İlgisiz anne

rozikka

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2018
1.556
4.150
83
Arkadaşlar merhaba sizlere danışmak istediğim konu kısaca "ilgisiz" annelere karşı tepkiniz ne oluyor? Kişinin yakınınız olması ya da hiç tanımamanız tepkinizi değistiriyor mu?

Biraz daha ayrıntı okumak isteyenler için anlatayım; konu görümcem. 3 çocuğu var en küçük kız 2 yaşında ve beni asıl geren de en küçük yeğenimiz. Çok yakında oturuyoruz ve onları hemen hemen her gün görüyorum.

Çok ayrıntıyla boğmayayım ama örnek de vermeliyim. Güya kızın bakıcısı var ama bakıcı yeterince sorumluluk sahibi değil zaten baya genç, bebek tek başına merdivenden çıkıyor bakıcı o sırada televizyona odaklanmış, umrunda değil görümcemse bu kisiye bebeğini emanet edebiliyor, saatlerce ses yoksa ne yaptiklarini asla kontrol etmez. Bakıcı mamayı nasıl hazırlıyor, çocukların bulaşıklarını nasıl yıkıyor hiç baktığını görmedim ama ben nasıl pis ve üstünkörü iş yaptığını görüyorum sürekli, çocuk saatlerce yemek yemiyor yine kimsenin umrunda değil, bezini kontrol etmiyorlar yazık kız isyan edip banyo banyo, kaka falan diyip dikkatlerini cekmeye calisiyor. Bugün yürüyüşe çıkmıştım ve uzaktan 2 yaşındaki yeğenimizi evlerinin civarinda yolun ortasında gördüm, bir o tarafa bir bu tarafa geçiyordu. Evin önünde görümcemin eltisi ve şoför vardı ama elti kendi çocuğuyla meşguldü, şoför de arabayla ilgileniyodu. Hemen aldım çocuğu görümceme götürdüm, yoldaydı dedim, yok ben şoföre söyledim o bakıyordu dedi. Hayır adam arabayla ilgileniyo, çocuk tek başına uzağa gitmisti dedim. Neyse aldı çocuğu. Bahsettiğim yolda normalde yerlesim yeri ve arabaların yavas ve dikkatli olmasi lazim ama kurallara çok uyulmuyor, birkac defa sokak hayvanlarina çarpıldı, çoğu araç yayalari uyarmak icin dönüşe gelmeden kornaya abanip hizla dönüş yapıyolar ama bebekler ve hayvanlar bu uyariyi nasil anlayabilir ki?

İlgisizlik görecelidir ve bence örnek verdiğim konular aşırı ilgisizlik ve bunlara şahit oldukça çok geriliyorum. Eşim de benim gibi fakat o gördüğünde hemen tepki veriyor, kız kardesine, kayinvalideme ya da bakiciya kızıyor, ben sadece bakıcıyı uyarabiliyorum bana göre annesini elestirsem haddimi aşmış olurum, bu nedenle uzak durmaya çalışıyorum ama Allah korusun bir şey olacak diye de içim içimi yiyor. Bu yol konusuna çok sinirlendim hatta tam çocuğu annesine verdim eve geri dönerken bir araba kornaya basa basa hızla geldi hic yavaslamadan köşeyi döndü.

Sizce en doğrusu nedir? Hic takmamak mı yoksa görümcemle konusmali miyim? Bir kere konusmaya çalistim ilk cocugunda sürekli çocuğunu izlediğini zamanla 2. ve 3. çocukta rahatladığını anlattı o sırada kızı duvarı söküp boya parçaları yiyordu, annesi var diye ben basta tuttum kendimi mudahale etmedim ama farketmesi uzun sürünce ben gittim kızın yanına. Neyse bu gerekçe de aklımı karistirdi, benim çocuğum yok ve çocuğu olanlar daha gerçekçi yorum yapabilir, 2den fazla çocuk annesi olunca rahatlık ve umursamazlik seviyesi de artiyor mu gercekten?

Kayınvalide ile filan konuşun ,o da bir süre gözlemleyip müdahale etsin gerekirse. İşgüzar gelin olup kabahatli çıkma ihtimaliniz yüksek.

2 çocuğum var 3. Ye de hamileyim aşeriyorum şuan ve acayip şekilde uykum geliyor oğlum 5 kızım 3 yaşında ne olursa olsun kesinlikle gözümü kapatmıyorum birşey olur diye çok aşırı uykum gelince yatak odasına alıyorum kendilerini tabletlerini ellerine veriyorum tehlike yaratacak şeyleri ortadan kaldırıp kapıyı kilitleyip anahtarı alarak uyuyorum yani demem o ki kimi insan 7 sinde neyse 70 imdede odur bu kadın relax ve coook rahat biri biz ne bakıcı gördük ne bir yardım evimizin işini de hallediyoruz yemekte yapıyoruz çocuğumuzu da biz büyütüyoruz biraz tembelmis bakmaya götyok çok afedersin çocuk yapmış bir kere bir anne çocuğu doymadan yemek yiyemez şahsen ben öyleyim önce onlar doyar sonra ben gün boyu arkalarında koşturuyorum vallahi şuan kendimi tebrik ediyorum şu durumda çünkü gorumceniz yardımcı bayan olduğu halde çocukla ilgilenmiyorsa çok yazık. Bence gerektiği yerde karışın

Bazı ınsanlar insani uyarıyı "sen anne degılsın" diyerek geri puskurtur.kac cocuk buyuttum ben, sen ne anlarsın alt metınlı.

Gorumcenız konusulacak biriyse konusun.
Her kadın doğurur fakat çok azı anne olur buda doğurgan bir kadın ama anne değil işte şu postu açan bacı bile kendinden daha anne bu kelimeyi kullanmaya hakkı bile olamaz marifet doğurmak değil bakmak !!

Her kadın doğurur fakat çok azı anne olur buda doğurgan bir kadın ama anne değil işte şu postu açan bacı bile kendinden daha anne bu kelimeyi kullanmaya hakkı bile olamaz marifet doğurmak değil bakmak !!
İşte herkes sizin gibi benim gibi konuyu acan bacı gibi dusunmuyor.
Kırıverıyorlar kalbini, sen iyi niyetinden utanıyorsun keske karısmasaydım falan dıyosun.

Kayınvalide ile filan konuşun ,o da bir süre gözlemleyip müdahale etsin gerekirse. İşgüzar gelin olup kabahatli çıkma ihtimaliniz yüksek.

Aslında o kızını daha iyi tanıyor ve konusmayı düşünüyorum ama nasıl yaklassam kararsızdım. Anne görümcem başka insanlara çok güveniyor ve kızını rahatça emanet ediyor ama bebeğe iyi bakamiyorlar diye anlatabilirim, görümcemle konuşur ama benim anlattigimi da soyler ve isguzar olabilirim.

Haklı da olsan işgüzar olucaksın zaten. O meleğin hakkı olan ilgi için konuşup gerisini Allaha bırakmalısın. Bu mevzunun her türlü kötüsü sensin ne yazık ki

Konu da ki bakıcilar şoförler ilgimi çekti konuya odaklanamadım
Arkadaşım anlatırken değişik gelebilir onları çıkarsam konu farklı olacaktı yani bircok yardimci olmasina rağmen durum bu. Valla bence en güzeli kimseye muhtaç olmamak ve her işini kendin yapabilmek ve çocuğunun her anına kendin tanık olabilmek.

Allah kolaylık versin size, ben de tebrik ediyorum sizi. Çocukların yaş aralıkları da tam sizinkiler gibi. Ne bebekler ne büyükler. Laftan anlayacak ama tamamen güvenilip yalnız bırakılmayacak yaştalar. Benim gördüğüm anneler de hep sizin gibiydi simdi çok tuhaf geliyor.

Üzüldüm gerçekten çocuklara bence konuyu eşinize soyleyin sanki o görmüş dikkat etmiş gibi söylesin tepkili şekilde ben de bazen bana düşmez diye düşündüğüm şeyi eşime söylerim derim hani beni kötü etme sen söyle o kendi düşüncesiymiş gibi söyler en iyisi bu olur bence oda yeğenlerine dayanamaz siz sonuçta el kızı olarak üzülmüşsünüz o daha da üzülür bence

Eşiniz konuşsun kardeşiyle, kayınvalidenizle de konuşabilir oda uyarsın diye kızını. Gerçi sizin gördüğünüzü oda görüyordur ama yine uyarmakta fayda var bence.

Ben özellikle çocuğun güvenliği ve sağlığı söz, konusuysa bir şekilde uyarılmasını sağlardım. Kendim söylemekten çekiniyorsam.

Siz söyleseniz gelin kontenjanından farklı tepki alabilirsiniz ama eşiniz kardeşi olduğu için rahat rahat konuşabilir.

Baslıgı okuyunca ne var ki bunda diyecektim. Şok oldum yazılanları okudukça. Yahu hijyeni geçtim ama cocuğun özbakımı ihmal ediliyor. Tuvalete götürülmüyor, aç bırakılıyor, can güvenliği yok,ilgi yok. Bence eşiniz diyeceğini demiştir zaten. Sizin demeniz bir şey farkettirmsz kücücük cocuk yola çıkana kasar hic mi kimse farketmemiş. Sadece görümcenize bakiciyi anlatıp baskasını alması gerektiğini belirtebilirsiniz.

Evet eşim için yeğenleri doğal olarak çok kıymetli ve sözkonusu onlar olunca gözü kimseyi görmez, zaten ters bir sey gördüğünde sinirlenir ve hemen söyler, yol konusunu ona söylesem olay cikarir ama direkt ben sahit oldugum için suclu ben olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…