• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilik donoru olmak

İşte o başımıza gelse durumu başımıza geldi. İlik değil ama organ bekledik zamanında. Ailelerin ne hissettiğini, uygulamanın bana zarar vermeyeceğini çok çok çok iyi biliyorum. Ama...
Bu konu biraz kendime getirdi açıkçası, geri plana attıklarım çıktı ortaya. Keşke tatil zamanı açılmasaydı. Yarın gidip donör olacak ruh halim var şu an. Ama 10 gün sonra ya unutursam.
Size görev beni arada dürtün bu konuyla ilgili... :KK66:
Seve seve. Sizi öldürmeyecek veya sağlığınıza zarar vermeyecek ama canınızı yakacak bir iyilik yapacaksınız. Tamamen karşılıksız ve sizin aracılığınız ile bir can kurtulacak koskoca bir aile sevinecek. Belki bir cocuk belkide bir çocuğun annesiz kalmamasına vesile olacaksınız. Yakın zamnada bende gidicem. Eşimi bekliyorum işlerinden dolayı beraber donör olucaz. Ve umarım birine uyar ve uyum sağlar ve ben bir kaç yıl sonra onu görüp sarılırım. Hayallerimden biri bu.

Seve seve. Sizi öldürmeyecek veya sağlığınıza zarar vermeyecek ama canınızı yakacak bir iyilik yapacaksınız. Tamamen karşılıksız ve sizin aracılığınız ile bir can kurtulacak koskoca bir aile sevinecek. Belki bir cocuk belkide bir çocuğun annesiz kalmamasına vesile olacaksınız. Yakın zamnada bende gidicem. Eşimi bekliyorum işlerinden dolayı beraber donör olucaz. Ve umarım birine uyar ve uyum sağlar ve ben bir kaç yıl sonra onu görüp sarılırım. Hayallerimden biri bu.

Ne güzel eşiniz destek veriyor, benim paranoyak beyim altında bişey arıyor.
İlik donörü oldum diye size ö.m atmazsam ciddiciddi yoklayın lügtfen beni. Hatırlatın.
Ayın 26'sinda check up randevum var o gün ya da takip eden günlerde yapmam lazım.

Ilik donorleri yurt disinda ne kdr lazim bilmiyorum. Yeterince var galiba? Cunku ornegin ' organ donor" olmak adina cok reklamlar var. Ama ilik donorlugu hakkinda hic bilgilendirme duymadim.
Bi kac ay once organ donoru oldum.
Ve cok mutluyum. Ben öldukten snraki vucudum ve organlarim bi baskasina umit olucaksa neden bunu yapmiyimki?
Bende yurt disinda yasiyorum ve keske diyorum. En son takip ettigim bi konudan snra donor konusunda en buyuk duam " gazi olan bi askerimize nasip olsun organlarim ve ellerim kollarim". Keske nasip etse Allah bu duami. Bizim icin kanli canli vucudundan vazgecip gazi olan bi askerime, ölup gittikten snra bana lazim olmuycak organlarimi vermek.. cokmu??
Nasip olmazsa bu, bari musluman bi kardesime gitsin organlarim.

Ilik nakli acitan biseymi? Seve seve katilmak isterim egerki pekte zor bisey degilse.

Hatta kan bagiscisida olmak istiyorum sik sik. yurt disinda kan bagisi hakkinda bilgisi olan varmi kizlar??

Ilik donorleri yurt disinda ne kdr lazim bilmiyorum. Yeterince var galiba? Cunku ornegin ' organ donor" olmak adina cok reklamlar var. Ama ilik donorlugu hakkinda hic bilgilendirme duymadim.
Ve cok mutluyum. Ben öldukten snraki vucudum ve organlarim bi baskasina umit olucaksa neden bunu yapmiyimki?
Bende yurt disinda yasiyorum ve keske diyorum. En son takip ettigim bi konudan snra donor konusunda en buyuk duam " gazi olan bi askerimize nasip olsun organlarim ve ellerim kollarim". Keske nasip etse Allah bu duami. Bizim icin kanli canli vucudundan vazgecip gazi olan bi askerime, ölup gittikten snra bana lazim olmuycak organlarimi vermek.. cokmu??

Ilik nakli acitan biseymi? Seve seve katilmak isterim egerki pekte zor bisey degilse.

Hatta kan bagiscisida olmak istiyorum sik sik. yurt disinda kan bagisi hakkinda bilgisi olan varmi kizlar??
Ama organ kan veya ilik vereceğimiz kişiyi seçemiyoruz. Böyle düşünmeyin. Birçok gayri müslim organ ve iliği yeri geliyor türkiyede veya başka ülkede öncelik sırası olan bir müslümana şifa oluyor.

İlik yeterli diye bir şey yok canim.
Çünkü iki farklı insanın iligi çok nadir uyumlu oluyor.
Bütün ilikler dünya çapında değerlendiriliyor sanırım.
Avrupada bazı ülkeler de online başvuru mevcut. Evine tup gönderiyorlar tükürük için. Çok kolay kayıt olmak.

Ama organ kan veya ilik vereceğimiz kişiyi seçemiyoruz. Böyle düşünmeyin. Birçok gayri müslim organ ve iliği yeri geliyor türkiyede veya başka ülkede öncelik sırası olan bir müslümana şifa oluyor.
Biliyorum secemiyoruz. Ama keske diyorum.. Allah insallah nasip eder diyorum.

İlik yeterli diye bir şey yok canim.
Çünkü iki farklı insanın iligi çok nadir uyumlu oluyor.
Bütün ilikler dünya çapında değerlendiriliyor sanırım.
Avrupada bazı ülkeler de online başvuru mevcut. Evine tup gönderiyorlar tükürük için. Çok kolay kayıt olmak.

Dogru diyosun. Bi arastirayim ben. Peki ne yapiyorlar tam olrak? Aci diyorlar, pek bi acili biseymi? Ameliyat snrasi toparlanmayla karsilastirilamaz daha hafif biseydir dimi? Bi kere ameliyat oldun bi rahatsizliktan aylarca kendime gelemedim halsizlikten.

Dogru diyosun. Bi arastirayim ben. Peki ne yapiyorlar tam olrak? Aci diyorlar, pek bi acili biseymi? Ameliyat snrasi toparlanmayla karsilastirilamaz daha hafif biseydir dimi? Bi kere ameliyat oldun bi rahatsizliktan aylarca kendime gelemedim halsizlikten.
Yok Oyle o kadar zor degil yahu.

Dun siteden banlanmisim. Bu boslukta ilik donorlugu icin kaydimi yaptim. Insallah ihtiyaci olan birine uyar

Bende bundan yaklaşık altı yıl önce kemik iliği bankasına kaydımı yaptırdım hatta o dönem kullandığım telefon numarasını şimdilerde kullanmadığımdan olur da bir eşleşme olursa diye iletişime geçerek yeni numaramı verdim inşallah bir gün bir eşleşme olur büyük bir umutla bekliyorum acısı ağrısı sızısı hiç umurumda değil keşke ihtiyacı olan birine yardımcı olabilsem.Hatta 6 yıl önce bir çocuk için donör olmuştum maalesef ona uygun bir donör bulunamadı :((Daha sonra Kızılay da kök hücre için bağışçı oldum.Geçenlerde kan veriyim diye gittim kullandığım ilaç nedeniyle almadılar doktor bey sağolsun mümkün değil siz bu işi unutun dedi ee kök hücresi bağışçısıyım aynı zamanda dedim bigün eşleşme olursa ozaman doktorlar karar verir dedi donuk bir şekilde:kızgın:daha sonra kendi doktorumla konuştuğumda bir sakınca olmayacağını söyledi ;) şimdi büyük bir umutla bekliyorum inşallah bir gün uyar ve ben koşa koşa giderim.Umarım sizlerde en kısa sürede olumlu kararlar verip donör olursunuz...

Bu gercekten cok hassas bir konu.. bir hevesle gidip ilik donoru olup uygun kisi bulundugunda vazgecme gibi bi durum soz konusu olmamali!
Acaba gonullu olsam mi diyen arkadaslari hematoloji onkoloji servisine bekliyorum.. agridan acidan aglayan cocuklari ve ailelerin caresizligine sahit olmanizi isterim..
%90 kandan toplaniyor zaten ama o %10 luk kesimde olup kemikten verecek olsam da (anestezi yapiliyor ayrica) kesinlikle bir can icin deger..
Bahanelerinizi unutup lutfen gonullu olun.. trombosit ilanlarini takip edip onlar icin trombosit verin

Bu gercekten cok hassas bir konu.. bir hevesle gidip ilik donoru olup uygun kisi bulundugunda vazgecme gibi bi durum soz konusu olmamali!
Acaba gonullu olsam mi diyen arkadaslari hematoloji onkoloji servisine bekliyorum.. agridan acidan aglayan cocuklari ve ailelerin caresizligine sahit olmanizi isterim..
%90 kandan toplaniyor zaten ama o %10 luk kesimde olup kemikten verecek olsam da (anestezi yapiliyor ayrica) kesinlikle bir can icin deger..
Bahanelerinizi unutup lutfen gonullu olun.. trombosit ilanlarini takip edip onlar icin trombosit verin
Ben donor oldum darisi isteyenlere. Ama coook sartlari var. Bir cok kisi donor olamadan elenir muhtemelen.

Ben de ilik donörüyüm ayni zamanda organlarımı bagisladim.Geçenlerde ılık bankasından arandım heyecanlandim ihtiyaç var diyecekler diye sadece bilgi güncelleme icin aramışlar ...en kisa zamanda birine umut olmak isterim.

Ben donor oldum darisi isteyenlere. Ama coook sartlari var. Bir cok kisi donor olamadan elenir muhtemelen.

Tam saglik sarti esas tabi ki... baska turlusu mumkun degil.. gonlunuze saglik insallah hayirli haber alirsiniz yakin zamanda uyum bulunur.. ben de beklemedeyim

Ben şeyi çok merak ediyorum bir kere ılık nakli yapıldıktan sonra aynı kişiden tekrar nakil yapılabiliyor mu ?

Benim üç yaşında bir oğlum var. Şu an 28 yaşındayım. Geçen sene hiç tereddüt etmeden gidip donör oldum. Bir can kurtarmak için 3 gün acı çekmeye değer diye düşünüyorum. Çünkü ben de anneyim. O annelerin yerine kendimi koyarak gidip kan örneği verdim.

hatırlattığın için teşekkürler konu sahibi... Donör olalım

Back