- 8 Kasım 2014
- 4.856
- 10.536
- 408
Hayir belli bir sure sonra vucut yeniliyor ilikleri. Hamileyseniz zaten veremiyorsunuz ama organ vermek gibi degil, bir sorun olmuyor size.şu an okumaya vaktim yok konuyu takipte kalmak amaçlı yazıyorum daha önce bunlar cevaplandı mı bilmiyorum ama ben de istiyorum ilik donörü olmak. ben ilik verirsem sağlıksız olacak mıyım? bendekilerin yerine yenileri gelecek mi? günlük hayatıma devam edebilecek miyim? genel anestezi demişler narkoz vs riskli değil mi? ben daha çocuk doğurmadım hamile kalmamı ya da çocuğumu etkiler mi ilerde? bunları bilen birisi varsa aydınlatsın lütfen.
çok zengin olup insanlara hep yardım etmeyi hayal ederim hatta bunun hayalini kurarken bile mutlu olurum, ama malesef ki buna imkanım yok. en azından ilik vererek yardım edebiliriz bu da parasıyla değil ya! insanların dertlerine deva olmak hayattaki en büyük mutluluk bence.
Hayir belli bir sure sonra vucut yeniliyor ilikleri. Hamileyseniz zaten veremiyorsunuz ama organ vermek gibi degil, bir sorun olmuyor size.
Genel anestezi %10 ihtimal. Obur turlu kan alarak topluyorlar.
Hayir böyle bir şey söz konusu değilyani şöyle demek istedim şuan hamile değilim ilik verdim diyelimki, ama ilerde hamile kaldığım zaman geçmişteki verdiğim ilik bebeğimi hamileliğimi etkilemeyecek değil mi?
Bildiğim kadarıyla 10 yıl boyunca tekrar ılık nakli yapılmıyor. Ben prosedürü okuduğumda böyle yazıyordu
Kizilay kan merkezlerinde ornek verebilirsinizBende donör olmak istiyorum devlet hastanesine başvursam olur mu hangi bölüm olmalı bilen varsa cevaplayabilir mi?
Allah sifa versin en kisa zamanda2 aydır, nakil olan 5 yaşımdaki kızımla hastanede yatmakta olan bir anne olarak bu konuya ileti yazmak istedim. Benim kızımın kahramanı 22 aylık oğlumdu.Anestezi altında işlem gerçekleşti. Herkesin bünyesi farklıdır elbette ama ağrı kesici bile kullanmadı oğlum . İşlem sabah 10 gibi yapıldı, akşamına oğlum bütün enerjisi ile babasını peşinde koştuyordu.Korkulacak bir durum kesinlikle değil .Anestezi almadan, koldan alınarak toplanan da var ancak diğer yöntemde daha iyi hücre toplandığı için anestezili olan tercih ediliyor genelde. Böyle bir konu açılması ve bu kadar çok kişinin bu niyette olması çok güzel. Ama yine de aklınızda bir "acaba" varsa bir gün,sadece 10 dakikalığına bir hastanenin pediatri onkoloji bölümüne gidip , etrafınıza öylesine bakmanızı öneririm.Eminim karar vermenizi kolaylaştıracaktır.
çok çok geçmiş olsun inşallah kızınız bir an önce sağlığına kavuşur..2 aydır, nakil olan 5 yaşımdaki kızımla hastanede yatmakta olan bir anne olarak bu konuya ileti yazmak istedim. Benim kızımın kahramanı 22 aylık oğlumdu.Anestezi altında işlem gerçekleşti. Herkesin bünyesi farklıdır elbette ama ağrı kesici bile kullanmadı oğlum . İşlem sabah 10 gibi yapıldı, akşamına oğlum bütün enerjisi ile babasını peşinde koştuyordu.Korkulacak bir durum kesinlikle değil .Anestezi almadan, koldan alınarak toplanan da var ancak diğer yöntemde daha iyi hücre toplandığı için anestezili olan tercih ediliyor genelde. Böyle bir konu açılması ve bu kadar çok kişinin bu niyette olması çok güzel. Ama yine de aklınızda bir "acaba" varsa bir gün,sadece 10 dakikalığına bir hastanenin pediatri onkoloji bölümüne gidip , etrafınıza öylesine bakmanızı öneririm.Eminim karar vermenizi kolaylaştıracaktır.
Ben de olmak istiyordum ama kullandığım ilaç engel oldu
2 aydır, nakil olan 5 yaşımdaki kızımla hastanede yatmakta olan bir anne olarak bu konuya ileti yazmak istedim. Benim kızımın kahramanı 22 aylık oğlumdu.Anestezi altında işlem gerçekleşti. Herkesin bünyesi farklıdır elbette ama ağrı kesici bile kullanmadı oğlum . İşlem sabah 10 gibi yapıldı, akşamına oğlum bütün enerjisi ile babasını peşinde koştuyordu.Korkulacak bir durum kesinlikle değil .Anestezi almadan, koldan alınarak toplanan da var ancak diğer yöntemde daha iyi hücre toplandığı için anestezili olan tercih ediliyor genelde. Böyle bir konu açılması ve bu kadar çok kişinin bu niyette olması çok güzel. Ama yine de aklınızda bir "acaba" varsa bir gün,sadece 10 dakikalığına bir hastanenin pediatri onkoloji bölümüne gidip , etrafınıza öylesine bakmanızı öneririm.Eminim karar vermenizi kolaylaştıracaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?