İlgi Açlığı :(

burjuva1

Üye
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2024
59
-6
6
Bazen çok sevilmek ve çok ilgi istiyorum Bunun sebebi ne , şunu merak ediyorum herkes mi böyle ? Bu normal bi şey mi Ya da ailede çok sevgi görmeyenler mi böyle oluyor ? Son olarak böyle hissedince nnasıl bir çözüm buluyorsunuz.

Böyle hissedince gidip sevdiklerime sarılıyorum. Tavsiye ederim.

Ben ailemden çok sevgi görüyorum ama hep ilişki arayışındaydım. Sanırım temelde değersizlik duygusu var ve birinin gerçekten sevip değer vereceğine dair kanıt bulma ihtiyacı.

Büyük ihtimalle aileden yeterli ya da hiç sevgi görmemekten kaynaklı bu durum diye düşünüyorum ben de. Özgüven eksikliği , değersizlik, yalnızlık hissi de buna bir etken olabilir. Ailesinden sevgi göremeyen bazı insanlar sevgi kırıntısına bile şükredebilirler. Kendisini sevmeyen insan sevgiyi hep dışardan bekler, kendisini başkasının iyileştireceğini düşünür. Sevginin iyileştirici gücü olduğuna inanırım fakat bu en başta kendimizi sevmeye başlamakla olur .Kaç yaşındasınız?

Anne babanız ile nasıl bir ilişkiniz var? Kardeşiniz var mı? Güvenli bağlanma olmadıysa, kardeşiniz varsa ve ihmal edildiğinizi hissettiyseniz tetikliyor olabilir. Bazen böyle hissediyorum demişsiniz. Hepimiz bazen bunu istiyoruz. Önemli olan ne sık aralıklarla bu psikolojiye giriyorsunuz ve ne kadar yoğun yaşanıyor?

Ben ailemden çok sevgi görüyorum ama hep ilişki arayışındaydım. Sanırım temelde değersizlik duygusu var ve birinin gerçekten sevip değer vereceğine dair kanıt bulma ihtiyacı.
Kadınların neredeyse hepsi öyle.o yüzden sorun olarak bakmıyorum ben bu duruma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…