Kizilayin sitesinde o islemle ilgili de detayli bilgi vardi. Orayi okuyabilirsiniz. Tam hatirlamiyorum ama ayni gun cikiliyo sanirim hastaneden.Goze almasam o ihtimal hakkinda suphelerimi dile getirirdim. Bahsettigim gibi tek sıkıntı çocuklarim.
Ne zaman olacağı belli olmaz ki. 20 sene de olur 2 ay da. Kim bilebilir?Hmmmm güzel bir düşünce
3-5 gün çocuklardan ayrilinca ne oluyor ki? Babalari bakar
Zaten size uyumlu bir hastanin olmasi 10 sene sonra olucak. E cocuklar da büyür o zamana kadar
Daha önce de yazdım kızilayla bir isim yok yurt dışındayim. 4-6 haftaya yayilmis 30-40 saat ayirmam gerekiyor. Yaziyor ilgili sitede.Kizilayin sitesinde o islemle ilgili de detayli bilgi vardi. Orayi okuyabilirsiniz. Tam hatirlamiyorum ama ayni gun cikiliyo sanirim hastaneden.
Yazarken belki yazmayi unutmusumNe zaman olacağı belli olmaz ki. 20 sene de olur 2 ay da. Kim bilebilir?
Babaları zaten destek olsa sorun olmayacak. Yıllık izin falan alır. Onunla oturup etraflıca konusmam lazım galiba.
ben de arastirmistim ince eleyip sik dokuyorlar. genetik olarak pihtilasma bozuklugum oldugu icin ve yakin zamanda dvt gecirdigim icin kabul etmediler beni.Merhaba
Uzun zamandır araştıriyorum.
Bu konuyla ilgisi olanlar iki kucuk çocuğu olan birine kayıt olmayı tavsiye eder misiniz?
Oldu uygun ilik bende bulundu çocuklarımdan ayrı kalmak gerekir mi?
30 yasina kadar kayıt alıyorlar, 29 yasindayim. Kararimi kesinleştirmem lazım.
Bende de hafif anemi var ama kan ilaciyla falan duzelir seviyede :)Yazarken belki yazmayi unutmusum
Yani hemen birisi cikmayabilir de
Ben de hemen baktim donor olayim diye ama 50 kilo siniri varmis
Belki ilerde olabilirim kilom 47
Kan da veremiyorum
Hiç değilse organ bağışı yapmışsın Sep. Bende o da yok.Tüm organlarımı bağışladım, kan veremiyorum ama ilik donörü olmayı gözüm yemedi malesef.
Bu durumdan deliler gibi utanıyorum ama acı çekmeyi gözüm yemiyor işte. Gözümü kararttığım gün gidip donör olacağım.
Bende olucam iyice araştırdım. Hiçbir zararı yok. Üstelik artık daha kolay nakil oluyor. Ben kan verirken bile kendimi çok iyi hissediyorum ve mutlaka ilik vermek istiyorum allahın izni ile. Donör olupta kötü sonuç almış kimse yok. Yaşa gelince yaşınızda oldukça uygun. Son anda vazgeçcekseniz ama donör olmayın. Çünkü karşı tarafa donör bulundu deniyor herkes sevinç icindeyken birden donör vazgeçiyor ve gerisi yine hazin bir çaresiz bekleyiş.Merhaba
Uzun zamandır araştıriyorum.
Bu konuyla ilgisi olanlar iki kucuk çocuğu olan birine kayıt olmayı tavsiye eder misiniz?
Oldu uygun ilik bende bulundu çocuklarımdan ayrı kalmak gerekir mi?
30 yasina kadar kayıt alıyorlar, 29 yasindayim. Kararimi kesinleştirmem lazım.
İlik donörü artık farklı şekilde de yapılıyor. Bir makineye bağlanıyorsunuz. 4 saat boyunca kanınız bu maineden geçerek tekrar size iletiliyor. Ağrısız sızısız. Bir araştırın derim.Hiç değilse organ bağışı yapmışsın Sep. Bende o da yok.Anemi hastasıyım. Kanım daha kendime yetmiyor, kan bağışı yapamıyorum.
İlik donorü olmadım ne yalan söyleyeyim acıyı duyunca acayip tırstım. Dediğim gibi organlarımı bağışlamadım, bu önemli kararı alamadım maalesef. Aslında düşünmekten kaçıyorum ama içten içe beni rahatsız ettiğini farkettim. Öneminin farkındayım ama adım atabilmiş değilim. Çok utanıyorum.
Hiç değilse organ bağışı yapmışsın Sep. Bende o da yok.Anemi hastasıyım. Kanım daha kendime yetmiyor, kan bağışı yapamıyorum.
İlik donorü olmadım ne yalan söyleyeyim acıyı duyunca acayip tırstım. Dediğim gibi organlarımı bağışlamadım, bu önemli kararı alamadım maalesef. Aslında düşünmekten kaçıyorum ama içten içe beni rahatsız ettiğini farkettim. Öneminin farkındayım ama adım atabilmiş değilim. Çok utanıyorum.
İşte korkum bu. Cocuklara bakacak birini bulamazsam falan. Vazgeçmek zorunda kalırsam. İyi karar vermek istiyorum. Son 1 yildir karar verip uygulamaya koyamadan erteliyorum.Bende olucam iyice araştırdım. Hiçbir zararı yok. Üstelik artık daha kolay nakil oluyor. Ben kan verirken bile kendimi çok iyi hissediyorum ve mutlaka ilik vermek istiyorum allahın izni ile. Donör olupta kötü sonuç almış kimse yok. Yaşa gelince yaşınızda oldukça uygun. Son anda vazgeçcekseniz ama donör olmayın. Çünkü karşı tarafa donör bulundu deniyor herkes sevinç icindeyken birden donör vazgeçiyor ve gerisi yine hazin bir çaresiz bekleyiş.
Kızılayı arayarak konu ile ilgili kesin bilgi alabilirsiniz. Eminim yardımcı olacaklardır. Ben daha önce aramıştım.İşte korkum bu. Cocuklara bakacak birini bulamazsam falan. Vazgeçmek zorunda kalırsam. İyi karar vermek istiyorum. Son 1 yildir karar verip uygulamaya koyamadan erteliyorum.
İlik nakli artık farklı sekilde de yapılıyor bunuda bir sorun. 4 saat sürüyor ama kan vermek ile aynı neredeyseBen de akdeniz anemisi hastasıyım malesef kan veremiyorum.
Aynı zamanda böbrek nakli olmuş bir ablaya da sahibim ama. O organ bekleme sürecini yakinen biliyorum. Organlarımı bağışlayalı 10 sene falan oldu sanırım, ama ilik ne bileyim cesaret edemiyorum.
Az önce eşimle konuştum bu konuyu, o pek taraftar değil bağış ya da donör olmak konusuna. Bayramdan sonra check up' a gireceğiz. O zaman sorarız doktora prosedürü dedi. Bakalım, belki kendimi ikna edebilirim.
En kısa zamanda en azından organ bağışı yapmanı diliyorum.
İlik nakli artık farklı sekilde de yapılıyor bunuda bir sorun. 4 saat sürüyor ama kan vermek ile aynı neredeyse
Internette bir paylaşım vardı kandan ilik alınıken bir donörun resmi. Bende bu sayede öğrendim. Belden olan nekadar acıtabilir ki. Mesela ben bir ameliyatta belden iğne ile uyuşturuldum sinek ısırığı gibi acı hissetmiştim. Hadi onun10 katı olsun diyorum en fazla. Anestezi olmuyor mu?Öyle olduğu söyleniyor. Ama hala kemikten alınıyor genelde. Bu işlerin fazlasıyla içindeyim, yakından takip ediyorum. Kızılay bilgiyi kandan alıyoruz diye verse de malesef ülkemizde hala bel kemiğinden alınıyor ilik.
Internette bir paylaşım vardı kandan ilik alınıken bir donörun resmi. Bende bu sayede öğrendim. Belden olan nekadar acıtabilir ki. Mesela ben bir ameliyatta belden iğne ile uyuşturuldum sinek ısırığı gibi acı hissetmiştim. Hadi onun10 katı olsun diyorum en fazla. Anestezi olmuyor mu?
Hehe dun bende parmaktan kan verdim de tahlil için bende öyleyim. Ama kan verirken bir şevk geliyor5bana. Bir de oğlumuzu böyle zamanlarda mutlaka yanımıza alıyoruz. Neden kan verdiğmizi anlatıyoruz. Annem artık süper kahraman diyor bide azını yidiiim:) ne bileyim empati yapıyorum bolca. Allah korusun başımıza gelse neden kimse donör olmuyor diyecek yüzümüz bile olmaz diye düşünüyorum.Lokal anestezi yapıyorlar genelde. O da kemiğe kadar gitmiyor malesef. Burda çok bahsetmek istemiyorum donör olacakları caydırmamak adına.
Benim canım biraz tatlıdır, kendi sağlığım için geçirmem gereken operasyonu bile altı senedir erteliyorum. Ben iyi bir örnek değilim yani.
Hehe dun bende parmaktan kan verdim de tahlil için bende öyleyim. Ama kan verirken bir şevk geliyor5bana. Bir de oğlumuzu böyle zamanlarda mutlaka yanımıza alıyoruz. Neden kan verdiğmizi anlatıyoruz. Annem artık süper kahraman diyor bide azını yidiiim:) ne bileyim empati yapıyorum bolca. Allah korusun başımıza gelse neden kimse donör olmuyor diyecek yüzümüz bile olmaz diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?