İlgisiz eş çok mu şey istiyorum?

yukarıdaki iki alıntı her şeyi anlatıyor aslında ama alttaki alıntıladığım kısma çok üzüldüm. sevilmemek, bir imtihan değil. hayatın doğal durumlarından birisi. öte yandan siz de sevilmediğiniz bir evliliği sürdürmeye mecbur değilsiniz. siz sadece bunu imtihan olarak adlandırarak kendinizi kurban konumuna yerleştiriyorsunuz. böylesi kolayınıza geliyor çünkü bu evliliğin size verdiği konfor alanından çıkarak boşanmak işinize gelmiyor.
Doğru haklısınız gerceklerle yüzleşmek istemiyorum sanırım

Annenize babanıza özel günler veya normalde hediyeler alın.Suslu paketli ona almayın tepkisine bakın.

eşime nazlı değilim ki nerden çıkardınız. Hediye en ucuydu herkes hediye bekler ben gerçekten hediye beklemedim ekonomi malum çicek dediğim normal en basitiydi. Youtubeden bi şarkı açıp bana hediye de edebilirdi maddiyata önem veren biri değilim ayrıca her hediye maddiyat değildir.

Şarkı açıp hediye etmek, çiçek vermek bunlar duyguları olmayan yada zayıf duygu besleyen erkeklere para harcamaktan cok daha zor geliyor. En pahalı hediyeleri isteseniz verir ama duyguları yoksa bu tarz davranışları yapmazlar yada bilmiyor gibi davranırlar ne yazık ki.

1 senelik evliyiz görücü usulu evlendik ama birbirimizi sevdik öyle zorla vs olmadı. Dün doğum günümdü eşim gece saat 10a kadar hiçbir şey demedi yapmadı da. Ben moralim bozuk şekilde duruyordum en son sordu neye canın sıkkın diye. Bende doğum günüm bugun gün bitti hediye beklemedim en azından iyiki doğdun deseydin dedim . Unutmuşum iyiki doğdun dedi. Bende artık sitem ettim her şey maddiyat değil bi şarkı açarsın bana ithaf edersin, bir güzel şiir okursun söz söylersin hiç olmadı bir dal çiçek getirirsin dedim. Kendsim de doğum günlerini önemsemiyorum sende bana bir şey yapma dedi. yani böyle bir adam böyle bir eş. Biz genciz 50-60 yaşında değiliz ama öyle hissettiriyorsun dedim. Daha da konuşmadım ne yapmalıyım sizce gerçekten kendimi çok önemsiz hissettim. evet 27 yaşına girdim çocuk değilim artık ama yinede insan bir küçük hediye tatlı söz bekliyor. Çok kırıldım..
Sen haklısın. Kendini de çok güzel ifade etmişsin. Kırıldığını anlasın ama bu trip atarak, kavga çıkararak değil böyle güzel ifadelerle anlat.

Ben de aynen boyle dusunuyorum. Adamin bunlari yapmasi icin ailesinde gormuş olmasi ya da kendisinin cok onem vermesi gerekmiyor.
Huyu böyle, odun vs gibi şeylere de inanmiyorum en odun denilen adam bile karsisinda cok istedigi bir kadin oldugunda romantik modunu açilabiliyor. 😀 Erkekleri saf sanmamak lazim bu kadar.
Yapmayan gerek duymuyor, icinden gelmiyordur. Bilmediklerinden değil.

Eşimin ailesinde de özel gunler kutlanmaz pek, eşim de kendj dogum gununu umursamaz bisey ifade etmiyor ona göre ama unutmaz, umursamamazlik yapmaz.
Insan dogum gunu kutlamayi sevdiginden kutlamiyor zaten sevdiginin yüzünde mutluluk görmek icin kutluyor.
Babamın Bi lafı vardır "erkek kısmı odun olur, bu gün olmazsa yarın olur" 🤣

Şarkı açıp hediye etmek, çiçek vermek bunlar duyguları olmayan yada zayıf duygu besleyen erkeklere para harcamaktan cok daha zor geliyor. En pahalı hediyeleri isteseniz verir ama duyguları yoksa bu tarz davranışları yapmazlar yada bilmiyor gibi davranırlar ne yazık ki.
çok doğru aslında kalbimizi kazanmak çok kolay ama gözlerinde büyüyor.

Babamın Bi lafı vardır "erkek kısmı odun olur, bu gün olmazsa yarın olur" 🤣

Olmazlar bence. 🙄 Odunlaşmaya başlamalari genelde duygusal olarak eksilmelerinden kaynakli diye dusunuyorum. Ya da hayat derdj, gecim derdi çok varsa o zaman da düşünmeyebilirler.

Ben de aynen boyle dusunuyorum. Adamin bunlari yapmasi icin ailesinde gormuş olmasi ya da kendisinin cok onem vermesi gerekmiyor.
Huyu böyle, odun vs gibi şeylere de inanmiyorum en odun denilen adam bile karsisinda cok istedigi bir kadin oldugunda romantik modunu açilabiliyor. 😀 Erkekleri saf sanmamak lazim bu kadar.
Yapmayan gerek duymuyor, icinden gelmiyordur. Bilmediklerinden değil.

Eşimin ailesinde de özel gunler kutlanmaz pek, eşim de kendj dogum gununu umursamaz bisey ifade etmiyor ona göre ama unutmaz, umursamamazlik yapmaz.
Insan dogum gunu kutlamayi sevdiginden kutlamiyor zaten sevdiginin yüzünde mutluluk görmek icin kutluyor.
Kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum. Benim eşimin ailesinin de hiç işi olmaz yok kutlamadır doğum günü fln. Hatta son doğum günümde 1 adet sadece 1 adet iyi ki doğdun demediler :skandal:(bu durum beni üzer:confused:) . Ama eşim sevgililik dönemlerinde bazı şeyleri çok önemsemese de ben seviyorum diye alışkanlık edindi. Olay hayatındaki kişiye önem vermek onun isteklerini dikkate almak. Onu mutlu görmek ister ay ne bilim öyle işte :KK19:

Doğum günü, evlilik yıl dönümü senede iki gün var zahmet edip bir hediye, çiçek alacakları. Buna önem veren eşleri varken almak ne denli zor olabilir ki daha 1 yıllık evlisiniz. Ben sevmiyorum, bana sacma geliyor diye karşındakinin hislerini yok saymak kolaylarina geliyor bazı erkeklerin.

Sizin eşiniz genel olarak ilgisizmis zaten. Normal günde ilgisiz olan adamdan özel gün inceliği beklemek biraz ütopik oluyor malesef. Beklentiye girmeyin, sizde yapmayın zorla da olsa bir şey yapacak gibi durmuyor eşiniz.

Olmazlar bence. 🙄 Odunlaşmaya başlamalari genelde duygusal olarak eksilmelerinden kaynakli diye dusunuyorum. Ya da hayat derdj, gecim derdi çok varsa o zaman da düşünmeyebilirler.
İkinci kısıma geçiyorlar. Çoluk çocuk iş güç derken elindeki güzellerin değerini bilmiyor. Hani gözün görüyor elin tutuyordur. Sağlık gidince ya ne iyiymişim ya dersin öyle birşey bence. Kaybedince, kaybetme korkusu yaşarsa daha çok bağlanıyor. Evlenince Bi çok erkeğe Bi genişlik geliyor. Odun oldu diyorsun.

Kocam da doğum günümü kutlayacaksa kim kutlayacak? Tabii ki kutlama beklemeniz çok normal, o istemiyor diye siz de onunla aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz. Haklısınız.

Kaç yaşında? Uzun süre nişanlı kalmadınız galiba. Bir sonraki özel günü sen kutla ama şatafata kaçma çünkü onu beceremeyecek belli, itici gelmesin. İşyerine minik pasta gönderebilir ya da evde karşılayabilirsin. Sıradaki özel günü kutlarsa devam et. Kutlamazsa sen de es geç.

Kaç yaşında? Uzun süre nişanlı kalmadınız galiba. Bir sonraki özel günü sen kutla ama şatafata kaçma çünkü onu beceremeyecek belli, itici gelmesin. İşyerine minik pasta gönderebilir ya da evde karşılayabilirsin. Sıradaki özel günü kutlarsa devam et. Kutlamazsa sen de es geç.
28 yaşında evet aileler hemen devreye girdi 6 ay nişanlı kaldık

yani genel anlamda sinirli ama genç biri gibi değil ruhu çekilmiş gibi kendimi 70 yaşında hissediyorum diyor mesela benim heveslerimi anlayamıyor. Romantik değil
Bu genç yaşımda sevildiğimi hissetmeyeceksem ne zaman hissedeceğim değil mi ? Ama imtihanım buymuş demekki.
Yalnız bunlar doğum günü kutlamamaktan daha önemli konular. Daha 1 senelik evlilikte 70 yaşında gibiyse 5 sene sonra, hele çocuk olursa kaç yaşında hissedeceksiniz? İmtihan falan değil bu, değiştiremeyeceğimiz şeylerle baş etmek zorunda kalmak imtihandır bana göre. Eşiniz tam mantık evliliği yapmış, evlenmiş olmak için evlenmiş. İnce düşünme heyecan romantizm hiçbiri yok. Daha bismillah 1 sene olmuş, çocuk stresi de yok neyin siniri bu?

Kızmazsanız açık yazmak isterim; sevgisiz ilgisiz düşüncesiz nereye kadar kaldırabilirim ben bunu diye oturup bir düşünün. Mantık evliliği de olsa ortak beklenti olur. Bir taraf sevgisini gösterip diğer taraf göstermiyorsa bu şimdi önemsiz gibi gelebilir ama yıllar sonra pişman olabilirsiniz. Ailesinin annesinin zorlamasıyla ne kadar gider? Bir yapar iki yapar üçüncüde bunla mı uğraşıcam der ve demiş de zaten. Geçen sene hediye almış bu sene hatırlamamış bile.

X