ilişkimizi sakladığım için benden ayrıldı nasıl telafi ederim

Tiana

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2019
80
8
18
2 yıldır arkadaştık son 1 aydır arkadaştan sevgiliye dönüşme durumumuz oldu. Fakat ben muhafazakar bir ailede büyüdüm, ilişkiyi gizli tutmak istedim. Arkadaşlarımıza bile sevgili olduğumuzu söylemedim ve bu onu sinirlendirdi. Neyse biz oturup konuştuk bana, “lütfen senden bir şey istiyorum o da bunu artık saklamayalım” dedi. Orada tamam desem bile yine soranlara sadece arkadaş olduğumuzu söyledim. Sonra kayış koptu, yalnız kaldığımızda bana “bu ilişkiyi bizi her şeyden çok önemsiyorum sen ise bu ilişkiden çok dış etkenleri önemsiyorsun. biz bunu yapamayacağız” dedi. Bildiğiniz gözü doldu sesi titredi ve tam ağlayacakken çıkıp gitti. Kendimi berbat hissediyorum, yaptığım şeyi telafi etmek istiyorum. Kendimi nasıl düzeltebilirim, nasıl telafi edebilirim. Ailem öğrenirse her şey ya daha kötü olursa

Ailenize söylemek zorunda değilsiniz. Ama arkadaşlarınıza niye söylemiyorsunuz? Arkadaşlarınızdan ailenize laf gideceğini düşünüyorsanız o kişilerle neden arkadaşsınız?
Gizli saklı olmak zorundaymış gibi hissettim hep ondan dolayı kimse öğrenmesin biz bize yaşayalım istedim

Iliskiyi önemsemek yedi düvele duyurmak değil ki ilişkiyi önemsemek karşıdakinin haklarına saygı duymaktır. Nedenlerinin turkiye şartlarında çok normal olduğunu kabul etmeli. Tabi arkadaş çevresine yalan söylemeyi de doğru bulmuyorum. Insan kendini kötü hissedebilir, nasil davranacağını şaşırabilir. Ailende öğrenirse dersin yok öyle birsey vaktim yok birine zaman ayıracak ya da onu tanımaya calistigini söyler durumu kabullendirmeye calisirsin

Bi de bayılsaymış. Gözlerinin dolması sesinin titremesi nedir ya, hep böyle hassas mıdır?
Çoğu türk ailenin bu konuda hassas olduğunu bilmiyor mu? Niye ısrar ediyor? Ayrıca sanki 1 ay değil de 1 asırdır birliktesiniz ha. Basına falan da haber verelim bari.

Sizin fikrinize önem vermediği apaçık ortada ilanıaşk edince ne olacak sanıyor ?Bu kadın benim sevgilim ayağınızı denk alın tribi atıyor kanmayın

Gizlemek ne demek ya sevgiliniz haklı. Aile konusunda değil, arkadaş konusunda haklı. En yakınlarınıza bari söyleseydiniz. İlişkiyi gizlemek psikolojik şiddet olarak geçiyor. Bunu bir erkek yapmış olsa burada ne hakaretler gelirdi.

Çok yakın arkadaşlarınıza söyleyebilirsiniz, sonuçta onlar aile ortamınızı biliyor değil mi. Laf gitmez ailenize, ama bu yüzde yüz ayrılmakta bilemedim yaşlar kaç sizin

Yani insanlar bılımce ne oluomuş ki? Gözlerının dolması fln bana abartı geldı

Erkek arkadasiniz bunu yapmis olsaydi burda hepimiz seni aldatiyor, baskalarini da idare ediyor derdik. Cogumuzun ailesi bu konuda tutucudur aslinda. Herkes ailesinden gizliyor ama arkadaslarindan gizlemiyor. Iliskinin sosyal olmasi bence onemli yaa.

Ailem çok uzun yıllar bilmedi ilişkimizi. Hatta arkadaşlarımdan da çok az bir kısmı biliyordu aynı şehirde olmayınca çok belli de olmuyordu. Biraz ortamla ilgili bir mesele. Ama o ortamı ikinizde yaşıyor biliyorsunuz. Birbirinizi zor durumda bırakacak bir duruma getirmeye gerek yok.
Bir de ilişkiler gelecek vaad etmiyorsa etrafa duyurmaya da hiç gerek yok. Duygular netleşir, ciddileşir öyle söylenir çevreye de.

Onunla beraber bir başkasını da idare ettiğinizi, diğer erkekle birbirlerini öğrenmesinler diye böyle bahaneler uydurduğunuzu sanmıştır. Böyle sanması hele de bu devirde yargılanacak bir şey değil. Ama sizin de özür dileyeceğiniz bir şey olduğunu düşünmüyorum çünkü ailenizin kulağına gitmesi sizin için hoş bir ihtimal olmayabilir. O bir erkek olarak bunları anlayamadığı için böyle yapıyor ama size de anlayış göstermek zorunda. Bir üyenin de dediği gibi cesareti varsa alsın çiçeğini çikolatasını gelsin
Öte yandan, arkadaşlarınıza da bir şey söylememeniz hoş değil. Onlara ilişkinizi açıklayın. Erkek arkadaşınız bu konuda haklı. Güvenmediklerinizle de ilişkinizi kesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…