Bazı şeyler var maalesef ilişkilerde. Bazı şeylerden sonra eskisi gibi olunmuyor. Sizin "iyi o zaman bana bir daha evlenelim deme madem huzursuz oluyorsun boyle durumlarda" tarzı cümleler kurmanız da bundan kaynaklı. İlişkiniz ileri gidemiyor ama eski formuna da dönemiyor. Çünkü bazı şeyler yaşandı. Siz o nişanlanma aşamasına da geldiniz. Şu anda uzatmaları oynuyorsunuz. Çünkü bazı adımlar atıldıktan sonra geri dönüşü mümkün olmuyor. Bir süre sonra sevgiliniz evlenmeyeceksek niye birlikteyiz diye de düşünebilir. Belli ki evlenmeyi isteyen bir insan. Hayatının bir aşamasında evli olmayı düşünmüş hep. Sizin bu, onu iten, onu inciten tavırlarınızla ilişkinizin bu isteğinden vazgeçmeye değmeyeceğini düşünmeye başlayabilir.
Olay tamamen sadece annesi değil. Asıl olay evlenme aşamasındayken ayrılıp evlenmeme şartıyla devam etmeniz. Şu anda da öyle mi bilmiyorum, sevgilinizin dediğinden bunu çıkardım gerçi ben, bütün tartışmalarınız, ufak büyük her atışmanız buna varacak. Gossip Girl'de bir söz vardı, "insanlar en sonunda bu konu onları ayırana dek aynı konuda tartışmaya devam edermiş" şeklinde. Ben bu söze gerçekten inanıyorum. Siz de kafanıza takmışsınız bu durumu. Evlilik lafı etmemek şartıyla barışıyorsunuz ancak yine siz en ufak şeyde evlilik lafını açıyorsunuz. Belki aslında evlenmek istiyorsunuz, ya da ilişkinizin bir adım öteye gitmemesi sizi üzüyordur. Sebebini ben bilemem, ancak sizin de evlilik lafını etmenizin bir sebebi olmalı. Öyle ya da böyle lafı neden oraya getiriyorsunuz? Annesinin yaptıklarından dediklerinden dolayı canınız yandığı için evlilik lafıyla siz de onun canını acıtmak mı istediniz mesela?
Annesiyle yaşadıklarınız hoş şeyler değil, unutulacak gibi de değil. Sizin o zor zamanlarınızda "tedavisi bitseydi" tarzında düşünmesi de vicdansızlıktan başka bir şey değil. Ancak sevmeseniz de o insan sizin sevgilinizin, hayat arkadaşınızın annesi. Onu o doğurdu. Hastalandığında başında o bekledi. Ve sevgilinizle ilgili sizin sevdiğiniz en ufak bir şeyde dahi o kadının emeği var. Sırf sevgilinizin hatırına annesine insani düzeyde bir iletişim ile katlanmalısınız. Bu şekilde devam ederek ne bekliyorsunuz ilişkinizden? Bir gelecek görüyor musunuz kendinizde? Ailesini silmesini mi bekliyorsunuz?