniz. Ya da cocuk varsa zaten sart. Bunlari dusunmuyor mu hic..

1280px-2001_Peugeot_106_XN_Zest_2_1.1_Rear.webp 35379_1_1491057553.webp

İlk arabam bundandı baya da kullanışlıydi benim için. Kendimi geliştirdim sayesinde :) 3 sene kullandım en ufak bi kaza dahi yapmadım şükür. Sonra cocuk olunca değiştirdik..

ilk arabam alfa Romeo ydu.size ilk araba tavsiyelerim küçük segment arabalar olur.hyundai i20 opel çorsa ww polo vb.gibi ama 5000 tl lık araba olmaz hurdadır o en az 20000 tl lık olmalı alacağınız araba.

Eski araçlar ağır ve hantal olur. Çok da masraf çıkarır. Kullanamazsınız. En usta şoför bile eski araçta zorlanır.

5000e araba mı kaldı yav, varsa da o trafiğe bile zar zor çıkar. Acemi biri döküntü araba falan kullanamaz. Adam gibi bir araba için en az 25 bini gözden çıkarmanız lazım. O da yani orta seviye, temiz bir 2.el için.

5000 liralık araba gitmiyordur muhtemelen. Ayrıca niye külüstür arabayla başlayasınız ki. Acemisiniz diye sağa sola çarpacak haliniz yok ya.

Kendinizi trafiğe kapalı alanda geliştirip öyle yola çıkacaksınız. Kaldı ki Allah korusun bir kaza anında en önemsiz şey arabanızın hasarı. Bir canlıya zarar vermek en kötüsü.

Hem trafikte bir sürü mercedes, porsche var. Onlara çarpsanız nolacak:KK45: Siz en iyisi kendiniz güzelce geliştirip, güvenle çıkın yola. Arabanız da doğru düzgün güvenli bir şey olsun.

İlk arabam peugeot 407 idi çok rahat bir arabaydı hiç kaza yapmadım onunla
Ama babam öğretmişti bana arabaya kullanmayı,sabah çıkar piknik yapar dura dura akşama kadar dağ yollarında sürerdik Allah ondan razı olsun.şimdi kamyoncu gibi sürüyorum
Hiç korkmam panik yapmam
İki sene önce değiştirdim bmw z4 sürüyorum,rahat değil her çukuru hissediyorum ama minnak olunca sürüşü kolay

Kızlar Merhaba araba kullanmayı çok istiyorum ama bi türlü öğrenemedim eşimin saçma sapan tavırları yüzünden ama gerçekten ihtiyacım var .şimdi diyorum ki kendime bi araba alsam 5000lik falan sizce yapabilir miyim döküntü bi araçla .Araba kullananlar sizin ilk arabanız neydi ?ya da bu sevdadan vaz mı geçeyim?akıla ihtiyacım var
İlk arabam sıfırdı ister istemez park ederken değdirdim sağa sola ondan üzüldüm ama eşim asla önemsemez sonuçta ikimizin malı genel olarak bir insana zarar gelmesin yeter . Onun dışında 3 ayda ehliyet aldım ve uzun yola çıkar oldum şartlar mecbur etti . Bunun yanında otomatik olunca çok kolay oldu sadece trafiğe odaklandım bir saat de özel ders aldım yetti. Önerim ikinci el araç ama bu kadar ucuz değil sanayiden çıkamaz ayrıca o fiyata araç yok

Ya gerçekten eşi destek olan insanlara hayranım ama öyle bi eşim yok eşyaları aşırı değerlidir fikirleriniz çok değerli teşekkürler haklısınız en iyisi para biriktirip almak hayırlısı inşallah

5 bine araba var mı trafiğe çıkacak eli yüzü düzgün.
Biz de ilk etapta küçük bütçeyle bir şey almayı planlıyoruz ama 20.000’i gözden çıkarıyorum her türlü.

Kızlar Merhaba araba kullanmayı çok istiyorum ama bi türlü öğrenemedim eşimin saçma sapan tavırları yüzünden ama gerçekten ihtiyacım var .şimdi diyorum ki kendime bi araba alsam 5000lik falan sizce yapabilir miyim döküntü bi araçla .Araba kullananlar sizin ilk arabanız neydi ?ya da bu sevdadan vaz mı geçeyim?akıla ihtiyacım var[/QUOT

En az 10.000 tl .den başlıyor sürebileceğin araçlar..Biz 18.000 e opel-corsa aldık. 98 model küçük spor..Bayanlar için çok güzel bir model tavsiye ederim.

Ya gerçekten eşi destek olan insanlara hayranım ama öyle bi eşim yok eşyaları aşırı değerlidir fikirleriniz çok değerli teşekkürler haklısınız en iyisi para biriktirip almak hayırlısı inşallah
Kendi paranla alsanda çözüm olmuyor köstek kocası olana
Trafikte salağın biri yüzünden bir hata yaptım sittin sene önce
Hala onu dinliyorum
Nasıl araba kullanmakmış o,acemi yapmazmış.
İşin kötüsü benimde özgüvenim bitti direksiyonda.
Neymiş efem en az 1 ay günde 1 saat ders alacakmışım kurs hocalarından sonra kendinin yanında kullanacakmışım da o tamam derse çıkacakmışım bir daha.Öyle bir zamanım var sanki benim.
Benim merso kapıda yatıyor ben sürünüyorum taksilerde

5000 tl ye araba alacak paran varsa o parayi ehliyet kursuna vermen daha mantıklı değil mi

Bende eşimden öğrendim araba kullanmayı çok çok çok sıkıntılıydı. 2 yıldır araba kullanıyorum halen bi kusur bulur tek başıma daha rahat kullanıyorum. Birde ben hep eşimin arabasını kullanıyorum hepsi de ya sedan ya jeep. İlk arabayı sürmeyi passatta öğrenmiştim mesela. Bence özel ders alın. 5 bine araba var mı yaa

Back
X