- 25 Temmuz 2013
- 12.806
- 52.380
Aynen, kiminle ne yapıyorsa yapsın, size ne?Hey Allahım yaa ben kiminle sevistigine mi karıştım şimdi,nasıl bir okuduğunu anlama yorumlama durumunuz var,sadece yaşantısı ve yaptıkları uyumlu değil ve yaşı daha küçük onu yorumladım,banane kiminle ne yapıyorsa yapsın ben şeceresini sordum sanki
Peki aynı şekilde soruyorum,benim yorumundan size ne?Aynen, kiminle ne yapıyorsa yapsın, size ne?
Geçmiş olsun. 18 erken bir yaş, henüz çok küçüksünüz yargılama amacı ile değil bir abla tavsiyesi ile yazıyorum 26 yaşındayım. Ve 18 yaşındayken yaşadığım kafa ve mantığım şuan ki ile uymuyor. Dikkatli hareket etmenizi ve şu gerçeği asla unutmamanızı öneririm. " Hiç bişey sır olarak kalmaz ve geleceğinizde ölene kadar sizi takip ederler "Oncelikle git ders calis ne bos islerle ugrasiyosun diyecek arkadaslar yol alabilir , fikirlerinize ihtiyacim yok , tamam desteklenmekte sacma tabi ki fakat sorumu yanitlarsaniz yeter , 18 yasindayim ve bi anlik sevgilimle iliskiye girdim , (ama acisina dayanamadigim icin yarida biraktirdim) kizlik zarim bozuldu galiba cunku sevgilimin ustnde kan lekesi falan vardi , Ya guvenmesem cidden kalkismam asla ama cidden guvenıyorum emin bi sekilde , ama isin diger bi kismi ailem ogrense baya baya hayatim kayar , soylemezsem ogrenmez fakat ogrenmenin baska bi yolu yok demi , ve zarin bozulup bozulmadigini tam olarak ogrenmek istiyorum nasil kontrol edebilirim?
Öncelikli olarak kimseyi tercihlerinde dolayı yargılayamayız bana kalırsa sende bu tercihlerinin sorumluluğunu alman lazım bildiğim kadarıyla devlet hastanesi adli bir belge olmadan bakirelik testini yapmıyor özeller bu konuda yapıyor mu bilemiyorum özel hastaneye veya bir kliniğe gidebilirsin pişman olduysan eğer bir daha böyle birşey yapma öncelikli olarak kendini düşünOncelikle git ders calis ne bos islerle ugrasiyosun diyecek arkadaslar yol alabilir , fikirlerinize ihtiyacim yok , tamam desteklenmekte sacma tabi ki fakat sorumu yanitlarsaniz yeter , 18 yasindayim ve bi anlik sevgilimle iliskiye girdim , (ama acisina dayanamadigim icin yarida biraktirdim) kizlik zarim bozuldu galiba cunku sevgilimin ustnde kan lekesi falan vardi , Ya guvenmesem cidden kalkismam asla ama cidden guvenıyorum emin bi sekilde , ama isin diger bi kismi ailem ogrense baya baya hayatim kayar , soylemezsem ogrenmez fakat ogrenmenin baska bi yolu yok demi , ve zarin bozulup bozulmadigini tam olarak ogrenmek istiyorum nasil kontrol edebilirim?
Ortada "bozulan" bir sey yok. Gayet dogal bir biyolojik olay yasamissiniz. Bundan sonraki seferlerde mutlaka korunun, basiniza dert almayinOncelikle git ders calis ne bos islerle ugrasiyosun diyecek arkadaslar yol alabilir , fikirlerinize ihtiyacim yok , tamam desteklenmekte sacma tabi ki fakat sorumu yanitlarsaniz yeter , 18 yasindayim ve bi anlik sevgilimle iliskiye girdim , (ama acisina dayanamadigim icin yarida biraktirdim) kizlik zarim bozuldu galiba cunku sevgilimin ustnde kan lekesi falan vardi , Ya guvenmesem cidden kalkismam asla ama cidden guvenıyorum emin bi sekilde , ama isin diger bi kismi ailem ogrense baya baya hayatim kayar , soylemezsem ogrenmez fakat ogrenmenin baska bi yolu yok demi , ve zarin bozulup bozulmadigini tam olarak ogrenmek istiyorum nasil kontrol edebilirim?
Kafası gidik ergenlerden. Ailelerin işi zor bazı çocuklarlaÜye 18 yaşında ve henüz üniversite okumuyor. Üyenin diğer konusunu hatırlıyorum ve tam ergen isyanı yaşayan biri. Bazı özendiği şeyler vardı. Ailesiyle karşılıklı içki içemediği ve sevgilisiyle tatile çıkamadığı için isyan ediyordu. Kötü alışkanlıklar da edinmişti. Bu durumda yaşadığı cinselliği ben pek sağlıklı bulmuyorum.
Sizin yaşınız biraz ileri sanirım.19 yaşta normal gibi göstermeyin lütfen ya,insanlar kaç yıllık kocasını taniyamiyor neyin özgüveni bu,ondan ona ondan ona gezsin dursun mu yani
38 yaş sizin için ileri ise ileri,19 yaş normal değil durumu normalleştirmek,o yaşta evlenene karşı çıkılıyor ama ilişkiye girip istediğini yapana sonsuz saygı duyuluyor,çocuk gelinlere karşıyız ama artık etraf çocuk kadın dolu olduSizin yaşınız biraz ileri sanirım.
Allah bile küçük demiyor kadınlara 12,13, 14 yasında anne olabilme yeteneği veriyor.tamam o kadar da olmaz ama 19 da çok küçük değil bence38 yaş sizin için ileri ise ileri,19 yaş normal değil durumu normalleştirmek,o yaşta evlenene karşı çıkılıyor ama ilişkiye girip istediğini yapana sonsuz saygı duyuluyor,çocuk gelinlere karşıyız ama artık etraf çocuk kadın dolu oldu
Allah bile küçük demiyor kadınlara 12,13, 14 yasında anne olabilme yeteneği veriyor.tamam o kadar da olmaz ama 19 da çok küçük değil bence
Git ders çalış demiyorum ama şunu diyim: bir hamile filan kalsan kimse erkeği konuşmaz. Herkes seni konuşur. Başkalarının hayatı beni ilgilendirmez, herkes kendi hayatını dilediği gibi yaşar. Ama ben ilk birlikteliğimi eşim ile yaşadım. İçimde de hiçbir korku vs. yoktu. Zaten çocuğum olmuyor benim, eşim de biliyordu bilerek evlendi ama olacak olsa, yine korkum olmazdı. Çünkü nikahım kıyılmıştı. O saatten sonra, cinsellik yaşarken hiçbir çekincem olmadı. Hamile kalsam yine çekincem olmazdı. Hatta hamile kaldıktan sonra boşansam, yine çekincem olmazdı. Zira dediğim gibi nikah defterim elimdeydi, imzayı atarken de herkes gördü.
Doğru veya yanlış, ülkemizde bir takım gerçekler var. Kadının kendini daha çok koruması lazım. Dediğim gibi kimse erkeği konuşmaz. Ortada bir yanlış varsa, o yanlış tamamen kadına yüklenir. Hele bir de çocuk olayı olursa, vay ki var. Aldırsan, varedilmiş bir can sonlandırılacak. Aldırmasan, o çocuğa yazık, aile kavramı yok.bu düşünce yapısında olan sayılı insanlardan olabilirsiniz.sanki 2002 yılının yorumu gibi.neslinin neredeyse tükendi ama bunu da bilin isterim.
Cok haklisiniz anlık birseydi zaten bidaha asla oyle birseye kalkismayi dusunmuyorum.Git ders çalış demiyorum ama şunu diyim: bir hamile filan kalsan kimse erkeği konuşmaz. Herkes seni konuşur. Başkalarının hayatı beni ilgilendirmez, herkes kendi hayatını dilediği gibi yaşar. Ama ben ilk birlikteliğimi eşim ile yaşadım. İçimde de hiçbir korku vs. yoktu. Zaten çocuğum olmuyor benim, eşim de biliyordu bilerek evlendi ama olacak olsa, yine korkum olmazdı. Çünkü nikahım kıyılmıştı. O saatten sonra, cinsellik yaşarken hiçbir çekincem olmadı. Hamile kalsam yine çekincem olmazdı. Hatta hamile kaldıktan sonra boşansam, yine çekincem olmazdı. Zira dediğim gibi nikah defterim elimdeydi, imzayı atarken de herkes gördü.
Ben de 19 yaşında ilk ilişkimi yaşadım. Ve korunmayı biliyordum. 5 sene oldu, çocuk gelin falan değilim. Reşit olan biri evlenir, ya da ilişki yaşar. Hayat sizin doğrularınız ile yaşanmaz38 yaş sizin için ileri ise ileri,19 yaş normal değil durumu normalleştirmek,o yaşta evlenene karşı çıkılıyor ama ilişkiye girip istediğini yapana sonsuz saygı duyuluyor,çocuk gelinlere karşıyız ama artık etraf çocuk kadın dolu oldu
Nasıl anlamamış? Ben onu anlamadım.Maalesef aynı hatayı arkadaşımda yaptı. Xok üzüldü korktu ama evlendiğinde ne eşi ne başka biri anlamadı. Ha eşinin hakkına girdi kandırdı yaptığı yanlıştı ama yanlışınin bedelini kendi vicdan azabıyla ödedi. Korkmayın ogrenemezler.