• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkiyi bir adım öteye taşımak için ne yapabilirim? Bir el atar mısınız ya

Aynen öyle yaşamak istemeyenlere de kimse gerikafalı çok anormal bi durummuş gibi de bakamaz, hele bu çağda tarzı aşağılayıcı yorum yapamaz

Burada öyle bir şey yazan oldu mu? Görmedim ben. Daha ziyade seni kullanıyor, evliliğe bir şey kalmamış sıkılacak diyenler vardı. Bunu da hiç anlamam ya. Biz on yıldır beraberiz yedi yıldır evliyiz henüz sıkılmadık yani😁😁 neden seksi önce yapınca sıkılalım ki bir de yani.
Ben evlilik öncesi seks konularında hemen hamile kalır aldırırsın ama bak ve evlenmez senle bu evliliğe ne kalmış sıkılır senden yorumlarını daha çok görüyorum açıkçası. Sıkıldım da bundan. Sanki her ilişk evliliğe gitmek zorunda yada kadın evlilik için ölüp bitiyormuş gibi bir algı yaratılıyor.
Kadın belki böyle sorumluksuz bir ilişki istiyor belki anasıyla danasıyla muhattp olmadan düz sevişmek istiyor belki?
Ve dediğim gibi çocuk işi o kadar kolay değil. Şu yüzyılda yüzde yüze yakın koruyan yöntemler var. Sen gün atlamadan dkh alırsan, iyi kalitede bir prezervatif alırsan yada spiral taktırırsan zaten imkansız hamile kalman. Ha geri çekilmeyi sayıyorsan zaten hak etmişsindir o da kazara gebelik değil.

Millet aylarca yıllarca deniyor da anca birinde tutturup hamile kalıyor ama nedense evlilik öncesi ilişki yaşayan herhangi biri pıt diye hamile kalıp kürtaja koşturuyor bu senaryolarda hep. Başka bir argüman yok çünkü.
Nerden baksan 15 yıldır seks hayatım var bunun 7 senesinde de bekardım bir kere bile gebelik yaşamadım. Evlendim bir buçuk sene de korundum. Korunmayı bıraktığımın üçüncü ayında anca hamile kaldım ben 😁😁

Keşke kadınlar o haklara ihtiyaç duymasa ki bence duymamali. Ben neden ayrıldığım adamdan para alayım ki 🙄 nafaka bana hep çok saçma gelir.
[QUOTE="
Büyük konuşmayın. Ben evlendim memleketimden ayrıldım, iki çocuk doğurup büyüttüm yıprandım, eşim çok çalışıyor ben az ders almak zorunda kaldım gelirim azaldı. Aldatılırsam donuna kadar alırım. Nafaka da tazminat da.

Neredeyse 7 aydır tanışıyoruz. Son üç aydırsa daha yakınız. Her hafta sonu ve işten arda kalan zamanlarda hafta içi de çok yorgun değilsek beraber kalıyoruz. Birlikte yemeğe çıkıyor, gezmeye ya da sinemaya gidiyoruz, sokakta elele de yürüyoruz, sarılarak uyuyoruz, cinsellikte yaşıyoruz, random bi şekilde öpüşüyoruz da, her gün günümüzün nasıl geçtiğine dair mesajlaşıyoruz, ailelerimiz, anılarımız, çocukluğumuzdan muhabbet ediyoruz, yürüyüşe çıkıyoruz, film izliyoruz, içiyoruz, müzik dinliyoruz... Aslında uzun zamandır bir ilişki içinde gibiyiz de ama değiliz gibiyiz de..
Hiç sevgi sözcüğü söylemedik. Hiç arkadaşlarımızla, ailemizle tanışmadık. Hiç beraber fotoğrafımız yok.. Duygusal bir an yaşamadık. Canım cicimli sözlerimiz hiç yok.. İki tarafta bunlar için adım atmadı henüz. Bu hep böyle mi gidecek? Nasıl oluyodu bu işler?

Başlarda daha içim kıpır kıpırdı tabi, dile dökmesede o da gözlerime bakarak zor konuşurdu, her buluşmamızda yüzü biraz pembe olurdu ve hızlı hareket ederdi. Aşk mı bilmiyorum ama onda da, ben de de bir heyecan bariz vardı.

Ama şimdi sanki biraz sıkıcıya bağlamak üzere.

Ne eksik ne eksik bu ilişkide bir türlü bulamıyorum. Ne olsa biraz daha yakınlaşırız? Çünkü ben biri sorduğunda rahatça sevgilim var diyebilmekte istiyorum. Arada kalmışlık süreci biraz uzun oldu gibi. Ya da sevgilimiyiz? Bilmiyorum aslında diğer yandan asla mutsuz değilim gayet keyifliyim. Sadece iki kişilik bi ilişkimiz var şu an ve güzel bence.. Ama bu böyle ne kadar gidecek? Sizce ben mi bir şey yapmalıyım? Bilmiyorum ben 30 yaşındayım ve uzun zamandır ciddi bir ilişki yaşamadım, son 5-6 yıldır hep flörtlerim oldu buna benzer ama onlar daha kısa sürede sıkıcılıktan bitti dürüst olmam gerekirse, 7 ay tanışıklık 3 ay beraberlik rekora koşuyorum 😂..
Ne olunca ilişkiye başlamış oluyorduk, napmak gerekirdi unuttum..
Bi el atın ya lütfen

..... Güncelleme: ...Cinsellik yazdığım için, yorumlar, kullanılma, fuckbuddy olma vs. tarzına kaydığı için söylemeliyim. Sevgi ayrı konu. Yukarıda yazdığım gibi eğer daha duygusal anlar yaşarsak, birbirimizin sosyal hayatına girersek zamanla belki sevgi bağı oluşur bende.... Ama tutku ya da çekim benim için başlangıçta çok önemli, eğer bu süre de cinsellik yaşamamış olsaydık bu demek olurdu ki benim için, bir çekimimiz yok, ve onunla bu zamana kadar görüşmeye devam etmezdim.

(Hatta cinsellik detayını yukarı yazmayaydım iyi olurmuş ama neyse silmedim geri:) )
Biraz değişik sevgi olmadan bu kadar her şeyin ilerlemesi demekki bi şeyler varki güzel vakit geçiriyorsunuz isterseniz karşılıklı bi konuşun oturup

Size mutlaka sevişmelisiniz diyen bir üye olmadı gördüğüm kadarıyla. Herhangi bir sebepten sevişmemeyi tercih edebilirsiniz hatta sebebiniz olmasına bile gerek yok. Sevişmek isteyen insanın da sebebe ihtiyacı yok.

Şu döngü hiç şaşmaz burada; evlilik dışı cinsel ilişkiyi kötüleme, konu sahibine yer yer "seni kullanıyor" iması, "ah nerede o eski evlilikler" diye ahlayıp vahlamak, gelen yorumlara alakasız cevaplar vermek, "herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil, düşünceme saygı duyun" demek (ama konu kendisine gelene kadar saygı aklına gelmemiştir) ve "sevişmeyenlere gerikafalı diyorsunuz saygısızsınız" diyerek ağlayıp mağdur olmak (kimse böyle bir şey söylememiştir).

Doğada hiçbir ekosistem bu kadar şaşmaz bir döngüye sahip değil.

[QUOTE="
Büyük konuşmayın. Ben evlendim memleketimden ayrıldım, iki çocuk doğurup büyüttüm yıprandım, eşim çok çalışıyor ben az ders almak zorunda kaldım gelirim azaldı. Aldatılırsam donuna kadar alırım. Nafaka da tazminat da.
Ben almam, isterse çocuklarına versin istemezse çocuklarıma da bakarım umrumda olmaz. Bütün kadınlar bu kadar güçlü olmalı artık. Ortaokul bitirip kaynana yanına oturmamalı.

Yazdıklarınızın konu ile alakasını çözemedim, özellikle eski evlilikler ile. Hiç de öyle bir şey demedim, yaşamak isteyen Yaşar bu onu önüne gelenle yatıyor yapmaz kendi anlamak istediğiniz açıdan anlamayın. Sonucuna katlanıyorsa elbet yapsın, hiç sıkıntı değil. Sadece evlilikten önce her şey yapınca, işte evlilik gereksiz geliyor. Bundan bahsediyorum tam olarak. Evliliğe bir şey kalmıyor evlenmek saçma geliyor zaten ilişki de yaşıyorum farkı ne diyo bunu yaşayanlar, Evli iken aldatmalar var diye evliliği toptan kaldıralım mı. Gene evlilik dışı çocuk sahibi olmaya göre daha güvenli bir yol olduğu aşikar.

Sen "evliliğin değeri kalmadin" dedin ya, bende ne zaman değeri olduki şimdi değerli olsun diyorum.

Bende senin düşünce tarzini anlamiyorum, "evliliğe ne kaliyor ki" denilmesi. Yani o imza atilinca ömür boyu cinsellikten keyifmi aliniyor? Böylr bir garantimi veriyor evlilikte benim haberim yok?

Ben yurtdişinda yaşiyorum ve burda gayet normal önce beraber yaşayip, çok sonradan evlenilmesi. Hatta çocuktan sonra bile. Cünku evlilik bir gaye, bir ulaşilmasi gereken bir sonuç olarak görülmüyor.

Ve evlilik içi cocuk cokmu muhteşemde? Görüyoruz gencecik 21-22 yaşindaki kizlar evlenip hemen cocuk yapiyorlar. Maddi manevi bağli oluyorlar eşe ve çok mutsuz olunuyor.

Herkes elbette istediği gibi yaşamali. Sen cinselliği evlilikten sonra keşf etmek istiyorsan bu en doğal hakkin. Ancak bunu yapmayan yada evliniği önemsemeyen insanlar üzerinde yanliş bilgilerin, önyargilarin var.

Sen "evliliğin değeri kalmadin" dedin ya, bende ne zaman değeri olduki şimdi değerli olsun diyorum.

Bende senin düşünce tarzini anlamiyorum, "evliliğe ne kaliyor ki" denilmesi. Yani o imza atilinca ömür boyu cinsellikten keyifmi aliniyor? Böylr bir garantimi veriyor evlilikte benim haberim yok?

Ben yurtdişinda yaşiyorum ve burda gayet normal önce beraber yaşayip, çok sonradan evlenilmesi. Hatta çocuktan sonra bile. Cünku evlilik bir gaye, bir ulaşilmasi gereken bir sonuç olarak görülmüyor.

Ve evlilik içi cocuk cokmu muhteşemde? Görüyoruz gencecik 21-22 yaşindaki kizlar evlenip hemen cocuk yapiyorlar. Maddi manevi bağli oluyorlar eşe ve çok mutsuz olunuyor.

Herkes elbette istediği gibi yaşamali. Sen cinselliği evlilikten sonra keşf etmek istiyorsan bu en doğal hakkin. Ancak bunu yapmayan yada evliniği önemsemeyen insanlar üzerinde yanliş bilgilerin, önyargilarin var.
Ayrıca evlilik o kadar kutsallastiriliyir ki, ayrılan kişilerin çocuklarınin sıkıntıları oluyor. Çünkü onlar ya toplumdan dışlanıyor ya da annem-babam ayrı diye psikolojileri bozuluyor. Toplum baskısı o kadar çok ki ayrılan anne babalar çocuklarına bunun çok normal olduğunu anlatamiyorlar.

Cinsellik ihtiyaç değildir demedik. Kadın ve erkek fizyolojisi farklıdır. Kadın için duygusal ihtiyaclar daha önemlidir.

Her kadin aynimi? Senin için öyle olabilir fakat herkes öyle değil. Nasil her erkek ayni değilse, her kadinda ayni değil.

Ayrica bu kadinlar nariin, dugusaal, çiceek naralari sıkmaya başladi. Kadinlari küçümdeyen önyargilar bunlar.

Bence gayet sevgilisiniz. 3 ay çok erken arkadaşlarla aileyle tanışmak için eğer aynı arkadaş ortamına sahip değilseniz. Sevgi belirttiği düşünülen sözcükler her ilişkide olmak zorunda değil bence. 9 yıllık evliyim eşime aşkım, canım demişliğim yok mesela.
evet biz de hic aşkım demeyiz ya, insanlar garipsiyor. öyle kelimeler hic kullanmadık sanırım

Konu sahibi ortada yok, yine belli isimler polemik almış basını gitmiş....sadece konu sahibi neler yazmıs ona bakıcam diye yine sayfalarca bakmak gerekiyor

Çocuklarla mı. Tamam. Gençlik böyle bir şey galiba
İyi de erkek de zaten boşanmada kayıp veriyor. Anne çocuğuyla altı gün yaşarken erkek ancak belli günlerde görebiliyor. O da özlem duyuyor mesela.
Çocuğun hakkı alınır ama evlendi diye bir kadının ömür boyu bir erkeğe kambur gibi yüklenilmesine ben de karşıyım. Çocuğun masrafları ortak olur kadının ömür boyu geçimini sağlamak zorunda değil.

İşte sizin doğrularınız her zaman doğru olmaz. Sevişmeden ilişkiye başlamayan insanlar ya da ilişkiyi sevişerek başlatan insanlar da var. Ki günümüzde ilişkiler böyle başlıyor zaten. 30’lu yaşlarında insanlar senelerce kafeteryada oturup bakışarak çay kahve içmiyorlar.
evet cok dogru. ben sahsen birkac ay konusup gorusmeden duygusal bir sey hissetmeden baglanmadan opusme sevisme seyine girmem; ama cok yakın bir arkadasım da der ki hep once tadına bakmam lazım begenmezsem neden iliski yasıyım ki :D herkes icin en onemli kriter farklı.. yıl olmus 2021 herkes herkesi kendi dogrularına göre yargılıyor hala cok sasırtıcı..

Neredeyse 7 aydır tanışıyoruz. Son üç aydırsa daha yakınız. Her hafta sonu ve işten arda kalan zamanlarda hafta içi de çok yorgun değilsek beraber kalıyoruz. Birlikte yemeğe çıkıyor, gezmeye ya da sinemaya gidiyoruz, sokakta elele de yürüyoruz, sarılarak uyuyoruz, cinsellikte yaşıyoruz, random bi şekilde öpüşüyoruz da, her gün günümüzün nasıl geçtiğine dair mesajlaşıyoruz, ailelerimiz, anılarımız, çocukluğumuzdan muhabbet ediyoruz, yürüyüşe çıkıyoruz, film izliyoruz, içiyoruz, müzik dinliyoruz... Aslında uzun zamandır bir ilişki içinde gibiyiz de ama değiliz gibiyiz de..
Hiç sevgi sözcüğü söylemedik. Hiç arkadaşlarımızla, ailemizle tanışmadık. Hiç beraber fotoğrafımız yok.. Duygusal bir an yaşamadık. Canım cicimli sözlerimiz hiç yok.. İki tarafta bunlar için adım atmadı henüz. Bu hep böyle mi gidecek? Nasıl oluyodu bu işler?

Başlarda daha içim kıpır kıpırdı tabi, dile dökmesede o da gözlerime bakarak zor konuşurdu, her buluşmamızda yüzü biraz pembe olurdu ve hızlı hareket ederdi. Aşk mı bilmiyorum ama onda da, ben de de bir heyecan bariz vardı.

Ama şimdi sanki biraz sıkıcıya bağlamak üzere.

Ne eksik ne eksik bu ilişkide bir türlü bulamıyorum. Ne olsa biraz daha yakınlaşırız? Çünkü ben biri sorduğunda rahatça sevgilim var diyebilmekte istiyorum. Arada kalmışlık süreci biraz uzun oldu gibi. Ya da sevgilimiyiz? Bilmiyorum aslında diğer yandan asla mutsuz değilim gayet keyifliyim. Sadece iki kişilik bi ilişkimiz var şu an ve güzel bence.. Ama bu böyle ne kadar gidecek? Sizce ben mi bir şey yapmalıyım? Bilmiyorum ben 30 yaşındayım ve uzun zamandır ciddi bir ilişki yaşamadım, son 5-6 yıldır hep flörtlerim oldu buna benzer ama onlar daha kısa sürede sıkıcılıktan bitti dürüst olmam gerekirse, 7 ay tanışıklık 3 ay beraberlik rekora koşuyorum 😂..
Ne olunca ilişkiye başlamış oluyorduk, napmak gerekirdi unuttum..
Bi el atın ya lütfen

..... Güncelleme: ...Cinsellik yazdığım için, yorumlar, kullanılma, fuckbuddy olma vs. tarzına kaydığı için söylemeliyim. Sevgi ayrı konu. Yukarıda yazdığım gibi eğer daha duygusal anlar yaşarsak, birbirimizin sosyal hayatına girersek zamanla belki sevgi bağı oluşur bende.... Ama tutku ya da çekim benim için başlangıçta çok önemli, eğer bu süre de cinsellik yaşamamış olsaydık bu demek olurdu ki benim için, bir çekimimiz yok, ve onunla bu zamana kadar görüşmeye devam etmezdim.

(Hatta cinsellik detayını yukarı yazmayaydım iyi olurmuş ama neyse silmedim geri:) )
Şöyle ki bazen erkekler bu durumu sadece fuckbuddy olarak değerlendiriyor karşı taraf iyi de biz bir ilişki içinde değil miyiz diyince ben sana öyle bir Ümit vermedim de diyebiliyorlar. Genelde bu tarz ilerleyen ilişkiler cinsellik olunca hemen zaten sevgililiğe bağlıyor. Aşkım canım cicim vs diyor mu normal konuşmanızda?

Şu döngü hiç şaşmaz burada; evlilik dışı cinsel ilişkiyi kötüleme, konu sahibine yer yer "seni kullanıyor" iması, "ah nerede o eski evlilikler" diye ahlayıp vahlamak, gelen yorumlara alakasız cevaplar vermek, "herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil, düşünceme saygı duyun" demek (ama konu kendisine gelene kadar saygı aklına gelmemiştir) ve "sevişmeyenlere gerikafalı diyorsunuz saygısızsınız" diyerek ağlayıp mağdur olmak (kimse böyle bir şey söylememiştir).

Doğada hiçbir ekosistem bu kadar şaşmaz bir döngüye sahip değil.
10/10 tespit :D

Back
X