- 27 Mart 2017
- 9.509
- 48.093
-
- Konu Sahibi sassyassyy
eee o anlari nasil astiniz iste bana bunlarla gelinOff bu konu niyeyse beni çok gerdi.
Eşime sevgim ve kayınvalideden hoşlanmamamın yarıştığı anlardan birini yaşamama sebep oldu. Yarın gelecek olması sebep olmuş olabilir
Neyse.
Bence davanda sonuna kadar haklısın ama haksız olmuşsun
Bu adamla devam edeceksen, kayınvalideyle ilgili olayları daha iyi idare etmeyi öğrenmelisin.
İnce bir ipte yürüyorsun.
Evlilik konusunda boşuna tribe girme. İmza hayatınızda çok şey değiştirecek gibi durmuyor. Baksana sevgiliyken kalmaya gelen kayınvalide adayı... Ben şok. Sevgili olmanın huzuru nerede?
Biz evlenmiyorduysak bu aile ilişkilerinden yırtmak içindi.
Kurtuluş yok galiba.
Bu arada @Fitne_fucur ne diyorsa doğrudur sen onun yolundan git.
çok özür dilerim ben bilmiyordum,büyük patavatsızlık etmişim ya... kusuruma bakma gerçekten ,çok utandım şu an...bilmiyorum benim annem vefat etti
görmedim canım yazdığını,yorumları pek okuyamadım :)yukarida da yazdim ama yani o annesine daha sonra anne dayimda kal dediginde annesi %100 ben oglunu doldurdum zannedecek daha da cosacak.
Coh geleneksel bir cevap vermeye geldim@damdandarkmore nerdesinizzz aksam olmadan bir seyler yazin ona gore r yapicam artik @Fitne_fucur dan umutluydum beni tutar diye ama o tabi ki damatsporlu yine
Aralari harika ben cevap vereyimeee o anlari nasil astiniz iste bana bunlarla gelinsimdi kayinvalide ile araniz nasil? yani bu olaylar nasil idare ediliyor
Aştığımı söylemedim.eee o anlari nasil astiniz iste bana bunlarla gelinsimdi kayinvalide ile araniz nasil? yani bu olaylar nasil idare ediliyor
hajshsjsshsh turkiyede benim babamin evinde kaliyoruz ya oraya hic gelmez ziyarete bile ama burda evi ortak aldik kocasi da para verdi ya kesin kendi evi gibi goruyordur. cunku telefonda “oglum beni havaalanindan alirsin, yatagimi hazirla tamam mi annecim yolda cok yoruluyorum” tarzi konustu. herhalde kendisine yatak var zannediyor ama yok ki.Coh geleneksel bir cevap vermeye geldim
Tam senlik sonuc ama
Nikahlilarin evine gidilir anam babam. Nikahsizlara gidilmez,kalinmazo yuzden sen haklisin. Oyum sana. Ne isi varmis sevgililerin evinde? Gitsin kardeste kalsin pehh. Nikah yok nikah nikah olsa tamam gelsin.
Lan iyi ki evlenme teklifini kabul etmemissin,kadin sizden cikmayacakti demek ki,sadece teklifte gelip kalan,nikahtan sonra neler yapar ahahahah yalan mi
Sevgililik müessesesi bizim zamanımızdan sonra değişmiş galibaCoh geleneksel bir cevap vermeye geldim
Tam senlik sonuc ama
Nikahlilarin evine gidilir anam babam. Nikahsizlara gidilmez,kalinmazo yuzden sen haklisin. Oyum sana. Ne isi varmis sevgililerin evinde? Gitsin kardeste kalsin pehh. Nikah yok nikah nikah olsa tamam gelsin.
Lan iyi ki evlenme teklifini kabul etmemissin,kadin sizden cikmayacakti demek ki,sadece teklifte gelip kalan,nikahtan sonra neler yapar ahahahah yalan mi
Anladım. Henüz sen hazır olmadan da bu muhabbetlere girilmesi yıpratmıştır seni. Yaşıtız sanırım seninle. Sevgilim 25 oldu, ben de eylülde dolduruyorum 25'i. Aile yapılarımız bir anlamda benzer gibi algılıyorum ben yorumlarından, konularından. Bizler için hiçbir zaman evlilik bir öncelik olmadı. Ben büyürken de hep "önce eğitimin, önce kariyerin, evlilik sonrasında olursa olur, o da senin istediğin zaman olur" şeklinde dendi evde. Bazı tanıdıklarım vardı, daha ortaokulda lisede evlilik odaklı yetiştirilmişler. Bizler böyle insanlar değiliz. Ve bizim henüz tam olarak kendimizi buna hazır hissetmeden evlilik konusunun içine sokulmak, karşımızdaki insanı ne kadar sevsek de onunla evlenmeyi ne kadar istesek de, kendimizi kapana kısılmış gibi hissetmemize sebep olabiliyor. Benim de çekincem aile. Çünkü biz 5 yıldır birlikteyiz ben daha annesiyle bu yıl görüntülü konuşarak tanıştım. Babası da biliyor beni, arada birlikte kaldığımızı falan ama tanışıklığımız yok. Annesiyle tanışmam da çok spontane gelişti, gerilmedim. Ama beni de ailelerin denklemin içine girmesi geriyor, şu an her şey istediğim gibi gidiyor ancak aileler işin içine girince o dinamik bozulacakmış gibi hissediyorum. Bir de ailelerimizin din ile olan ilişkisi, siyasi görüşleri benzer ya da aynı çoğunlukla. İkimiz de tek çocuğuz ancak bende daha soyutlanmış bir, anne baba ben şeklinde bir aile varken onlar özellikle anne tarafı, en az 2 haftada bir hep birlikte bir araya gelen insanlar. Bu farklılık da ürkütüyor. Samimi olmaları hoşuma giderken bir yandan uyum sağlayamacağımı düşünüyorum. Benden yana olabilecek beklentileri anlayamamak da korkutuyor açıkçası. Biz bayramlarda falan aramayız birbirimizi, bayram bizde tatildir. Sevgilimin ailesinde azıcık daha bir düşkünlük var bayramda bir araya gelmeye mesela. Ben hep dışarıdan gözlem yapıyorumsevgilim evlenmeyi cok istiyor, kafasinda ne gibi bir anlam yukluyor bilmiyorum ama baya istiyor yani. ben de tabi eger bir gun evlenecek olursam onunla evlenmek isterim. benim evlilik mevzusunu acma sebebim aslinda baski altinda olmam. sevgilim, ailem, arkadaslarim herkes sevgilimin nasil iyi biri oldugunu, beni ne kadar cok sevdigini, benimle evlenmeyi cok istedigini, benim onu pesimden kosturdugumu soyluyor surekli. yani parayla adam tutsa boyle periyodik olarak ayni laflari soylettiremezdi bana. ben de bunaliyorum yani herkes surekli ayni seyi soyleyince cunku memnun degilim bu durumdan, evlenmek isterim tabi ama bu sartlarda degil. cogu seyi zaten hallettik ama bu anne mevzusu beni cok dusunduruyor.
yani sana soyle soyleyeyim, benim sevgilimin babasi turkiyede taninmis biri turkiyede adami tanimayan yoktur. ben bunu bilerek basladim zaten iliskiye. ama daha arada bir resmiyet yokken annesi benim instagramda paylastigim fotografa karismaya calisiyor, bizim ailemizin/adimizin bir sayginligi (?) var diyor. sevgilim tabi gereken tepkiyi verdi orada ne sayginligi anne ben niye bilmiyorum dedi, seni ilgilendirmiyor kimin ne paylasacagi falan dedi ama iste daha nisanli bile degilken bunu yapan insan evlenince beni gelin olarak gorup neler yapmaz? benim instagramda paylastigim bir fotografla hemen kocasinin rezil olacagini dusunuyor, kariyerimiz etkilenir diyor. ne alaka yani? daha yazmadigim o kadar cok sey var ki.
bu arada niye bu kadar ic icesiniz diyenler olursa, biz iliskiye baslamadan once de zaten tanisiyorduk ailesiyle. ailelerimiz arkadasti, ortak bir cevredeydik. ama iliski baslayinca her sey degisti, ben oglunu almis oldum yani. bu durumda evet ben evlenmekten korkuyorum erteleyebildigim kadar ertelemek istiyorum acikcasi.
yorumun cok yol gosterici, cok tesekkurler.
Konu açasım var deme öyle.Aralari harika ben cevap vereyim
Ya su msja iki emojı bırakmak isterdim.oda mumkun olmadıgı ıcın begeniye kalp bıraktım kahkaamıda suraya bırakayım hahahahahahaaBen sevgilini haklı buldum. Bir annenin oğlunun evine gelme, uzaktan gelmişse orada kalma hakkı vardır, olmalıdır. Öyle jandarma gibi emir verircesine, ağzını açmasına müsaade etmeden söylemen çok kaba ve sevimsiz. Senin baban gelmek istediğinde sen telefonu kapatmadan sevgilinin "istemiyorum! Baban gelmeyecek! Başka bir yerde kalsın!" dediğini düşün. Sanmıyorum ki o adamın ağzı burnu o laflardan sonra yer değiştirmemiş olsun.
ya onun annesi daha nasil desem gelenekselci biri yani iste gelinimle oturayim kahve iceyim, alisveris yapayim ama bunlar olurken de geline surekli laf sokayim kafasinda.Aştığımı söylemedim.Aşsaydım şuan mışıl mışıl uyurdum.
Aramız benim izin verdiğim ölçüde mesafeli devam ediyor.
Devam etmemesini tercih ederim ama evliliğimi devam ettirmenin bedeli.
Katlanabileceğim kadar katlanıyorum. Fazlası değil...
Öncelikle sen zaten sevgiline haklılığını kanıtlamışsın. Tatlı tatlı minnoş bir tavırla yapman gerek ne yapacaksan.
Sonuç olarak senin dediğin olurken sevgilin bu kadar rahatsız olmamalı.
Böyle söyleyince kulağa kötü geliyor ama maalesef böyle olmak zorunda ya da yolları ayırmak gerek.
bu mesajda sizi bu kadar costuran yer neresi tam olarak? yani goremedigim bir sey mi var?Ya su msja iki emojı bırakmak isterdim.oda mumkun olmadıgı ıcın begeniye kalp bıraktım kahkaamıda suraya bırakayım hahahahahahaahatta bide alkış bırakayım
Yaa, teşekkür ederimBazi kadinlar oyle olgun ve akli basinda ki...
Yanlış anlamayın. Su son cumle cok hosuma gitti. Agız burun yer degıstrme yazmıs arrkadaş. Ona guldum. Ama zatınıza karsı degıl yani cumle olarak hoş geldibu mesajda sizi bu kadar costuran yer neresi tam olarak? yani goremedigim bir sey mi var?